Olen nyt testannut kaverini antavaa vinkkiä lohen suolaamisesta ja hyvää tuli.
Ennen tein näin ostin merilohta puolenkilon palan ja sen laitoin karkeaan suolaan seuraavaan päivään. Hyvää oli omasta mielestäni, vaikka suolaa tuli vähän liikaakin.
Nyt uudella reseptillä samallainen palanen merilohta ja leikkaan siivuja suoraan leivälle ja vähän ripottelee suolaa ja nam nam. Kokeilkaa!
Lohen suolaaminen
6
2657
Vastaukset
- vanha kokki
saat, kun käytät hienoa merisuolaa, hieman hienoa sokeria ja juuri jauhettua valkopippuria. Leikkaamiesi siivujen päälle ripottelet seosta ja asetat siivut kippoon ja jatkat samalla tavalla, kunnes kaikki siivut ovat käsiteltyinä kipossa. Kansi päälle, pieni ravistelu ja parin tunnin päästä sinulla on maukkaita graavattuja lohi, tai muun kalan siivuja leipäsi päälle. Tillisilppu tekee eetvarttia, tosin purkkitilli on nyt vesiheinää, mutta italialainen on ihan oivaa. Kuivattua en ainakaan minä suostu käyttämään. Tässä yksi ehdotus, ole hyvä. Karkea ja hieno merisuola ovat samaa tavaraa, mutta hieno on miellyttävämpää käyttää tässä tapauksessa.
- kokeilen
sinun antamaa ohjetta huomenna. Kohta alkaa jääkiekkopeli, jota lähdetään katsomaan.
Kesällä joskus grillaan pikasuolatun lohen jäljelle jääneet viipaleet nopeasti grillissä. Grilli kuumalle ja 10 sekuntia per puoli.
Grillatun ruisleivän päällä tosi hyvää.
Veneessä kesäisin graavaamme lohen ja siian juuri kuten vanha kokki yllä neuvoo. Ja hienolla suolalla todellakin, että ehtii suolautua. Karkea suola narskuisi vain turhaan hampaissa.
- tasainen suola
Jääkellarinlohi
• 1 kg lohifileetä
• 1 l vettä
• 80 g merisuolaa
• 50 g sokeria
•
Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään. Anna jäähtyä ja laita lohenpala liemeen kahdeksi, kolmeksi päiväksi. Valuta filee ja nauti graavilohen tapaan- vanha kokki
Ja myöskin vanha, mutta varsin käyttökelpoinen. Tavallaan on kyse marinoinnista, tuohon liemeen on mahdollista tehdä vaikka mitä makuvarioita. Olen joskus kertonut täällä nk. Kertun kalasta, periaate on sama, joskin ohjeeni sisältää lisäksi etikkaa, joka nopeuttaa kalan kypsymistä.
Jääkellarinlohi ei siis ole pikasuolattua, kuten aiemmat ohjeet.
Isävainajani oli intohimoinen kalamies ja lapin koluaja. Heti sodan jälkeen alkanut harrastuksensa kesti lähes kuolemaan asti. Hän tapasi tönkkösuolata saaliinsa puutiinuun fileinä. Rajusti suolaa joka väliin ja kansi painon kanssa päälle. Voisi olla nykytrendien mukaan kenties aivan syömäkelvotonta hurjan suolansa vuoksi. Näin kalareissun aineksia voitiin maistella pitemmän aikaa, koska pakastelaitteita ei ollut. - kotvasen kestää
Saas kattoo
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e2166032Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä492705- 1562262
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne412102Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161779- 821414
Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1621397Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241321Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https351281Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.1091007