Ryynäri!

Hywääää!

Miedolla lämmöllä pannulla haudutettuna rapeakuoriseksi ja JÄÄHDYTETTYNÄ!

10

5732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkk

      ... pannuun ryynärit ja sitten vasta lämpö päälle, eikä mitään rasvaa pannulle.

      Rapeeta tulee ja ihan hyvää, sillä näin tehtäessä liika rasva sulaa pannuun.

      • Kalixin Kalle

        Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.


      • Kalixin Kalle kirjoitti:

        Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.

        Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.

        Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:

        Marinoidut pavut:
        5 dl kypsiä, valkoisia papuja
        1 dl oliiviöljyä
        1 dl valkoviiniä
        1 rkl balsamiviinietikkaa
        4 hienonnettua valkosipulin-
        kynttä
        mustapippuria, suolaa
        silputtuja yrttejä (salvia,
        timjami, minttu tms.)

        Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.

        Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.

        Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.

        Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.


      • crudo kirjoitti:

        Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.

        Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:

        Marinoidut pavut:
        5 dl kypsiä, valkoisia papuja
        1 dl oliiviöljyä
        1 dl valkoviiniä
        1 rkl balsamiviinietikkaa
        4 hienonnettua valkosipulin-
        kynttä
        mustapippuria, suolaa
        silputtuja yrttejä (salvia,
        timjami, minttu tms.)

        Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.

        Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.

        Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.

        Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.

        Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?

        Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.


      • laista sinappia!
        crudo kirjoitti:

        Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?

        Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.

        Maistuu sinapille ei ryynärille!


      • kkkkkkkkkkk
        Kalixin Kalle kirjoitti:

        Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.

        ... ihan mistä puhut.

        Siis muutama haarukanreikä makkaraan ( se unohtui edellisestä viestistä) ja kylmältä pannulta aloitetaan

        VS. ankanrinta, nahkoineen ja rasvoineen.

        Nii ja EI SINAPPIA ryynärille


      • ryynä_risti

    • Hyvää on!

    • nuotiomestari

      Nuotion lämmössä tulee maailman paras ryynäri. Ei siinä liekissä vaan noin 20cm irti tulesta ja rauhassa lämmittäen pintaan ne kuuluisat ristiviillot,,, on muutes parasta kun kuori menee rapeaksi. Oluttölkit repusta esille ja väkevä sinappi sekä pieni puolukkahillopurkki ,ei se muuta kaipaa,,kun tietysti sen toisen ryynärin ja ne oluet ja lopuksi kuksasta konjakkiryyppy ja nokipannukahvit .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Häiriköinti

      Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as
      Ähtäri
      60
      3186
    2. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      23
      2974
    3. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      51
      2862
    4. Näin lähellä

      Se on näin 🤏 lähellä että heitän hanskat tiskiin sun kanssasi.
      Ikävä
      56
      2668
    5. Mä sanon tän suoraan.

      Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.
      Ikävä
      58
      2558
    6. Kerro jotakin hauskaa. :)

      Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)
      Ikävä
      48
      2540
    7. On olemassa tiettyjä sääntöjä!

      Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle
      Ikävä
      53
      2301
    8. Pohdinttavaksi

      No siis, saiko yrityksen toimitusjohtaja potkut vaiko älysi ihan itse jättää nimellisen tittelin ettei maine enää enempä
      Kotimaiset julkkisjuorut
      78
      2188
    9. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      45
      2082
    10. Mulla ei oo anteeksi pyydettävää

      Muista se! Mieheltä yhdelle naisellE
      Ikävä
      69
      2078
    Aihe