Oletteko te varsinkin ikäihmiset huomanneet ettei lihasta tule kypsentäessä rasvaa vaan ihan oikeaa vettä.Kyljykset ovat täynnä pientä ja isoa luunsirua.Ei mainita paistitarjouksissa mitä paistia myydään.Minulle on kuitenkin ei ole aivan sama mitä nautaa uuniin laitan.Onko se ukopaistia vai paahtopaistia.Uusavuttomille kuitenkin mainostetaan takuumureaa naudan paistia 9,99kg.Ja se on sitä saatanan sitkeää ulkopaistia.Se voi olla se ensinmäinen ja viimeinen kerta kun hän laittaa lihan uuniin.Kenen vastuu?Meille vanhemmille ei kauppiaat valehdelleet vaan nykyään kaikki muutenkin on hyvin lyhytnäköistä.Sitkeän paistin uunissa valmistanut uusavuton ei varmasti toista enään tule koskaan valmistamaan.
LIHA JA VESI
13
3039
Vastaukset
- rahaa
Kerron teille miten kävi minun kypsemmälle lihalle.No niin alkupainoa oli 4,038kg ensin minun tosin piti liha esivalmistaa uuniin.Paistaessa kuitenkin uteliaisuuteni heräsi.Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.Paistoin lihat kypsäksi ja painoa oli lihoilla 2,894kg.Et silleen jätän tässä kohdassa vielä mainitsematta liha firman nimen.
- vetabix
>>Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.
- Usko Suomalainen
vetabix kirjoitti:
>>Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.
pumpattu vettä? Pakkauksessa oleva marinoimaton liha näyttää tuoreelta ja käsittelemättömältä lihalta. Teksti kuitenkin kertoo että tuote ei ole sataprosenntista lihaa. Saarioinen myy naudan sisä- ja ulkofileestä leikattuja "syvämureutettuja" pihvejä joissa on 12-15 prosenttia muuta kuin lihaa, enimmäkseen vettä. Porsaan ja naudan lehtipihveissä on lihaa 85 prosenttia. Atrialta puolestaan löytyy kevyitä porsaan suikaleita joissa on lihaa vain 77 prosenttia.
Kysymys: Mitä tarkoittaa syvämureutus? Vastaajana Saarioisilta Arno Lantela. Syvämureutuksessa lihaan ruiskutetaan veden mukana suoloja ja stabilointiaineita, joilla edistetään lihan proteiinien pilkkoutumista, eli lihasta tulee mureampaa. Menetelmä on sama myös joulukinkuissa.
Kysymys: Miksi pihveissä on suolaa ja vettä?
Vastaus: Suola parantaa lihan vedensidontakykyä ja liha säilyttää mehukkuutensa myös paistamisen jälkeen. (Hetkinen , hetkinen... Eikös sen ennakkoon suolaamisen pitänyt muuttaa pihvi kuivaksi paistettaessa, kun nesteet pyrkivät siitä pois. Näinhän kaikki kirjat ainakin väittävät).
Entä Atrian maustamaton porsaan kevytsuikale. Onko possusta saatu tavallista kevyempi lisäämällä siihen vettä, tuoteryhmäpäällikkö Kari Piispanen?
"Vettä ei ole missään tapauksessa lisätty keventämisen vuoksi. Possun suikaleisiin on vaikea saada yhtä pehmeää rakennetta kuin esimerkiksi broilerin suikaleisiiin. Possu jää aina kuivemmaksi, lisäämällä herneproteiinia siitä on saatu parempi ja mehukkaampi". ( ei kai vettä keventämisen takia laitetakkaan, vaan nimenomaa korvaamaan lihaa painollaan).
Totta helkutissa possu on erilaista kuin broileri, koska lihasrakenne on erilainen karkeutensa vuoksi, niin on myös lampaan ja naudan, naudan ja hirven jne. Minkä täytisen tähden kaikki pitää muuttaa samaksi mössöksi. Voisimmeko saada kauppoihin ihan vain käsittelemätöntä lihaa, ihan vain leikattuna, tai siten , että lihamestari leikkaa haluamamme palat ruhosta. Muuten, ostakaapa ihan vain kokeilun vuoksi Forssalaista Perhepalvia, viipaloiduissa limaisissa ohuissa siivuissa ei todellakaan ole vettä säästelty. - Kauppias heräsi
vetabix kirjoitti:
>>Voiko olla totta,että nestettä tulee eikä se ole rasvaa.
jälleen paskaansa puolustamaan?!!
- vetabix
Usko Suomalainen kirjoitti:
pumpattu vettä? Pakkauksessa oleva marinoimaton liha näyttää tuoreelta ja käsittelemättömältä lihalta. Teksti kuitenkin kertoo että tuote ei ole sataprosenntista lihaa. Saarioinen myy naudan sisä- ja ulkofileestä leikattuja "syvämureutettuja" pihvejä joissa on 12-15 prosenttia muuta kuin lihaa, enimmäkseen vettä. Porsaan ja naudan lehtipihveissä on lihaa 85 prosenttia. Atrialta puolestaan löytyy kevyitä porsaan suikaleita joissa on lihaa vain 77 prosenttia.
Kysymys: Mitä tarkoittaa syvämureutus? Vastaajana Saarioisilta Arno Lantela. Syvämureutuksessa lihaan ruiskutetaan veden mukana suoloja ja stabilointiaineita, joilla edistetään lihan proteiinien pilkkoutumista, eli lihasta tulee mureampaa. Menetelmä on sama myös joulukinkuissa.
Kysymys: Miksi pihveissä on suolaa ja vettä?
Vastaus: Suola parantaa lihan vedensidontakykyä ja liha säilyttää mehukkuutensa myös paistamisen jälkeen. (Hetkinen , hetkinen... Eikös sen ennakkoon suolaamisen pitänyt muuttaa pihvi kuivaksi paistettaessa, kun nesteet pyrkivät siitä pois. Näinhän kaikki kirjat ainakin väittävät).
Entä Atrian maustamaton porsaan kevytsuikale. Onko possusta saatu tavallista kevyempi lisäämällä siihen vettä, tuoteryhmäpäällikkö Kari Piispanen?
"Vettä ei ole missään tapauksessa lisätty keventämisen vuoksi. Possun suikaleisiin on vaikea saada yhtä pehmeää rakennetta kuin esimerkiksi broilerin suikaleisiiin. Possu jää aina kuivemmaksi, lisäämällä herneproteiinia siitä on saatu parempi ja mehukkaampi". ( ei kai vettä keventämisen takia laitetakkaan, vaan nimenomaa korvaamaan lihaa painollaan).
Totta helkutissa possu on erilaista kuin broileri, koska lihasrakenne on erilainen karkeutensa vuoksi, niin on myös lampaan ja naudan, naudan ja hirven jne. Minkä täytisen tähden kaikki pitää muuttaa samaksi mössöksi. Voisimmeko saada kauppoihin ihan vain käsittelemätöntä lihaa, ihan vain leikattuna, tai siten , että lihamestari leikkaa haluamamme palat ruhosta. Muuten, ostakaapa ihan vain kokeilun vuoksi Forssalaista Perhepalvia, viipaloiduissa limaisissa ohuissa siivuissa ei todellakaan ole vettä säästelty.>>Miksi fileepihveihin on pumpattu vettä?>Eikös sen ennakkoon suolaamisen pitänyt muuttaa pihvi kuivaksi paistettaessa, kun nesteet pyrkivät siitä pois. Näinhän kaikki kirjat ainakin väittävät>"Vettä ei ole missään tapauksessa lisätty keventämisen vuoksi. Possun suikaleisiin on vaikea saada yhtä pehmeää rakennetta kuin esimerkiksi broilerin suikaleisiiin. Possu jää aina kuivemmaksi, lisäämällä herneproteiinia siitä on saatu parempi ja mehukkaampi".>Voisimmeko saada kauppoihin ihan vain käsittelemätöntä lihaa, ihan vain leikattuna, tai siten , että lihamestari leikkaa haluamamme palat ruhosta.>Muuten, ostakaapa ihan vain kokeilun vuoksi Forssalaista Perhepalvia, viipaloiduissa limaisissa ohuissa siivuissa ei todellakaan ole vettä säästelty.
- P. Pöljälä
Kauppias heräsi kirjoitti:
jälleen paskaansa puolustamaan?!!
muiden ohella, pyrkii kaikin keinoin parantamaan katteitaan, mutta siitä jo kärsii ostava asiakas.
Meidän kylällä kun ei ole kuin yksi ainoa kauppa, seuraavaan tulee matkaa lähes 40 km.
Tämä meidän kauppa ei jauha lihaa, vaan se myy Snelmannin pakkaamaa tuotetta jota kehdataan kutsua jauhelihaksi.
Alkoi mittari miltei keittämään, kun äsken paistoin kaalilaatikkoon kyseisen herran valmistetta, nimeltään sika-nauta jauheliha. Tuoteselosteen mukaan ainekset: Suomalainen sianliha 60% ja suomalainen naudanliha 40%, sidekudosproteiinin osuus kokonaispainosta enintään 18% Rasvaa enintään 23%. LIHAPITOISUUS 100 PROSENTTIA. Miten helkutissa se "liha" sitten levisi pannulle sulana rasvana. Paisto tapahtui pienissä erissä ja kuumalla teflonpannulla, aivan niinkuin olen vuosikaudet tehnyt, kun vielä kaupassa jauhoivat oikeata lihaa. Sika-nautaa sekin oli, mutta kummasti vain kiinteämpää. Tulispa Herra Snellman vastaan, niin turpaan vetäisisin.
Kauppa on muuten S- tai joku saakelin asiakasomisteinen Prisma. Kyselevät aina s-korttia, mutta kun ajelen volvolla, enkä ole fordista ikänään tykännyt. Sitten lupasin liittyä asiakasomistajiin, kun laittavat lappiin kelomajan, jota me asiakasomistajat voisimme edullisesti vuokrata. Ei ole kuulemma suunnitelmissa, herrat ne vain siellä rymyää, mutta omistajat saavat nuolla näppejään. - eikö
Taianomainen aine jolla neste elikkä vesi saadaan pysymään lihassa siihen asti kun sitä aletaan kypsentää on fosfaatti tai sinne päin.
- suolalla ja karrageenilla
Karrageeni sitoo mielettömästi vettä.
http://www.youtube.com/watch?v=64aigxVg3lo - vettä ja lisäaineita
Tätä kutsutaan lihan jalostamiseksi:
http://www.youtube.com/watch?v=64aigxVg3lo - TomBr
Syvämureutettu liha on hyvää... venyttäkää te penniä mä tykkään siitä sen mureuden takia.
- Pihviä ja vettä!?
Ostin tänään kaksi sisäfileepihviä suuren marketin lihatiskiltä. Valitsin huolella samankokoiset ja kauniit yksilöt, koska halusin tehdä vaikutuksen ruokaseuraani. (Tässä välissä pitää kehaista, että olen tavallisesti aika haka pihvien paistajana!) Lopputulos oli kuitenkin varsin kummallinen: kauniisti ruskettuneet ja sisältä mukavan punaiset pihvit olivat koostumukseltaan kuin pesusientä, josta tihkui kastikkeeseen vettä! Inhaa!!
Mitä ihmettä oikein tapahtui? Onko tuotannossa tai kaupassa fileeseen lisätty vettä tai muuta ainetta, joka muuttaa lihan koostumusta näin kummalliseksi? Jos näin on tapahtunut, eikös se ole jo huijausta, varsinkin kun on kyseessä yli 40 € kilohintainen tuote? - Anonyymi
Ongelma hampaille luunansirut lihassa.
Hammaslääkäri vaihtaa tämän ongelman Siemensin mela kuitttaa ei korvata.
Maku
Lihan ruskistaminen ennenkuin uuniin laittaa, niin ei kylmää vettä , vaan paistinpannulla lopuksi kihautettu vesi
Sama pätee kahviin, lämmin tai vähintään haalea maito kahviin. ”Oletteko te varsinkin ikäihmiset huomanneet ettei lihasta tule kypsentäessä rasvaa vaan ihan oikeaa vettä.”
Miten jollekin voi olla uusi asia, että lihasta 50-65% on ihan oikeasti vettä?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.33383431 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12531Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill692298- 1791935
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161502Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91341- 1121327
Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181751281RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j601280Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j421177