Nyt tuli joululahjasta pulma. Sain lahjaksi pakastetun patavalmiin fasaanin. Mikä olisi sille "tipulle" paras valmistusmenetelmä, niin että sen omat riistan maut säilyisivät? Siis mausteet, lämpötilat ja paistoajat olivat niitä tietoja, joita tarvitsisin.
Kiitos jo näin etukäteen kaikille, jotka näin jouluna auttavat onnetonta.
Hyvää Joulua.
Fasaani
6
5553
Vastaukset
- "paistettu fasaani"
saat Googlen kautta näinkin paljon vaihtoehtoja valittavaksesi:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=paistettu fasaani&btnG=Google-haku&meta=lr=lang_fi
Emmehän me voi valita puolestasi. Katso läpi, ja valitse makusi mukaan.
Hyvää joulua sinullekin. - fasaani miltei itsekin
Terve.
Fasaani kannattaa kypsentää kuin ns. patasorsa. Eli ylikypsäksi liemessä hauduttaen.
Hiero karkeata merisuolaa linnun sisään. Kopauta liiat pois. Sopiva määrä on se mikä jää normaaliin kosteuteen kiinni. Sekaan voi laittaa appelsiinin kuorta, sitruunan kuorta, kanelia, timjamia jne. Mutta ei välttämätöntä.
Paista lintuun kaunis väri pannulla. Laita kanalientä Tai sopivan suolaista vettä vuokaan sen verran, että sitä on puoleen väliin fasaania. Laita fasaani liemeen selkä ylöspäin Sitten 150c ja 30 min. Käännä lintu ja uudestaan 30 min. Käännä lintu taas rinta liemeen ja 30 min, sitten taas rinta ylös päin 30 min. Tarkista vielä, että reisi irtoaa helposti. Lintu on kypsä ja valmis syötäväksi. Haudutusliemestä kannattaa tehdä kastike. Jos halutaan tehdä asiat hienommin niin lisätään haudutusliemeen sipulia,porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Laakerinlehti, maustepippuri, mustapippuri, kanelitanko, jne
Linnun rintafileen voi myös paistaa pannulla ja sitten laittaa 120c uuniin kunnes sisälämpötila on n. 60-62c. Näin liha on mehevää. Paistaessa lihaa uunissa sen päälle voi laittaa pekonia. Kuten voisi myös jos kokonaisena paistaisi uunissa laittaa pekonisiivuja rasvoittamaan linnun rintaa. Tai laardia, jos sitä saa jostain kätevästi.
Vaarana fasaanin kanssa on vain ylikypsentäminen.- turhuudenjumala
ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...
- kapoint
turhuudenjumala kirjoitti:
ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...
Fasaanin rintafileet paistetaan niin , että ne jää "roseksi", l punertaviksi. Liikaa paistamalla maku katoaa. Jos ei kelpaa kannattaa ottaa grilli broileri.
- metsästäjä*
pistä pataan myös jyväbroileri. Maut tasoittuvat kuin Karjalan paistissa ja määrä suurenee isoillekin pidoille. Tähteistä voi sitten tehdä pateeta ja luista liemipohjaa.
- Suvorov
http://www.hs.fi/ruoka/ruokaohjeet/artikkeli/Suvorovin fasaani/1135244638111
Tässä taannoin haettiin Marskin riekkoa a la Suvorov ja tein mukaleeln torvisieni ja halpa punkku. Ei hassumpaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va1673447- 152096
Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?2231490Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J701241- 441211
- 371121
Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va381063Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke1361031- 47994
Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.39974