Miksi en saa saaristolaisleipääni kohoamaan kunnolla. Leivästä tulee hyvänmakuista, mutta kiinteää.
Ohjeessani on 3,5 dl piimää, 25 g hiivaa, 1dl maltaita, 1dl vehnänlesettä, 1 dl ruisjauhoja, 1dl siirappia, 3,5 dl vehnänjauhoja.(vehnäjauhojen asemesta olen käyttänyt hiivaleipäjauhoja) Taikinasta tulee aika löysä, en ole edes käsin vaivannut.
saaristolaisleipä ei kohoa
7
5327
Vastaukset
- olla että
että jos laittaisit ripauksen jauhoja lisää taikinaan niin että siitä tulisi kiinteämpi? Tuntuman mukaan vaikkapa. Jos taikina on liian löysää niin sitko ei jaksa pitää sitä koossa joten se voi "lässähtää" ja siitä tulee tiivistä..
- leipurix
ei sen kuulukkaan kohota sellain kun muut limput ja leivät. siitä kuuluu tulla tiiviimpi ja mehukas.
- edellinen
kokeile laittaa tavallisiakin vehnäjauhoja sekaan niin tulee juuri parempi sitko siihen, laita vaikka puolet tavallisia ja puolet hiivaleipäjauhoja.
- kkkkkkkkkkkkk
... sen reseptin mukaan tehtävän leivän tuleekin olla sellasta kiintää ja painavaa, ei mitään kuohkeaa höttöä.
Itse rakastan makeaa saaristolaisleipää, joka on just tollasta vähän kostaa, kiinteää ja kokoonsa nähden "liian painavaa".
Päälle sitten jotian suolaista kalaa, maksapasteijaa tai sienisalaattia, tai pelkkää voita ... ihanaa - mikrobiologi
herätä hiiva sekoittamalla se lasissa tilkkaseen vettä, johon pistät puoli teelusikallista sokeria. Kun alkaa ensimmäiset kuplanpoikaset tulla (kädenlämpöisessä vedessä 15 min. kuluttua) kaada taikinaan, mutta lisää piimä ja siirappi vasta tunnin kuluttua. Pidä taikina liinalla peitettynä vedottomassa paikassa niin, että sen lämpötila on 37 astetta. Suurempi lämpö tuhoaa hiivan ja pienemmässä ei hiiva tee töitä.
- saa herätettyä...........
kun sotkee hienonsokerin ja hiivan keskenään kupissa,ainankin hiiva muuttuu litkuksi:)vai kuoleeko hiiva tollai?senkin olen kuullut..??
- mikrobiologi
saa herätettyä........... kirjoitti:
kun sotkee hienonsokerin ja hiivan keskenään kupissa,ainankin hiiva muuttuu litkuksi:)vai kuoleeko hiiva tollai?senkin olen kuullut..??
liika sokeri tappaa hiivan. Siksipä hyvin sokeroidut hillot säilyvät.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k273623- 412459
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut362304Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s72067Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta431572- 381539
- 141342
- 1271302
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.2661285Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t451275