Nyt tuli joululahjasta pulma. Sain lahjaksi pakastetun patavalmiin fasaanin. Mikä olisi sille "tipulle" paras valmistusmenetelmä, niin että sen omat riistan maut säilyisivät? Siis mausteet, lämpötilat ja paistoajat olivat niitä tietoja, joita tarvitsisin.
Kiitos jo näin etukäteen kaikille, jotka näin jouluna auttavat onnetonta.
Hyvää Joulua.
Fasaani
6
5673
Vastaukset
- "paistettu fasaani"
saat Googlen kautta näinkin paljon vaihtoehtoja valittavaksesi:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=paistettu fasaani&btnG=Google-haku&meta=lr=lang_fi
Emmehän me voi valita puolestasi. Katso läpi, ja valitse makusi mukaan.
Hyvää joulua sinullekin. - fasaani miltei itsekin
Terve.
Fasaani kannattaa kypsentää kuin ns. patasorsa. Eli ylikypsäksi liemessä hauduttaen.
Hiero karkeata merisuolaa linnun sisään. Kopauta liiat pois. Sopiva määrä on se mikä jää normaaliin kosteuteen kiinni. Sekaan voi laittaa appelsiinin kuorta, sitruunan kuorta, kanelia, timjamia jne. Mutta ei välttämätöntä.
Paista lintuun kaunis väri pannulla. Laita kanalientä Tai sopivan suolaista vettä vuokaan sen verran, että sitä on puoleen väliin fasaania. Laita fasaani liemeen selkä ylöspäin Sitten 150c ja 30 min. Käännä lintu ja uudestaan 30 min. Käännä lintu taas rinta liemeen ja 30 min, sitten taas rinta ylös päin 30 min. Tarkista vielä, että reisi irtoaa helposti. Lintu on kypsä ja valmis syötäväksi. Haudutusliemestä kannattaa tehdä kastike. Jos halutaan tehdä asiat hienommin niin lisätään haudutusliemeen sipulia,porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Laakerinlehti, maustepippuri, mustapippuri, kanelitanko, jne
Linnun rintafileen voi myös paistaa pannulla ja sitten laittaa 120c uuniin kunnes sisälämpötila on n. 60-62c. Näin liha on mehevää. Paistaessa lihaa uunissa sen päälle voi laittaa pekonia. Kuten voisi myös jos kokonaisena paistaisi uunissa laittaa pekonisiivuja rasvoittamaan linnun rintaa. Tai laardia, jos sitä saa jostain kätevästi.
Vaarana fasaanin kanssa on vain ylikypsentäminen.- turhuudenjumala
ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...
- kapoint
turhuudenjumala kirjoitti:
ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...
Fasaanin rintafileet paistetaan niin , että ne jää "roseksi", l punertaviksi. Liikaa paistamalla maku katoaa. Jos ei kelpaa kannattaa ottaa grilli broileri.
- metsästäjä*
pistä pataan myös jyväbroileri. Maut tasoittuvat kuin Karjalan paistissa ja määrä suurenee isoillekin pidoille. Tähteistä voi sitten tehdä pateeta ja luista liemipohjaa.
- Suvorov
http://www.hs.fi/ruoka/ruokaohjeet/artikkeli/Suvorovin fasaani/1135244638111
Tässä taannoin haettiin Marskin riekkoa a la Suvorov ja tein mukaleeln torvisieni ja halpa punkku. Ei hassumpaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614448KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1533313Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?572612Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492564- 1122345
- 241903
- 241701
- 301636
- 1701568
- 361275