Miedolla lämmöllä pannulla haudutettuna rapeakuoriseksi ja JÄÄHDYTETTYNÄ!
Ryynäri!
10
5258
Vastaukset
- ei tahdo löytyä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryynimakkara
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7610&lang=fi
http://www.makkara.info/aks3.php?BRYYNI
ja puolukkasurvosta- ah !
http://www.reseptit.com/article/articleview/407/1/2
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kasvis-ryynimakkara/ - kkkkkkkkkkkk
... pannuun ryynärit ja sitten vasta lämpö päälle, eikä mitään rasvaa pannulle.
Rapeeta tulee ja ihan hyvää, sillä näin tehtäessä liika rasva sulaa pannuun.- Kalixin Kalle
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
Kalixin Kalle kirjoitti:
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.
Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:
Marinoidut pavut:
5 dl kypsiä, valkoisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua valkosipulin-
kynttä
mustapippuria, suolaa
silputtuja yrttejä (salvia,
timjami, minttu tms.)
Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.
Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.
Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.
Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.crudo kirjoitti:
Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.
Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:
Marinoidut pavut:
5 dl kypsiä, valkoisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua valkosipulin-
kynttä
mustapippuria, suolaa
silputtuja yrttejä (salvia,
timjami, minttu tms.)
Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.
Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.
Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.
Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?
Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.- laista sinappia!
crudo kirjoitti:
Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?
Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.Maistuu sinapille ei ryynärille!
- kkkkkkkkkkk
Kalixin Kalle kirjoitti:
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
... ihan mistä puhut.
Siis muutama haarukanreikä makkaraan ( se unohtui edellisestä viestistä) ja kylmältä pannulta aloitetaan
VS. ankanrinta, nahkoineen ja rasvoineen.
Nii ja EI SINAPPIA ryynärille - ryynä_risti
ryynäri perinteisesti pottumuusi ja puolukkasurvos !
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/taytetyt-ryynimakkarat-ja-viipaleperunat/5650436
Hyvää on!
- nuotiomestari
Nuotion lämmössä tulee maailman paras ryynäri. Ei siinä liekissä vaan noin 20cm irti tulesta ja rauhassa lämmittäen pintaan ne kuuluisat ristiviillot,,, on muutes parasta kun kuori menee rapeaksi. Oluttölkit repusta esille ja väkevä sinappi sekä pieni puolukkahillopurkki ,ei se muuta kaipaa,,kun tietysti sen toisen ryynärin ja ne oluet ja lopuksi kuksasta konjakkiryyppy ja nokipannukahvit .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .492988Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen472851Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631242649Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3421715- 711084
Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito101061Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.193927Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että101782Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde26780- 44739