Kuinka paistetaan vuohenjuusto?

bree-van-de-camp

Osaako kukaan kertoa, kuinka saan paistettua vuohenjuustokiekon yhtä hienoksi ja suussa sulavaksi kuin ravintoloissa tarjotut lajitoverinsa? Eli päältä kauniin ruskea ja rapea, ja sisältä ihanan pehmoinen.

18

38816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkk

      Kuumenna 2-3 rkl oliiviöljyä pinnoitetulla pannulla. Paista vuohenjuusto kummaltakin puolelta kullankeltaiseksi.

      • bree-van-de-camp

        ...Kokeilla. Ja tarkoitin ilman kuorrutetta. Joissakin ohjeissa on, että paistetaan uunissa, mutta eihän se silloin ruskistu. Ja yhdessä ohjeessa oli, että ilman rasvaa pannulla, mutta epäilen vahvasti onnistuuko se. Jotenkin arvelin, että salaisuus on runsaassa rasvan käytössä...


      • turhuudenjumala
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Kokeilla. Ja tarkoitin ilman kuorrutetta. Joissakin ohjeissa on, että paistetaan uunissa, mutta eihän se silloin ruskistu. Ja yhdessä ohjeessa oli, että ilman rasvaa pannulla, mutta epäilen vahvasti onnistuuko se. Jotenkin arvelin, että salaisuus on runsaassa rasvan käytössä...

        rasvaa, jos haluaa. vuohenjuustossa on itsessään rasvaa. töissä joskus tuppaa juusto ottamaan kiinni parilaan, mutta lähtee irti kun käyttää vähän lastaa apuna. oliiviöljy antaa kyllä hyvän maun juustolle. kummallakin tavalla voi tehdä; ilman rasvaa ja rasvan kanssa.


      • laittavat vuohenjuuston
        turhuudenjumala kirjoitti:

        rasvaa, jos haluaa. vuohenjuustossa on itsessään rasvaa. töissä joskus tuppaa juusto ottamaan kiinni parilaan, mutta lähtee irti kun käyttää vähän lastaa apuna. oliiviöljy antaa kyllä hyvän maun juustolle. kummallakin tavalla voi tehdä; ilman rasvaa ja rasvan kanssa.

        vuokaan, lisäksi tomaattia, paprikaa ja sipulilohkoja ja paistavat uunissa.Toisinaan on vuohenjuusto paistettu foliossa edellä mainittujen lisäkkeiden kanssa ja ruoka tulee foliossa alkuruokana pöytään ja folio avataan keskeltä auki.


      • bree-van-de-camp
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Kokeilla. Ja tarkoitin ilman kuorrutetta. Joissakin ohjeissa on, että paistetaan uunissa, mutta eihän se silloin ruskistu. Ja yhdessä ohjeessa oli, että ilman rasvaa pannulla, mutta epäilen vahvasti onnistuuko se. Jotenkin arvelin, että salaisuus on runsaassa rasvan käytössä...

        ...Onnistunut pannulla paistaminen öljyssä. Olikohan liian kuuma pannu? Onko sillä isoa merkitystä? Juustosta jäi hetken paistamisen jälkeen jäljelle kuori ja ryynimäinen keskusta. Muu juusto muodosti omituisen punaruskean kovan möykyn.

        Eli lisäohjeita kaivataan ;-)!


      • vuohenjuustoa
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Onnistunut pannulla paistaminen öljyssä. Olikohan liian kuuma pannu? Onko sillä isoa merkitystä? Juustosta jäi hetken paistamisen jälkeen jäljelle kuori ja ryynimäinen keskusta. Muu juusto muodosti omituisen punaruskean kovan möykyn.

        Eli lisäohjeita kaivataan ;-)!

        yrität paistaa?
        jos sulla on isoa, kovaa riblaire-vuohenjuustotankoa niin sen paisto on helppoa miten vaan, rasvalla tai ilman. mutta jos yrität paistaa sitä pienempää tankoa mikä on usein pehmeää niin sen pannulla paistaminen on turhauttavaa.semmonen juusto kannattaa ehkä grillata uunin grillivastuksen alla kovassa lämmössä että juuston pinta saa väriä mutta ei ala sulamaan.


      • bree-van-de-camp
        vuohenjuustoa kirjoitti:

        yrität paistaa?
        jos sulla on isoa, kovaa riblaire-vuohenjuustotankoa niin sen paisto on helppoa miten vaan, rasvalla tai ilman. mutta jos yrität paistaa sitä pienempää tankoa mikä on usein pehmeää niin sen pannulla paistaminen on turhauttavaa.semmonen juusto kannattaa ehkä grillata uunin grillivastuksen alla kovassa lämmössä että juuston pinta saa väriä mutta ei ala sulamaan.

        ...Isoa, tangosta leikattua juustoa olen yrittänyt paistaa. Nimeä sille en osaa sanoa...

        Ystäväni tosin sanoi, että ravintoloissa nämä juustot saatetaan paistaa ikään kuin halstraamalla (ritilän välissä). Eli ilmeisesti sitten kotona uunin grillivastus olisi lähimpänä tätä menetelmää.

        Täytyy jatkaa kokeiluja!


      • kotikokki_9
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Isoa, tangosta leikattua juustoa olen yrittänyt paistaa. Nimeä sille en osaa sanoa...

        Ystäväni tosin sanoi, että ravintoloissa nämä juustot saatetaan paistaa ikään kuin halstraamalla (ritilän välissä). Eli ilmeisesti sitten kotona uunin grillivastus olisi lähimpänä tätä menetelmää.

        Täytyy jatkaa kokeiluja!

        Kokeilepa leivinpaperia pannulle ja juusto päälle. Paistuu kauniin ruskeaksi, eikä jää kiinni. Itse kokeilin myös rasvan kanssa ja ilman, ei onnistunut, vaan rapea kuori kökkööntyi. Jos haluat kääntää, toinen paperi päälle ja käännä koko hoito. Varmasti onnistuu!


      • Larry the Chef
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Isoa, tangosta leikattua juustoa olen yrittänyt paistaa. Nimeä sille en osaa sanoa...

        Ystäväni tosin sanoi, että ravintoloissa nämä juustot saatetaan paistaa ikään kuin halstraamalla (ritilän välissä). Eli ilmeisesti sitten kotona uunin grillivastus olisi lähimpänä tätä menetelmää.

        Täytyy jatkaa kokeiluja!

        Vuohenjuuston paistamiseen oikeasti vaikea antaa yhtä ohjetta. Välillä jopa ammattilaiset saavat yllättyä ettn miten tämä juusto nyt noin käyttäytyi. Merkki, ikä, säilytyslämpötila, vuodenaika yms kaikki vaikuttavat.
        Joku mainitsi ketjussa leivinpaperin, oikein hyvä varsinkin pienille kiekoille, teflonpannu ihan ehdoton apu, pannulta nostossa vaan pitää olla oikein ohut lasta, eli käytännössä metallinen sellainen.
        Yksi hyvä vinkki on ettei edes yritä kääntää kiekkoa vaan paistaa vain toiselta puolelta.
        Nostaa kiekon ylös ja kääntää suoraan esim salaatin päälle, pysyy huomattavasti siistimpänä.

        Ravintoloissa on tietenkin käytössä Salamanteri, jolla homma onnistuu parhaiten.
        Kotona voi yrittää samaa uunin grillivastuksilla, vastukset niin kuumiksi kun vaan menevät ja tarkkana ettei kärähdä.
        Samoin kotikäyttöön tarkoitetut Raclette-systeemit ovat tässä käyttökelpoisia.


      • eLISa1234
        kotikokki_9 kirjoitti:

        Kokeilepa leivinpaperia pannulle ja juusto päälle. Paistuu kauniin ruskeaksi, eikä jää kiinni. Itse kokeilin myös rasvan kanssa ja ilman, ei onnistunut, vaan rapea kuori kökkööntyi. Jos haluat kääntää, toinen paperi päälle ja käännä koko hoito. Varmasti onnistuu!

        Kiitos tästä vinkistä,toimii!


    • Hengetär

      Paista miedolla lämmöllä lettupannulla (pitää juuston kasassa vaikka lähtisi valumaan) kullanruskeaksi. Jäähdytä ennen kääntämistä, paista toinen puoli. Anna jäähtyä ennen lautaselle nostoa, niin juusto pysyy kasassa.

    • ope18

      Kaikki valui pannulle. Jäi vain kuoren renkaat.

      • kotikokki treeltä

        Tämä on Kenkämeren blogista. Minulla toimi!

        Laita paistinpannu kutoselle lämpiämään, lisää kunnon nokare voita tai margariinia pannulle. Pannu on riittävän kuuma, kun voi on lakannut kuplimasta ja on hieman ruskistunut. Ota tässä vaiheessa juusto jääkaapista (se ei saa siis loikoilla lämpimällä työtasolla yhtään) ja leikkaa se kunnon siivuiksi, pari-kolme senttiä on hyvä. Käännä levy neloselle ja paista juustokiekkoja, kunnes näet reunasta, että pohja on alkanut ruskistua. Käännä juustot ja paista pieni hetki toiselta puolelta.

        Tällä ohjeella parhaiten onnistuin. Mutta isot kiekot tiskiltä ovat parhaita! Eivät jää löllöiksi sisältä!


    • toimii1

      sumuta hieman öljyä pintaan ja paista uunissa grillivastuksen alla hetki.

    • ammatiltani kokki

      ravintolassa paistetaan vuohenjuusto AINA ilman öljyä! ainakin niissä missä itse olen työskennellyt.

      • femochelva

        Tänä aamuna mtv:n kokki teki kurpitsa pähkinä vuohenjuusto sörsselin. Siinä oli tämä totanoin-kuopion mies ja joku toinenenkin, muttei näytetty sitä vuohenjuuston paistamista, oli 2 pannua hellalla, eikä juustoa näkynyt. Tais olla mikrossa lämmitettyä. Vähän köppäseksi on menny koko mtv:n makuja-osio.

        Joskus voisi kokeilla miten onnistuisi vuohenjuuston paisto, mutta kunnon ohjetta ei näytä löytyvän. Eikä kaupoissa oikein ole sellaista paksua vuohenjuustoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko varattu minulle?

      Mieheltä kysyn.
      Ikävä
      157
      5990
    2. Mitä ensi viikolla tapahtuu?

      Mitä toivot, että ensi viikolla tapahtuu?
      Ikävä
      114
      5565
    3. Olen miettinyt kauan

      miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h
      Ikävä
      46
      5247
    4. Vanhempi mies

      Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa
      Ikävä
      32
      3275
    5. Mitä Ajattelit Kun Näit Kaivattusi

      Ensimmäistä Kertaa?
      Ikävä
      55
      2789
    6. Ostiko maailma sinut minulta?

      Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue
      Ikävä
      25
      2601
    7. On niin paha olla

      Tarviin jotain jolla turruttaa... Kuka voi auttaa.
      Ikävä
      43
      2290
    8. Noloa että kaipasin sinua

      Toivottavasti et tunnistanut itseäsi. Ikävissään sitä on aika typerä.
      Ikävä
      23
      2100
    9. Minne sä aina välillä joudut

      Kun pitää hakemalla hakea sut sieltä ja sitten oot hetken aikaa esillä kunnes taas menet piiloon, en ymmärrä 🤔❤️ Oot ta
      Ikävä
      13
      1910
    10. On niin vaikea olla lähelläsi

      En saa ottaa kädestäsi kiinni, en saa halata. En saa silittää hiuksiasi. Enkä saa sinua koskaan omakseni. ☔ Miehelle na
      Ikävä
      15
      1831
    Aihe