Miedolla lämmöllä pannulla haudutettuna rapeakuoriseksi ja JÄÄHDYTETTYNÄ!
Ryynäri!
10
5732
Vastaukset
- ei tahdo löytyä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryynimakkara
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7610&lang=fi
http://www.makkara.info/aks3.php?BRYYNI
ja puolukkasurvosta- ah !
http://www.reseptit.com/article/articleview/407/1/2
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kasvis-ryynimakkara/ - kkkkkkkkkkkk
... pannuun ryynärit ja sitten vasta lämpö päälle, eikä mitään rasvaa pannulle.
Rapeeta tulee ja ihan hyvää, sillä näin tehtäessä liika rasva sulaa pannuun.- Kalixin Kalle
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
Kalixin Kalle kirjoitti:
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.
Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:
Marinoidut pavut:
5 dl kypsiä, valkoisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua valkosipulin-
kynttä
mustapippuria, suolaa
silputtuja yrttejä (salvia,
timjami, minttu tms.)
Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.
Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.
Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.
Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.crudo kirjoitti:
Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.
Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:
Marinoidut pavut:
5 dl kypsiä, valkoisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua valkosipulin-
kynttä
mustapippuria, suolaa
silputtuja yrttejä (salvia,
timjami, minttu tms.)
Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.
Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.
Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.
Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?
Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.- laista sinappia!
crudo kirjoitti:
Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?
Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.Maistuu sinapille ei ryynärille!
- kkkkkkkkkkk
Kalixin Kalle kirjoitti:
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
... ihan mistä puhut.
Siis muutama haarukanreikä makkaraan ( se unohtui edellisestä viestistä) ja kylmältä pannulta aloitetaan
VS. ankanrinta, nahkoineen ja rasvoineen.
Nii ja EI SINAPPIA ryynärille - ryynä_risti
ryynäri perinteisesti pottumuusi ja puolukkasurvos !
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/taytetyt-ryynimakkarat-ja-viipaleperunat/5650436
Hyvää on!
- nuotiomestari
Nuotion lämmössä tulee maailman paras ryynäri. Ei siinä liekissä vaan noin 20cm irti tulesta ja rauhassa lämmittäen pintaan ne kuuluisat ristiviillot,,, on muutes parasta kun kuori menee rapeaksi. Oluttölkit repusta esille ja väkevä sinappi sekä pieni puolukkahillopurkki ,ei se muuta kaipaa,,kun tietysti sen toisen ryynärin ja ne oluet ja lopuksi kuksasta konjakkiryyppy ja nokipannukahvit .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Häiriköinti
Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as603186Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna232974- 512862
- 562668
Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.582558Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)482540On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle532301Pohdinttavaksi
No siis, saiko yrityksen toimitusjohtaja potkut vaiko älysi ihan itse jättää nimellisen tittelin ettei maine enää enempä782188- 452082
- 692078