Tapasin tuossa viime viikolla aivan mielettömän mukavan tytön. Nyt suunnittelin että tekisin hänen kanssa jotain hyvää ruokaa yhdessä. Nyt kaipaisinkin jotain todella hyvää kanaruoka reseptiä mikä ei ole ihan järjettömän vaikea tehdä. Olen jonkin verran tehnyt ruokaa ennenkin, mutta en kuitenkaan mikään kokki ole =)
Joten laittakaahan jotain hyviä ideoita romanttiselle illalliselle :) Kynttilät on jo ostettu ja ruusut käyn hakemassa heti kun saan jonkin hyvän reseptin
Hyvä kanaruoka treffeille
19
9622
Vastaukset
- ja myös
juhlallisinta on uunissa kokonaisena paistettu broileri. Osta joko pakasteena ja sulata (jääkaapissa vuorokausi, mikrossa sulatusteholla 40 min.) tai pakastamattomana ("jyväbroileri"), mm. Citymarketista saa yleensä. Myydään kelmun alla styroksipohjalla.
Täytä broilerin sisus sitruuna- tai appelsiinilohkoilla (muhevoittaa ja maustaa, täytettä ei syödä). Hiero broilerin pinta ruokaöljyllä tai pehmeällä voilla ja suolaa reilusti.
Katso Googlella sopiva paistoaika ja lämpö (hakusana "paistettu broileri", pienen etsimisen jälkeen löytyy sopivia ohjeita, mutta nyrkkisääntö on n. 45 min. n. 200 asteessa - tarkista kuitenkin varmuuden vuoksi). Paiston loppuvaiheessa broilerin voi ottaa uunista ja ripotella päälle vähän paprikajauhetta. Se helpottaa pinnan ruskistumista ja lisää muutenkin väriä. Jos paprikajauheen laittaa heti, se ehtii paiston aikana kärtsätä.
Kun broileri on uunivuoassa, siihen kerääntyy myös herkullista paistolientä, josta valmistat kermakastikkeen (googlaa "kermakastike").
Broileri tarjoillaan keitetyn riisin tai paistettujen perunoiden kanssa. Vihersalaatti vielä (salaatinlehdet, tomaattilohkot, kurkkupalat ja sinappinen salaattikastike). Ja pullo punaviiniä...- Edellinen
Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!
1 broileri / kana, n. 1 kg
1 tuore chili
paprikajauhetta
inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
oliiviöljyä
nippu persiljaa
2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
1 lime
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.
Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.
Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa. - Tico Tico
Edellinen kirjoitti:
Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!
1 broileri / kana, n. 1 kg
1 tuore chili
paprikajauhetta
inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
oliiviöljyä
nippu persiljaa
2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
1 lime
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.
Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.
Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^
- älä unohda
Tico Tico kirjoitti:
Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^
kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.
- Ympäristöasiamies
älä unohda kirjoitti:
kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.
Broilerista tuppaa jäämään luita ja muuta roskaa.
Ne on niin nätti pujottaa siihe skordariin ja viskata sitten roskikseen, niin naapurit luulevat sinun todella höyhentäneen tipusen, kun näkevät kumipussin roskiksessaa. - Femme Fatale
No EI TODELLAKAAN mitään kokonaista broiskua ensitapaamiselle. Toinen kuitenkin pukeutuu nätisti ja laittautuu hienosti ja kokonaisen broiskun syöminen on brutaalia. Sotket kädet, vaatteet, liinan, ei hyvääpäivää. Selkeesti cro magnon miehen tuottama ajatus. Lähtisin pizzalle samantien jos mulle tyrkättäsiin kokonainen broileri ja vielä PUNAviiniä ? Haloo... onko siellä pururadalla mitään liikettä ? Sinappikastike ? hoh hoh hoooooo
Hanki niitä broilerin ohutleikkeitä ja paisetele ne pannulla puolikypsiksi, laita sitten uuniin n 70 asteeseen. Sen jälkeen ihan samalle pannulle tankoparsaa, pyöräytä sen verran että saavat pinnat. Salaatinhan olet tehnyt jo tässä vaiheessa; riisi on niiin kovin vanhanaikaista. Koristele salaatti vaikka herneenversoilla ja kirsikkatomaatin puolikkailla, aurajuustolla ja meloonilohkoilla, ananaksella...
Kastikeeksi sopii hyvin juustoinen cuagamole.
Valmispussista tulee hyvä bearnaisekastike, menee aikaa noin 5 minuuttia. Lisää parsat uuniin kanafileiden päälle ja pidä kuumana.
Kun käytte pöytään, nosta pihvi parsat lautaselle, salaatin voi annostella itse. Jos välttämättä haluat jotain lisuketta vielä tähän niin vaikka juustotikkuja (jotka olet pyöräyttänyt /ostanut aiemmin) ja juomasuosituksena Spumante, joko kuiva tai puolikuiva.
jälkiruoaksi jäätelö tai mielummin sorbetti.
- maikku_82__
Jos suhde vielä jatkuu :D niin Sanbeijin kana on erinomainen ruokalaji idänsuunnalta:
http://www.herkuttele.com/reseptit/sanbeiji- kotkottajille
http://users.tkk.fi/~rkaleniu/kkirja/kana.htm
http://www.kotiaidit.net/ruokaohjeet/broileri.htm
http://yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_reseptit&jutunid=3939
http://www.pellervo.fi/pellervo/kp3_06/monenlaista.htm
http://monkeyfood.net/2007/11/15/kananaskelin-kohti-kokkiutta
http://www.voimahali.fi/vh/showthread.php?t=154 - hellapoliisi..
kotkottajille kirjoitti:
http://users.tkk.fi/~rkaleniu/kkirja/kana.htm
http://www.kotiaidit.net/ruokaohjeet/broileri.htm
http://yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_reseptit&jutunid=3939
http://www.pellervo.fi/pellervo/kp3_06/monenlaista.htm
http://monkeyfood.net/2007/11/15/kananaskelin-kohti-kokkiutta
http://www.voimahali.fi/vh/showthread.php?t=154voi että kun nää linkittäjät itkettää, naurattaa ja säälittää yhtäaikaa. tuommonen kertoo sen että siellä hellan ääressä ei paljon tule vietettyä aikaa.
- kotkot kotkooot
http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=täytetty kana
- oekrpwoerpo
Helpoin kun ajat lähimpään citymarkettiin tai prismaan ja ostat valmiiksi grillatun broiskun, natustelette sitä. Ei siinä sen kummempaa....maksaakin about 6 euroa....
- kiitti ei
niin että oliko sulla mitään vielä huonompia ehdotuksia?
helppoa HALPAA valmiskanaa marketista ?
jota "natustellaan" ? varmaan autonromussa prisman parkkipaikalla ?
en ikinä lähtis tuommosen kanssa treffeille.
tuommonen ajatusmaailma kuvastaa että tyyppi on
laiska, pihi, aikaansaamaton ja tyhmä.
- oekrpwoerpo
No haista sinä sitten v**tu.....ja väkerrä jotain v**un hienoa mössöä jos sillä luulet paremmin saavas.....
- -linda-
Jos et ole huomannut, treffit on mennneet jo aikapäivää sitten.
Ja jos naisena laittasi miehelle v.v niin tokikaan ei valmiskanat
kävisi laatuun.
Sinä varmaan "saat" sillä ... no kertoo jotain omasta ja seuralaisesi
tasosta. - oekrpwoerpo
Minun seuralaiseni eivät olekaan mitään hienostelijoita, joille pitää olla jotain he**etin uu-laadi-daa-f**king fancy-aterioita......kelpaa ihan perussapuska.
- Juti-LA
Ny rillataan !
- osdnfinfen
Ehdotus : osta jäinen broileri ja työnnä se pe**eesees, ja pidä siellä pari tuntia. Siinä on aromit kohdallaan.......
- vain älykäs
osdnfinfen on kehitellyt itselleen uuden marinointi ja tavan kypsentää broilerin hyviä makuelämyksiä sinulle.
- Liha- ja ruokam´87
Ensimmäisenä tuli mieleeni meidän perheen yksi broitsusuosikeista, parmankinkkuun tai pekoniin kiedottua broilerinfileetä.
Sipaise hunajamarinoidun broilerinfileen pintaan sipaisu jotain tulista kastiketta, itse käytän usein Amazon mild- tulista mangokastiketta.
Kiedo päälle viipale parmankinkkua tai Atrian suomalaista pekonia.
Tuohon lihan ja pekonin väliin voi laittaa kiehautettuja porkkanasuikaleita/purjoa/papuja tai raakaa salottisipulia suikaleina.
Laita nyytit kuumalle pannulle, alenna heti pannun lämpötilaa, paista kohtuullisella lämmöllä noin 4 minuttiia molemmin puolin, kunnes broilerin kiinteys on peukalon isoimman lihaksen kaltainen / tai haarukalla pistäen ulos tuleva neste on kirkasta.
Lisukkeeksi meillä on laitettu yksinkertaisesti pikaisesti kiehautettuja aurinkokasviksia, voilla kiillotettuina.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663195
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272243Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681829Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t251677Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161391- 281351
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61256Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281230Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101167Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631147