Charlotte ilman liivatetta?

_pupu_

Voiko charlottea tehdä ilman liivatetta, tietääkö joku viisaampi? Onko jäätelöversio ainoa vaihtoehto? Se on vaan niin kesäisen oloinen, että tähän aikaan vuodesta ennemmin tekis perinteisemmän.
Sisko on pidempään jo haaveillut charlottekakusta ja haluaisin sellaisen hänen syntymäpäiväkseen tehdä, mutta sisko on jonkin sortin vegetaristi, eikä halua liivatetta syödä missään muodossa. Eikä täällä maalla agar agariakaan ihan joka lähikaupassa myydä.. ollaanko me nyt sitten tuomittuja olemaan ilman charlottea tai syömään jäätelöcharlottea?

12

6241

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilman liivatetta

      Hakemaan vaan googlesta, kylla sielta loytyy vaikka kuinka monta reseptia ilman liivatetta.

    • kkkkkkkkkkkkkk

      .... ei liivatetta, mutta eikös tuohon tule kananmunaakin ja täytteeseen kermaa tms. ???

      • _pupu_

        Kyllä, ei liivatetta, kananmunat ja kerma tässä tapauksessa ok. Siksi mainitsinkin jo ekassa viestissä, että kyseessä on "jonkin sortin" vegetaristi. Lakto-ovo-vegetaristi se kai taitaa olla.. :)
        Ja tuohon aikaisempaa, että en googlesta ollut löytävinäni kun niitä liivatteellisia tai sitten vaihtoehtona se jäätelö, pitänee siis varmaan etsiä uudestaan. :)


      • Charlotte russe
        _pupu_ kirjoitti:

        Kyllä, ei liivatetta, kananmunat ja kerma tässä tapauksessa ok. Siksi mainitsinkin jo ekassa viestissä, että kyseessä on "jonkin sortin" vegetaristi. Lakto-ovo-vegetaristi se kai taitaa olla.. :)
        Ja tuohon aikaisempaa, että en googlesta ollut löytävinäni kun niitä liivatteellisia tai sitten vaihtoehtona se jäätelö, pitänee siis varmaan etsiä uudestaan. :)

        http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/makeat_leivonnaiset/kahvikakut/charlotte_russe mutta hyytelö ilman liivatetta
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000351&posting=22000000011492201


      • kirjoittajalta
        _pupu_ kirjoitti:

        Kyllä, ei liivatetta, kananmunat ja kerma tässä tapauksessa ok. Siksi mainitsinkin jo ekassa viestissä, että kyseessä on "jonkin sortin" vegetaristi. Lakto-ovo-vegetaristi se kai taitaa olla.. :)
        Ja tuohon aikaisempaa, että en googlesta ollut löytävinäni kun niitä liivatteellisia tai sitten vaihtoehtona se jäätelö, pitänee siis varmaan etsiä uudestaan. :)

        Mielessani oli ranskalainen charlotte-kakku ja niita resepteja (siis ranskaksi) on ainakin netissa vaikka kuinka paljon.

        Perus-mansikka charlotte tehdaan ihan yksinkertaisesti nain:
        6 dl rahkaa
        2 1/2 dl ranskankermaa
        1 dl sokeria
        mansikoita

        Valuta rahka ja ranskankerma hyvin (ala sekoita niita keskenaan) 2 h jaakaapissa.
        Lisaa sokeri ja mansikat.

        Sekoita keskenaan vetta, sitruunamehua ja sokeria. Kastele "boudoirs" nopeasti tekemaasi liemeen ja asettele ne vuoan pohjalle ja reunoille.

        Lisaa mansikkaseos vuokaan. Anna levata jaakapissa 4 h.

        En tieda, saako niita "boudoir"-kekseja Suomesta. Kaynkin kysymassa ranskalaiselta palstalta, jos joku tuntisi.

        Nain taalla ranskassa tehdaan ihan tuo perinteinen mansikka charlotte, onhan niita toki muitakin ohjeita, mutta talla ainakin onnistuu.


        Muutamia kuvia ranskalaisista charlotte-kakuista ja boudoir kekseista.

        http://www.cantreau.com/produits-boudoirs.asp

        http://images.google.fr/images?svnum=10&um=1&hl=fr&q=charlotte gateau


      • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
        kirjoittajalta kirjoitti:

        Mielessani oli ranskalainen charlotte-kakku ja niita resepteja (siis ranskaksi) on ainakin netissa vaikka kuinka paljon.

        Perus-mansikka charlotte tehdaan ihan yksinkertaisesti nain:
        6 dl rahkaa
        2 1/2 dl ranskankermaa
        1 dl sokeria
        mansikoita

        Valuta rahka ja ranskankerma hyvin (ala sekoita niita keskenaan) 2 h jaakaapissa.
        Lisaa sokeri ja mansikat.

        Sekoita keskenaan vetta, sitruunamehua ja sokeria. Kastele "boudoirs" nopeasti tekemaasi liemeen ja asettele ne vuoan pohjalle ja reunoille.

        Lisaa mansikkaseos vuokaan. Anna levata jaakapissa 4 h.

        En tieda, saako niita "boudoir"-kekseja Suomesta. Kaynkin kysymassa ranskalaiselta palstalta, jos joku tuntisi.

        Nain taalla ranskassa tehdaan ihan tuo perinteinen mansikka charlotte, onhan niita toki muitakin ohjeita, mutta talla ainakin onnistuu.


        Muutamia kuvia ranskalaisista charlotte-kakuista ja boudoir kekseista.

        http://www.cantreau.com/produits-boudoirs.asp

        http://images.google.fr/images?svnum=10&um=1&hl=fr&q=charlotte gateau

        ..... noita keksejä, Stokkalta jopa vaaleapunaisena. Ovat samoja "sormikeksejä" joita voi käyttää Tiramisuun.

        "Oikea" Charlotta kylläkin tehdään kääretortusta


      • oikea charlotta
        kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        ..... noita keksejä, Stokkalta jopa vaaleapunaisena. Ovat samoja "sormikeksejä" joita voi käyttää Tiramisuun.

        "Oikea" Charlotta kylläkin tehdään kääretortusta

        ......luepa tasta linkista:http://www.axis-of-aevil.net/archives/2005/08/brane_royale.html

        Otteita:

        "So my confusion began when I looked for a recipe for Charlotte Russe in a number of cookbooks, there was a picture of a real Charlotte Russe with ladyfingers instead of the rather strange looking jelly roll dome."


        "After digging around with google for a while it became rather evident that the only Charlotte Russe recipes with the spiral jelly roll outer layer were Finnish."


        "I find Finland's use of Charlotte Russe for what is a Charlotte Royale elsewhere on the planet very curious and would love to know how it came to be so. My theory is that the Charlotte Russe entered Finland from Russia and changed rather quickly from the ladyfingers to the jelly roll slices since ladyfingers likely weren't a familiar food."



        Charlotte on ranskalaisen kokin Antonin Careme'n versio englantilaisesta omenakakusta, joka oli vuorattu pehmealla leivalla. Han kehitti boudoir't/ ladyfingers't ja vuorasi vuoan niilla.

        Samasta asiasta ranskaksi:
        http://www.cooking2000.com/fr/dossier/charlotte.htm
        Antonin Carême, alors Chef de Bouche du tsar Alexandre de Russie à Saint Pétersbourg, décide dadapter une recette anglaise, la charlotte, qu'il a découverte alors qu'il était au service du prince régent, futur Georges IV.
        Cette pâtisserie semble avoir été créée au début du XIXe siècle, en hommage à la reine Charlotte, épouse de Georges III. Outre-Manche, la charlotte est réalisée à partir dune compote de pommes, enveloppée dans des tranches de pain de mie grillées, puis beurrées. Antonin Carême propose de masquer le fond et les côtés du moule par une couche de biscuits à la cuiller, et nomme sa création ''charlotte à la parisienne'', puis la rebaptise ''charlotte à la russe'' sous le Second Empire.


    • ja apteekkiin
    • charlotta ..

      on ylimainostettua, enkä sovittaisi jälkiruoaksi;

      jotenkin sellainen arkinen

      mutta jos haluaa, niin antaa haluta vaan, kyllä se onnistuu

    • kkkkkkkkkkkkk

      jos kerran maitotuotteet ja munat yms.ok. ...

      Laita täytteeseen maustettua tuorejuustoa sekä kovaksi vatkattua Floora Vispiä (siitä tulee todella kova vaahto)PURKKI molempia, sekä maun mukaan vaniljasokeria, sokeria ja vaikkpa pieneki pilkoittuja kuuvahedelmiä.

      Hyvää tulee EI tartte liivatetta tai muuta kovetetta.

      • _pupu_

        Iso kiitos tästä! Kuulostaa hyvältä ja tarpeeks yksinkertaiselta jopa tällaiselle, jolla se jauhopeulako ei ole edes keskellä kämmentä, se on hukassa ihan kokonaan. :)

        Toi ranskalainenkin versio kuulostaa ihanalta, pakko kokeilla tässä joskus, jos noita keksejä onnistun löytämään. Ja sitten kun teen vain itselleni, ihan vaan sen varalta että lopputulos on jotain, mitä ei muille kehtaa näyttää. Aina pitää se harjoituskappale tehdä jossain piilossa kuitenkin. :)

        Kiitos kaikille ja mukavaa joulunodotusta, ihana huomata että onnettomiin leipomisongelmiin löytyy apua. :)


      • .....
        _pupu_ kirjoitti:

        Iso kiitos tästä! Kuulostaa hyvältä ja tarpeeks yksinkertaiselta jopa tällaiselle, jolla se jauhopeulako ei ole edes keskellä kämmentä, se on hukassa ihan kokonaan. :)

        Toi ranskalainenkin versio kuulostaa ihanalta, pakko kokeilla tässä joskus, jos noita keksejä onnistun löytämään. Ja sitten kun teen vain itselleni, ihan vaan sen varalta että lopputulos on jotain, mitä ei muille kehtaa näyttää. Aina pitää se harjoituskappale tehdä jossain piilossa kuitenkin. :)

        Kiitos kaikille ja mukavaa joulunodotusta, ihana huomata että onnettomiin leipomisongelmiin löytyy apua. :)

        Nykyään tehdään bavarois-vanukkaita ei liivatteella vaan lisäämällä massaan kaakaovoita. Jäähtyessään se kovettaa massan kyllä. Jos voikreemit ovat suussa siedettäviä niin miksei


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5983
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3764
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2597
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2131
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1902
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1878
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1775
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1656
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1502
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      33
      1478
    Aihe