Voiko charlottea tehdä ilman liivatetta, tietääkö joku viisaampi? Onko jäätelöversio ainoa vaihtoehto? Se on vaan niin kesäisen oloinen, että tähän aikaan vuodesta ennemmin tekis perinteisemmän.
Sisko on pidempään jo haaveillut charlottekakusta ja haluaisin sellaisen hänen syntymäpäiväkseen tehdä, mutta sisko on jonkin sortin vegetaristi, eikä halua liivatetta syödä missään muodossa. Eikä täällä maalla agar agariakaan ihan joka lähikaupassa myydä.. ollaanko me nyt sitten tuomittuja olemaan ilman charlottea tai syömään jäätelöcharlottea?
Charlotte ilman liivatetta?
12
6075
Vastaukset
- ilman liivatetta
Hakemaan vaan googlesta, kylla sielta loytyy vaikka kuinka monta reseptia ilman liivatetta.
- kkkkkkkkkkkkkk
.... ei liivatetta, mutta eikös tuohon tule kananmunaakin ja täytteeseen kermaa tms. ???
- _pupu_
Kyllä, ei liivatetta, kananmunat ja kerma tässä tapauksessa ok. Siksi mainitsinkin jo ekassa viestissä, että kyseessä on "jonkin sortin" vegetaristi. Lakto-ovo-vegetaristi se kai taitaa olla.. :)
Ja tuohon aikaisempaa, että en googlesta ollut löytävinäni kun niitä liivatteellisia tai sitten vaihtoehtona se jäätelö, pitänee siis varmaan etsiä uudestaan. :) - Charlotte russe
_pupu_ kirjoitti:
Kyllä, ei liivatetta, kananmunat ja kerma tässä tapauksessa ok. Siksi mainitsinkin jo ekassa viestissä, että kyseessä on "jonkin sortin" vegetaristi. Lakto-ovo-vegetaristi se kai taitaa olla.. :)
Ja tuohon aikaisempaa, että en googlesta ollut löytävinäni kun niitä liivatteellisia tai sitten vaihtoehtona se jäätelö, pitänee siis varmaan etsiä uudestaan. :)http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/makeat_leivonnaiset/kahvikakut/charlotte_russe mutta hyytelö ilman liivatetta
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000351&posting=22000000011492201 - kirjoittajalta
_pupu_ kirjoitti:
Kyllä, ei liivatetta, kananmunat ja kerma tässä tapauksessa ok. Siksi mainitsinkin jo ekassa viestissä, että kyseessä on "jonkin sortin" vegetaristi. Lakto-ovo-vegetaristi se kai taitaa olla.. :)
Ja tuohon aikaisempaa, että en googlesta ollut löytävinäni kun niitä liivatteellisia tai sitten vaihtoehtona se jäätelö, pitänee siis varmaan etsiä uudestaan. :)Mielessani oli ranskalainen charlotte-kakku ja niita resepteja (siis ranskaksi) on ainakin netissa vaikka kuinka paljon.
Perus-mansikka charlotte tehdaan ihan yksinkertaisesti nain:
6 dl rahkaa
2 1/2 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
mansikoita
Valuta rahka ja ranskankerma hyvin (ala sekoita niita keskenaan) 2 h jaakaapissa.
Lisaa sokeri ja mansikat.
Sekoita keskenaan vetta, sitruunamehua ja sokeria. Kastele "boudoirs" nopeasti tekemaasi liemeen ja asettele ne vuoan pohjalle ja reunoille.
Lisaa mansikkaseos vuokaan. Anna levata jaakapissa 4 h.
En tieda, saako niita "boudoir"-kekseja Suomesta. Kaynkin kysymassa ranskalaiselta palstalta, jos joku tuntisi.
Nain taalla ranskassa tehdaan ihan tuo perinteinen mansikka charlotte, onhan niita toki muitakin ohjeita, mutta talla ainakin onnistuu.
Muutamia kuvia ranskalaisista charlotte-kakuista ja boudoir kekseista.
http://www.cantreau.com/produits-boudoirs.asp
http://images.google.fr/images?svnum=10&um=1&hl=fr&q=charlotte gateau - kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kirjoittajalta kirjoitti:
Mielessani oli ranskalainen charlotte-kakku ja niita resepteja (siis ranskaksi) on ainakin netissa vaikka kuinka paljon.
Perus-mansikka charlotte tehdaan ihan yksinkertaisesti nain:
6 dl rahkaa
2 1/2 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
mansikoita
Valuta rahka ja ranskankerma hyvin (ala sekoita niita keskenaan) 2 h jaakaapissa.
Lisaa sokeri ja mansikat.
Sekoita keskenaan vetta, sitruunamehua ja sokeria. Kastele "boudoirs" nopeasti tekemaasi liemeen ja asettele ne vuoan pohjalle ja reunoille.
Lisaa mansikkaseos vuokaan. Anna levata jaakapissa 4 h.
En tieda, saako niita "boudoir"-kekseja Suomesta. Kaynkin kysymassa ranskalaiselta palstalta, jos joku tuntisi.
Nain taalla ranskassa tehdaan ihan tuo perinteinen mansikka charlotte, onhan niita toki muitakin ohjeita, mutta talla ainakin onnistuu.
Muutamia kuvia ranskalaisista charlotte-kakuista ja boudoir kekseista.
http://www.cantreau.com/produits-boudoirs.asp
http://images.google.fr/images?svnum=10&um=1&hl=fr&q=charlotte gateau..... noita keksejä, Stokkalta jopa vaaleapunaisena. Ovat samoja "sormikeksejä" joita voi käyttää Tiramisuun.
"Oikea" Charlotta kylläkin tehdään kääretortusta - oikea charlotta
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
..... noita keksejä, Stokkalta jopa vaaleapunaisena. Ovat samoja "sormikeksejä" joita voi käyttää Tiramisuun.
"Oikea" Charlotta kylläkin tehdään kääretortusta......luepa tasta linkista:http://www.axis-of-aevil.net/archives/2005/08/brane_royale.html
Otteita:
"So my confusion began when I looked for a recipe for Charlotte Russe in a number of cookbooks, there was a picture of a real Charlotte Russe with ladyfingers instead of the rather strange looking jelly roll dome."
"After digging around with google for a while it became rather evident that the only Charlotte Russe recipes with the spiral jelly roll outer layer were Finnish."
"I find Finland's use of Charlotte Russe for what is a Charlotte Royale elsewhere on the planet very curious and would love to know how it came to be so. My theory is that the Charlotte Russe entered Finland from Russia and changed rather quickly from the ladyfingers to the jelly roll slices since ladyfingers likely weren't a familiar food."
Charlotte on ranskalaisen kokin Antonin Careme'n versio englantilaisesta omenakakusta, joka oli vuorattu pehmealla leivalla. Han kehitti boudoir't/ ladyfingers't ja vuorasi vuoan niilla.
Samasta asiasta ranskaksi:
http://www.cooking2000.com/fr/dossier/charlotte.htm
Antonin Carême, alors Chef de Bouche du tsar Alexandre de Russie à Saint Pétersbourg, décide dadapter une recette anglaise, la charlotte, qu'il a découverte alors qu'il était au service du prince régent, futur Georges IV.
Cette pâtisserie semble avoir été créée au début du XIXe siècle, en hommage à la reine Charlotte, épouse de Georges III. Outre-Manche, la charlotte est réalisée à partir dune compote de pommes, enveloppée dans des tranches de pain de mie grillées, puis beurrées. Antonin Carême propose de masquer le fond et les côtés du moule par une couche de biscuits à la cuiller, et nomme sa création ''charlotte à la parisienne'', puis la rebaptise ''charlotte à la russe'' sous le Second Empire.
- ja apteekkiin
http://www.maku.fi/makulaari/kysyvastaa/article119212-1.html ja lähin ei lakossa oleva apteekki
- charlotta ..
on ylimainostettua, enkä sovittaisi jälkiruoaksi;
jotenkin sellainen arkinen
mutta jos haluaa, niin antaa haluta vaan, kyllä se onnistuu - kkkkkkkkkkkkk
jos kerran maitotuotteet ja munat yms.ok. ...
Laita täytteeseen maustettua tuorejuustoa sekä kovaksi vatkattua Floora Vispiä (siitä tulee todella kova vaahto)PURKKI molempia, sekä maun mukaan vaniljasokeria, sokeria ja vaikkpa pieneki pilkoittuja kuuvahedelmiä.
Hyvää tulee EI tartte liivatetta tai muuta kovetetta.- _pupu_
Iso kiitos tästä! Kuulostaa hyvältä ja tarpeeks yksinkertaiselta jopa tällaiselle, jolla se jauhopeulako ei ole edes keskellä kämmentä, se on hukassa ihan kokonaan. :)
Toi ranskalainenkin versio kuulostaa ihanalta, pakko kokeilla tässä joskus, jos noita keksejä onnistun löytämään. Ja sitten kun teen vain itselleni, ihan vaan sen varalta että lopputulos on jotain, mitä ei muille kehtaa näyttää. Aina pitää se harjoituskappale tehdä jossain piilossa kuitenkin. :)
Kiitos kaikille ja mukavaa joulunodotusta, ihana huomata että onnettomiin leipomisongelmiin löytyy apua. :) - .....
_pupu_ kirjoitti:
Iso kiitos tästä! Kuulostaa hyvältä ja tarpeeks yksinkertaiselta jopa tällaiselle, jolla se jauhopeulako ei ole edes keskellä kämmentä, se on hukassa ihan kokonaan. :)
Toi ranskalainenkin versio kuulostaa ihanalta, pakko kokeilla tässä joskus, jos noita keksejä onnistun löytämään. Ja sitten kun teen vain itselleni, ihan vaan sen varalta että lopputulos on jotain, mitä ei muille kehtaa näyttää. Aina pitää se harjoituskappale tehdä jossain piilossa kuitenkin. :)
Kiitos kaikille ja mukavaa joulunodotusta, ihana huomata että onnettomiin leipomisongelmiin löytyy apua. :)Nykyään tehdään bavarois-vanukkaita ei liivatteella vaan lisäämällä massaan kaakaovoita. Jäähtyessään se kovettaa massan kyllä. Jos voikreemit ovat suussa siedettäviä niin miksei
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236955Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421239Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271042- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733