Täytetyt ohukaiset

Maaliskuun Idus

Löytisikö keltään vinkkiä miten tehdä ohukaisille hummeri/kala/katkaraputäyte? Voisiko jotenkin soveltaa pohjana tollasta hummeripussikeittoa? Oikeaa hummeria en nimittäin osaa käsitellä.

11

4903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhuudenjumala
      • Stadin kundi ei ollutkaan näin hauskaa viestiä aiemmin edes noteerannut et sillei hei! Teppo nauraa partaansa tuollaisille uusavuttomille, jotka ovat tekemässä jostain pussikeitosta ohukaustäytettä et sillei hei! Kas kun et ehdottanut, että aloittaja tekisi täytteen lihaliemikuutiosta et sillei hei! Katsokaahan Tepon täyte uuniperunalle hieman alempaa hei! Sitä voi myös laittaa pannuvalmiin letun väliin et sillei hei!


    • kkkkkkkkkkkkkkkkk

      ... käyttää tuollaista valmiskeittoa pohjana. Koska jos teet siitä sakeamman vaähentämällä nestettä SE MAKU ON KAMALA ( ei se muutenkaan hyvää ole)

      Katso kauppasi pakastealtaita niissä myydään nykyään "melkein mitä vaan rapuja" ympäri vuoden.

      En menisi myöskään sekoittamaan samaan lettuun kalaa ja rapuja, menee hyvät maut ihan hukkaan.

      Tee mieluummin rapulettuja sekä savukalalettuja.

      Raputäyte:
      jokiravun pyrstöjä tai muuta ravun lihaa
      tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
      (1 pieni valkosipulinkynsi)
      mielesi mukaan maustettua tuorejuustoa
      ranskankermaa tai kermaviiliä tai smetanaa
      (vähän silputtua korianteria)
      ripaus suolaa
      ripaus mustapippuria


      sekoita näistä haluamasi tahna, määrät ihan maun mukaan.


      KALATÄYTE;

      savustettua tai kylmäsavustettua kirjolohta tai muuta savukalaa

      sipulisilppua ( miel. punasipulia)
      Mustapippuria
      Ripaus suolaa (jos tarpeen)
      Tillisilppua
      ranskankermaa tai smetanaa tai maustettua tuorejuustoa

      Silppua sipuli, paloittele kala ja yhdistä kaikki ainekset, määrät maun mukaan

      • turhuudenjumala

        missä kohtaa kehotin vähentämään nesteen määrää??? voiskohan tuota keittoa vaikka saostaa lisää...


      • kkkkkkkkkkkkkkk
        turhuudenjumala kirjoitti:

        missä kohtaa kehotin vähentämään nesteen määrää??? voiskohan tuota keittoa vaikka saostaa lisää...

        ...nyt et oo edes tosissasi, kuka ihme saostaa pussikeittoa niin että siitä tulee "massa".
        Mausta ja koostumuksen täytyy tulla todella kammottava, vehnä- vai perunajauhoillako tuon sakeuttamisen meinaisit hoitaa?


      • turhuudenjumala
        kkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        ...nyt et oo edes tosissasi, kuka ihme saostaa pussikeittoa niin että siitä tulee "massa".
        Mausta ja koostumuksen täytyy tulla todella kammottava, vehnä- vai perunajauhoillako tuon sakeuttamisen meinaisit hoitaa?

        riisijauhoilla, ohrajauhoilla, maissijauhoilla, ohratärkkelyksellä tai vaikka maissitärkkelyksellä, jos mieli tekee... kuinka mielestäsi maku ja koostumus siitä kärsii, jos keittoa saostaa lisää?? aika naurettava väite sinänsä... koostumuksesta tottakai tulee paksumpaa, jotta se pysyisi siellä lätyn sisällä. tollanen vituttaa ku joku saatanan amatööripelle tulee rääpiin päätään, eikä edes perustele päänaukomistaan millään lailla.


      • kkkkkkkkkkkkkkkk
        turhuudenjumala kirjoitti:

        riisijauhoilla, ohrajauhoilla, maissijauhoilla, ohratärkkelyksellä tai vaikka maissitärkkelyksellä, jos mieli tekee... kuinka mielestäsi maku ja koostumus siitä kärsii, jos keittoa saostaa lisää?? aika naurettava väite sinänsä... koostumuksesta tottakai tulee paksumpaa, jotta se pysyisi siellä lätyn sisällä. tollanen vituttaa ku joku saatanan amatööripelle tulee rääpiin päätään, eikä edes perustele päänaukomistaan millään lailla.

        ... kaupasta hakemassa sellanen soppapussi ja saosta se haluamallasi tavalla paksuhkoksi "massaksi", yritä syödä - ja kertonen meille kokemuksesi.

        Kamalaa se on millä per....llä sen kammottavan jahon maun saa pois, keitelläänko liimaksi tuntikausia vai, perunajauhoilla (tms) taasen tulee venyvää liisteriä.

        niin, et tee testi ja tuu sitten uudelleen kirjotteleen, edellyttäen että oel vielä hengissä etkä tukehtunut tuohon liimakeitokseesi.


    • rapumestari*

      osta kaupan kylmätiskiltä valmista perunasalaattia ja pakastealtaasta katkarapuja. Sulata katkikset ja kuivaa talouspaperilla; sekoita perunasalaattiin. Lisänä voi myös käyttää kylmäsavustettua lohta ja siihen mieto sinappikastike.

      Pussikeiton asemesta käytä valmista kastiketta, jota lienee saatavissa kaupassa samasta hyllystä, missä on pussikeittoja.

      Lättytaikinaa tee seuraavasti

      4 dl maustamatonta turkin jugurttia (saatavana kilon purkeissa)
      puoli pakettia hiivaa
      1 1/2 dl. tattarijauhoja
      1 dl. venhäjauhoja
      1 tl sokeria
      2 dl täysmaitoa
      1 keltuainen
      1 valkuainen vispattuna

      sekoita ainekset, paitsi munan valkuainen ja anna taikinan nousta huoneenlämpöisenä pari tuntia. Juuri ennen paistamista vispaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Paista pannulla runsaassa voissa. Pistä tarjolle edellä olevien täytteiden kera myös kivettömiä, täytettyjä oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna. Myös lohenmäti menettelee; pistä joukkoon neljännes sipuli hienoksi pilkottuna ja ruokalusikallinen smetanaa.

      • Laatutietoinen nautiskelija

        Ei toki muiden tarvitse seurata esimerkkiä.
        Teen täytteen valkokastikkeeseen lisäämällä siihen tillisilppua ja sitruunamehua ja sulatettuja katkaravun pyrstöjä. Tämän täytteen lusikoin räiskäleiden sisään ja kuorrutan kääröt uunissa jollain hyvällä juustolla. Kelvanneet ovat jopa ammattilaiskokeille. Sopii kokeilla,eihassumpia omastakaan mielestäni.


    • toimii meillä

      Teen ohuen "lättytaikinan" ilman sokeria, mutta ihan hivenen suolaa.

      Paistan ohukaiset pienellä joko valurauta- tai teflonpannulla paikasta riippuen (joko kotona tai mökillä). Täytteeksi laitan viipaloitua kylmäsavulohta ja niiden päälle tomaatti-basilikatuorejuustoa. Plätyt rullalle ja päälle juustoraastetta.

      Uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia ja maukas alkupala tai iltapala on siinä. Jos joku haluaa tujumpaa versiota, täytteen juuston voi vaihtaa vaikka valkosipuliin vai ihan miten vaan oman mielen mukaan. Täytteenä olen käyttänyt myös katkarapuja ja simpukoita, mutta minusta tuo kylmäsavulohi on paras.

    • Pistaasihalva

      ... käyvät täytteeseen mainiosti, tilli raikastaa makua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      74
      5578
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3111
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      40
      2694
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2062
    5. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      27
      2055
    6. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      1869
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      99
      1839
    8. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      1772
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1478
    10. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      17
      1248
    Aihe