LIHA JA VESI

NYT RIITTÄÄ

Oletteko te varsinkin ikäihmiset huomanneet ettei lihasta tule kypsentäessä rasvaa vaan ihan oikeaa vettä.Kyljykset ovat täynnä pientä ja isoa luunsirua.Ei mainita paistitarjouksissa mitä paistia myydään.Minulle on kuitenkin ei ole aivan sama mitä nautaa uuniin laitan.Onko se ukopaistia vai paahtopaistia.Uusavuttomille kuitenkin mainostetaan takuumureaa naudan paistia 9,99kg.Ja se on sitä saatanan sitkeää ulkopaistia.Se voi olla se ensinmäinen ja viimeinen kerta kun hän laittaa lihan uuniin.Kenen vastuu?Meille vanhemmille ei kauppiaat valehdelleet vaan nykyään kaikki muutenkin on hyvin lyhytnäköistä.Sitkeän paistin uunissa valmistanut uusavuton ei varmasti toista enään tule koskaan valmistamaan.

13

3203

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rahaa

      Kerron teille miten kävi minun kypsemmälle lihalle.No niin alkupainoa oli 4,038kg ensin minun tosin piti liha esivalmistaa uuniin.Paistaessa kuitenkin uteliaisuuteni heräsi.Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.Paistoin lihat kypsäksi ja painoa oli lihoilla 2,894kg.Et silleen jätän tässä kohdassa vielä mainitsematta liha firman nimen.

      • vetabix

        >>Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.


      • Usko Suomalainen
        vetabix kirjoitti:

        >>Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.

        pumpattu vettä? Pakkauksessa oleva marinoimaton liha näyttää tuoreelta ja käsittelemättömältä lihalta. Teksti kuitenkin kertoo että tuote ei ole sataprosenntista lihaa. Saarioinen myy naudan sisä- ja ulkofileestä leikattuja "syvämureutettuja" pihvejä joissa on 12-15 prosenttia muuta kuin lihaa, enimmäkseen vettä. Porsaan ja naudan lehtipihveissä on lihaa 85 prosenttia. Atrialta puolestaan löytyy kevyitä porsaan suikaleita joissa on lihaa vain 77 prosenttia.
        Kysymys: Mitä tarkoittaa syvämureutus? Vastaajana Saarioisilta Arno Lantela. Syvämureutuksessa lihaan ruiskutetaan veden mukana suoloja ja stabilointiaineita, joilla edistetään lihan proteiinien pilkkoutumista, eli lihasta tulee mureampaa. Menetelmä on sama myös joulukinkuissa.
        Kysymys: Miksi pihveissä on suolaa ja vettä?
        Vastaus: Suola parantaa lihan vedensidontakykyä ja liha säilyttää mehukkuutensa myös paistamisen jälkeen. (Hetkinen , hetkinen... Eikös sen ennakkoon suolaamisen pitänyt muuttaa pihvi kuivaksi paistettaessa, kun nesteet pyrkivät siitä pois. Näinhän kaikki kirjat ainakin väittävät).
        Entä Atrian maustamaton porsaan kevytsuikale. Onko possusta saatu tavallista kevyempi lisäämällä siihen vettä, tuoteryhmäpäällikkö Kari Piispanen?
        "Vettä ei ole missään tapauksessa lisätty keventämisen vuoksi. Possun suikaleisiin on vaikea saada yhtä pehmeää rakennetta kuin esimerkiksi broilerin suikaleisiiin. Possu jää aina kuivemmaksi, lisäämällä herneproteiinia siitä on saatu parempi ja mehukkaampi". ( ei kai vettä keventämisen takia laitetakkaan, vaan nimenomaa korvaamaan lihaa painollaan).
        Totta helkutissa possu on erilaista kuin broileri, koska lihasrakenne on erilainen karkeutensa vuoksi, niin on myös lampaan ja naudan, naudan ja hirven jne. Minkä täytisen tähden kaikki pitää muuttaa samaksi mössöksi. Voisimmeko saada kauppoihin ihan vain käsittelemätöntä lihaa, ihan vain leikattuna, tai siten , että lihamestari leikkaa haluamamme palat ruhosta. Muuten, ostakaapa ihan vain kokeilun vuoksi Forssalaista Perhepalvia, viipaloiduissa limaisissa ohuissa siivuissa ei todellakaan ole vettä säästelty.


      • Kauppias heräsi
        vetabix kirjoitti:

        >>Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.

        jälleen paskaansa puolustamaan?!!


      • vetabix
        Usko Suomalainen kirjoitti:

        pumpattu vettä? Pakkauksessa oleva marinoimaton liha näyttää tuoreelta ja käsittelemättömältä lihalta. Teksti kuitenkin kertoo että tuote ei ole sataprosenntista lihaa. Saarioinen myy naudan sisä- ja ulkofileestä leikattuja "syvämureutettuja" pihvejä joissa on 12-15 prosenttia muuta kuin lihaa, enimmäkseen vettä. Porsaan ja naudan lehtipihveissä on lihaa 85 prosenttia. Atrialta puolestaan löytyy kevyitä porsaan suikaleita joissa on lihaa vain 77 prosenttia.
        Kysymys: Mitä tarkoittaa syvämureutus? Vastaajana Saarioisilta Arno Lantela. Syvämureutuksessa lihaan ruiskutetaan veden mukana suoloja ja stabilointiaineita, joilla edistetään lihan proteiinien pilkkoutumista, eli lihasta tulee mureampaa. Menetelmä on sama myös joulukinkuissa.
        Kysymys: Miksi pihveissä on suolaa ja vettä?
        Vastaus: Suola parantaa lihan vedensidontakykyä ja liha säilyttää mehukkuutensa myös paistamisen jälkeen. (Hetkinen , hetkinen... Eikös sen ennakkoon suolaamisen pitänyt muuttaa pihvi kuivaksi paistettaessa, kun nesteet pyrkivät siitä pois. Näinhän kaikki kirjat ainakin väittävät).
        Entä Atrian maustamaton porsaan kevytsuikale. Onko possusta saatu tavallista kevyempi lisäämällä siihen vettä, tuoteryhmäpäällikkö Kari Piispanen?
        "Vettä ei ole missään tapauksessa lisätty keventämisen vuoksi. Possun suikaleisiin on vaikea saada yhtä pehmeää rakennetta kuin esimerkiksi broilerin suikaleisiiin. Possu jää aina kuivemmaksi, lisäämällä herneproteiinia siitä on saatu parempi ja mehukkaampi". ( ei kai vettä keventämisen takia laitetakkaan, vaan nimenomaa korvaamaan lihaa painollaan).
        Totta helkutissa possu on erilaista kuin broileri, koska lihasrakenne on erilainen karkeutensa vuoksi, niin on myös lampaan ja naudan, naudan ja hirven jne. Minkä täytisen tähden kaikki pitää muuttaa samaksi mössöksi. Voisimmeko saada kauppoihin ihan vain käsittelemätöntä lihaa, ihan vain leikattuna, tai siten , että lihamestari leikkaa haluamamme palat ruhosta. Muuten, ostakaapa ihan vain kokeilun vuoksi Forssalaista Perhepalvia, viipaloiduissa limaisissa ohuissa siivuissa ei todellakaan ole vettä säästelty.

        >>Miksi fileepihveihin on pumpattu vettä?>Eikös sen ennakkoon suolaamisen pitänyt muuttaa pihvi kuivaksi paistettaessa, kun nesteet pyrkivät siitä pois. Näinhän kaikki kirjat ainakin väittävät>"Vettä ei ole missään tapauksessa lisätty keventämisen vuoksi. Possun suikaleisiin on vaikea saada yhtä pehmeää rakennetta kuin esimerkiksi broilerin suikaleisiiin. Possu jää aina kuivemmaksi, lisäämällä herneproteiinia siitä on saatu parempi ja mehukkaampi".>Voisimmeko saada kauppoihin ihan vain käsittelemätöntä lihaa, ihan vain leikattuna, tai siten , että lihamestari leikkaa haluamamme palat ruhosta.>Muuten, ostakaapa ihan vain kokeilun vuoksi Forssalaista Perhepalvia, viipaloiduissa limaisissa ohuissa siivuissa ei todellakaan ole vettä säästelty.


      • P. Pöljälä
        Kauppias heräsi kirjoitti:

        jälleen paskaansa puolustamaan?!!

        muiden ohella, pyrkii kaikin keinoin parantamaan katteitaan, mutta siitä jo kärsii ostava asiakas.
        Meidän kylällä kun ei ole kuin yksi ainoa kauppa, seuraavaan tulee matkaa lähes 40 km.
        Tämä meidän kauppa ei jauha lihaa, vaan se myy Snelmannin pakkaamaa tuotetta jota kehdataan kutsua jauhelihaksi.
        Alkoi mittari miltei keittämään, kun äsken paistoin kaalilaatikkoon kyseisen herran valmistetta, nimeltään sika-nauta jauheliha. Tuoteselosteen mukaan ainekset: Suomalainen sianliha 60% ja suomalainen naudanliha 40%, sidekudosproteiinin osuus kokonaispainosta enintään 18% Rasvaa enintään 23%. LIHAPITOISUUS 100 PROSENTTIA. Miten helkutissa se "liha" sitten levisi pannulle sulana rasvana. Paisto tapahtui pienissä erissä ja kuumalla teflonpannulla, aivan niinkuin olen vuosikaudet tehnyt, kun vielä kaupassa jauhoivat oikeata lihaa. Sika-nautaa sekin oli, mutta kummasti vain kiinteämpää. Tulispa Herra Snellman vastaan, niin turpaan vetäisisin.
        Kauppa on muuten S- tai joku saakelin asiakasomisteinen Prisma. Kyselevät aina s-korttia, mutta kun ajelen volvolla, enkä ole fordista ikänään tykännyt. Sitten lupasin liittyä asiakasomistajiin, kun laittavat lappiin kelomajan, jota me asiakasomistajat voisimme edullisesti vuokrata. Ei ole kuulemma suunnitelmissa, herrat ne vain siellä rymyää, mutta omistajat saavat nuolla näppejään.


      • eikö

        Taianomainen aine jolla neste elikkä vesi saadaan pysymään lihassa siihen asti kun sitä aletaan kypsentää on fosfaatti tai sinne päin.


    • suolalla ja karrageenilla
    • vettä ja lisäaineita
    • TomBr

      Syvämureutettu liha on hyvää... venyttäkää te penniä mä tykkään siitä sen mureuden takia.

    • Pihviä ja vettä!?

      Ostin tänään kaksi sisäfileepihviä suuren marketin lihatiskiltä. Valitsin huolella samankokoiset ja kauniit yksilöt, koska halusin tehdä vaikutuksen ruokaseuraani. (Tässä välissä pitää kehaista, että olen tavallisesti aika haka pihvien paistajana!) Lopputulos oli kuitenkin varsin kummallinen: kauniisti ruskettuneet ja sisältä mukavan punaiset pihvit olivat koostumukseltaan kuin pesusientä, josta tihkui kastikkeeseen vettä! Inhaa!!

      Mitä ihmettä oikein tapahtui? Onko tuotannossa tai kaupassa fileeseen lisätty vettä tai muuta ainetta, joka muuttaa lihan koostumusta näin kummalliseksi? Jos näin on tapahtunut, eikös se ole jo huijausta, varsinkin kun on kyseessä yli 40 € kilohintainen tuote?

    • Anonyymi

      Ongelma hampaille luunansirut lihassa.
      Hammaslääkäri vaihtaa tämän ongelman Siemensin mela kuitttaa ei korvata.

      Maku
      Lihan ruskistaminen ennenkuin uuniin laittaa, niin ei kylmää vettä , vaan paistinpannulla lopuksi kihautettu vesi
      Sama pätee kahviin, lämmin tai vähintään haalea maito kahviin.

    • ”Oletteko te varsinkin ikäihmiset huomanneet ettei lihasta tule kypsentäessä rasvaa vaan ihan oikeaa vettä.”

      Miten jollekin voi olla uusi asia, että lihasta 50-65% on ihan oikeasti vettä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      207
      7196
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      51
      2753
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      188
      2251
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1613
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      142
      1569
    6. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      19
      1237
    7. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      74
      1190
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      38
      1133
    9. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1097
    10. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      50
      1019
    Aihe