Paistista leikkeleeksi?

leikkele...

Naudan paahtopaistista saa hyvää leikkelettä leivän päälle. Miten se kannattaa valmistaa jotta painohävikki olisi mahdollisimman pieni?

8

3484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkk

      noin 1.5 kg paahtopaisti (maustamaton)

      Ota liha noin pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pane paisti uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka.

      Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan, niin että terä on lihan keskivaiheilla

      Pane paistit 100-asteiseen uuniin.
      Liha on punaista, kun sisälämpötila on 60 astetta ja punertavaa, maukasta ja mehukasta 65–70-asteisena.
      Paisti on läpikypsää, mutta myös hieman kuivaa, kun mittari näyttää 70 astetta.


      Valmiiksi paistetun lihan Marinadi:

      2 dl makeaa soijakastiketta
      (1/2 dl valkoista balsamietikkaa )
      1/2 rkl suolaa
      2 tl rouhittua mustapippuria
      1/2 rkl fariinisokeria
      1-2 tlrouhittua roseepippuria
      vähän tuoretta rosmariinia
      vähän tuoretta timjamia silputtuna
      3 valkosipulinkynttä murskattuna

      Sekoita marinadin aineet keskenään. Pane jäähtynyt paisti kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi lihojen joukkoon. Sulje pussi huolella. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.

      Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.

      • ...

        mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?


      • kkkkkkkk...ja ...
        ... kirjoitti:

        mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?

        ... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa

        Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.


      • paisti..
        kkkkkkkk...ja ... kirjoitti:

        ... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa

        Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.

        sitten tuolla systeemillä ;-)


      • 60 astetta riittää

        Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.

        Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.


      • ...
        60 astetta riittää kirjoitti:

        Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.

        Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.

        folioon ja pyyheliinan sisälle jälkikypsymään?


    • turhuudenjumala

      riippumatta sen koosta, paistan sen 55-57 asteen sisälämpöön 80 asteisessa kiertoilmassa (kotiuuni 100 astetta), koska lämpö nousee vielä pari astetta paistin sisällä. sen jälkeen menee 10% huoneenlämpöiseen suolaliemeen n.tunniksi. voi sen laittaa myös marinaadiin paistamisen jälkeen, kuten mainittu aikaisemmin.
      matalassa lämmössä kypsentäminen pienentää kypsennyshävikkiä todella radikaalisti. 20 asteen lämpötilan pudotus 13 kg:n kinkun paistossa säästi lähes kilon kinkkua... kokeiltiin töissä. toinen oli perinteinen ohje, jossa oli alussa kova lämpö uunissa ja sitten pudotettiin 120 asteeseen. toinen kinkku paistettiin matalassa lämmössä, 100 astetta. jälkimmäisessä meni vähän pidempään, mutta lopputulos oli niin paljon mehevämpi ja parempi, että odottaminen palkitaan kyllä.

    • Anonyymi

      turhuudenjumala n ja kkkkkkkkkkkkkkkk n
      ohjeilla tein naudan sisäpaistin ja hyvää tuli 👍

      Eli uuni oli 100 astetta ja 55 asti pidin lihan uunissa. Jäähdytin ja marinaadiin vuorokaudeksi.
      Nam!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      182
      2198
    2. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      165
      1899
    3. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      45
      1894
    4. Ottaisitko miten

      Kaivattusi?
      Ikävä
      126
      1586
    5. Ikäero suhteessa

      Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia
      Parisuhde
      64
      1449
    6. Liian paljon hylättyjä ääniä

      Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus
      Maailman menoa
      177
      1407
    7. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      77
      1201
    8. Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat

      Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P
      Ähtäri
      31
      1054
    9. Ärsyttää et olet

      Niin välinpitämätön suhteeni
      Ikävä
      71
      1033
    10. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      66
      973
    Aihe