Kuinka paistetaan vuohenjuusto?

bree-van-de-camp

Osaako kukaan kertoa, kuinka saan paistettua vuohenjuustokiekon yhtä hienoksi ja suussa sulavaksi kuin ravintoloissa tarjotut lajitoverinsa? Eli päältä kauniin ruskea ja rapea, ja sisältä ihanan pehmoinen.

18

38780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkk

      Kuumenna 2-3 rkl oliiviöljyä pinnoitetulla pannulla. Paista vuohenjuusto kummaltakin puolelta kullankeltaiseksi.

      • bree-van-de-camp

        ...Kokeilla. Ja tarkoitin ilman kuorrutetta. Joissakin ohjeissa on, että paistetaan uunissa, mutta eihän se silloin ruskistu. Ja yhdessä ohjeessa oli, että ilman rasvaa pannulla, mutta epäilen vahvasti onnistuuko se. Jotenkin arvelin, että salaisuus on runsaassa rasvan käytössä...


      • turhuudenjumala
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Kokeilla. Ja tarkoitin ilman kuorrutetta. Joissakin ohjeissa on, että paistetaan uunissa, mutta eihän se silloin ruskistu. Ja yhdessä ohjeessa oli, että ilman rasvaa pannulla, mutta epäilen vahvasti onnistuuko se. Jotenkin arvelin, että salaisuus on runsaassa rasvan käytössä...

        rasvaa, jos haluaa. vuohenjuustossa on itsessään rasvaa. töissä joskus tuppaa juusto ottamaan kiinni parilaan, mutta lähtee irti kun käyttää vähän lastaa apuna. oliiviöljy antaa kyllä hyvän maun juustolle. kummallakin tavalla voi tehdä; ilman rasvaa ja rasvan kanssa.


      • laittavat vuohenjuuston
        turhuudenjumala kirjoitti:

        rasvaa, jos haluaa. vuohenjuustossa on itsessään rasvaa. töissä joskus tuppaa juusto ottamaan kiinni parilaan, mutta lähtee irti kun käyttää vähän lastaa apuna. oliiviöljy antaa kyllä hyvän maun juustolle. kummallakin tavalla voi tehdä; ilman rasvaa ja rasvan kanssa.

        vuokaan, lisäksi tomaattia, paprikaa ja sipulilohkoja ja paistavat uunissa.Toisinaan on vuohenjuusto paistettu foliossa edellä mainittujen lisäkkeiden kanssa ja ruoka tulee foliossa alkuruokana pöytään ja folio avataan keskeltä auki.


      • bree-van-de-camp
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Kokeilla. Ja tarkoitin ilman kuorrutetta. Joissakin ohjeissa on, että paistetaan uunissa, mutta eihän se silloin ruskistu. Ja yhdessä ohjeessa oli, että ilman rasvaa pannulla, mutta epäilen vahvasti onnistuuko se. Jotenkin arvelin, että salaisuus on runsaassa rasvan käytössä...

        ...Onnistunut pannulla paistaminen öljyssä. Olikohan liian kuuma pannu? Onko sillä isoa merkitystä? Juustosta jäi hetken paistamisen jälkeen jäljelle kuori ja ryynimäinen keskusta. Muu juusto muodosti omituisen punaruskean kovan möykyn.

        Eli lisäohjeita kaivataan ;-)!


      • vuohenjuustoa
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Onnistunut pannulla paistaminen öljyssä. Olikohan liian kuuma pannu? Onko sillä isoa merkitystä? Juustosta jäi hetken paistamisen jälkeen jäljelle kuori ja ryynimäinen keskusta. Muu juusto muodosti omituisen punaruskean kovan möykyn.

        Eli lisäohjeita kaivataan ;-)!

        yrität paistaa?
        jos sulla on isoa, kovaa riblaire-vuohenjuustotankoa niin sen paisto on helppoa miten vaan, rasvalla tai ilman. mutta jos yrität paistaa sitä pienempää tankoa mikä on usein pehmeää niin sen pannulla paistaminen on turhauttavaa.semmonen juusto kannattaa ehkä grillata uunin grillivastuksen alla kovassa lämmössä että juuston pinta saa väriä mutta ei ala sulamaan.


      • bree-van-de-camp
        vuohenjuustoa kirjoitti:

        yrität paistaa?
        jos sulla on isoa, kovaa riblaire-vuohenjuustotankoa niin sen paisto on helppoa miten vaan, rasvalla tai ilman. mutta jos yrität paistaa sitä pienempää tankoa mikä on usein pehmeää niin sen pannulla paistaminen on turhauttavaa.semmonen juusto kannattaa ehkä grillata uunin grillivastuksen alla kovassa lämmössä että juuston pinta saa väriä mutta ei ala sulamaan.

        ...Isoa, tangosta leikattua juustoa olen yrittänyt paistaa. Nimeä sille en osaa sanoa...

        Ystäväni tosin sanoi, että ravintoloissa nämä juustot saatetaan paistaa ikään kuin halstraamalla (ritilän välissä). Eli ilmeisesti sitten kotona uunin grillivastus olisi lähimpänä tätä menetelmää.

        Täytyy jatkaa kokeiluja!


      • kotikokki_9
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Isoa, tangosta leikattua juustoa olen yrittänyt paistaa. Nimeä sille en osaa sanoa...

        Ystäväni tosin sanoi, että ravintoloissa nämä juustot saatetaan paistaa ikään kuin halstraamalla (ritilän välissä). Eli ilmeisesti sitten kotona uunin grillivastus olisi lähimpänä tätä menetelmää.

        Täytyy jatkaa kokeiluja!

        Kokeilepa leivinpaperia pannulle ja juusto päälle. Paistuu kauniin ruskeaksi, eikä jää kiinni. Itse kokeilin myös rasvan kanssa ja ilman, ei onnistunut, vaan rapea kuori kökkööntyi. Jos haluat kääntää, toinen paperi päälle ja käännä koko hoito. Varmasti onnistuu!


      • Larry the Chef
        bree-van-de-camp kirjoitti:

        ...Isoa, tangosta leikattua juustoa olen yrittänyt paistaa. Nimeä sille en osaa sanoa...

        Ystäväni tosin sanoi, että ravintoloissa nämä juustot saatetaan paistaa ikään kuin halstraamalla (ritilän välissä). Eli ilmeisesti sitten kotona uunin grillivastus olisi lähimpänä tätä menetelmää.

        Täytyy jatkaa kokeiluja!

        Vuohenjuuston paistamiseen oikeasti vaikea antaa yhtä ohjetta. Välillä jopa ammattilaiset saavat yllättyä ettn miten tämä juusto nyt noin käyttäytyi. Merkki, ikä, säilytyslämpötila, vuodenaika yms kaikki vaikuttavat.
        Joku mainitsi ketjussa leivinpaperin, oikein hyvä varsinkin pienille kiekoille, teflonpannu ihan ehdoton apu, pannulta nostossa vaan pitää olla oikein ohut lasta, eli käytännössä metallinen sellainen.
        Yksi hyvä vinkki on ettei edes yritä kääntää kiekkoa vaan paistaa vain toiselta puolelta.
        Nostaa kiekon ylös ja kääntää suoraan esim salaatin päälle, pysyy huomattavasti siistimpänä.

        Ravintoloissa on tietenkin käytössä Salamanteri, jolla homma onnistuu parhaiten.
        Kotona voi yrittää samaa uunin grillivastuksilla, vastukset niin kuumiksi kun vaan menevät ja tarkkana ettei kärähdä.
        Samoin kotikäyttöön tarkoitetut Raclette-systeemit ovat tässä käyttökelpoisia.


      • eLISa1234
        kotikokki_9 kirjoitti:

        Kokeilepa leivinpaperia pannulle ja juusto päälle. Paistuu kauniin ruskeaksi, eikä jää kiinni. Itse kokeilin myös rasvan kanssa ja ilman, ei onnistunut, vaan rapea kuori kökkööntyi. Jos haluat kääntää, toinen paperi päälle ja käännä koko hoito. Varmasti onnistuu!

        Kiitos tästä vinkistä,toimii!


    • Hengetär

      Paista miedolla lämmöllä lettupannulla (pitää juuston kasassa vaikka lähtisi valumaan) kullanruskeaksi. Jäähdytä ennen kääntämistä, paista toinen puoli. Anna jäähtyä ennen lautaselle nostoa, niin juusto pysyy kasassa.

    • ope18

      Kaikki valui pannulle. Jäi vain kuoren renkaat.

      • kotikokki treeltä

        Tämä on Kenkämeren blogista. Minulla toimi!

        Laita paistinpannu kutoselle lämpiämään, lisää kunnon nokare voita tai margariinia pannulle. Pannu on riittävän kuuma, kun voi on lakannut kuplimasta ja on hieman ruskistunut. Ota tässä vaiheessa juusto jääkaapista (se ei saa siis loikoilla lämpimällä työtasolla yhtään) ja leikkaa se kunnon siivuiksi, pari-kolme senttiä on hyvä. Käännä levy neloselle ja paista juustokiekkoja, kunnes näet reunasta, että pohja on alkanut ruskistua. Käännä juustot ja paista pieni hetki toiselta puolelta.

        Tällä ohjeella parhaiten onnistuin. Mutta isot kiekot tiskiltä ovat parhaita! Eivät jää löllöiksi sisältä!


    • toimii1

      sumuta hieman öljyä pintaan ja paista uunissa grillivastuksen alla hetki.

    • ammatiltani kokki

      ravintolassa paistetaan vuohenjuusto AINA ilman öljyä! ainakin niissä missä itse olen työskennellyt.

      • femochelva

        Tänä aamuna mtv:n kokki teki kurpitsa pähkinä vuohenjuusto sörsselin. Siinä oli tämä totanoin-kuopion mies ja joku toinenenkin, muttei näytetty sitä vuohenjuuston paistamista, oli 2 pannua hellalla, eikä juustoa näkynyt. Tais olla mikrossa lämmitettyä. Vähän köppäseksi on menny koko mtv:n makuja-osio.

        Joskus voisi kokeilla miten onnistuisi vuohenjuuston paisto, mutta kunnon ohjetta ei näytä löytyvän. Eikä kaupoissa oikein ole sellaista paksua vuohenjuustoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      135
      10681
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      52
      5130
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      44
      2332
    4. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      107
      2135
    5. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      29
      2053
    6. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1651
    7. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      41
      1472
    8. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      29
      1154
    9. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      34
      1113
    10. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      54
      1017
    Aihe