miten valmistetaan riisi kiinalaiseen tapaan? Muistan että joskus kouluaikana me tehtiin riisiä kiinalaiseen tapaan, ja jotain että riisi joko huuhdeltiin tai liotettiin kylmässä vedessä mutta kun ei sitä ohjetta enää ole niin sattuisiko joku tietämään ohjeen tähän?
Kiinalainen riisi?
6
4150
Vastaukset
- pingpong
riisi keitetään vedessä!
- ostivat forssalaiset
kiinalaiset työmiehet siwasta, näin kun kävelivät risellapussit kädessä.Se tavallinen halvin puuroriisi muistuttaa eniten kiinalaisten omaa perusruokaa.Liimaantuu sopivasti paakuiksi puikkoihin.Uklepenssit liian irtonaista.
Siis osta halvinta mitä joulupuuromarkkinoilta yli jäi. - kkkkkkkkkkkkkk
.... ei irtonaisena pysyvää riisiä HUUHDELLAAN kylmällä vedellä usita kertoja vettä vaihtaen, niin että lopulta vesi on aivan kirjasta.
Riisi keitetään (paketin ohjeen mukaan vesi/riisi) ilman suolaa, pienellä lämmöllä hauduttaen kypsäksi, kantta ei availla keittämisen aikana.
Valmiiseen riisiin lisätäänvähän riisietikkaa (tai vaaleaa/makeahkoa soijaa) makua antamaan.
Riisin pitäisi jäädä vähän paakkuiseksi/puuromaiseksi.
Eli tärkeintä on se RIISILAJIKKEEN valinta.- kuitenkaan
varsinaista "pyöreäjyväistä" tuo riisi. Risotto- eli aborio-riisi on varsinaista pyöreäjyväistä. Tuollainen "tavallinen" Risella ja Sunnuntai on kyllä melko suippoa.
- ettei
kuitenkaan kirjoitti:
varsinaista "pyöreäjyväistä" tuo riisi. Risotto- eli aborio-riisi on varsinaista pyöreäjyväistä. Tuollainen "tavallinen" Risella ja Sunnuntai on kyllä melko suippoa.
täällä kukaan ole vielä ehdottanut jasmiini- ja basmatiriisejä. Nehän eivät ole kiinalaisia, vaan jasmiiniriisi on lähinnä thaimaalaista ja basmatiriisi on intialaista.
Sinänsä oikein herkullisia riisilajikkeita, mutta kiinalaiset eivät niitä käytä. Yleisin harhaluulo on, että kiinalaiset käyttävät jasmiiniriisiä. Kiinalainen riisi muistuttaa meidän käyttämäämme normaalia puuroutuvaa riisiä. Basmatiriisikin tai jasmiiniriisikin käy vaikka ne nyt eivät olekaan varsinaisesti kiinalaisia. Syy miksi käytetään puuroutuvaa riisiä on yksinkertainen - sitä voi lapioida suuhunsa puikoilla, irtonaista ei.
Jos lisäät mukaan riisietikkaa olet tekemässä shushia ja jos lisäät soijaa, rikot riisin tärkkelyksen, mikä johtaa siihen, että riisi ei ainakaan puikoissa pysy vaan menee lusikoitavaan kuntoon.
Kiinalaiset huuhtovat riisinsä kai lähinnä sen vuoksi, että riisitä saadaan pois epäpuhtaudet, akanat, savipaakut, tomu yms. Jos olet varma, että riisissäsi ei niitä ole, niin miksi huuhtoisit riisin tärkkelystä pois.
Riisin pitää jäädä ennenkaikkea tahmeaksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mieleni harhailee sinussa
Uskon että tykkäät minusta. On vain yksi elämä. Silti jään paikoilleni ja odotan että jokin muuttuu. Menin palasiksi, ei235913- 602037
- 271499
Joko Martinalla uusi aviomies hakusessa
Onko jo Raya sovellukseen laitettu uusi vetoomus vetämään... ja mistähän maasta mahtaa olla seuraava sulhasehdokas. Suom2411284- 741145
Missä olitte kun oli teidän tähän saakka kaunein yhteinen hetki?
Me olimme rannalla erään kiven päällä❤️691138Mitä teet nainen
Jos saat tietää että mies on elänyt yksinäistä ja rauhallista elämää sinua kaivaten, ei ole ollut muiden naisten kanssa,531117- 511072
Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha
Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.1441067Mitä vastaisit
Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle58995