Mikä siinä on kun pakasteporosta on usein tullut aika sitkeää käristystä? kuinka kauan pitäis hauduttaa, vai vaihteleeko pakasteiden taso paljonkin?
sitkeää poroa
18
6839
Vastaukset
- syitten mukaan...
kokeileppa poikittain niin ei takuulla ole sitkeää. Jos oot ostanu valmista käristystä niin se voi olla mitä vaan.
- Aradiatar
..n. 4tuntia pienellä lämmöllä kansi päällä. Muistithan käyttää rasvaa ja silavasuikaleita.
Jos sitten ei onnistu, niin johan on kumma. :D
Saksanhirvikäristyksestäkin saa ihan syötävää kun jaksaa hauduttaa tarpeeksi kauan. - tuntia hauduttaa
Aradiatar kirjoitti:
..n. 4tuntia pienellä lämmöllä kansi päällä. Muistithan käyttää rasvaa ja silavasuikaleita.
Jos sitten ei onnistu, niin johan on kumma. :D
Saksanhirvikäristyksestäkin saa ihan syötävää kun jaksaa hauduttaa tarpeeksi kauan.niin varmaan pannukin hautuu puhki.
Alkuperäiseen poronkäristykseen lisätään suola ja voi. Ei muita mausteita. Käristys leikataan jäisestä lihasta pieninä vuoluina, eikä taatusti tarvi noin pitkää aikaa hautua. Tämä on isäni resepti.
Lisukkeena puolukkahilloa ja muusattua perunaa.
Saksahirvikäristyksestä ei tule syötävää vaikka hauduttaisi puoli vuotta, on se kamalan makuista.
- taso vaihdella,
sillä joskus käristys tuli suht. nopeasti valmiiksi, siis n. 30min. Muusinteon ajan hautui.
Ennen meillä oli mahdollisuus saada oikeata käristettä, nyt se voi olla ihan mitä vaan.
Kaupoissa on riistakäristystä ja se on sekasin mitä tahansa, lähinnä jotain saksanhirveä ja makukin on hirveä.
Käristäminen on lyhyehkö ruoanlaittotoimenpide, eikä tarkoita tuntikausien hauduttamista. Onkohan lappalaiset unohtaneet siinä porolihahuumassaan asiakkaansa?- sapuskan ystävä
Aslak ahne. Kierompaa heimoa ei löydy kuin savosta.
Poropaisti 400 mummoa per kilo. Hakkaa Keskonkin hinnoittelussa. - ahnehtijoita
sapuskan ystävä kirjoitti:
Aslak ahne. Kierompaa heimoa ei löydy kuin savosta.
Poropaisti 400 mummoa per kilo. Hakkaa Keskonkin hinnoittelussa.Kaikkea pitäisi saada halvalla, niinpä ostetaan saksanhirveä ja ties mitä raatoa "porona". Tilaapas vaikka deliporo.fi kokonainen tai puolikas poro ja siihen lisäksi aina puolet pekonia, niin saatpas maistuvaa!
- stop, stop !!!
ahnehtijoita kirjoitti:
Kaikkea pitäisi saada halvalla, niinpä ostetaan saksanhirveä ja ties mitä raatoa "porona". Tilaapas vaikka deliporo.fi kokonainen tai puolikas poro ja siihen lisäksi aina puolet pekonia, niin saatpas maistuvaa!
kyllä täällä fiksua ja lupsakkaa porukkaa on niinkuin pohjoisessakin, kaikkea sopivasti sekaisin :)))
juuri tein puikulamuusia, puikuloitten kuoriminen on vähän kuin hyttysten naiminen, mutta kyllä tulee hy-vä muusi ja keitto, on niin maan perskutarallaa hyviä pottuja mihin ruokaan vaan ja miten vaan laitettuna.
- tiedä
mitä poroa olet ostanut. Valmiit "poronkäristyslihat" eivät todellakaan ole sitkeitä, kypsennysajaksi riittää puoli tuntia. Osta Ruotsissa (Norrbottenissa) pakattua poronkäristyslihaa, Suomen Lapin porolihantuottajat ovat hinnoitelleet itsensä pellolle "(etten sanoisi "Pelloon"), älä osta suomalaista poronkäristyslihaa. Ja siitä olen samaa mieltä, että uusiseelantilainen "riistakäristysliha" on lähinnä ongelmajätettä.
- sapuskan ystävä
Näin minäkin olen tehnyt jo vuosikaudet. Ruotsinpuolen Nils-Oula ei ole niin ahnes kuin virkaveljensä itäpuolella rajaa. Samalle se poro muuten maistuu ruotsissakin, eikä kielivaikeuksiakaan ole sillä puhuvat ihan kelvollista "meän kieltä" jota ymmrtää kielitaidotonkin. Deliporo firmana on luku sinänsä. Mahtaneeko epäluotettavampaa firmaa suomenmaasta löytyäkään. Monet tuttavani ovat pettyneet kyseiseen putiikkiin, ei tullut tavara koskaan, hinnat eivät pitäneet, tavaran laatu kyseenalaista jne. Enpä siis kehuisi.
- M. Atkalainen
sapuskan ystävä kirjoitti:
Näin minäkin olen tehnyt jo vuosikaudet. Ruotsinpuolen Nils-Oula ei ole niin ahnes kuin virkaveljensä itäpuolella rajaa. Samalle se poro muuten maistuu ruotsissakin, eikä kielivaikeuksiakaan ole sillä puhuvat ihan kelvollista "meän kieltä" jota ymmrtää kielitaidotonkin. Deliporo firmana on luku sinänsä. Mahtaneeko epäluotettavampaa firmaa suomenmaasta löytyäkään. Monet tuttavani ovat pettyneet kyseiseen putiikkiin, ei tullut tavara koskaan, hinnat eivät pitäneet, tavaran laatu kyseenalaista jne. Enpä siis kehuisi.
Ajeltiin Jäämeren lenkki ja tultiin Tornionjokilaaksoa pitkin alaspäin. Pajalassa pistäydyttiin Ruotsin puolella. Savuporopaisti tuntui siedettävän hintaiselta ja sitä ostettiin jonkinmoinen klöntti.
Seuraavana päivänä kävimme Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä. Tiskin takaa meille huudeltiin, että olisi maukasta savuporoa tarjolla. Saattoipa ollakin, mutta hinta oli tuplat Pajalasta ostamaamme verrattuna.
Kerroimme tietenkin tämän poron tarjoajalle. Hän valisti meitä sanoen, että kaikki Ruotsissa sillä hetkellä myytävä poro oli kotoisin Suomesta. Tšernobyl oli poksahtanut vuosi, pari aikaisemmin, eivätkä Ruotsissa kasvaneet porot kelvanneet syötäviksi (suurempi laskeuma kuulemma siellä). Poroa vietiin Suomesta Ruotsiin tukevan vientituen turvin, joten sitä pystyttiin myymäänkin paljon halvemmalla.
Tuskinpa tuo Tšernobyl enää tänä päivänä vaikuttaa, mutta sellainen oli selitys silloin.
Poronlihan hinta pk-seudun liikkeissä on nykyisin sellainen, etten ainakaan minä köyhä ymmärrä, kenellä moiseen ylellisyyteen on varaa. - liekittäjä
M. Atkalainen kirjoitti:
Ajeltiin Jäämeren lenkki ja tultiin Tornionjokilaaksoa pitkin alaspäin. Pajalassa pistäydyttiin Ruotsin puolella. Savuporopaisti tuntui siedettävän hintaiselta ja sitä ostettiin jonkinmoinen klöntti.
Seuraavana päivänä kävimme Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä. Tiskin takaa meille huudeltiin, että olisi maukasta savuporoa tarjolla. Saattoipa ollakin, mutta hinta oli tuplat Pajalasta ostamaamme verrattuna.
Kerroimme tietenkin tämän poron tarjoajalle. Hän valisti meitä sanoen, että kaikki Ruotsissa sillä hetkellä myytävä poro oli kotoisin Suomesta. Tšernobyl oli poksahtanut vuosi, pari aikaisemmin, eivätkä Ruotsissa kasvaneet porot kelvanneet syötäviksi (suurempi laskeuma kuulemma siellä). Poroa vietiin Suomesta Ruotsiin tukevan vientituen turvin, joten sitä pystyttiin myymäänkin paljon halvemmalla.
Tuskinpa tuo Tšernobyl enää tänä päivänä vaikuttaa, mutta sellainen oli selitys silloin.
Poronlihan hinta pk-seudun liikkeissä on nykyisin sellainen, etten ainakaan minä köyhä ymmärrä, kenellä moiseen ylellisyyteen on varaa.Yleensä selitys on sellainen,että haukutaan naapuria. Poro on kallista myös Suomen lapissa, mutta koittakaapa ostaa Tenon lohta, sillä on kullan kanssa sama hintaryhmä.
- pohjoisesta
M. Atkalainen kirjoitti:
Ajeltiin Jäämeren lenkki ja tultiin Tornionjokilaaksoa pitkin alaspäin. Pajalassa pistäydyttiin Ruotsin puolella. Savuporopaisti tuntui siedettävän hintaiselta ja sitä ostettiin jonkinmoinen klöntti.
Seuraavana päivänä kävimme Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä. Tiskin takaa meille huudeltiin, että olisi maukasta savuporoa tarjolla. Saattoipa ollakin, mutta hinta oli tuplat Pajalasta ostamaamme verrattuna.
Kerroimme tietenkin tämän poron tarjoajalle. Hän valisti meitä sanoen, että kaikki Ruotsissa sillä hetkellä myytävä poro oli kotoisin Suomesta. Tšernobyl oli poksahtanut vuosi, pari aikaisemmin, eivätkä Ruotsissa kasvaneet porot kelvanneet syötäviksi (suurempi laskeuma kuulemma siellä). Poroa vietiin Suomesta Ruotsiin tukevan vientituen turvin, joten sitä pystyttiin myymäänkin paljon halvemmalla.
Tuskinpa tuo Tšernobyl enää tänä päivänä vaikuttaa, mutta sellainen oli selitys silloin.
Poronlihan hinta pk-seudun liikkeissä on nykyisin sellainen, etten ainakaan minä köyhä ymmärrä, kenellä moiseen ylellisyyteen on varaa.Pistäydyin pari kuukautta sitten Kylmäsen tehtaanmyymälässä Pudasjärvellä.
Suuri yllätys oli, että säilykeliha
http://www.kylmanen.fi/sivut/src/yleiset/tuotehaku.php?tuote=poronlihaa400gsailyke oli himpun halvempaa kuin samankokoinen purkki tätä:
http://www.kylmanen.fi/sivut/src/yleiset/tuotehaku.php?tuote=naudanlihaa400gsailyke !
Eihän tuollainen säilykeliha tietenkään mitään kulinarismin riemujuhlaa ole, olipa valmistettu mistä elukasta hyvänsä. Perusmössöä arkipöperöihin. Se vain ihmetyttää, miten etelässä hirmuhintaiseksi luokiteltu poronliha voi olla (ainakin säilykelihan muodossa) jopa nautaa halvempaa noilla leveysasteilla.
Tulihan tuolta pikku poronpaistikin ostettua ja heti kotiin päästyä valmistettua. Eihän se mitään halpaa ollut, mutta hinta oli sentään eri tasolla kuin etelässä. - maksaa noin
pohjoisesta kirjoitti:
Pistäydyin pari kuukautta sitten Kylmäsen tehtaanmyymälässä Pudasjärvellä.
Suuri yllätys oli, että säilykeliha
http://www.kylmanen.fi/sivut/src/yleiset/tuotehaku.php?tuote=poronlihaa400gsailyke oli himpun halvempaa kuin samankokoinen purkki tätä:
http://www.kylmanen.fi/sivut/src/yleiset/tuotehaku.php?tuote=naudanlihaa400gsailyke !
Eihän tuollainen säilykeliha tietenkään mitään kulinarismin riemujuhlaa ole, olipa valmistettu mistä elukasta hyvänsä. Perusmössöä arkipöperöihin. Se vain ihmetyttää, miten etelässä hirmuhintaiseksi luokiteltu poronliha voi olla (ainakin säilykelihan muodossa) jopa nautaa halvempaa noilla leveysasteilla.
Tulihan tuolta pikku poronpaistikin ostettua ja heti kotiin päästyä valmistettua. Eihän se mitään halpaa ollut, mutta hinta oli sentään eri tasolla kuin etelässä.16€/kg S-marketeissa kautta maan, myyvät sitä muutkin, mutta mulla toi "ässä" on lähin ja aika iso, hyvinvarustettu valikoimiltaan.
halli on lähellä myös, mutta siellä on kaikessa 5-10 € hintalisää.
- pohtija laskija
Kylmäsen purkki hintoja itsekin ihmetellyt. Tein vähän laskelmia mielenkiinnosta. Poron ruhon 2012 hinta n.7e/kg sis.luut arvonlisävero= 10,50-11 €/kg (omakustannushinta). 400g:n purkissa 60%poroa ja 10%sikaa. Kaupassa kyseinen purkki maksaa 4-5€.
Pelkkä poronliha maksaa purkkiin yli 2,5 € purkki sianliha muut aineet rahdit työntekijät tehdaskulut yms. Kaupan siivu tuotteesta n.30%, joten kauppa maksaa tuotteesta 3-3,5 €. Jokainen voi itse päätellä voiko tuotteen sisältö 60% poroa, pitää paikkaansa tai onko sisältö sitä mitä pitäisi.
Eli 0,5-1 €:n pitää pitää sisällään purkin sianlihan muut aineet rahdit työntekijät tehdaskulut yms. Kyseisen hinnan pitää myös sisältää valmistajan kate. Eihän kukaan myy mitään alle omien.
Tässä ehkä selkeyttä miksi poronliha maksaa tai pitäisi ainakin maksaa. - bussilla Pajalaan
poronlihat hakemaan
http://www.lounaislappi.fi/uutiset/bussilla-kohti-kaivosta
http://www.pajala.se/
http://www.hittabutik.se/default.asp?idCategory=401&idCategoryShowChildren=22
http://www.heartoflapland.com/media/59488/heart of lapland 2012.pdf - Yksinkertaista
Valmistusaika ja lopputuloksen sitkeys riippuvat käytetystä lihasta, paisti tai lapa. Kuten naudassakin paisti on mureampi kuin lapa ja kypsyy täten nopeammin.
- sissi999
Ostakaa poro kokonaisena
- Anonyymi
Lumiporolta saatiin helvetin sitkasta, mutta kallista poron ulkofilettä,( 2× 600g maksoi hiluja vaille 80e), valitettiin, niin vastaus oli että korvaavat seuraavassa tilauksessa, arvatkaapa tilattiinko, ..no ei todellakaan.🤢
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi942410Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap212300Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191898Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771532- 1061497
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611258Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571062- 70981
- 78929
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903