Paistista leikkeleeksi?

leikkele...

Naudan paahtopaistista saa hyvää leikkelettä leivän päälle. Miten se kannattaa valmistaa jotta painohävikki olisi mahdollisimman pieni?

8

3846

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkk

      noin 1.5 kg paahtopaisti (maustamaton)

      Ota liha noin pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pane paisti uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka.

      Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan, niin että terä on lihan keskivaiheilla

      Pane paistit 100-asteiseen uuniin.
      Liha on punaista, kun sisälämpötila on 60 astetta ja punertavaa, maukasta ja mehukasta 65–70-asteisena.
      Paisti on läpikypsää, mutta myös hieman kuivaa, kun mittari näyttää 70 astetta.


      Valmiiksi paistetun lihan Marinadi:

      2 dl makeaa soijakastiketta
      (1/2 dl valkoista balsamietikkaa )
      1/2 rkl suolaa
      2 tl rouhittua mustapippuria
      1/2 rkl fariinisokeria
      1-2 tlrouhittua roseepippuria
      vähän tuoretta rosmariinia
      vähän tuoretta timjamia silputtuna
      3 valkosipulinkynttä murskattuna

      Sekoita marinadin aineet keskenään. Pane jäähtynyt paisti kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi lihojen joukkoon. Sulje pussi huolella. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.

      Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.

      • ...

        mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?


      • kkkkkkkk...ja ...
        ... kirjoitti:

        mutta mikä vitsi on tuossa jälkikäteen marinoinnissa?

        ... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa

        Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.


      • paisti..
        kkkkkkkk...ja ... kirjoitti:

        ... jälkikäteen maustmisessa vitsinä on, että liha ei kuivu kuten valmiiksi maustettu liha ja kun liha laitetaan vielä vähän lämpimänä tuohon mrinadiin se vetää makua hyvin sisäänsä ja tulos on tasaisen maukas, makua on muuallakin kuin kuivassa pinnassa

        Kannattaa kokeilla, tulos on huomattavasti parempi kun jos marinoit/maustat ennen paistamista.

        sitten tuolla systeemillä ;-)


      • 60 astetta riittää

        Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.

        Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.


      • ...
        60 astetta riittää kirjoitti:

        Muuten hyvä, mutta mehukkuus on mennyttä, jos paistin sisälämpötila ylittää 65 astetta.

        Paisti pois uunista, kun mittari näytttää 58 astetta. Sisälämpö nousee vielä kun paisti on jo poissa uunista.

        folioon ja pyyheliinan sisälle jälkikypsymään?


    • turhuudenjumala

      riippumatta sen koosta, paistan sen 55-57 asteen sisälämpöön 80 asteisessa kiertoilmassa (kotiuuni 100 astetta), koska lämpö nousee vielä pari astetta paistin sisällä. sen jälkeen menee 10% huoneenlämpöiseen suolaliemeen n.tunniksi. voi sen laittaa myös marinaadiin paistamisen jälkeen, kuten mainittu aikaisemmin.
      matalassa lämmössä kypsentäminen pienentää kypsennyshävikkiä todella radikaalisti. 20 asteen lämpötilan pudotus 13 kg:n kinkun paistossa säästi lähes kilon kinkkua... kokeiltiin töissä. toinen oli perinteinen ohje, jossa oli alussa kova lämpö uunissa ja sitten pudotettiin 120 asteeseen. toinen kinkku paistettiin matalassa lämmössä, 100 astetta. jälkimmäisessä meni vähän pidempään, mutta lopputulos oli niin paljon mehevämpi ja parempi, että odottaminen palkitaan kyllä.

    • Anonyymi

      turhuudenjumala n ja kkkkkkkkkkkkkkkk n
      ohjeilla tein naudan sisäpaistin ja hyvää tuli 👍

      Eli uuni oli 100 astetta ja 55 asti pidin lihan uunissa. Jäähdytin ja marinaadiin vuorokaudeksi.
      Nam!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      120
      9995
    2. Sannan kirja USA:n bestseller!

      "Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä
      Maailman menoa
      34
      9701
    3. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      21
      7901
    4. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      177
      6284
    5. Metsäalan rikolliset

      Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.
      Sotkamo
      30
      4842
    6. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      46
      4583
    7. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      113
      3968
    8. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      123
      3371
    9. Missä vaiheessa

      Päätit luovuttaa suhteeni?
      Ikävä
      62
      3087
    10. Adonikselle

      Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin
      Ikävä
      217
      3016
    Aihe