Hyvä kanaruoka treffeille

tico_tico

Tapasin tuossa viime viikolla aivan mielettömän mukavan tytön. Nyt suunnittelin että tekisin hänen kanssa jotain hyvää ruokaa yhdessä. Nyt kaipaisinkin jotain todella hyvää kanaruoka reseptiä mikä ei ole ihan järjettömän vaikea tehdä. Olen jonkin verran tehnyt ruokaa ennenkin, mutta en kuitenkaan mikään kokki ole =)

Joten laittakaahan jotain hyviä ideoita romanttiselle illalliselle :) Kynttilät on jo ostettu ja ruusut käyn hakemassa heti kun saan jonkin hyvän reseptin

19

9718

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja myös

      juhlallisinta on uunissa kokonaisena paistettu broileri. Osta joko pakasteena ja sulata (jääkaapissa vuorokausi, mikrossa sulatusteholla 40 min.) tai pakastamattomana ("jyväbroileri"), mm. Citymarketista saa yleensä. Myydään kelmun alla styroksipohjalla.

      Täytä broilerin sisus sitruuna- tai appelsiinilohkoilla (muhevoittaa ja maustaa, täytettä ei syödä). Hiero broilerin pinta ruokaöljyllä tai pehmeällä voilla ja suolaa reilusti.

      Katso Googlella sopiva paistoaika ja lämpö (hakusana "paistettu broileri", pienen etsimisen jälkeen löytyy sopivia ohjeita, mutta nyrkkisääntö on n. 45 min. n. 200 asteessa - tarkista kuitenkin varmuuden vuoksi). Paiston loppuvaiheessa broilerin voi ottaa uunista ja ripotella päälle vähän paprikajauhetta. Se helpottaa pinnan ruskistumista ja lisää muutenkin väriä. Jos paprikajauheen laittaa heti, se ehtii paiston aikana kärtsätä.

      Kun broileri on uunivuoassa, siihen kerääntyy myös herkullista paistolientä, josta valmistat kermakastikkeen (googlaa "kermakastike").

      Broileri tarjoillaan keitetyn riisin tai paistettujen perunoiden kanssa. Vihersalaatti vielä (salaatinlehdet, tomaattilohkot, kurkkupalat ja sinappinen salaattikastike). Ja pullo punaviiniä...

      • Edellinen

        Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!

        1 broileri / kana, n. 1 kg
        1 tuore chili
        paprikajauhetta
        inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
        oliiviöljyä
        nippu persiljaa
        2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
        1 lime
        3 valkosipulinkynttä

        1 paprika
        2 punasipulia
        4 valkosipulinkynttä

        Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
        Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
        Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
        Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.

        Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.

        Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.


      • Tico Tico
        Edellinen kirjoitti:

        Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!

        1 broileri / kana, n. 1 kg
        1 tuore chili
        paprikajauhetta
        inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
        oliiviöljyä
        nippu persiljaa
        2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
        1 lime
        3 valkosipulinkynttä

        1 paprika
        2 punasipulia
        4 valkosipulinkynttä

        Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
        Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
        Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
        Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.

        Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.

        Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.

        Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^


      • älä unohda
        Tico Tico kirjoitti:

        Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^

        kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.


      • Ympäristöasiamies
        älä unohda kirjoitti:

        kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.

        Broilerista tuppaa jäämään luita ja muuta roskaa.
        Ne on niin nätti pujottaa siihe skordariin ja viskata sitten roskikseen, niin naapurit luulevat sinun todella höyhentäneen tipusen, kun näkevät kumipussin roskiksessaa.


      • Femme Fatale

        No EI TODELLAKAAN mitään kokonaista broiskua ensitapaamiselle. Toinen kuitenkin pukeutuu nätisti ja laittautuu hienosti ja kokonaisen broiskun syöminen on brutaalia. Sotket kädet, vaatteet, liinan, ei hyvääpäivää. Selkeesti cro magnon miehen tuottama ajatus. Lähtisin pizzalle samantien jos mulle tyrkättäsiin kokonainen broileri ja vielä PUNAviiniä ? Haloo... onko siellä pururadalla mitään liikettä ? Sinappikastike ? hoh hoh hoooooo

        Hanki niitä broilerin ohutleikkeitä ja paisetele ne pannulla puolikypsiksi, laita sitten uuniin n 70 asteeseen. Sen jälkeen ihan samalle pannulle tankoparsaa, pyöräytä sen verran että saavat pinnat. Salaatinhan olet tehnyt jo tässä vaiheessa; riisi on niiin kovin vanhanaikaista. Koristele salaatti vaikka herneenversoilla ja kirsikkatomaatin puolikkailla, aurajuustolla ja meloonilohkoilla, ananaksella...
        Kastikeeksi sopii hyvin juustoinen cuagamole.
        Valmispussista tulee hyvä bearnaisekastike, menee aikaa noin 5 minuuttia. Lisää parsat uuniin kanafileiden päälle ja pidä kuumana.

        Kun käytte pöytään, nosta pihvi parsat lautaselle, salaatin voi annostella itse. Jos välttämättä haluat jotain lisuketta vielä tähän niin vaikka juustotikkuja (jotka olet pyöräyttänyt /ostanut aiemmin) ja juomasuosituksena Spumante, joko kuiva tai puolikuiva.

        jälkiruoaksi jäätelö tai mielummin sorbetti.


    • maikku_82__
    • kotkot kotkooot
    • oekrpwoerpo

      Helpoin kun ajat lähimpään citymarkettiin tai prismaan ja ostat valmiiksi grillatun broiskun, natustelette sitä. Ei siinä sen kummempaa....maksaakin about 6 euroa....

      • kiitti ei

        niin että oliko sulla mitään vielä huonompia ehdotuksia?
        helppoa HALPAA valmiskanaa marketista ?
        jota "natustellaan" ? varmaan autonromussa prisman parkkipaikalla ?
        en ikinä lähtis tuommosen kanssa treffeille.
        tuommonen ajatusmaailma kuvastaa että tyyppi on
        laiska, pihi, aikaansaamaton ja tyhmä.


    • oekrpwoerpo

      No haista sinä sitten v**tu.....ja väkerrä jotain v**un hienoa mössöä jos sillä luulet paremmin saavas.....

    • -linda-

      Jos et ole huomannut, treffit on mennneet jo aikapäivää sitten.
      Ja jos naisena laittasi miehelle v.v niin tokikaan ei valmiskanat
      kävisi laatuun.
      Sinä varmaan "saat" sillä ... no kertoo jotain omasta ja seuralaisesi
      tasosta.

    • oekrpwoerpo

      Minun seuralaiseni eivät olekaan mitään hienostelijoita, joille pitää olla jotain he**etin uu-laadi-daa-f**king fancy-aterioita......kelpaa ihan perussapuska.

    • Juti-LA

      Ny rillataan !

    • osdnfinfen

      Ehdotus : osta jäinen broileri ja työnnä se pe**eesees, ja pidä siellä pari tuntia. Siinä on aromit kohdallaan.......

    • vain älykäs

      osdnfinfen on kehitellyt itselleen uuden marinointi ja tavan kypsentää broilerin hyviä makuelämyksiä sinulle.

    • Liha- ja ruokam´87

      Ensimmäisenä tuli mieleeni meidän perheen yksi broitsusuosikeista, parmankinkkuun tai pekoniin kiedottua broilerinfileetä.
      Sipaise hunajamarinoidun broilerinfileen pintaan sipaisu jotain tulista kastiketta, itse käytän usein Amazon mild- tulista mangokastiketta.
      Kiedo päälle viipale parmankinkkua tai Atrian suomalaista pekonia.
      Tuohon lihan ja pekonin väliin voi laittaa kiehautettuja porkkanasuikaleita/purjoa/papuja tai raakaa salottisipulia suikaleina.
      Laita nyytit kuumalle pannulle, alenna heti pannun lämpötilaa, paista kohtuullisella lämmöllä noin 4 minuttiia molemmin puolin, kunnes broilerin kiinteys on peukalon isoimman lihaksen kaltainen / tai haarukalla pistäen ulos tuleva neste on kirkasta.
      Lisukkeeksi meillä on laitettu yksinkertaisesti pikaisesti kiehautettuja aurinkokasviksia, voilla kiillotettuina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      132
      3013
    2. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      7
      1467
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      220
      1326
    4. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      70
      1191
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1151
    6. 37
      1021
    7. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      1012
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      133
      957
    9. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      954
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      36
      877
    Aihe