Naudan paahtopaistista saa hyvää leikkelettä leivän päälle. Miten se kannattaa valmistaa jotta painohävikki olisi mahdollisimman pieni?
Paistista leikkeleeksi?
8
3846
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkk
noin 1.5 kg paahtopaisti (maustamaton)
Ota liha noin pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pane paisti uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka.
Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan, niin että terä on lihan keskivaiheilla
Pane paistit 100-asteiseen uuniin.
Liha on punaista, kun sisälämpötila on 60 astetta ja punertavaa, maukasta ja mehukasta 65–70-asteisena.
Paisti on läpikypsää, mutta myös hieman kuivaa, kun mittari näyttää 70 astetta.
Valmiiksi paistetun lihan Marinadi:
2 dl makeaa soijakastiketta
(1/2 dl valkoista balsamietikkaa )
1/2 rkl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl fariinisokeria
1-2 tlrouhittua roseepippuria
vähän tuoretta rosmariinia
vähän tuoretta timjamia silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
Sekoita marinadin aineet keskenään. Pane jäähtynyt paisti kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi lihojen joukkoon. Sulje pussi huolella. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.
Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.- ...
mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?
- kkkkkkkk...ja ...
... kirjoitti:
mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?
... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa
Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista. - paisti..
kkkkkkkk...ja ... kirjoitti:
... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa
Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.sitten tuolla systeemillä ;-)
- 60 astetta riittää
Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.
Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista. - ...
60 astetta riittää kirjoitti:
Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.
Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.folioon ja pyyheliinan sisälle jälkikypsymään?
- turhuudenjumala
riippumatta sen koosta, paistan sen 55-57 asteen sisälämpöön 80 asteisessa kiertoilmassa (kotiuuni 100 astetta), koska lämpö nousee vielä pari astetta paistin sisällä. sen jälkeen menee 10% huoneenlämpöiseen suolaliemeen n.tunniksi. voi sen laittaa myös marinaadiin paistamisen jälkeen, kuten mainittu aikaisemmin.
matalassa lämmössä kypsentäminen pienentää kypsennyshävikkiä todella radikaalisti. 20 asteen lämpötilan pudotus 13 kg:n kinkun paistossa säästi lähes kilon kinkkua... kokeiltiin töissä. toinen oli perinteinen ohje, jossa oli alussa kova lämpö uunissa ja sitten pudotettiin 120 asteeseen. toinen kinkku paistettiin matalassa lämmössä, 100 astetta. jälkimmäisessä meni vähän pidempään, mutta lopputulos oli niin paljon mehevämpi ja parempi, että odottaminen palkitaan kyllä. - Anonyymi
turhuudenjumala n ja kkkkkkkkkkkkkkkk n
ohjeilla tein naudan sisäpaistin ja hyvää tuli 👍
Eli uuni oli 100 astetta ja 55 asti pidin lihan uunissa. Jäähdytin ja marinaadiin vuorokaudeksi.
Nam!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on1209995Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä349701- 217901
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776284Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.304842- 464583
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1133968Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1233371- 623087
Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2173016