Lämminsavuporopaisti?

sipra

Miten ja mitä tarjoaisitte lämminsavupaistin lisukkeina,2,5kg paisti sunnuntaina olisi ruokavieraita? kuukkelista löytyy,munakokkeli ja paliskunnan reseptit tutkittu.

20

4243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en tiedä!

      Enpä ikuna ole poroa saanut maistaa, että sikäli en lähde ehdottelemaan.

    • tarjoaisin

      Puikula perunat kuorineen
      Hyvä sienikastike
      Salaattia
      Leipänä RIESKA
      Jälkiruokana KARPALO tai PUOLUKKA kiisseli

      • Eerikkilä

        Vanhan kokin lohelle ehdottamaa piparjuurikermaa, mainio lisäke lohirulliin. Koska kyseistä kermaa jäi yli, kokeilin myös kylmäsavuporon ohuisiin viipaleihin. Rullasin viipaleet ja pursotin sinne kermaa, tulos oli aivan fantastinen. Mikä estää sinua kokeilemasta tuota yhdistelmää lämminsavustettuun. Kokeile, tiedä vakka sopisi hyvinkin.


      • miksihän

        kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?

        Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?

        Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
        Oletko jotenkin vammainen?


      • puikula
        miksihän kirjoitti:

        kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?

        Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?

        Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
        Oletko jotenkin vammainen?

        väärään kurkkuun?


      • ymmärtää ohjeen
        miksihän kirjoitti:

        kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?

        Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?

        Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
        Oletko jotenkin vammainen?

        hei se haluuki tehä hyvää ruokaa,eikä oo pilkunnussija.Ei ruuan valmistuksessa tarvita kielioppia jos on vähänkin hajua ruuan laitosta,toisin kuin sinulla .


      • Anonyymi
        miksihän kirjoitti:

        kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?

        Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?

        Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
        Oletko jotenkin vammainen?

        Onko tämä joku oikeinkirjoituskoe? Haloo...


      • Anonyymi
        miksihän kirjoitti:

        kirjoitat "Puikula perunat" mutta sitten kyllä "sienikastike" ja "jälkiruoka"?

        Mikä saa sinut luulemaan, että puikulaperuna _ei_ ole yhdyssana, kun "sienikastike" ja "jälkiruoka" ovat?

        Ja miksi kirjoitat puikulan isolla alkukirjaimella, kun et muutenkaan käytä isoa alkukirjainta silloin kun pitäisi? Ja miksi et käytä pisteitä? Ja miksi kirjoitat "RIESKA", "KARPALO" ja "PUOLUKKA" kauttaaltaan isoilla kirjaimilla?
        Oletko jotenkin vammainen?

        Voi pelse mika aakkoooos pelle, jota luoka hotellit muille ja veivaa sina vaan akosias.


    • Teija ratilainen

      Itse keittäisin perunat aina raikkaassa koskenkorvassa ja vedessä. Miniporkkanat maistuvat myöskin poronlihan kanssa
      Leipänä tarjoaisin lidlin yrttivoi patonkeja uunissa paistettuna ja tietysti ruokajuomana litratolkulla punaviiniä.

      kreikkalainen salaatti on myös hyvä

      • konjakkipottuja voilla

        Konjakissa keitettyjä perunoita voilla ei mikään voita!


      • sinäpä

        Teija idiootti taas kirjoittelet Koskenkorvastasi, mielisairauttasi, koska mikään hauska vitsi tuo ei todellakaan ole.


      • Anonyymi
        sinäpä kirjoitti:

        Teija idiootti taas kirjoittelet Koskenkorvastasi, mielisairauttasi, koska mikään hauska vitsi tuo ei todellakaan ole.

        Ootko lestadiolainen ;)


    • Tämä tarina ei taida tuottaa yhtään kunnon ehdotusta, joten ajattelin tehdä edes yhden:

      Savuporosalaattia ja omenakastiketta

      200 gr savuporon paistia
      jääsalaattia, lehtisalaattia ja koristesalaatteja
      1 rasia kirsikkatomaatteja
      rypsiöljyä tai muuta neutraalia öljyä
      pala kuorittua juuriselleriä
      kuorittu porkkana
      punasipuli
      1 dl hillosipuleita

      Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatit ja laita jääkylmään veteen muutamaksi hetkeksi. Halkaise tomaatit, mausta kevyesti suolalla ja öljyllä ja 100 asteessa uunissa tunnin ajan.

      Kuori selleri ja porkkana, leikkaa perunankuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikka sipuli ohuiksi renkaiksi.

      Valuta salaatit ja yhdistä muut ainekset joukkoon. Lisää omenakastike juuri ennen tarjoilua ja sekoita kevysesti. Koristele myös leipälastuilla.

      Omenakastike:

      1 omena
      2 dl majoneesia
      1 tlk Dijon-sinappia
      mustapippuria

      Kuori omena, raasta ohuella terällä. Lisää muut aineet ja sekoita. Mausta tarvittessa suolalla.

      Leipälastut:

      ruisleipää tai perunalimppua
      rypsiöljyä tai muuta neutraalia öljyä

      Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja voitele kevyesti öljyllä. Kuivaa uunissa, 120 astetta, 5-10 minuuttia.

      Täytyy myöntää, että en ole tätä kokeillut, mutta tuntui hyvältä yhdistelmältä.

      Ohje Amican ruokalehdestä.

      • Gabrielli

        Kunnollisen ehdotuksen, kun et edes itse ole kokeillut, kysyn vaan? Tuntuu kovin mutkalliselta ja jos oikein mietit, niin tomaateistakin tulee tuollatavoin mössöä. Enpä tiedä, luottamukseni assiantuntemukseesi sai melkoisen lommon. Olehan tarkempi neuvoissasi.


      • Gabrielli kirjoitti:

        Kunnollisen ehdotuksen, kun et edes itse ole kokeillut, kysyn vaan? Tuntuu kovin mutkalliselta ja jos oikein mietit, niin tomaateistakin tulee tuollatavoin mössöä. Enpä tiedä, luottamukseni assiantuntemukseesi sai melkoisen lommon. Olehan tarkempi neuvoissasi.

        Raaka-aineet ovat mielenkiintoiset: savuporo, salaatti ja omenakastike. Mielenkiintoisia makuja - savuporon suolaisuus ja savumaku yhdistettynä omenakastikkeen happamenmakeaan sinappisuuteen. Mukana rapeitten salaattien ja juuresten peti.

        Nuo leipälastuthan ovat lähinnä vain koriste. Tomaatit eivät mene mössöksi uunissa noin alhaisessa lämpötilassa vaan saavat vähän kuivakan makean olomuodon - sen tiedän kokemuksesta. Jos haluaa vähän yrttisemmän maun niin ripota päälle timjamia, kuivaa tai tuoretta.

        Savuporolle ei ole niin monia ohjeita olemassa lopultakaan ja useimmat tuhoavat savuporon maun ja olemuksen. Tuossa edellä ollut savuporo ja piparjuurikerma toiminee kyllä vaikka saattaa olla jo jossain rajalla, koska piparjuuri on aika stydi aine.

        Oikeastaan valitsin tämän tuon omenakastikkeen vuoksi; olen tehnyt joskus ihan saman ja se on oikein hyvää. Eikä pelkästään salaatin kastina vaan moneen muuhunkin käyttöön - paahtopaisti, graavilohi jopa.

        Siis tarkoitin sanoa, että vaikka usea raaka-aine ja komponentti on jollain tavalla tuttu, niin niiden yhdistäminen ei ole. On kuitenkin mielestäni rehellistä kertoa, että resepti on uusi ja kokeilematon - kaikki mauthan ovat toki tuttuja.

        Ja kuten sanoin, resepti on Amican "Rakkaudesta ruokaan"-lehdestä, joten ei se nyt aivan kehno ole. Mielestäni lehdessä on melko hyviä reseptejä - voisinpa sanoa samaa aina Amican ruoista.


      • sipra

        Kiitos ohjeista.Grudon salaattiohjeen kokeilen hetikohta,paistia on puolet jäljellä.Pahoittelen,että kiitos tulee jälki junassa.Laitoin perinteisen munakokkelin ruohosipulilla ja salaatilla.Hyvää oli sekin.


      • sipra
        crudo kirjoitti:

        Raaka-aineet ovat mielenkiintoiset: savuporo, salaatti ja omenakastike. Mielenkiintoisia makuja - savuporon suolaisuus ja savumaku yhdistettynä omenakastikkeen happamenmakeaan sinappisuuteen. Mukana rapeitten salaattien ja juuresten peti.

        Nuo leipälastuthan ovat lähinnä vain koriste. Tomaatit eivät mene mössöksi uunissa noin alhaisessa lämpötilassa vaan saavat vähän kuivakan makean olomuodon - sen tiedän kokemuksesta. Jos haluaa vähän yrttisemmän maun niin ripota päälle timjamia, kuivaa tai tuoretta.

        Savuporolle ei ole niin monia ohjeita olemassa lopultakaan ja useimmat tuhoavat savuporon maun ja olemuksen. Tuossa edellä ollut savuporo ja piparjuurikerma toiminee kyllä vaikka saattaa olla jo jossain rajalla, koska piparjuuri on aika stydi aine.

        Oikeastaan valitsin tämän tuon omenakastikkeen vuoksi; olen tehnyt joskus ihan saman ja se on oikein hyvää. Eikä pelkästään salaatin kastina vaan moneen muuhunkin käyttöön - paahtopaisti, graavilohi jopa.

        Siis tarkoitin sanoa, että vaikka usea raaka-aine ja komponentti on jollain tavalla tuttu, niin niiden yhdistäminen ei ole. On kuitenkin mielestäni rehellistä kertoa, että resepti on uusi ja kokeilematon - kaikki mauthan ovat toki tuttuja.

        Ja kuten sanoin, resepti on Amican "Rakkaudesta ruokaan"-lehdestä, joten ei se nyt aivan kehno ole. Mielestäni lehdessä on melko hyviä reseptejä - voisinpa sanoa samaa aina Amican ruoista.

        Kiitos,ohje oli mainio tähän lämminsavuporoon.Tein sen tänään,itse maistoin tehdessäni nuoriso ja mies söivät ja minulle ei jäänyt kuin roippeet... kehuivat.Ois vaikka juhlavampikin eväs,tomaatit tuli mukavan makeiksi uunissa.Suosittelen kaikille,on kaunis salaatti kun tekee laakealle vadille.Mies täytti 65 viime lauantaina siihen hain ohjetta.Hyvä nåin,tätä tehdään toistekkin.Kiitos. sipra


      • sipra kirjoitti:

        Kiitos,ohje oli mainio tähän lämminsavuporoon.Tein sen tänään,itse maistoin tehdessäni nuoriso ja mies söivät ja minulle ei jäänyt kuin roippeet... kehuivat.Ois vaikka juhlavampikin eväs,tomaatit tuli mukavan makeiksi uunissa.Suosittelen kaikille,on kaunis salaatti kun tekee laakealle vadille.Mies täytti 65 viime lauantaina siihen hain ohjetta.Hyvä nåin,tätä tehdään toistekkin.Kiitos. sipra

        Suuret kiitokset palautteesta. Kun ajattelee raaka-ainetta eli sitä lämminsavuporoa, niin siitähän on ainesta vaikka miten juhlavaan evääseen - sen verran harvinaista herkkua, ainakin minulle. Ja kun kaiken asettelee kauniisti esille niin ei voi kuin onnistua.

        Teen aika usein noita tomaatteja siten, että leikkaan kirsikka- tai luumutomaatit halki ja laittelen ne laakealle uunivadille leikkupinta ylöspäin. Päälle ripaus suolaa - mieluummin sellaista sormisuolaa - oreganoa ja timjamia sekä oliiviöljyä pirskoteltuna. Jos haluaa niin jokaisen tomaatin päälle voisi vielä tiristää tipan valkoista balsamicoa.

        Uuniin 150 astetta, parikymmentä minuuttia tai niin kuin tässä: pitempi aika, mutta alhaisempi lämpö.

        Tämä ei ole enää mikään lisäke vaan ihan oma ruokalajinsa.


      • Anonyymi

        Miksi jääkylmään veteen ?


      • Anonyymi
        crudo kirjoitti:

        Raaka-aineet ovat mielenkiintoiset: savuporo, salaatti ja omenakastike. Mielenkiintoisia makuja - savuporon suolaisuus ja savumaku yhdistettynä omenakastikkeen happamenmakeaan sinappisuuteen. Mukana rapeitten salaattien ja juuresten peti.

        Nuo leipälastuthan ovat lähinnä vain koriste. Tomaatit eivät mene mössöksi uunissa noin alhaisessa lämpötilassa vaan saavat vähän kuivakan makean olomuodon - sen tiedän kokemuksesta. Jos haluaa vähän yrttisemmän maun niin ripota päälle timjamia, kuivaa tai tuoretta.

        Savuporolle ei ole niin monia ohjeita olemassa lopultakaan ja useimmat tuhoavat savuporon maun ja olemuksen. Tuossa edellä ollut savuporo ja piparjuurikerma toiminee kyllä vaikka saattaa olla jo jossain rajalla, koska piparjuuri on aika stydi aine.

        Oikeastaan valitsin tämän tuon omenakastikkeen vuoksi; olen tehnyt joskus ihan saman ja se on oikein hyvää. Eikä pelkästään salaatin kastina vaan moneen muuhunkin käyttöön - paahtopaisti, graavilohi jopa.

        Siis tarkoitin sanoa, että vaikka usea raaka-aine ja komponentti on jollain tavalla tuttu, niin niiden yhdistäminen ei ole. On kuitenkin mielestäni rehellistä kertoa, että resepti on uusi ja kokeilematon - kaikki mauthan ovat toki tuttuja.

        Ja kuten sanoin, resepti on Amican "Rakkaudesta ruokaan"-lehdestä, joten ei se nyt aivan kehno ole. Mielestäni lehdessä on melko hyviä reseptejä - voisinpa sanoa samaa aina Amican ruoista.

        Onko piparjuurikermassa muuta kuin em ainekset?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      77
      4672
    2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      180
      1987
    3. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      132
      1702
    4. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      148
      1275
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1181
    6. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      35
      1066
    7. Sunnuntain terveiset kaivatulle

      Mitä ajattelet hänestä tänään? Mitä haluaisit sanoa hänelle?
      Ikävä
      78
      963
    8. Miks et tahtonut

      Enää nähdä? Haluaisin ymmärtää
      Ikävä
      52
      936
    9. Hyvää huomenta!

      Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as
      Ikävä
      78
      892
    10. Mulla on tarkat korvat

      Kuulin sun äänen ihan selvästi.
      Ikävä
      4
      868
    Aihe