Naudan paahtopaistista saa hyvää leikkelettä leivän päälle. Miten se kannattaa valmistaa jotta painohävikki olisi mahdollisimman pieni?
Paistista leikkeleeksi?
8
3869
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkk
noin 1.5 kg paahtopaisti (maustamaton)
Ota liha noin pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pane paisti uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka.
Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan, niin että terä on lihan keskivaiheilla
Pane paistit 100-asteiseen uuniin.
Liha on punaista, kun sisälämpötila on 60 astetta ja punertavaa, maukasta ja mehukasta 65–70-asteisena.
Paisti on läpikypsää, mutta myös hieman kuivaa, kun mittari näyttää 70 astetta.
Valmiiksi paistetun lihan Marinadi:
2 dl makeaa soijakastiketta
(1/2 dl valkoista balsamietikkaa )
1/2 rkl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl fariinisokeria
1-2 tlrouhittua roseepippuria
vähän tuoretta rosmariinia
vähän tuoretta timjamia silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
Sekoita marinadin aineet keskenään. Pane jäähtynyt paisti kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi lihojen joukkoon. Sulje pussi huolella. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.
Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.- ...
mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?
- kkkkkkkk...ja ...
... kirjoitti:
mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?
... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa
Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista. - paisti..
kkkkkkkk...ja ... kirjoitti:
... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa
Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.sitten tuolla systeemillä ;-)
- 60 astetta riittää
Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.
Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista. - ...
60 astetta riittää kirjoitti:
Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.
Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.folioon ja pyyheliinan sisälle jälkikypsymään?
- turhuudenjumala
riippumatta sen koosta, paistan sen 55-57 asteen sisälämpöön 80 asteisessa kiertoilmassa (kotiuuni 100 astetta), koska lämpö nousee vielä pari astetta paistin sisällä. sen jälkeen menee 10% huoneenlämpöiseen suolaliemeen n.tunniksi. voi sen laittaa myös marinaadiin paistamisen jälkeen, kuten mainittu aikaisemmin.
matalassa lämmössä kypsentäminen pienentää kypsennyshävikkiä todella radikaalisti. 20 asteen lämpötilan pudotus 13 kg:n kinkun paistossa säästi lähes kilon kinkkua... kokeiltiin töissä. toinen oli perinteinen ohje, jossa oli alussa kova lämpö uunissa ja sitten pudotettiin 120 asteeseen. toinen kinkku paistettiin matalassa lämmössä, 100 astetta. jälkimmäisessä meni vähän pidempään, mutta lopputulos oli niin paljon mehevämpi ja parempi, että odottaminen palkitaan kyllä. - Anonyymi
turhuudenjumala n ja kkkkkkkkkkkkkkkk n
ohjeilla tein naudan sisäpaistin ja hyvää tuli 👍
Eli uuni oli 100 astetta ja 55 asti pidin lihan uunissa. Jäähdytin ja marinaadiin vuorokaudeksi.
Nam!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä
Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam27014425Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa
Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu687303Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa
10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö2117131Kela maksoi etuuksia 17,3 mrd. eur, yritykset sai 10,6 mrd.
Tuohon päälle vietiin vielä palkansaajilta työeläkeloisille 27,5 miljardia euroa. Etenkin Suomen Sosialistiset Yrittäjä655162K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä
vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon1144889Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä
kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju754724Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen
Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos1014515PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT
* * PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT - ! ja jätti MaksuHuolet -Kansan Maksettavaksi -! *214427Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin
Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko784177Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt
viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta1023968