Nyt tuli joululahjasta pulma. Sain lahjaksi pakastetun patavalmiin fasaanin. Mikä olisi sille "tipulle" paras valmistusmenetelmä, niin että sen omat riistan maut säilyisivät? Siis mausteet, lämpötilat ja paistoajat olivat niitä tietoja, joita tarvitsisin.
Kiitos jo näin etukäteen kaikille, jotka näin jouluna auttavat onnetonta.
Hyvää Joulua.
Fasaani
6
5859
Vastaukset
- "paistettu fasaani"
saat Googlen kautta näinkin paljon vaihtoehtoja valittavaksesi:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=paistettu fasaani&btnG=Google-haku&meta=lr=lang_fi
Emmehän me voi valita puolestasi. Katso läpi, ja valitse makusi mukaan.
Hyvää joulua sinullekin. - fasaani miltei itsekin
Terve.
Fasaani kannattaa kypsentää kuin ns. patasorsa. Eli ylikypsäksi liemessä hauduttaen.
Hiero karkeata merisuolaa linnun sisään. Kopauta liiat pois. Sopiva määrä on se mikä jää normaaliin kosteuteen kiinni. Sekaan voi laittaa appelsiinin kuorta, sitruunan kuorta, kanelia, timjamia jne. Mutta ei välttämätöntä.
Paista lintuun kaunis väri pannulla. Laita kanalientä Tai sopivan suolaista vettä vuokaan sen verran, että sitä on puoleen väliin fasaania. Laita fasaani liemeen selkä ylöspäin Sitten 150c ja 30 min. Käännä lintu ja uudestaan 30 min. Käännä lintu taas rinta liemeen ja 30 min, sitten taas rinta ylös päin 30 min. Tarkista vielä, että reisi irtoaa helposti. Lintu on kypsä ja valmis syötäväksi. Haudutusliemestä kannattaa tehdä kastike. Jos halutaan tehdä asiat hienommin niin lisätään haudutusliemeen sipulia,porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Laakerinlehti, maustepippuri, mustapippuri, kanelitanko, jne
Linnun rintafileen voi myös paistaa pannulla ja sitten laittaa 120c uuniin kunnes sisälämpötila on n. 60-62c. Näin liha on mehevää. Paistaessa lihaa uunissa sen päälle voi laittaa pekonia. Kuten voisi myös jos kokonaisena paistaisi uunissa laittaa pekonisiivuja rasvoittamaan linnun rintaa. Tai laardia, jos sitä saa jostain kätevästi.
Vaarana fasaanin kanssa on vain ylikypsentäminen.- turhuudenjumala
ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...
- kapoint
turhuudenjumala kirjoitti:
ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...
Fasaanin rintafileet paistetaan niin , että ne jää "roseksi", l punertaviksi. Liikaa paistamalla maku katoaa. Jos ei kelpaa kannattaa ottaa grilli broileri.
- metsästäjä*
pistä pataan myös jyväbroileri. Maut tasoittuvat kuin Karjalan paistissa ja määrä suurenee isoillekin pidoille. Tähteistä voi sitten tehdä pateeta ja luista liemipohjaa.
- Suvorov
http://www.hs.fi/ruoka/ruokaohjeet/artikkeli/Suvorovin fasaani/1135244638111
Tässä taannoin haettiin Marskin riekkoa a la Suvorov ja tein mukaleeln torvisieni ja halpa punkku. Ei hassumpaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2664654Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1333019Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442847Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k232590Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761791Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061644Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281511- 591400
- 951282
- 471169