Nigellan joulukalkkuna

naleen

Näkikö joku Nigellan joulukeittiössä kalkkunan valmistus jakson ?

paljonko oli kokonaisaika uunissa ?

nelosen sivuilla sanotaa 2,5 tuntia.. minen usko :o
siellä myös luki etteä sipulit kuorittuina ja Nigella itse sanoi ohjelmassa että sipulit kuorineen niin tulee väriä kalkkunaan (;

Toivottavasti joku muistaisi

Kiitus

5

2228

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että uunisa yhden tunnin, mikä tuntuu kyllä taasen melko lyhyeltä ajalta. Kaksi ja puoli toisaalta ehkä vähän pitkältä. Uskon, että kuulin oikein, koskapa ihmettelin ajan lyhyyttä.

      Sipulit laitettiin kuorimatta marinadiin.

      Englantilaiset ressptit ovat joskus melko erikoisia - olisikohan siirtomaa-ajan peruja? Paljon erilaista makujen sekamelskaa ilman oikein mitään varsinaista osoitetta - vain siitä riemusta, että siirtomaat ovat niitä aikanaan tuoattaneet ja niitä on ollut saatavilla paremmin kuin ehkä muualla.

      En erikoisemmin perusta tästä Nigellasta ja hänen tyylistään. Kyllä edelleenkin Jamie Oliver ja Gordon Ramsey ovat sen maan järkevämmästä päästä. Tosin kumpikaan ei tee sitä perinteistä brittipöppiä.

    • Poro Tallinnasta

      annetaan yleensä paisto-ohjeeksi 18 min/1 pauna (n. 450g), eli esim. 4,5 kg:n kalkkunalle tulee paistoaikaa 3 tuntia.

    • mielestä sen

      Nigellan kaikki ohjeet menee niin yhtä kaikki sujuvasti, ettei kuvaajakaan kerkiä perässä saati sitten suomennoksen tekijä.
      Se kalkkuna meni kylmään veteen kaikkien niiden marinointiaineiden kanssa pariksi tunniksi. Kuinka mahtaa marinoitua ulkona siinä ajassa, no telkussa on kaikki mahdollista.
      Sipulit meni kuorimatta, kaksi ja puoli tuntia (= kuulin minä) oli lintu uunissa. Sitä valeltiin välillä ja lopussa jollain soosilla.

      En oikein pidä koko ohjelmasta, se Jamie Oliver on parempi ja Tylerin keittiö myös.

    • Anonyymi

      1 vaihe-->kalkkuna uuniin 180 1½ tuntia.
      Ko .ohjelmassa kalkkuna jäädytettiin ja laitettiin yöksi jääkaappiin.
      Toinen paisto ennen tarjoilua , uuni 225 ja 1 tunti.

    • "paljonko oli kokonaisaika uunissa ?"

      Uunissa kypsennettävien isojen lihapalojen kypsyys pitää mitata aina lämpömittarilla. Kalkkunan paino voi vaihdella useita kiloja ja se vaikuttaa suoraan kysennysaikaan - mitä suurempi lintu, sitä pitempi kypsennysaika. USA:n maatalousministeriön (USDA) mukaan kalkkunan sisälämpötilan minimilämpö tulee olla 165F eli 74 C. Itse olen savustanut useana jouluna kalkkunan ja laitan lämpömittarin rintalihaan. Otan kalkkunan savustimesta kun sisälämpö on 78 C.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      134
      3060
    2. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      7
      1630
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      222
      1354
    4. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      70
      1191
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1171
    6. 37
      1041
    7. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      1022
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      133
      987
    9. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      954
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      36
      897
    Aihe