Herkkupaahtopaistia!

Hakaniemestä

Helsingissä on nykyään vaikea löytää hyvää leikkeleeksi tarkoitettua valmiiksi paistettua paahtopaistia. Jopa Stockmann Herkun (ainakin Itäkeskuksen) paahtopaistileikkele on tosi surkeata "tehdaskamaa".

Mutta Hakaniemen hallin Kestoleike Oy:n tiskiltä olen löytänyt kauppiaan itse paistamaa todellista herkkua, aina tuoretta, ja löytyy sekä kypsempänä versiona että omana herkkunani reilusti punaisena.
Kauppias siivuttaa silmiesi edessä, todella hyvää palvelua!

Löytyy myös kauppiaan itse keittämää naudan kieltä, juuri sopivan suolaisena, ja sitäkin kauppias siivuttaa koneellaan. Saa toki myös palana.

Kannattaa käydä maistamassa!

Terveisin Herkkusuu

13

932

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roast Beef

      Hyvä tietää että vielä saa hyvää paahtopaistia! Olen pitkään etsinyt, ja kaikki on nykyään ylikypsää tai tehdasmaisesti marinoitua. Täytyy mennä sinne Hakaniemen halliin.

    • on käynyt

      tosi harvinaiseksi! Savustettua löytyy siivuina tehdasleikkeleenä vakuumipakkauksista tavallisista kaupoista, mutta se on aivan eri juttu kuin hyvin suolattu ja keitetty (savustamaton) naudankieli, josta voi itse leikata vähän paksumpiakin siivuja.
      Ja tuo paahtopaistileikkelekin kuulostaa hyvältä!

      • Kielitaitoinen

        En muista koskaan ostaneeni kaupasta valmiiksi keitettyä naudan kieltä. Sen sijaan olen useinkin ostanut kokonaisen kielen ja keittänyt sen itse. Keitinveteen laakerinlehtiä ja pippureita sekä yrttejä, mitä milloinkin. Osa leikkeleeksi, osasta olen tehnyt jonkinlaista kielihöystöä tai -kastiketta. Maukasta ja edullista!

        Täytyy tosin myöntää, ettei tuota raakaa kieltäkään näe kauppojen lihatiskeissä ja kylmäaltaissa niin usein kuin vanhaan hyvään aikaan. Kun uusavuton sukupolvi ei osaa enää käyttää ja kysyä, hiipuu tarjontakin.


      • turiset
        Kielitaitoinen kirjoitti:

        En muista koskaan ostaneeni kaupasta valmiiksi keitettyä naudan kieltä. Sen sijaan olen useinkin ostanut kokonaisen kielen ja keittänyt sen itse. Keitinveteen laakerinlehtiä ja pippureita sekä yrttejä, mitä milloinkin. Osa leikkeleeksi, osasta olen tehnyt jonkinlaista kielihöystöä tai -kastiketta. Maukasta ja edullista!

        Täytyy tosin myöntää, ettei tuota raakaa kieltäkään näe kauppojen lihatiskeissä ja kylmäaltaissa niin usein kuin vanhaan hyvään aikaan. Kun uusavuton sukupolvi ei osaa enää käyttää ja kysyä, hiipuu tarjontakin.

        Ei niitä raakoja naudankieliä taida saada mistään muualta kuin halleista. Pieniä possunkieliä sentään joskus näkee isoimpien marketien valintahyllyissä pakattuna.

        Toki voi keittää itse!


      • on parasta

        http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/p.html#paah ja nimenomaan suolakuoressa.
        Keitetty kieli http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/keitetty_kieli_kastikkeessa ja nimenomaan piparjuurikastikeessa.
        Eikä näitäkään sovi unohtaa : http://www.reininliha.fi/resepti_7.html?http://www.reininliha.fi/reseptit_7-3.php
        Lampaanmunuaiset madeirassa tai sherryssä http://www.ylioppilaslehti.fi/2007/11/02/laitoskokki-lattian-kautta-pannulle
        http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/vihjeet_oppaat/kokkikoulu_ohjevideot/liharuoat/fi_FI/munuaiset/


      • lapsuuden_herkku

        1 noin 600 gramman painoinen naudankieli(pese kunnolla) tai vastaavasti sian kieliä (painekattilassa 30 min) kylmää vettä , että peittyy
        10 musta- tai valkopippuria
        2 laakerinlehteä
        2 porkkanaa
        1 iso sipuli
        2 mausteneilikkaa
        Suolavesi jäähdytykseen
        1 1 l vettä
        2 1 rkl suolaa
        Kastike
        1 g voita
        2 rkl vehnäjauhoja
        4 dl siivilöityä keitinlientä
        suolaa
        (sitruunanmehua) tai piparjuurta
        (tilliä)

        Pese kieli joka puolelta hyvin karkealla harjalla puhtaaksi kylmän veden alla ja nosta kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kieli tai kielet peittyvät. Lisää mausteet ja keitä liha pehmeäksi. Kypsyyttä voit koetella tikulla.Naudan kieli kypsyy hitaasti 3-4 tunnissa. porsaankieli on pehmeämpi ja valmistuu painekattilassa 15 min. Porsaankielen keitinveteen voit laittaa myös suolan. Naudankieltä suola kovettaa entisestään.Keitä naudankieli kuten edellä, mutta ilman suolaa. Ota kypsä kieli kattilasta, jäähdytä kylmässä suolavedessä aivan kylmäksi. Poista nahka nylkemällä. Leikkaa kielen alla olevat rauhaset pois ellei niitä ole jo poistettu.Leikkaa kieli tarjolle ohuiksi viipaleiksi vinottain. Voit tarjota viipaleet kylminä leikkeleinä vaikkapa tartarkastikkeen kanssa tai lämmittää uudestaan ja tarjota kuuman peruskastikkeen kanssa. Valmista kastike sekoittamalla ensin rasva ja jauhot kattilan pohjalla. Älä ruskista. Lisää keitinliemi, keitä 5-10 minuuttia sekoittaen . Mausta.Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja etikkasäilyke (kurkku/punajuuri ja onpa myös kurpitsa oiva lisuke) .


    • vihjeestä!

      Kävin ostamassa paahtista sieltä ja juuri maistoin, aivan jumalaista!

      • on vielä

        hallikauppiaita!

        Ja toinen hyvä Hagiksen hallissa on Roiniset Oy, josta saa paljon italialaisia ja saksalaisia liha- ja makkaraherkkuja.


    • lähteä

      ostamaan!

    • piiparijuuri

      Kestolekeikkeen paahtopaisti on kaupungin parasta. Ei tarvitse kuin ripaus piparjuurta seuraksi niin vie jo kielenkin mennessään!

    • tufff

      Minä en halua syödä kieltä...eläimen kieltä..se ei vaan sovi mulle

    • leikkele_herkku

      Hakiksen paahtis ja piparjuuri-omena -ah

      • lisä_ke

        Omena-piparjuurilisäke
        300 g kuorittua, raastettua omenaa, josta on poistettu siemenkota
        2-3 rkl sitruunamehua
        15 g raastettua piparjuurta
        1 tl sokeria
        1 rkl öljyä
        hieman suolaa
        Sekoita heti sitruunamehu raastettuun omenaan. Lisää sitten muut aineet ja sekoita.
        ellei Tallinnasta Mädaroigas purkkia Mädarõigas küüslauguga Piparjuurta valkosipulilla


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      77
      4652
    2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      180
      1957
    3. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      124
      1630
    4. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      134
      1202
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1121
    6. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      35
      1056
    7. Sunnuntain terveiset kaivatulle

      Mitä ajattelet hänestä tänään? Mitä haluaisit sanoa hänelle?
      Ikävä
      78
      953
    8. Miks et tahtonut

      Enää nähdä? Haluaisin ymmärtää
      Ikävä
      52
      926
    9. Hyvää huomenta!

      Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as
      Ikävä
      78
      882
    10. Mulla on tarkat korvat

      Kuulin sun äänen ihan selvästi.
      Ikävä
      4
      848
    Aihe