Fasaani

Akutius

Nyt tuli joululahjasta pulma. Sain lahjaksi pakastetun patavalmiin fasaanin. Mikä olisi sille "tipulle" paras valmistusmenetelmä, niin että sen omat riistan maut säilyisivät? Siis mausteet, lämpötilat ja paistoajat olivat niitä tietoja, joita tarvitsisin.
Kiitos jo näin etukäteen kaikille, jotka näin jouluna auttavat onnetonta.
Hyvää Joulua.

6

5606

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "paistettu fasaani"
    • fasaani miltei itsekin

      Terve.

      Fasaani kannattaa kypsentää kuin ns. patasorsa. Eli ylikypsäksi liemessä hauduttaen.

      Hiero karkeata merisuolaa linnun sisään. Kopauta liiat pois. Sopiva määrä on se mikä jää normaaliin kosteuteen kiinni. Sekaan voi laittaa appelsiinin kuorta, sitruunan kuorta, kanelia, timjamia jne. Mutta ei välttämätöntä.

      Paista lintuun kaunis väri pannulla. Laita kanalientä Tai sopivan suolaista vettä vuokaan sen verran, että sitä on puoleen väliin fasaania. Laita fasaani liemeen selkä ylöspäin Sitten 150c ja 30 min. Käännä lintu ja uudestaan 30 min. Käännä lintu taas rinta liemeen ja 30 min, sitten taas rinta ylös päin 30 min. Tarkista vielä, että reisi irtoaa helposti. Lintu on kypsä ja valmis syötäväksi. Haudutusliemestä kannattaa tehdä kastike. Jos halutaan tehdä asiat hienommin niin lisätään haudutusliemeen sipulia,porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Laakerinlehti, maustepippuri, mustapippuri, kanelitanko, jne

      Linnun rintafileen voi myös paistaa pannulla ja sitten laittaa 120c uuniin kunnes sisälämpötila on n. 60-62c. Näin liha on mehevää. Paistaessa lihaa uunissa sen päälle voi laittaa pekonia. Kuten voisi myös jos kokonaisena paistaisi uunissa laittaa pekonisiivuja rasvoittamaan linnun rintaa. Tai laardia, jos sitä saa jostain kätevästi.

      Vaarana fasaanin kanssa on vain ylikypsentäminen.

      • turhuudenjumala

        ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...


      • kapoint
        turhuudenjumala kirjoitti:

        ensin lintu pitää tehdä ylikypsäksi, sitten varoitat viimesessä lauseessa kypsentämästä ylikypsäksi... varmaan tarkotit sen rinnan paistamista, ettei sillon paista yliypsäksi...

        Fasaanin rintafileet paistetaan niin , että ne jää "roseksi", l punertaviksi. Liikaa paistamalla maku katoaa. Jos ei kelpaa kannattaa ottaa grilli broileri.


    • metsästäjä*

      pistä pataan myös jyväbroileri. Maut tasoittuvat kuin Karjalan paistissa ja määrä suurenee isoillekin pidoille. Tähteistä voi sitten tehdä pateeta ja luista liemipohjaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7780
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5587
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4851
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4773
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      75
      3554
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2818
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      60
      2521
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2448
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2392
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2274
    Aihe