Miten ja mitä tarjoaisitte lämminsavupaistin lisukkeina,2,5kg paisti sunnuntaina olisi ruokavieraita? kuukkelista löytyy,munakokkeli ja paliskunnan reseptit tutkittu.
Lämminsavuporopaisti?
20
4008
Vastaukset
- en tiedä!
Enpä ikuna ole poroa saanut maistaa, että sikäli en lähde ehdottelemaan.
- tarjoaisin
Puikula perunat kuorineen
Hyvä sienikastike
Salaattia
Leipänä RIESKA
Jälkiruokana KARPALO tai PUOLUKKA kiisseli- Eerikkilä
Vanhan kokin lohelle ehdottamaa piparjuurikermaa, mainio lisäke lohirulliin. Koska kyseistä kermaa jäi yli, kokeilin myös kylmäsavuporon ohuisiin viipaleihin. Rullasin viipaleet ja pursotin sinne kermaa, tulos oli aivan fantastinen. Mikä estää sinua kokeilemasta tuota yhdistelmää lämminsavustettuun. Kokeile, tiedä vakka sopisi hyvinkin.
- miksihän
kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?
Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?
Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
Oletko jotenkin vammainen? - puikula
miksihän kirjoitti:
kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?
Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?
Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
Oletko jotenkin vammainen?väärään kurkkuun?
- ymmärtää ohjeen
miksihän kirjoitti:
kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?
Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?
Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
Oletko jotenkin vammainen?hei se haluuki tehä hyvää ruokaa,eikä oo pilkunnussija.Ei ruuan valmistuksessa tarvita kielioppia jos on vähänkin hajua ruuan laitosta,toisin kuin sinulla .
- Anonyymi
miksihän kirjoitti:
kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?
Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?
Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
Oletko jotenkin vammainen?Onko tämä joku oikeinkirjoituskoe? Haloo...
- Anonyymi
miksihän kirjoitti:
kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?
Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?
Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
Oletko jotenkin vammainen?Voi pelse mika aakkoooos pelle, jota luoka hotellit muille ja veivaa sina vaan akosias.
- Teija ratilainen
Itse keittäisin perunat aina raikkaassa koskenkorvassa ja vedessä. Miniporkkanat maistuvat myöskin poronlihan kanssa
Leipänä tarjoaisin lidlin yrttivoi patonkeja uunissa paistettuna ja tietysti ruokajuomana litratolkulla punaviiniä.
kreikkalainen salaatti on myös hyvä- konjakkipottuja voilla
Konjakissa keitettyjä perunoita voilla ei mikään voita!
- sinäpä
Teija idiootti taas kirjoittelet Koskenkorvastasi, mielisairauttasi, koska mikään hauska vitsi tuo ei todellakaan ole.
- Anonyymi
sinäpä kirjoitti:
Teija idiootti taas kirjoittelet Koskenkorvastasi, mielisairauttasi, koska mikään hauska vitsi tuo ei todellakaan ole.
Ootko lestadiolainen ;)
Tämä tarina ei taida tuottaa yhtään kunnon ehdotusta, joten ajattelin tehdä edes yhden:
Savuporosalaattia ja omenakastiketta
200 gr savuporon paistia
jääsalaattia, lehtisalaattia ja koristesalaatteja
1 rasia kirsikkatomaatteja
rypsiöljyä tai muuta neutraalia öljyä
pala kuorittua juuriselleriä
kuorittu porkkana
punasipuli
1 dl hillosipuleita
Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatit ja laita jääkylmään veteen muutamaksi hetkeksi. Halkaise tomaatit, mausta kevyesti suolalla ja öljyllä ja 100 asteessa uunissa tunnin ajan.
Kuori selleri ja porkkana, leikkaa perunankuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikka sipuli ohuiksi renkaiksi.
Valuta salaatit ja yhdistä muut ainekset joukkoon. Lisää omenakastike juuri ennen tarjoilua ja sekoita kevysesti. Koristele myös leipälastuilla.
Omenakastike:
1 omena
2 dl majoneesia
1 tlk Dijon-sinappia
mustapippuria
Kuori omena, raasta ohuella terällä. Lisää muut aineet ja sekoita. Mausta tarvittessa suolalla.
Leipälastut:
ruisleipää tai perunalimppua
rypsiöljyä tai muuta neutraalia öljyä
Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja voitele kevyesti öljyllä. Kuivaa uunissa, 120 astetta, 5-10 minuuttia.
Täytyy myöntää, että en ole tätä kokeillut, mutta tuntui hyvältä yhdistelmältä.
Ohje Amican ruokalehdestä.- Gabrielli
Kunnollisen ehdotuksen, kun et edes itse ole kokeillut, kysyn vaan? Tuntuu kovin mutkalliselta ja jos oikein mietit, niin tomaateistakin tulee tuollatavoin mössöä. Enpä tiedä, luottamukseni assiantuntemukseesi sai melkoisen lommon. Olehan tarkempi neuvoissasi.
Gabrielli kirjoitti:
Kunnollisen ehdotuksen, kun et edes itse ole kokeillut, kysyn vaan? Tuntuu kovin mutkalliselta ja jos oikein mietit, niin tomaateistakin tulee tuollatavoin mössöä. Enpä tiedä, luottamukseni assiantuntemukseesi sai melkoisen lommon. Olehan tarkempi neuvoissasi.
Raaka-aineet ovat mielenkiintoiset: savuporo, salaatti ja omenakastike. Mielenkiintoisia makuja - savuporon suolaisuus ja savumaku yhdistettynä omenakastikkeen happamenmakeaan sinappisuuteen. Mukana rapeitten salaattien ja juuresten peti.
Nuo leipälastuthan ovat lähinnä vain koriste. Tomaatit eivät mene mössöksi uunissa noin alhaisessa lämpötilassa vaan saavat vähän kuivakan makean olomuodon - sen tiedän kokemuksesta. Jos haluaa vähän yrttisemmän maun niin ripota päälle timjamia, kuivaa tai tuoretta.
Savuporolle ei ole niin monia ohjeita olemassa lopultakaan ja useimmat tuhoavat savuporon maun ja olemuksen. Tuossa edellä ollut savuporo ja piparjuurikerma toiminee kyllä vaikka saattaa olla jo jossain rajalla, koska piparjuuri on aika stydi aine.
Oikeastaan valitsin tämän tuon omenakastikkeen vuoksi; olen tehnyt joskus ihan saman ja se on oikein hyvää. Eikä pelkästään salaatin kastina vaan moneen muuhunkin käyttöön - paahtopaisti, graavilohi jopa.
Siis tarkoitin sanoa, että vaikka usea raaka-aine ja komponentti on jollain tavalla tuttu, niin niiden yhdistäminen ei ole. On kuitenkin mielestäni rehellistä kertoa, että resepti on uusi ja kokeilematon - kaikki mauthan ovat toki tuttuja.
Ja kuten sanoin, resepti on Amican "Rakkaudesta ruokaan"-lehdestä, joten ei se nyt aivan kehno ole. Mielestäni lehdessä on melko hyviä reseptejä - voisinpa sanoa samaa aina Amican ruoista.- sipra
Kiitos ohjeista.Grudon salaattiohjeen kokeilen hetikohta,paistia on puolet jäljellä.Pahoittelen,että kiitos tulee jälki junassa.Laitoin perinteisen munakokkelin ruohosipulilla ja salaatilla.Hyvää oli sekin.
- sipra
crudo kirjoitti:
Raaka-aineet ovat mielenkiintoiset: savuporo, salaatti ja omenakastike. Mielenkiintoisia makuja - savuporon suolaisuus ja savumaku yhdistettynä omenakastikkeen happamenmakeaan sinappisuuteen. Mukana rapeitten salaattien ja juuresten peti.
Nuo leipälastuthan ovat lähinnä vain koriste. Tomaatit eivät mene mössöksi uunissa noin alhaisessa lämpötilassa vaan saavat vähän kuivakan makean olomuodon - sen tiedän kokemuksesta. Jos haluaa vähän yrttisemmän maun niin ripota päälle timjamia, kuivaa tai tuoretta.
Savuporolle ei ole niin monia ohjeita olemassa lopultakaan ja useimmat tuhoavat savuporon maun ja olemuksen. Tuossa edellä ollut savuporo ja piparjuurikerma toiminee kyllä vaikka saattaa olla jo jossain rajalla, koska piparjuuri on aika stydi aine.
Oikeastaan valitsin tämän tuon omenakastikkeen vuoksi; olen tehnyt joskus ihan saman ja se on oikein hyvää. Eikä pelkästään salaatin kastina vaan moneen muuhunkin käyttöön - paahtopaisti, graavilohi jopa.
Siis tarkoitin sanoa, että vaikka usea raaka-aine ja komponentti on jollain tavalla tuttu, niin niiden yhdistäminen ei ole. On kuitenkin mielestäni rehellistä kertoa, että resepti on uusi ja kokeilematon - kaikki mauthan ovat toki tuttuja.
Ja kuten sanoin, resepti on Amican "Rakkaudesta ruokaan"-lehdestä, joten ei se nyt aivan kehno ole. Mielestäni lehdessä on melko hyviä reseptejä - voisinpa sanoa samaa aina Amican ruoista.Kiitos,ohje oli mainio tähän lämminsavuporoon.Tein sen tänään,itse maistoin tehdessäni nuoriso ja mies söivät ja minulle ei jäänyt kuin roippeet... kehuivat.Ois vaikka juhlavampikin eväs,tomaatit tuli mukavan makeiksi uunissa.Suosittelen kaikille,on kaunis salaatti kun tekee laakealle vadille.Mies täytti 65 viime lauantaina siihen hain ohjetta.Hyvä nåin,tätä tehdään toistekkin.Kiitos. sipra
sipra kirjoitti:
Kiitos,ohje oli mainio tähän lämminsavuporoon.Tein sen tänään,itse maistoin tehdessäni nuoriso ja mies söivät ja minulle ei jäänyt kuin roippeet... kehuivat.Ois vaikka juhlavampikin eväs,tomaatit tuli mukavan makeiksi uunissa.Suosittelen kaikille,on kaunis salaatti kun tekee laakealle vadille.Mies täytti 65 viime lauantaina siihen hain ohjetta.Hyvä nåin,tätä tehdään toistekkin.Kiitos. sipra
Suuret kiitokset palautteesta. Kun ajattelee raaka-ainetta eli sitä lämminsavuporoa, niin siitähän on ainesta vaikka miten juhlavaan evääseen - sen verran harvinaista herkkua, ainakin minulle. Ja kun kaiken asettelee kauniisti esille niin ei voi kuin onnistua.
Teen aika usein noita tomaatteja siten, että leikkaan kirsikka- tai luumutomaatit halki ja laittelen ne laakealle uunivadille leikkupinta ylöspäin. Päälle ripaus suolaa - mieluummin sellaista sormisuolaa - oreganoa ja timjamia sekä oliiviöljyä pirskoteltuna. Jos haluaa niin jokaisen tomaatin päälle voisi vielä tiristää tipan valkoista balsamicoa.
Uuniin 150 astetta, parikymmentä minuuttia tai niin kuin tässä: pitempi aika, mutta alhaisempi lämpö.
Tämä ei ole enää mikään lisäke vaan ihan oma ruokalajinsa.- Anonyymi
Miksi jääkylmään veteen ?
- Anonyymi
crudo kirjoitti:
Raaka-aineet ovat mielenkiintoiset: savuporo, salaatti ja omenakastike. Mielenkiintoisia makuja - savuporon suolaisuus ja savumaku yhdistettynä omenakastikkeen happamenmakeaan sinappisuuteen. Mukana rapeitten salaattien ja juuresten peti.
Nuo leipälastuthan ovat lähinnä vain koriste. Tomaatit eivät mene mössöksi uunissa noin alhaisessa lämpötilassa vaan saavat vähän kuivakan makean olomuodon - sen tiedän kokemuksesta. Jos haluaa vähän yrttisemmän maun niin ripota päälle timjamia, kuivaa tai tuoretta.
Savuporolle ei ole niin monia ohjeita olemassa lopultakaan ja useimmat tuhoavat savuporon maun ja olemuksen. Tuossa edellä ollut savuporo ja piparjuurikerma toiminee kyllä vaikka saattaa olla jo jossain rajalla, koska piparjuuri on aika stydi aine.
Oikeastaan valitsin tämän tuon omenakastikkeen vuoksi; olen tehnyt joskus ihan saman ja se on oikein hyvää. Eikä pelkästään salaatin kastina vaan moneen muuhunkin käyttöön - paahtopaisti, graavilohi jopa.
Siis tarkoitin sanoa, että vaikka usea raaka-aine ja komponentti on jollain tavalla tuttu, niin niiden yhdistäminen ei ole. On kuitenkin mielestäni rehellistä kertoa, että resepti on uusi ja kokeilematon - kaikki mauthan ovat toki tuttuja.
Ja kuten sanoin, resepti on Amican "Rakkaudesta ruokaan"-lehdestä, joten ei se nyt aivan kehno ole. Mielestäni lehdessä on melko hyviä reseptejä - voisinpa sanoa samaa aina Amican ruoista.Onko piparjuurikermassa muuta kuin em ainekset?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123790MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar781997Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5431610Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin831267Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671077Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798