Alkoholi ja älykkyys

37v nuorimies

Minulla oli aikanaan peruskoulussa ongelmia ja yhdessä vaiheessa laittoivat myös ns. palikkatestiin. En nyt muista lukemaa mutta sanoivat että pääsisin Mensaan. Yhtäkaikki, kyseinen yhdistys nyt ei juurikaan kiinnosta.

Tällä hetkellä asiani ovat ihan mallillaan mutta mutta... Tässä on rehellisesti sanottuna jo useita vuosia tullut ton alkoholin kanssa läträttyä aikalailla. Asiani olen kuitenkin hoitanut.

Eli kuinka nopeasti tällainen "harrastus" alkaa niinsanotusti pehmentämään päätä. Olen ollut huomaavinani etteí ainakaan muisti enää toimi niin hyvin kuin aiemmin. Mutta eikö niitä aivosoluja kuole miljarditolkulla joka tapauksessa päivittäin? En sillä sano, irtihän tästä aineesta olisi päästävä.

9

1397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön tai etusormi

      Pitkäaikainen runsas alkoholinkäyttö voi aiheuttaa dementiaa. Eläimillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että krooninen alkoholialtistus vähentää muistialueen eli hippokampuksen hermosolumääriä. Vastaavasti alkoholisteilla tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet hippokampusalueen atrofioituvan. Tämä muutos ei näyttäisi kuitenkaan johtuvan hermosolujen vähenemisestä hippokampuksessa, koska uusimmat tutkimukset eivät ole mitanneet merkittävää eroa hermosolumäärissä alkoholistien ja kontrollien välillä. Alkoholistien muistihäiriö saattaa ennemminkin johtua etuaivojen valkean ja harmaan aineen atrofiasta ja Korsakoff-tyyppisestä talamuksen vauriosta kuin pelkästä hippokampusatrofiasta. Lisäksi alkoholistien muistihäiriöitä saattaa edesauttaa aivorungossa sijaitsevan noradrenergisen locus coeruleus -tumakkeen hermosolujen vaurioituminen. Eläinkokeissa on osoitettu, että jo alkoholin kohtuualtistus vähentää hermosolujen määrää locus coeruleuksessa noin 30 prosenttia.

    • Hädänpäivä

      'Viina on viisasten juoma'.

    • äo.

      Johtaako ympäristöä korkeampi älykkyys isoloitumisen kautta runsaaseen alkoholin käyttöön.

      • JämäG

        Johtaa.


      • äo.
        JämäG kirjoitti:

        Johtaa.

        jo edesmenneelle isälleni, olen niin myöhemmin päätellyt. Hän oli ammatissa, johon kouluttautuminen vaatii älykkyyttä ja lapsen silminkin ja mitä hänestä muistan, poikkesi kovasti muista aikuisista ajatusmaailmaltaan, puheiltaan (ja puhumattomuudellaan) ja tekemisiltään. Oli perheen ja ympäristön keskellä yksin kuin mikä, sen yksinäisyyden lapsikin huomasi. Säälin häntä pienestä pitäen sen henkisen yksinäisyyden takia, mutta en voinut auttaa, eihän lapsi voisikaan. Alkoholia alkoi kulua ja se vei hengenkin häneltä.


    • Vak

      Panin merkille, että alkoholia njautittuani shakinpeluutaitoni paranee. Kun muilla kamuilla (pieni otos) alkoi tulla karkeita sokeusvirheitä ja pelitaso selvästi laski, MINULLA estot vähenivät, jolloin kykenin ajattelemaan selvemmin ja tarkemmin ja voitin kirkkaasti pelaajat, joille selvinpäin hävisin. Ilmeisesti selvinpäin en estojen takia uskaltanut hyökätä ja hermostuksissani tein karkeita virheitä.

      • tomfool76

        Itse kanssa hyödyn alkoholista shakissa tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos oikein reilusti ottaa, niin lopulta alkaa jo näkö heikentyä ja on pakko käydä nukkumaan. Blackburnesta oli wikipediassa seuraavan lainen juttu. "Englanniksi, kun wikipedia usein suomeksi puutteellisempi."

        "Hard drinking

        Blackburne's fondness for drinking whisky at the board once led him to down an opponent's glass. Shortly afterwards, the opponent resigned, leading him to quip, "My opponent left a glass of whisky en prise and I took it en passant". In an interview with a liquor industry publication, Blackburne once claimed that drinking whisky cleared his brain and improved his chessplay.[15]

        There is even a story that part of the prize fund at Hastings 1895 was paid in advance, and for Blackburne the "currency" was a case of Scotch. Mr. Blackburne finished the case of Scotch during the first six rounds of play at which point his game fell off.

        During a simultaneous exhibition at Cambridge University, the students thought they would gain an advantage by placing two bottles of whisky near the boards. Blackburne won all his games very quickly and finished off both bottles of whisky before the exhibition was over.[1]

        Blackburne could become violent when drunk – in 1889 Steinitz claimed that Blackburne had assaulted him in London (1867) and a few years later in Paris, and that Blackburne had also assaulted three other men, one even smaller than Steinitz."


    • 1huohhlöihoih

      "viiina on viisasten juoma".Kohtuutta on vaikea saavattaa ,joko juo runsaasti tai ei yhtään.

    • 007½

      Hyvin pieni määrä alkoholia saattaa parantaa suoritustasoa monissa puuhissa, mutta sen ylittäminen käy kovin helposti, ja seuraukset ovat usein surullisia. K. A. Fagerholm oli aikoinaan Alkon pääjohtaja ja sitä mieltä, että liika on aina liikaa mutta kohtuus selvästi liian vähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe