Osaako joku sanoa, mistä tietää, että onko kirjolohen mäti pilaantunutta tai vanhaa? Ostimme viikko sitten kirjolohen mätiä ja kun kotona sitten (samana päivänä) avasimme purkin, niin se tuoksui aivan kuin kananmunalle. Muutenkin "mätipallot" olivat jotenkin lötköjä, eivät täyteläisiä ja mäti oli jotenkin vetistä/limaista. Edellisillä kerroilla ostamamme mäti on ollut aivan erilaista. Kysyin kaupasta tätä asiaa, mutta ei myyjä osannut sanoa asiasta mitään.
Kirjolohen mäti
8
11382
Vastaukset
- rotissööri
jos mäti alkaa haista pierulle, niin lienee jo tullut elinkaarensa päähän. Parhaiten mäti säilyy pakastettuna. Lötkööntyneet mätimunat eivät vielä ole pilaantuneita. Limaisuus kaikissa meren antimissa on luonnollista ja vasta kun se alkaa haista, on käyttöaika ylitetty. Kananmunan haju ei vielä kerro pilaantumisesta, mutta viikon säilytysaika on liian pitkä.Pilaantumista voi hidastaa pistämällä mädin joukkoon pikkaisen sipulihakkelusta.
Nyt voimme seuraavaksi kuulla, kuinka toi Rotissööri aina antaa idiomaattisia neuvoja.- Alkuperäinen kirj.
Kiitti vastauksesta.
Siis emme säilyttäneet mätiä viikkoa. Ostimme viime perjantaina ja samana iltana herkuttelimme sillä tai ainakin yritimme. Kun lauantai-iltana avasimme rasian, niin tuoksu oli vaan voimistunut. Lisäksi rasian reunoille oli tullut kellertävä "rasvakalvo". Silloin ei enää mieli tehnyt syödä sitä. Maanantaina kysyin kaupasta, josta ostimme mädin, oliko se perjantaina ollut varmasti tuoretta. Kyllä oli ollut myyjän mielestä. Heillä ei kuulemma myydä pilaantuneita ruokia palvelutiskillä. - rotissööri
Alkuperäinen kirj. kirjoitti:
Kiitti vastauksesta.
Siis emme säilyttäneet mätiä viikkoa. Ostimme viime perjantaina ja samana iltana herkuttelimme sillä tai ainakin yritimme. Kun lauantai-iltana avasimme rasian, niin tuoksu oli vaan voimistunut. Lisäksi rasian reunoille oli tullut kellertävä "rasvakalvo". Silloin ei enää mieli tehnyt syödä sitä. Maanantaina kysyin kaupasta, josta ostimme mädin, oliko se perjantaina ollut varmasti tuoretta. Kyllä oli ollut myyjän mielestä. Heillä ei kuulemma myydä pilaantuneita ruokia palvelutiskillä.Kumpi on uskottavampi; myyjän mainospuhe, vai omat aistimukset ? ? Jos minä olisin jonkinlainen tuomari kulutusriidoissa, uskoisin enemmän sitä, joka maistelee tai haistelee; selvästi oli eltaantunutta. Itse veisin tuollaisen tuotteen takaisin kauppaan ja sanoisin: "Työntäkää se perseeseenne!" Jos taas olisin myyjä, niin väittäisin samaa, sillä jokainen poisheitetty gramma on kassasta poissa.
- Ammattilainen
rotissööri kirjoitti:
Kumpi on uskottavampi; myyjän mainospuhe, vai omat aistimukset ? ? Jos minä olisin jonkinlainen tuomari kulutusriidoissa, uskoisin enemmän sitä, joka maistelee tai haistelee; selvästi oli eltaantunutta. Itse veisin tuollaisen tuotteen takaisin kauppaan ja sanoisin: "Työntäkää se perseeseenne!" Jos taas olisin myyjä, niin väittäisin samaa, sillä jokainen poisheitetty gramma on kassasta poissa.
Tuskinpa idioottimaisempaa neuvoa pystyy kukaan antamaan, sipuli on juuri se, jota ei saa laittaa,jo saikoo pidentää mädin käyttöikää. Kokeile Rotissööri, niin uskot. Älä heittele lonkalta noita mutu juttujasi, joku voi sairastua sen seurauksena pahastikin.
- ravintoloiden tarjoilussa
Ammattilainen kirjoitti:
Tuskinpa idioottimaisempaa neuvoa pystyy kukaan antamaan, sipuli on juuri se, jota ei saa laittaa,jo saikoo pidentää mädin käyttöikää. Kokeile Rotissööri, niin uskot. Älä heittele lonkalta noita mutu juttujasi, joku voi sairastua sen seurauksena pahastikin.
kyllä esim. kalaravintola Havis Amandan mätitarjoilussa on sipulihakkelusta ja vuolukermaa.
- Ammattilainen
ravintoloiden tarjoilussa kirjoitti:
kyllä esim. kalaravintola Havis Amandan mätitarjoilussa on sipulihakkelusta ja vuolukermaa.
Juu ja pottujen kanssa soosia. Tietenkin tarjotaan mädin kanssa sipulisilppua ja smetanaa, mutta ei sen mädin säilyvyyden vuoksi, vaan koska ne muodostavat herkullisen ja harmonisen kokonaisuuden. On aivan järjetön väite, että raa`alla sipulisilpulla lisätään muutenkin herkän herkun säilyvyyttä. Tuollaiset ohjeet voivat olla jopa terveysuhka.
Ammattilainen kirjoitti:
Juu ja pottujen kanssa soosia. Tietenkin tarjotaan mädin kanssa sipulisilppua ja smetanaa, mutta ei sen mädin säilyvyyden vuoksi, vaan koska ne muodostavat herkullisen ja harmonisen kokonaisuuden. On aivan järjetön väite, että raa`alla sipulisilpulla lisätään muutenkin herkän herkun säilyvyyttä. Tuollaiset ohjeet voivat olla jopa terveysuhka.
Sipuli suljetussa purkissa kitkeröittää koko tuotteen et sillei hei! Siksi pastasalaattiakaan, jossa on sipulia, ei voi laittaa suljettuun astiaan. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun Rötissöörin neuvot ovat potentiaalinen uhka terveydelle - joskin tämä oli sieltä lievimmästä päästä.
Tässä vielä nerokkaampi neuvo:
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000001495&posting=22000000030064917- Reksa56v
teppo.moi kirjoitti:
Sipuli suljetussa purkissa kitkeröittää koko tuotteen et sillei hei! Siksi pastasalaattiakaan, jossa on sipulia, ei voi laittaa suljettuun astiaan. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun Rötissöörin neuvot ovat potentiaalinen uhka terveydelle - joskin tämä oli sieltä lievimmästä päästä.
Tässä vielä nerokkaampi neuvo:
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000001495&posting=22000000030064917http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000026&conference=4500000000000783&posting=22000000018683080#22000000018683080
Tämä on se terveysuhka!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 455851
- 485346
- 483718
- 143675
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise963346- 313126
- 592884
- 572740
- 532400
- 381854