Paljon kuulee tuosta, onko perää?
Suojakaasuun pakattu liha
27
3008
Vastaukset
- typpikaasua
Typpeä on ilmassakin. Estää bakteerien kasvua luonnollisesti.
Tympeä haju tulee tuosta kaasusta ei lihasta. - vetabix
Tavallisesti suojakaasuksi käytetyt kaasut ovat happi ja hiilidioksidi. Se kuinka noista vaarallisia saisi tässä yhteydessä onkin jo mielenkiintoinen kymysys.
Typellä on 'paljaaseen' lihaan harmaannuttava vaikutus, joten sitä käytetään - jos käytetään - enemmänkin maustettujen tuotteiden pakkaamiseen. Kyse on siis lähinnä esteettisyydestä. Eikä tuollakaan kaasulla mitään haitallista vaikutusta taida olla...
http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/E44AA9DA7522BA1FC2256BC7003A49CD?opendocument- ei kai happea lihoille?
Epäilen, että lihapakkauksiin happea laitettaisiin! Hiilidioksidia kyllä!
- vetabix
ei kai happea lihoille? kirjoitti:
Epäilen, että lihapakkauksiin happea laitettaisiin! Hiilidioksidia kyllä!
>>Epäilen, että lihapakkauksiin happea laitettaisiin! Hiilidioksidia kyllä!
- punainen väri
vetabix kirjoitti:
>>Epäilen, että lihapakkauksiin happea laitettaisiin! Hiilidioksidia kyllä!
on kotoisin!
- vetabix
punainen väri kirjoitti:
on kotoisin!
Mainaatko, että jauhelihoihin lisätään nitriittiä, tai muihin tuotteisiin, joiden lihapitoisuudeksi ilmoitetaan 100%?
Jos sinulla ei ole muuta asiaa kuin heittää ilmoille älyttömyyksiä ja naurettavia oletuksia, niin vähäänpä tyydyt. - todisteiden tivaaja
punainen väri kirjoitti:
on kotoisin!
> Nitriiteistä se punainen väri on kotoisin!
Todistapa väitteesi, että lihaan on lisätty nitraattia!
Pääset samalla ilmiantamaan sellaisen lihan pakkaaja, kun ei ole tuoteselosteessa oikeita tietoja.
Epäilen kyllä, että et pysty todistamaan mitään. Tyhmyyttäsi vain levität asiattomia ja paikkansa pitämättömiä väitteitä. - Utelias Ilmari
todisteiden tivaaja kirjoitti:
> Nitriiteistä se punainen väri on kotoisin!
Todistapa väitteesi, että lihaan on lisätty nitraattia!
Pääset samalla ilmiantamaan sellaisen lihan pakkaaja, kun ei ole tuoteselosteessa oikeita tietoja.
Epäilen kyllä, että et pysty todistamaan mitään. Tyhmyyttäsi vain levität asiattomia ja paikkansa pitämättömiä väitteitä.Ole pyritty jo aikalailla eroon. Tanskalainen Bölse sämpylän välissä oli se iloisen punainen makkara jota söin joskus Köpiksessä käydesäni. Mahtaako olla sekään enää aatteen värinen, kun punainen järjestelmä idässäkin kaatui? Choritso makkaran punainen kaiketi tulee erilaisista paprikajauheista ja chilistä, ei luullakseni nitriiteistä. Suomalaisissa makkaroissa ei tietääkseni ole kyseisiä aineita?
- luepa pakkauksia
Utelias Ilmari kirjoitti:
Ole pyritty jo aikalailla eroon. Tanskalainen Bölse sämpylän välissä oli se iloisen punainen makkara jota söin joskus Köpiksessä käydesäni. Mahtaako olla sekään enää aatteen värinen, kun punainen järjestelmä idässäkin kaatui? Choritso makkaran punainen kaiketi tulee erilaisista paprikajauheista ja chilistä, ei luullakseni nitriiteistä. Suomalaisissa makkaroissa ei tietääkseni ole kyseisiä aineita?
Nitriittejä löytyy makkaroista!
E249, E250, E252, E260 - melko yleisiä! - vetabix
Utelias Ilmari kirjoitti:
Ole pyritty jo aikalailla eroon. Tanskalainen Bölse sämpylän välissä oli se iloisen punainen makkara jota söin joskus Köpiksessä käydesäni. Mahtaako olla sekään enää aatteen värinen, kun punainen järjestelmä idässäkin kaatui? Choritso makkaran punainen kaiketi tulee erilaisista paprikajauheista ja chilistä, ei luullakseni nitriiteistä. Suomalaisissa makkaroissa ei tietääkseni ole kyseisiä aineita?
Nitriitille ei ole löytynyt korvaajaa, joten sitä kyllä käytetään edelleenkin.
Nitriittiä saa käyttää periaatteessa vain suolaan sekoitettuna (=nitriittisuola), joka toimenpide suojaa helpolla ja käytännöllisellä keinolla nitriitin liiallista annostelua lihatuotteisiin. - nitriititön
vetabix kirjoitti:
Nitriitille ei ole löytynyt korvaajaa, joten sitä kyllä käytetään edelleenkin.
Nitriittiä saa käyttää periaatteessa vain suolaan sekoitettuna (=nitriittisuola), joka toimenpide suojaa helpolla ja käytännöllisellä keinolla nitriitin liiallista annostelua lihatuotteisiin."Nitriittiä saa käyttää periaatteessa vain suolaan sekoitettuna (=nitriittisuola), joka toimenpide suojaa helpolla ja käytännöllisellä keinolla nitriitin liiallista annostelua lihatuotteisiin."
Niinpä sitä ei ole suolaamattomassa ja maustamattomassa lihassa. - vetabix
nitriititön kirjoitti:
"Nitriittiä saa käyttää periaatteessa vain suolaan sekoitettuna (=nitriittisuola), joka toimenpide suojaa helpolla ja käytännöllisellä keinolla nitriitin liiallista annostelua lihatuotteisiin."
Niinpä sitä ei ole suolaamattomassa ja maustamattomassa lihassa.Juurikin niin.
- minierkkinimimerkki
Tuskin kuitenkaan happea käytetään lihan suojakaasuna. Suojakaasuista (happi, typpi, hiilidioksidi) käytetään kullekin elintarvikkeelle sopivinta ja happi kyllä edistää esim. jauhelihan vanhenemista.
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/elintarvikkeidenpakkaaminen/sivut/menjalaitteet1.shtml - merkintä pakkauksessa
Utelias Ilmari kirjoitti:
Ole pyritty jo aikalailla eroon. Tanskalainen Bölse sämpylän välissä oli se iloisen punainen makkara jota söin joskus Köpiksessä käydesäni. Mahtaako olla sekään enää aatteen värinen, kun punainen järjestelmä idässäkin kaatui? Choritso makkaran punainen kaiketi tulee erilaisista paprikajauheista ja chilistä, ei luullakseni nitriiteistä. Suomalaisissa makkaroissa ei tietääkseni ole kyseisiä aineita?
Nitriitittömiäkin makkaroita on kaupan. Yleensä tästä on isolla merkintä pakkauksen päällä. Tämä antaisi ymmärtää, että on joku myyntivaltti ja että yleensä muissa makkaroissa tätä nitriittiä olisi.
- vetabix
minierkkinimimerkki kirjoitti:
Tuskin kuitenkaan happea käytetään lihan suojakaasuna. Suojakaasuista (happi, typpi, hiilidioksidi) käytetään kullekin elintarvikkeelle sopivinta ja happi kyllä edistää esim. jauhelihan vanhenemista.
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/elintarvikkeidenpakkaaminen/sivut/menjalaitteet1.shtml>>Tuskin kuitenkaan happea käytetään lihan suojakaasuna.
- Etkö huomannut?
vetabix kirjoitti:
>>Epäilen, että lihapakkauksiin happea laitettaisiin! Hiilidioksidia kyllä!
Kyseessä oli epäily! Ei väite!
- vetabix
Etkö huomannut? kirjoitti:
Kyseessä oli epäily! Ei väite!
Ymmärsin lauseesi varsin vahvaksi väitteeksi. Tulkitsin sen siis ilmeisesti väärin, sellaista sattuu. Ei se niin vakavaa ole.
- sivusta tsiigaaja
vetabix kirjoitti:
>>Tuskin kuitenkaan happea käytetään lihan suojakaasuna.
Että meillä on täällä asiantuntija, lihateollisuuden palkkaama edustaja, joka pitää huolen siitä, että emme sorru asiattomuuksiin haukkuessamme "marinoituja" lihan roippeita, joita tuskin kissakaan suostuu syömään. Tuon punaisen litkun ylivalta tuotteissa on jo murenemassa, kun ihmiset oppivat ostamaan vihdoinkin puhtaita lihoja, ennen kaikkea, kun niitä alkaa jälleen edes saada pelkän ei oo, ei tuu, eikä edes tilata mantran jälkeen. Siinäpä olisi tuolle teollisuuden puolestapuhujalle sarkaa, kun alkaisi opettaa uusavuttomia maustamaan itse lihansa.
- koirelle ehkä
sivusta tsiigaaja kirjoitti:
Että meillä on täällä asiantuntija, lihateollisuuden palkkaama edustaja, joka pitää huolen siitä, että emme sorru asiattomuuksiin haukkuessamme "marinoituja" lihan roippeita, joita tuskin kissakaan suostuu syömään. Tuon punaisen litkun ylivalta tuotteissa on jo murenemassa, kun ihmiset oppivat ostamaan vihdoinkin puhtaita lihoja, ennen kaikkea, kun niitä alkaa jälleen edes saada pelkän ei oo, ei tuu, eikä edes tilata mantran jälkeen. Siinäpä olisi tuolle teollisuuden puolestapuhujalle sarkaa, kun alkaisi opettaa uusavuttomia maustamaan itse lihansa.
Ihmiselle tekee vaan hyvää!
- sivusta tsiigaaja
koirelle ehkä kirjoitti:
Ihmiselle tekee vaan hyvää!
karttuvalle säästötilille, eikä tehtailijakaan kiristele hampaitaan. On se somaa.
- minierkkinimimerkki
sivusta tsiigaaja kirjoitti:
Että meillä on täällä asiantuntija, lihateollisuuden palkkaama edustaja, joka pitää huolen siitä, että emme sorru asiattomuuksiin haukkuessamme "marinoituja" lihan roippeita, joita tuskin kissakaan suostuu syömään. Tuon punaisen litkun ylivalta tuotteissa on jo murenemassa, kun ihmiset oppivat ostamaan vihdoinkin puhtaita lihoja, ennen kaikkea, kun niitä alkaa jälleen edes saada pelkän ei oo, ei tuu, eikä edes tilata mantran jälkeen. Siinäpä olisi tuolle teollisuuden puolestapuhujalle sarkaa, kun alkaisi opettaa uusavuttomia maustamaan itse lihansa.
"Että meillä on täällä asiantuntija, lihateollisuuden palkkaama edustaja, joka pitää huolen siitä, että emme sorru asiattomuuksiin haukkuessamme "marinoituja" lihan roippeita"
Nyt kyllä erehdyt. Tässä keskustelussa on ollut kyse marinoimattomista suojakaasuun pakatuista lihoista. Ja vetabixin kommentti minulle oli paikallaan, olin itse lukaissut linkittämäni sivun huonosti.
Näyttää siltä, että joillekin pelkkä kinaaminen ja toisne osapuolen mollaaminen on paljon tärkeämpää kuin asiallinen keskustelu. Aikuistukaa! - 71z
Utelias Ilmari kirjoitti:
Ole pyritty jo aikalailla eroon. Tanskalainen Bölse sämpylän välissä oli se iloisen punainen makkara jota söin joskus Köpiksessä käydesäni. Mahtaako olla sekään enää aatteen värinen, kun punainen järjestelmä idässäkin kaatui? Choritso makkaran punainen kaiketi tulee erilaisista paprikajauheista ja chilistä, ei luullakseni nitriiteistä. Suomalaisissa makkaroissa ei tietääkseni ole kyseisiä aineita?
lihat pakataan kaasuun, että ne säilyvät pidempään muuttumattomana.Tarkoitan eivät niin nopeasti vanhene. kauppiaalle edullisempi.mummo
- Puukko-Mack
Asiaa on tutkittu ja on todettu että lihassa olevien hajoamista aiheuttavien entsyymien luonnollinen vaikutus estyy suojakaasussa, ts liha säilyy alkamatta haisemaan mädäntyneeltä tai vanhalta ja eltaantyneelta. On todettu että entsyymit alkavat toimia kuitenkin ja tuloksena on yhdisteitä, jotka ovat jossain määrin haitallisia ja vieraita ihmisen ruuansulatukselle.
Asiasta tuli juttua jokin aika sitten ylen radiokanavalta.- meni ohi
Selitäs nyt vähän selkeemmin! Ei ymmärtänyt!
- peukki
Todellakin suojakaasuja (typpi, hiilidioksidi, happi) käyttämällä liha saadaan säilymään pidempään, koska hiilidioksidi hidastaa mikrobien kasvua. Happi edellä mainitusti säilyttää TUOREEN lihan värin punaisena. Typpeä sen sijaan käytetään korvaamaan happi muissa lihavalmisteissa. Suojakaasut poistuvat kuitenkin heti pakkauksen avaamisen jälkeen, joten en usko sen olevan terveydelle haitallista.
Tuoreessa lihassa suhteet ovat noin 20 % hiilidioksidia ja 80 % happea. Kun taas lihavalmisteissa (makkarat ym.) hiilidioksidia on 20-30 % ja 80 % typpeä, ja hapen määrä mahdollisimman alhainen.
Nitriitti toki vaikuttaa lihavalmisteen punaiseen väriin, mutta muistuttaisin että sen pääasiallinen tarkoitus lihavalmisteissa on estää Clostridium Botulinum -bakteerin kasvua (aiheuttaa halvaantumista, pahimmillaan jopa kuoleman).- jj
Nitriiteillä ei mitään säilymistä paranneta, vaan ulkonäköä ym. myyvyyteen liittyvää!!!!
Miksi vitussa johonkin pakkaukseen happea laitettaisiin, kun hiilidioiksidilla (CO2) se yritetään syrjäyttää juurikin säilymisen takia, saatte kissoille ja rotille kelpaamattomat lihantapaisenne sitten yli-ikäisenäkin "tuoreena", vittu, kun ei missään muualla maailmassa ole näin helvetin tyhmiä kaikkitietäviä sossuja, kuin suolessa (suomessa), teillehän voi syöttää mitähyvänsä paskaa ja vapaaehtoisesti maksattekin mitä vaan kaatopaikkatavarasta.
Koskahan idiottit olette tavanneet clostridium botulinumin elintarvikkeesta, ilman sitä nitriittiäkään???
Älkää tomppelit kirjoitelko, kun ette mitään näytä tietävän. - Munapää
jj kirjoitti:
Nitriiteillä ei mitään säilymistä paranneta, vaan ulkonäköä ym. myyvyyteen liittyvää!!!!
Miksi vitussa johonkin pakkaukseen happea laitettaisiin, kun hiilidioiksidilla (CO2) se yritetään syrjäyttää juurikin säilymisen takia, saatte kissoille ja rotille kelpaamattomat lihantapaisenne sitten yli-ikäisenäkin "tuoreena", vittu, kun ei missään muualla maailmassa ole näin helvetin tyhmiä kaikkitietäviä sossuja, kuin suolessa (suomessa), teillehän voi syöttää mitähyvänsä paskaa ja vapaaehtoisesti maksattekin mitä vaan kaatopaikkatavarasta.
Koskahan idiottit olette tavanneet clostridium botulinumin elintarvikkeesta, ilman sitä nitriittiäkään???
Älkää tomppelit kirjoitelko, kun ette mitään näytä tietävän.Pölvästi. Nitriittiä käytetään nimenomaan botulismin ehkäisyä varten.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 773184
- 492400
- 322117
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa4812112- 1371879
- 311745
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313291721Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne91556Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi51280Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani61244