Hyvä kanaruoka treffeille

tico_tico

Tapasin tuossa viime viikolla aivan mielettömän mukavan tytön. Nyt suunnittelin että tekisin hänen kanssa jotain hyvää ruokaa yhdessä. Nyt kaipaisinkin jotain todella hyvää kanaruoka reseptiä mikä ei ole ihan järjettömän vaikea tehdä. Olen jonkin verran tehnyt ruokaa ennenkin, mutta en kuitenkaan mikään kokki ole =)

Joten laittakaahan jotain hyviä ideoita romanttiselle illalliselle :) Kynttilät on jo ostettu ja ruusut käyn hakemassa heti kun saan jonkin hyvän reseptin

19

9851

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja myös

      juhlallisinta on uunissa kokonaisena paistettu broileri. Osta joko pakasteena ja sulata (jääkaapissa vuorokausi, mikrossa sulatusteholla 40 min.) tai pakastamattomana ("jyväbroileri"), mm. Citymarketista saa yleensä. Myydään kelmun alla styroksipohjalla.

      Täytä broilerin sisus sitruuna- tai appelsiinilohkoilla (muhevoittaa ja maustaa, täytettä ei syödä). Hiero broilerin pinta ruokaöljyllä tai pehmeällä voilla ja suolaa reilusti.

      Katso Googlella sopiva paistoaika ja lämpö (hakusana "paistettu broileri", pienen etsimisen jälkeen löytyy sopivia ohjeita, mutta nyrkkisääntö on n. 45 min. n. 200 asteessa - tarkista kuitenkin varmuuden vuoksi). Paiston loppuvaiheessa broilerin voi ottaa uunista ja ripotella päälle vähän paprikajauhetta. Se helpottaa pinnan ruskistumista ja lisää muutenkin väriä. Jos paprikajauheen laittaa heti, se ehtii paiston aikana kärtsätä.

      Kun broileri on uunivuoassa, siihen kerääntyy myös herkullista paistolientä, josta valmistat kermakastikkeen (googlaa "kermakastike").

      Broileri tarjoillaan keitetyn riisin tai paistettujen perunoiden kanssa. Vihersalaatti vielä (salaatinlehdet, tomaattilohkot, kurkkupalat ja sinappinen salaattikastike). Ja pullo punaviiniä...

      • Edellinen

        Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!

        1 broileri / kana, n. 1 kg
        1 tuore chili
        paprikajauhetta
        inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
        oliiviöljyä
        nippu persiljaa
        2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
        1 lime
        3 valkosipulinkynttä

        1 paprika
        2 punasipulia
        4 valkosipulinkynttä

        Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
        Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
        Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
        Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.

        Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.

        Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.


      • Tico Tico
        Edellinen kirjoitti:

        Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!

        1 broileri / kana, n. 1 kg
        1 tuore chili
        paprikajauhetta
        inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
        oliiviöljyä
        nippu persiljaa
        2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
        1 lime
        3 valkosipulinkynttä

        1 paprika
        2 punasipulia
        4 valkosipulinkynttä

        Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
        Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
        Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
        Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.

        Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.

        Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.

        Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^


      • älä unohda
        Tico Tico kirjoitti:

        Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^

        kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.


      • Ympäristöasiamies
        älä unohda kirjoitti:

        kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.

        Broilerista tuppaa jäämään luita ja muuta roskaa.
        Ne on niin nätti pujottaa siihe skordariin ja viskata sitten roskikseen, niin naapurit luulevat sinun todella höyhentäneen tipusen, kun näkevät kumipussin roskiksessaa.


      • Femme Fatale

        No EI TODELLAKAAN mitään kokonaista broiskua ensitapaamiselle. Toinen kuitenkin pukeutuu nätisti ja laittautuu hienosti ja kokonaisen broiskun syöminen on brutaalia. Sotket kädet, vaatteet, liinan, ei hyvääpäivää. Selkeesti cro magnon miehen tuottama ajatus. Lähtisin pizzalle samantien jos mulle tyrkättäsiin kokonainen broileri ja vielä PUNAviiniä ? Haloo... onko siellä pururadalla mitään liikettä ? Sinappikastike ? hoh hoh hoooooo

        Hanki niitä broilerin ohutleikkeitä ja paisetele ne pannulla puolikypsiksi, laita sitten uuniin n 70 asteeseen. Sen jälkeen ihan samalle pannulle tankoparsaa, pyöräytä sen verran että saavat pinnat. Salaatinhan olet tehnyt jo tässä vaiheessa; riisi on niiin kovin vanhanaikaista. Koristele salaatti vaikka herneenversoilla ja kirsikkatomaatin puolikkailla, aurajuustolla ja meloonilohkoilla, ananaksella...
        Kastikeeksi sopii hyvin juustoinen cuagamole.
        Valmispussista tulee hyvä bearnaisekastike, menee aikaa noin 5 minuuttia. Lisää parsat uuniin kanafileiden päälle ja pidä kuumana.

        Kun käytte pöytään, nosta pihvi parsat lautaselle, salaatin voi annostella itse. Jos välttämättä haluat jotain lisuketta vielä tähän niin vaikka juustotikkuja (jotka olet pyöräyttänyt /ostanut aiemmin) ja juomasuosituksena Spumante, joko kuiva tai puolikuiva.

        jälkiruoaksi jäätelö tai mielummin sorbetti.


    • maikku_82__
      • hellapoliisi..
        kotkottajille kirjoitti:

        http://users.tkk.fi/~rkaleniu/kkirja/kana.htm
        http://www.kotiaidit.net/ruokaohjeet/broileri.htm
        http://yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_reseptit&jutunid=3939
        http://www.pellervo.fi/pellervo/kp3_06/monenlaista.htm
        http://monkeyfood.net/2007/11/15/kananaskelin-kohti-kokkiutta
        http://www.voimahali.fi/vh/showthread.php?t=154

        voi että kun nää linkittäjät itkettää, naurattaa ja säälittää yhtäaikaa. tuommonen kertoo sen että siellä hellan ääressä ei paljon tule vietettyä aikaa.


    • kotkot kotkooot
    • oekrpwoerpo

      Helpoin kun ajat lähimpään citymarkettiin tai prismaan ja ostat valmiiksi grillatun broiskun, natustelette sitä. Ei siinä sen kummempaa....maksaakin about 6 euroa....

      • kiitti ei

        niin että oliko sulla mitään vielä huonompia ehdotuksia?
        helppoa HALPAA valmiskanaa marketista ?
        jota "natustellaan" ? varmaan autonromussa prisman parkkipaikalla ?
        en ikinä lähtis tuommosen kanssa treffeille.
        tuommonen ajatusmaailma kuvastaa että tyyppi on
        laiska, pihi, aikaansaamaton ja tyhmä.


    • oekrpwoerpo

      No haista sinä sitten v**tu.....ja väkerrä jotain v**un hienoa mössöä jos sillä luulet paremmin saavas.....

    • -linda-

      Jos et ole huomannut, treffit on mennneet jo aikapäivää sitten.
      Ja jos naisena laittasi miehelle v.v niin tokikaan ei valmiskanat
      kävisi laatuun.
      Sinä varmaan "saat" sillä ... no kertoo jotain omasta ja seuralaisesi
      tasosta.

    • oekrpwoerpo

      Minun seuralaiseni eivät olekaan mitään hienostelijoita, joille pitää olla jotain he**etin uu-laadi-daa-f**king fancy-aterioita......kelpaa ihan perussapuska.

    • Juti-LA

      Ny rillataan !

    • osdnfinfen

      Ehdotus : osta jäinen broileri ja työnnä se pe**eesees, ja pidä siellä pari tuntia. Siinä on aromit kohdallaan.......

    • vain älykäs

      osdnfinfen on kehitellyt itselleen uuden marinointi ja tavan kypsentää broilerin hyviä makuelämyksiä sinulle.

    • Liha- ja ruokam´87

      Ensimmäisenä tuli mieleeni meidän perheen yksi broitsusuosikeista, parmankinkkuun tai pekoniin kiedottua broilerinfileetä.
      Sipaise hunajamarinoidun broilerinfileen pintaan sipaisu jotain tulista kastiketta, itse käytän usein Amazon mild- tulista mangokastiketta.
      Kiedo päälle viipale parmankinkkua tai Atrian suomalaista pekonia.
      Tuohon lihan ja pekonin väliin voi laittaa kiehautettuja porkkanasuikaleita/purjoa/papuja tai raakaa salottisipulia suikaleina.
      Laita nyytit kuumalle pannulle, alenna heti pannun lämpötilaa, paista kohtuullisella lämmöllä noin 4 minuttiia molemmin puolin, kunnes broilerin kiinteys on peukalon isoimman lihaksen kaltainen / tai haarukalla pistäen ulos tuleva neste on kirkasta.
      Lisukkeeksi meillä on laitettu yksinkertaisesti pikaisesti kiehautettuja aurinkokasviksia, voilla kiillotettuina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      262
      4606
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      132
      3003
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2797
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1761
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1624
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1493
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      59
      1360
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      94
      1253
    9. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      212
      1138
    10. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1129
    Aihe