Wokkipannu vs paistinpannu?

Imitation of Life

Sellaista kyselen, että voikohan wokkipannua käyttää tavallisen paistinpannun tapaan? Ovatko ne jotenkin erilaisia?

19

16517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Livia..

      Jos wokkipannun hellaan ottava osa ei ole ihan hirveän pieni, ei paistinpannua tarvitse ollenkaan.

      • ... haluaisinpa nähdä miten paistat wokissa pihvit, kalat, lihapullat yms.? No, ehkä silakan kerrallaan ja yhdelle hengelle.

        Sähköliedelle tarkoitetut wokkipannuthan ovat vähän turhakkeita, koska ne eivät enää palvele kovinkaan hyvin wokin ruoanvalmistusideaa. Wokki käy kaasuliedelle, jossa on korkeampi lämpö ja jossa lämpö saadaan myös pannun sivulle paremmin. Alkuperäistä wokkia voi meillä käyttää esimerkiksi, jos hankkii kiinalaisen kaasukierukan. Minulla on sellainen grillipaikalla ja hyvin toimii.

        Mutta ei wokki koskaan korvaa hyvää - eikä edes huonoa - paistinpannua.


      • ettäpä

        kaltaisesi idiootit kokevat vastustamatonta halua kirjoittaa tänne asiasta, josta ei tiedä hönkäsen pöläystä! Katso Credon kirjoituksesta, mikä sinulla meni pieleen.


      • ...eikä...
        ettäpä kirjoitti:

        kaltaisesi idiootit kokevat vastustamatonta halua kirjoittaa tänne asiasta, josta ei tiedä hönkäsen pöläystä! Katso Credon kirjoituksesta, mikä sinulla meni pieleen.

        ...Credon...


      • Livia..
        ...eikä... kirjoitti:

        ...Credon...

        Nyt aivonne varmaan sulivat, kun saastutin mielenne vammaisella kirjoituksellani. Puoli minuuttia typerän kommenttini lukemiseen lyhensi elämäänne aivan kohtuuttomasti. Pyydän nöyrimmin anteeksi. (Ja muistutan ettei sinustakaan apua ollut.)

        Mulle riittää ruoanlaitossa se wokkipannu, mutta enpä pahemmin pihvejä syökään. Lätyt oli ainoa mieleen tuleva asia, joka tarvitsee tavallisen pannun.

        Mutta itse asiassa olen kyllä paistanut kalaa ja pihvejäkin wokkipannussani ja onnistunut siinä. Mun wokissa se hellaan ottava osa on sen verran iso, että pari pihviä mahtuu paistamaan, enkä enempää ole kotona laittanutkaan.

        Tällaisten kysymysten vastaukset riippuu näköjään vastaajasta paljon. Minä, joka teen lähinnä uuniruokia, kastikkeita ja wokkeja, käytän hyvin harvoin paistinpannuani. Äitini ei varmaan ikinä ole tarvinnut wokkia vaan tekee kaiken paistinpannulla. Paras vastaaja tietysti on Crudon kaltainen (puoli?)ammattilainen, joka osaa ajatella asiaa hiukan useammalta kantilta.
        Mutta en arvannut että nopea, omaan ruoanlaittoon perustuva vastaus ärsyttää noin paljon.


    • ----

      wokkipannussa on kupera pohja, paistinpannussa suora.

      • Anonyymi

        Ei siinä kuperaa pohjaa yleensäkään ole, en ainakaan sellaista ole ikinä nähnyt. Tasainen pohja, 18 cm halkaisija. 😁


    • Tarkoitus ei ollut todellakaan loukata vaan vastata tuohon aloittajan kysymykseen: voiko wokilla korvata paistinpannun? Ja mielestäni ei oikein voi.

      Kaikkihan tietysti riippuu siitä, mitä aikoo paistaa, mutta kyllä yleisimmät paistoruoat vaativat vähän erilaista pannua kuin wokkipannu on. Siksi erilaisia ne ovat rakenteeltaan ja tarkoitukseltaan.

      • Livia..

        ..oli vastata minun toiseen viestiini, turhaan pyydät anteeksi: tarkoitukseni oli lähinnä kommentoida minut idiootiksi kuitanneen ihmisen kirjoitusta.

        Olen ihan samaa mieltä ettei wokilla saa pihvejä tms. paistettavaa ainakaan helpolla tehtyä, teen vain niitä niin harvoin ettei tullut kirjoitushetkellä mieleen. Lisäksi mun wokkini ei ole "oikea" pyöreäpohjainen pannu, vaan siinä on tasanne pohjassa. Ja omistan myös paistinpannun.

        Eiköhän aloittajalle tullut jo asia selväksi. Kiitos siitä kuuluu sinulle, perusruoanlaittaja tuskin selviääkään pelkällä wokilla (toisin kuin opiskelija, joka syö koulussa joka päivä ja laittaa ruokaa vain viikonloppuisin).


      • ...
        Livia.. kirjoitti:

        ..oli vastata minun toiseen viestiini, turhaan pyydät anteeksi: tarkoitukseni oli lähinnä kommentoida minut idiootiksi kuitanneen ihmisen kirjoitusta.

        Olen ihan samaa mieltä ettei wokilla saa pihvejä tms. paistettavaa ainakaan helpolla tehtyä, teen vain niitä niin harvoin ettei tullut kirjoitushetkellä mieleen. Lisäksi mun wokkini ei ole "oikea" pyöreäpohjainen pannu, vaan siinä on tasanne pohjassa. Ja omistan myös paistinpannun.

        Eiköhän aloittajalle tullut jo asia selväksi. Kiitos siitä kuuluu sinulle, perusruoanlaittaja tuskin selviääkään pelkällä wokilla (toisin kuin opiskelija, joka syö koulussa joka päivä ja laittaa ruokaa vain viikonloppuisin).

        Wokkipannu (sellainen valurautainen ja pyöreäpohjainen) on ihan kätevä isojen kastikkeiden ja perinteisten arkiruokien tekoon, esim. pyttipannu, nakkikastike tai lihapullakastike. Ei tarvita erillistä kattilaa johon paistetut nakkipalat siirretään, kastikkeen voi tehdä wokkipannussa alusta loppuun ja hauduttaa kannen alla. Myös lihapullista tulee hyviä ja rapeapintaisia ja kastikkeen saa tehtyä kätevästi. Paistokasarissa on öljyongelma lihapullien ja nakkien paistossa eikä niistä tule yhtä hyviä, eikä kasariinkaan mahdu yhtä paljon kastiketta kuin wokkipannuun, tästä syystä kasari jää aina ilman käyttöä jos omistaa wokkipannun.

        Kananmunien ja pekonin paistoon pieni paistinpannu on kätevämpi ja mukavampi kuin painava wokkipannu.


      • ... kirjoitti:

        Wokkipannu (sellainen valurautainen ja pyöreäpohjainen) on ihan kätevä isojen kastikkeiden ja perinteisten arkiruokien tekoon, esim. pyttipannu, nakkikastike tai lihapullakastike. Ei tarvita erillistä kattilaa johon paistetut nakkipalat siirretään, kastikkeen voi tehdä wokkipannussa alusta loppuun ja hauduttaa kannen alla. Myös lihapullista tulee hyviä ja rapeapintaisia ja kastikkeen saa tehtyä kätevästi. Paistokasarissa on öljyongelma lihapullien ja nakkien paistossa eikä niistä tule yhtä hyviä, eikä kasariinkaan mahdu yhtä paljon kastiketta kuin wokkipannuun, tästä syystä kasari jää aina ilman käyttöä jos omistaa wokkipannun.

        Kananmunien ja pekonin paistoon pieni paistinpannu on kätevämpi ja mukavampi kuin painava wokkipannu.

        niin möisin pois wähän käytetyn wokin. Vaihto valurautapannuun käy myös hyvin.
        Hyvin harvakseltaan tulee wokkailtua, lähinnä kesällä , jos sittenkään ja tuo turhake vie
        kaapitilaa.
        Miettinyt oon josko siitä tuunaisi vaikka kukkaruukun callunoille mutta kun pitäsi porata reikä pohjaan.

        Se oli aikoinaan trendijuttu mutta kyllä kannellinen paistinpannu on vaan kätevämpi käyttää.


      • Anonyymi
        ... kirjoitti:

        Wokkipannu (sellainen valurautainen ja pyöreäpohjainen) on ihan kätevä isojen kastikkeiden ja perinteisten arkiruokien tekoon, esim. pyttipannu, nakkikastike tai lihapullakastike. Ei tarvita erillistä kattilaa johon paistetut nakkipalat siirretään, kastikkeen voi tehdä wokkipannussa alusta loppuun ja hauduttaa kannen alla. Myös lihapullista tulee hyviä ja rapeapintaisia ja kastikkeen saa tehtyä kätevästi. Paistokasarissa on öljyongelma lihapullien ja nakkien paistossa eikä niistä tule yhtä hyviä, eikä kasariinkaan mahdu yhtä paljon kastiketta kuin wokkipannuun, tästä syystä kasari jää aina ilman käyttöä jos omistaa wokkipannun.

        Kananmunien ja pekonin paistoon pieni paistinpannu on kätevämpi ja mukavampi kuin painava wokkipannu.

        Hyvä ja kattava vastaus! Kiitämme. 👌


    • 6+14

      Vaikka meillä länsimaissa on trendisyistä alettu myydä sähköliedelle niitä tasapohjaisia "wokkeja", eivät ne kuitenkaan ole wokkipannuja laisinkaan. Ne ovat ihan paistokasareita, joita täällä euroopassakin on käytetty jo satoja vuosia. Tavallisen kasarin reunan korottaminen tai kaltevoittaminen ei tee siitä wokkia sen enempää kuin kannen lisääminen tekisi siitä kattilan.

      Wokki on aina pyöreäpohjainen. Koko wokkaamisen idea perustuu öljyn käyttöön ja pyöreä kuppimainen pohja mahdollistaa runsaan öljyn ilman lotraamista. Siis wokkiin saat pohjalle kunnon lätäkön samalla öljymäärällä, jolla tasaisen pannun pohjan saa hädin tuskin peittoon. Tämä on ratkaisevan oleellinen pointti kokattaessa esim. kasviksia wokissa: samat kasvit tasaisella pohjalla ovat joko liian rasvaisia (jos öljymäärä sopivan syvä koko pohjan alalla) tai paistettu ilman riittävää öljyä (jos paistettu samalla öljymäärällä kuin wokissa). Pyöreän pohjan takia wok ei sovellu paistamiseen samalla tavalla kuin paistinpannu, eli siinä voi paistaa ainoastaan pieneksi leikeltyä tavaraa, ei esim. kokonaista pihviä tai kananrintaa.

      Toinen ratkaisevan tärkeä seikka wokkipannuista puhuttaessa on käyttölämpötila. Wokkaaminen on suunniteltu tehtäväksi huomattavasti korkeammissa lämpötiloissa kuin mihin länsimainen liesi pystyy. Alkujaan ruoka tehtiin avotulella ja nykyään jokaisesta kunnon aasialaisesta keittiöstä löytyy erillinen wokkipoltin, jossa kaasun ja erikoissuuttimen avulla tuotetaan erittäin kuuma liekki. Meiltä näitä wokkipolttimoita löytyy lähinnä ravintoloista ja trendi-ihmisten mittatilauskeittiöistä. Kuuma käyttölämpötila tarkoittaa sitä, ettei aito wokki ole koskaan pinnoitettu. Teflon ja muut pinnoitteet eivät yksinkertaisesti kestä wokin käyttölämpötiloja, ja niinpä kunnon wokit ovat pääsääntöisesti valurautaisia tai hiiliteräksisiä. Ruoan tarttuminen ehkäistään säännollisellä rasvapoltollo ja öljyn käytöllä.

      • 12+2

        Juuri näin. Nuo markettien hyllyillä notkuvat "wokkipannut" ovat täysin turhia kapistuksia, sillä ne eivät ole edes kovin hyviä paistokasareja.


      • vaasa210

        Kiitos, olin ajatellut ostaa wokkipannun, mutta nyt se saa jäädä.


      • Anonyymi
        vaasa210 kirjoitti:

        Kiitos, olin ajatellut ostaa wokkipannun, mutta nyt se saa jäädä.

        Osta vain, se on todella hyvä ja monikäyttöinen!


    • juup

      se on kuulkaa justihi sama mille pannulle ne eväät heittää...samalta maistuu

    • Anonyymi

      Voi käyttää jalkakylpyastiana. Tulee italialaista makua

    • Anonyymi

      Wokkipannut menneet muodista, eihän niissä juuri järkeä olekaan tavallisilla liesillä tai missään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      120
      3021
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      30
      2434
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2051
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1378
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      260
      1120
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1057
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe