Joululaatikot folio- vai tavallisiin uunivuokiin?

KatariinaSuureeton

Niin, kysyisin mielipidettä teiltä kokeneimmilta... Onko väliä tekeekö joululaatikot foliovuokiin vai tavallisiin (esim kermansaven tyyppisiin) uunivuokiin? Aikaisemmin olen aina tehnyt noihin tavallisiin vuokiin, mutta nyt tänä jouluna meille on tulossa enemmän sukua, joten ruokaakin tarvii enemmän kuin astiat riittää. Lähinnä siis kiinnostaa nämä kaksi asiaa:

* muuttuuko laatikkoruuan maku foliovuoassa, esim jotenkin "metalliseksi"?

* jos teen laatikoita noin viikkoa ennen joulua pakastimeen, maistuvatko ne sitten jouluna enää yhtä hyviltä kuin aattona tehdyt laatikot? Eli muuttuuko maku?

Kiitos vastanneille jo etukäteen! =)

12

7653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkk

      .... nuo laatikot pakasttaessa.

      Jos pakastat, ota sulamaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin ja "uudelleen kypsytä" miedossa uunissa tarjoilupäivänä tunti tai parikin.

      • Ammattilainen

        Mulla ei. Pidä joskus pienempää suuta, kun arvailet asioita. Kokemus kertoo ei arvailu. Totta jumalauta ne loorat otetaan sulamaan edellispäivänä, ei kai ne siinä silmänräpäyksessä sula. Hidas sulatus nimenomaa estää vetistymistä, joten se neuvo oli ainoa oikeaan osunut. Sama koskee pakastettua lihaa, etenkin nyt ajankohtaista, kun sulatellaan joulukinkkuja.


      • huh-huh!
        Ammattilainen kirjoitti:

        Mulla ei. Pidä joskus pienempää suuta, kun arvailet asioita. Kokemus kertoo ei arvailu. Totta jumalauta ne loorat otetaan sulamaan edellispäivänä, ei kai ne siinä silmänräpäyksessä sula. Hidas sulatus nimenomaa estää vetistymistä, joten se neuvo oli ainoa oikeaan osunut. Sama koskee pakastettua lihaa, etenkin nyt ajankohtaista, kun sulatellaan joulukinkkuja.

        Kyllä vaan ne loorat melko paljon pakastuksesta kärsii!

        Se vaan, että pakko on väsätä ennakolta, kun ei riitä uunit paistamiseen aatton aatonyönä.


      • ikävää
        Ammattilainen kirjoitti:

        Mulla ei. Pidä joskus pienempää suuta, kun arvailet asioita. Kokemus kertoo ei arvailu. Totta jumalauta ne loorat otetaan sulamaan edellispäivänä, ei kai ne siinä silmänräpäyksessä sula. Hidas sulatus nimenomaa estää vetistymistä, joten se neuvo oli ainoa oikeaan osunut. Sama koskee pakastettua lihaa, etenkin nyt ajankohtaista, kun sulatellaan joulukinkkuja.

        Jos olet ammattilainen, voit sitten varmasti vähän relata ja lakata ilkeilemästä. Tuon saman asian olisit voinut ilmaista hieman ystävällisemmin. Miksi pitää tulla palstalle pätemään ammattilaisuudella, josta tökerö kielenkäyttö ei ainakaan anna pienintäkään viitettä.

        Neuvoissasi ei tyylilajia lukuun ottamatta ollut mitään moittimista.


      • olen ja vahvasti
        huh-huh! kirjoitti:

        Kyllä vaan ne loorat melko paljon pakastuksesta kärsii!

        Se vaan, että pakko on väsätä ennakolta, kun ei riitä uunit paistamiseen aatton aatonyönä.

        Monet vuodet oon tehnyt esim.perunalooraa elikkäs uunipuuroa etukäteen ja pakastanut.Täällä meilläpäin vallitsee käsitys,että maku on vaan parempikin pakastamisen jälkeen.Minun mielestä pitää paikkansa.En oo myöskään muissa joululaatikoissa huomannut,että pakastaminen pahentaisi.


    • satunnainen kävijä

      millainen uuni sinulla on, mutta itse ollaan joskus lämmitetty pakastettuja laatikoita ns. puu-uunissa ja hyviä on tullut ;) Vaikka tietysti jääkaapista valmiit laatikot uuniin (laiska, kun ei viitsi tehdä laatikoita itse) - kitaan - parempaa ;) Niin ja foliovuoissa tehdyt laatikot on ihan hyviä!

    • olkaa tarkkana

      Joulun alla kaupoissa myydään näitä äidin ja muidenkin tekemiä lootia, mitkä on jo kertaalleen pakastettu, sulina einesaltaissa. Melkoisen vetisiä ovat. Ja jos vielä sattuu ostamaan lähes viimeisen myyntipäivän tuotetta on tavara täysin ala-arvoista.

      Joskus tulee ostettua yli tarpeen tarjouksista yms. ja lyötyä sapuskaa pakkaseen, näitä lootia ei todellakaan parane mennä toistakertaa pakastamaan. Se tavara on syötäväksi kelpaamatonta, mitä toisen pakastuskerran jälkeen sulattelee ja lämmittelee syötäväksi!

      • Piäni ja musta

        ole ohojes, notta pakastettua tuatetta ei oo syytä jääryttää uurestansa. Nua "Äireen tekemät" on vasitekkin vastemiälisiä syätäviä, notta kentiäs olis maharollisesti syytä värkätä jouluuset pöperöt iha vaan perhepiiris, vaikka huanommakki. Hyvää joulun orotusta vaa kaikilletääläkirjuuttaville, toivoo yks Jalaasjärveläinen.


    • joulu taas tänäkin vuonna

      Itse olen tehnyt aina "oikeisiin" vuokiin. Teen kaikki laatikot pakkaseen paistovalmiiksi. Eli aattona ennen ruokaa vain paistan ne uunissa ja hyvää on. Ja sulamaan otan edellisiltana.

    • keittiöpäällikkö

      Maku ei kärsi teet sitten foliovuokiin tai tavallisiin vuokiin. Mutta rakenne muuttuu, kun laatikko lämmitetään uudelleen ja samalla se myös kuivuu. Itse olen tehnyt laatikoita monesti pakkaseen siten, että teen laatikkomassan ja laitan sen raakana pakastimeen. Sitten hidas sulatus kylmässä, ja uuniin siten, että ovat vastapaistettuja kun tarjoilet. Mikäli vuoat vie pakkasessa paljon tilaa, voit tehdä laatikkomassan ja pakata esim. maitopurkkiin ja pakastaa, ja siitä sitten vuokaan sulaneena paistumaan.
      Foliovuoat ei ole pöydässä kauniita, mutta on saatavilla kaikenlaisia koreja mm. johon foliovuoan voi laittaa tarjolle, niin ei näy se foliopinta. Joulunaikaanhan halutaan myös kauneutta ja silmänruokaa pöytään.

    • elli-täti

      Voit pakastaa valmiitkin laatikot. Vetistyvät kyllä, kuten jo moni on todennut. Ripottele päälle korppujauhoja ja kuvioi pinta lusikalla/ haarukalla vasta silloin, kun lämmität sulatetut laatikot. Laatikko pysyy sekä mehevämpänä että kauniimpana, kun korppujauho imee nestettä eikä se lilli reunoilla tai haihdu kuumetessa.

      Jollei tahdo laittaa foliovuokia pöytään sellaisinaan tai ostaa varta vasten koreja, vuokien ympärille voi kietoa kauniin astiapyyhkeen (muutamalla pistolla niistä saa kursittua kokoon vuoan malliset persoonalliset suojukset) tai vaikka leveän jouluisen koristenauhan.

      • Tyyne mummo

        Tuo valmiiksi paistetun laatikon vetistyminen on höpöpuhetta!
        Minä olen pakastanut kaikki joululaatikot jo monet vuodet, eikä ole kertaakaan vetisyyttä havaittu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sanna Marin kysyi hämmästyneenä: Onko Suomessa jäänmurtajia?

      Nettilehden toimittaja kysyi Sanna Marinilta suoraan, että sovittiinko nuo jäänmurtajien kaupat jo 2019, jolloin Marin k
      Maailman menoa
      69
      3813
    2. Voiko normaali ihminen ryhtyä vasemmistolaiseksi?

      Tätä jäin pohdiskelemaan.
      Maailman menoa
      99
      3456
    3. SDP haluaa 40 000 nettomaahanmuuttajaa

      SDP:n Suunnanmuutos-vaihtoehtobudjetissa, käy ilmi, että demarit itse asiassa vaativat räjähdysmäistä ”työperäisen” maah
      Maailman menoa
      77
      3300
    4. Mikä tuota vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?

      Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki jankata yhdestä asia
      Maailman menoa
      36
      2608
    5. Mitä ajattelit kun näit

      kaivattusi ensimmäisen kerran? xd
      Ikävä
      114
      1522
    6. Nyt meni lopulliset lämmöt.

      Alan käyttäytymään yhtä kylmästi miehiä kohtaan kuin mua kohtaan on käyttäydytty ja vain käytetty viimeiset pari vuotta
      Sinkut
      36
      1486
    7. Meitä ei tule

      Koska periaatteemme ovat rakkautta vahvempia. Tämä on siis koettelemus, jonka tarkoitus on vahvistaa meitä yksilöinä 😌
      Ikävä
      22
      1094
    8. Onko erityinen paikka jossa haluaisit nyt olla

      Onko joku spesiaali lempipaikka missä mieluiten olisit?
      Ikävä
      42
      1090
    9. Sulla on avaimet ja keinot

      Jos haluat jatkaa tutustumista. Itse olen niin jäässä etten pysty tekemään enää mitään. Pidempi keppi johon on helpompi
      Ikävä
      18
      1046
    10. Itseään kannattaa tarkastella realistisesti ja

      miettiä mihin ne rahkeet oikeesti riittää. Tyhmempikin ymmärtää että varakas ylemmän tason mies ei kelpuuta sellaista ku
      Ikävä
      118
      1006
    Aihe