Paistista leikkeleeksi?

leikkele...

Naudan paahtopaistista saa hyvää leikkelettä leivän päälle. Miten se kannattaa valmistaa jotta painohävikki olisi mahdollisimman pieni?

8

3558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkk

      noin 1.5 kg paahtopaisti (maustamaton)

      Ota liha noin pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pane paisti uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka.

      Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan, niin että terä on lihan keskivaiheilla

      Pane paistit 100-asteiseen uuniin.
      Liha on punaista, kun sisälämpötila on 60 astetta ja punertavaa, maukasta ja mehukasta 65–70-asteisena.
      Paisti on läpikypsää, mutta myös hieman kuivaa, kun mittari näyttää 70 astetta.


      Valmiiksi paistetun lihan Marinadi:

      2 dl makeaa soijakastiketta
      (1/2 dl valkoista balsamietikkaa )
      1/2 rkl suolaa
      2 tl rouhittua mustapippuria
      1/2 rkl fariinisokeria
      1-2 tlrouhittua roseepippuria
      vähän tuoretta rosmariinia
      vähän tuoretta timjamia silputtuna
      3 valkosipulinkynttä murskattuna

      Sekoita marinadin aineet keskenään. Pane jäähtynyt paisti kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi lihojen joukkoon. Sulje pussi huolella. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.

      Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.

      • ...

        mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?


      • kkkkkkkk...ja ...
        ... kirjoitti:

        mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?

        ... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa

        Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.


      • paisti..
        kkkkkkkk...ja ... kirjoitti:

        ... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa

        Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.

        sitten tuolla systeemillä ;-)


      • 60 astetta riittää

        Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.

        Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.


      • ...
        60 astetta riittää kirjoitti:

        Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.

        Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.

        folioon ja pyyheliinan sisälle jälkikypsymään?


    • turhuudenjumala

      riippumatta sen koosta, paistan sen 55-57 asteen sisälämpöön 80 asteisessa kiertoilmassa (kotiuuni 100 astetta), koska lämpö nousee vielä pari astetta paistin sisällä. sen jälkeen menee 10% huoneenlämpöiseen suolaliemeen n.tunniksi. voi sen laittaa myös marinaadiin paistamisen jälkeen, kuten mainittu aikaisemmin.
      matalassa lämmössä kypsentäminen pienentää kypsennyshävikkiä todella radikaalisti. 20 asteen lämpötilan pudotus 13 kg:n kinkun paistossa säästi lähes kilon kinkkua... kokeiltiin töissä. toinen oli perinteinen ohje, jossa oli alussa kova lämpö uunissa ja sitten pudotettiin 120 asteeseen. toinen kinkku paistettiin matalassa lämmössä, 100 astetta. jälkimmäisessä meni vähän pidempään, mutta lopputulos oli niin paljon mehevämpi ja parempi, että odottaminen palkitaan kyllä.

    • Anonyymi

      turhuudenjumala n ja kkkkkkkkkkkkkkkk n
      ohjeilla tein naudan sisäpaistin ja hyvää tuli 👍

      Eli uuni oli 100 astetta ja 55 asti pidin lihan uunissa. Jäähdytin ja marinaadiin vuorokaudeksi.
      Nam!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      49
      2338
    2. Pysy kaukana musta

      Ja kaikista mun läheisistä. Oon tosissani.
      Ikävä
      26
      2233
    3. Näin susta unta

      Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!
      Ikävä
      16
      1554
    4. Katu täyttyy askelista...

      Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.
      Ikävä
      27
      1545
    5. Kuvaile kaivattusi

      ulkonäköä. 💡
      Ikävä
      124
      1447
    6. Mitä hämminkiä Halkokarilla?

      Poliiseja ja ambulansseja pyörii, laukauksia kuultu.
      Kokkola
      19
      1093
    7. Tiedätkö nainen sen tunteen

      Kun toinen tulee jossain vastaan. Naama leviää hymyyn kuin hangonkeksi. Mulla on susta semmonen,tunne.
      Ikävä
      71
      984
    8. Kauniit ihmiset ei ole sinkkuja, se on karu fakta

      Ihmisessä on lähes poikkeuksetta aina jotain vikaa jos hän pysyy sinkkuna pitkään. Sori kun sanon tän näin suoraan, mut
      Ikävä
      118
      963
    9. Mikset päästä irti ja hae apua

      Mt ongelmiisi. En vaan voi ikinä enää luottaa sinuun, pelkään sinua ja toivon löytäväni jonkun muun. Rahaa sulla on saad
      Ikävä
      89
      944
    10. Kristinusko - epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta

      Ei ole mitään sellaista, mitä pitää "pelastua". Lukuun ottamatta tietysti ”jumalan” (sen ei jumalan, joka väittää oleva
      Hindulaisuus
      333
      893
    Aihe