Hot Wings kastike!!!!!!!

simo

Olisko kellään hyviä ohjeita tehdä hyvä ja tulinen kastike winkuloille??
Tavoitteena olis päästä samaan mitä saa Oulun Torreroksesta. Taivaallisen hyvää, NAM!!!!

28

16996

Vastaukset

  • purkki tomattososetta ja vitustichiliä ja vetäset kuivat sinne

    • osta suoraan Texas-peteä..et saa suomesta sen parempaa..Jenkeistä sitten saa tilailtua, esim Anchor barista,josta koko siipikulttuuri lähtösin..
      Et pääse ikinä sellaseen tulokseen kun ite teet.
      Texas peteä vaan paikallisista siipiravintoloista


    • pete texas kirjoitti:

      osta suoraan Texas-peteä..et saa suomesta sen parempaa..Jenkeistä sitten saa tilailtua, esim Anchor barista,josta koko siipikulttuuri lähtösin..
      Et pääse ikinä sellaseen tulokseen kun ite teet.
      Texas peteä vaan paikallisista siipiravintoloista

      mistähän tuota texasin peteä saa hommattua?


    • pete texas kirjoitti:

      osta suoraan Texas-peteä..et saa suomesta sen parempaa..Jenkeistä sitten saa tilailtua, esim Anchor barista,josta koko siipikulttuuri lähtösin..
      Et pääse ikinä sellaseen tulokseen kun ite teet.
      Texas peteä vaan paikallisista siipiravintoloista

      Olen nyt metsästellyt itsekkin tuota Texasin Peteä mutta tuntuu olevan hukusessa, elikkä tietääkö kukaan mistä moista nyt sitte sais? Joistakin tukuista??


    • Jimbou kirjoitti:

      Olen nyt metsästellyt itsekkin tuota Texasin Peteä mutta tuntuu olevan hukusessa, elikkä tietääkö kukaan mistä moista nyt sitte sais? Joistakin tukuista??

      kaikista tukuista saa ja nykyään kaikki sopimuksen tehneet siipiraflat myy myös ulos.


    • hot hili kirjoitti:

      mistähän tuota texasin peteä saa hommattua?

      Texas Pete -kastiketta myy suoraan kuluttajille ainakin K-Supermrket Löytis Nokialla ( n. 22 eur/3,78 lrt kannu). On muuten parempaa kuin monessa ravintolassa. Lisäksi löytiksestä voi ostaa pakastettuja siipiä (kysy lihatiskiltä). 0,30 snt(kpl, 9,90 eur/kilo tai 7,90 eur/kg koko 4,5 kilon laatikko.

      Eipä ole enää pahan hintaista syötävää noilla hinnoilla.


    • Jimbou kirjoitti:

      Olen nyt metsästellyt itsekkin tuota Texasin Peteä mutta tuntuu olevan hukusessa, elikkä tietääkö kukaan mistä moista nyt sitte sais? Joistakin tukuista??

      Citymarketista (Tampere) ostin, se on hyyyyyväääääää.. jos haluaa vaikka hieman miedontaa, niin sulaa margariinia siis esim. juoksevaa flooraa sekaan ja hetkeks mikroon (että "yhdistyvät") niin jopa on hyvää..


    • pete texas kirjoitti:

      osta suoraan Texas-peteä..et saa suomesta sen parempaa..Jenkeistä sitten saa tilailtua, esim Anchor barista,josta koko siipikulttuuri lähtösin..
      Et pääse ikinä sellaseen tulokseen kun ite teet.
      Texas peteä vaan paikallisista siipiravintoloista

      Tämähän on maku asia mutta chilipäänä arvostan enemmän loisiana kastiketta. Eli buffalo wings

      rypsiöljyä, rapsiöljyä, cayennepippuria, viinietikkaa, vettä, suolaa ja valkosipulia ja vielä A-vitamiinia


    • Tryben kirjoitti:

      Tämähän on maku asia mutta chilipäänä arvostan enemmän loisiana kastiketta. Eli buffalo wings

      rypsiöljyä, rapsiöljyä, cayennepippuria, viinietikkaa, vettä, suolaa ja valkosipulia ja vielä A-vitamiinia

      mistä sä a-vitamiinia sinne lisäät?


    • fox113 kirjoitti:

      mistä sä a-vitamiinia sinne lisäät?

      A-vitamiinia eli amfetamiinia sekaan nii lähtee päivä käyntii!


  • Kun en tiedä millainen kastike siellä Oulussa maittaa, niin en voi kopioida mitään, mutta alempana yksi näistä perusjutuista. En usko, että se siellä ravintolassa sen kummallisempi on:

    1 dl chilihaketta - ei siemeniä
    1 sipuli
    5-6 kynttä valkosipulia
    2 dl kaltattuja kirsikkatomaatteja - siis kuoret pois
    1-2 anjovista tai mieluummin sardellia
    1 rkl sokeria
    yrttejä - oregano, timjami, rosmariini
    laakerinlehti
    mustapippuria, suolaa
    1 dl oliiviöljyä - jos haluat vetisemmän korvaa öljy vedellä

    Poista tomaateista kuoret kuumalla vedellä. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hakkaa chili pieneksi. Keitä kaikkia kasarilla tosi miedolla lämmöllä lähes tunti. Jos tuntuu kiehuvan kuiviin lisää vettä tai valkoviiniä.

    Poista laakerinlehti ja soseuta sauvasekoittimella tai painele siivilän läpi.

    Tämän voi tehdä joko veteen tai öljyyn, mutta öljyllä saa paremman kiillon ja tarttuvuuden tuotteeseen kuin vesipohjaisella kastikkeella.

    Tästä tulee melko hot - riippuen tietysti millaista chiliä käytät ja kuinka paljon. Tasapainota makua tuolla sokerin määrällä. Koeta myös lorausta balsamicoa - tuo syvyyttä.

    • Toi ohjeesi vaikutti tosi asialliselta ja testaan sitä varmasti. Erityisesti anjoviksen tai sardellin käyttö oli hyvä juttu.Mutta miksi poistat chilistä siemenet? Eräs keittiömestari totesi että jos poistaa chilistä siemenet tulos on sama kuin veisi mieheltä munat.En ole ruoka-alan ammattilainen ja tämä koulukuntaero on aina joskus mietityttänyt.


    • Parta-Arska kirjoitti:

      Toi ohjeesi vaikutti tosi asialliselta ja testaan sitä varmasti. Erityisesti anjoviksen tai sardellin käyttö oli hyvä juttu.Mutta miksi poistat chilistä siemenet? Eräs keittiömestari totesi että jos poistaa chilistä siemenet tulos on sama kuin veisi mieheltä munat.En ole ruoka-alan ammattilainen ja tämä koulukuntaero on aina joskus mietityttänyt.

      Mielestäni chilissä on kaksi asiaa, mikä viehättää vähän addiktioon asti: maku ja se polttavuus. Polttavuus - kapsaisiini - on siemenissä ja marjahedelmän sisällä olevissa väliseinissä. Jos ne poistaa jää jäljelle maku ja polttavuus vähenee.

      Jos tämän reseptin olisi tehnyt meksikolaisille ei siemeniä olisi varmaan poistettu - chilin polttavuuteen tottuu ja hetken "siedätyshoidon" jälkeen maistaa jo ruoankin tulisuuden läpi. Mutta kun tässä on melko paljon chiliä - ja siis myös kapsaisiiniä - voisi olla järkevää poistaa sitä vähän ja ruoka olisi vielä maittavaakin ja chilinmakuista.

      Kyllä tähän vielä sitä "hottiakin" jää vaikka kuinka paljon. Riippuu tietysti vähän, mitä chiliä käyttää - niitä kun on useampia voimakkuusasteita, kuten tiedät.

      Pidän kyllä tulisista ruoista, mutta erityisesti chilin ja currien mausta enkä haluaisi heti ensimmäisellä puraisulla turruttaa makuaistiani.

      Joillekin chiliaddikteille oikein tulisen ruoan syönti on vähän kuin sellainen miehuustesti, mutta ei sillä meidän chiliköyhässä ruokavaliossamme ole paljoakaan tekemistä ruoan kanssa. Vähän sama kuin voiko vetäistä kossupullon yhdellä kietasulla. Ei siinäkään juoman maulla paljon herrastella.

      Jos Meksikossa, Intiassa tai Thaimaassa - osin Kiinassakin - poistaisi chilistä siemenet, veisi kyllä curryltä "munat" pois - paikallisten mielestä. Minä olisin vain iloinen - ruoka maistuu!


    • crudo kirjoitti:

      Mielestäni chilissä on kaksi asiaa, mikä viehättää vähän addiktioon asti: maku ja se polttavuus. Polttavuus - kapsaisiini - on siemenissä ja marjahedelmän sisällä olevissa väliseinissä. Jos ne poistaa jää jäljelle maku ja polttavuus vähenee.

      Jos tämän reseptin olisi tehnyt meksikolaisille ei siemeniä olisi varmaan poistettu - chilin polttavuuteen tottuu ja hetken "siedätyshoidon" jälkeen maistaa jo ruoankin tulisuuden läpi. Mutta kun tässä on melko paljon chiliä - ja siis myös kapsaisiiniä - voisi olla järkevää poistaa sitä vähän ja ruoka olisi vielä maittavaakin ja chilinmakuista.

      Kyllä tähän vielä sitä "hottiakin" jää vaikka kuinka paljon. Riippuu tietysti vähän, mitä chiliä käyttää - niitä kun on useampia voimakkuusasteita, kuten tiedät.

      Pidän kyllä tulisista ruoista, mutta erityisesti chilin ja currien mausta enkä haluaisi heti ensimmäisellä puraisulla turruttaa makuaistiani.

      Joillekin chiliaddikteille oikein tulisen ruoan syönti on vähän kuin sellainen miehuustesti, mutta ei sillä meidän chiliköyhässä ruokavaliossamme ole paljoakaan tekemistä ruoan kanssa. Vähän sama kuin voiko vetäistä kossupullon yhdellä kietasulla. Ei siinäkään juoman maulla paljon herrastella.

      Jos Meksikossa, Intiassa tai Thaimaassa - osin Kiinassakin - poistaisi chilistä siemenet, veisi kyllä curryltä "munat" pois - paikallisten mielestä. Minä olisin vain iloinen - ruoka maistuu!

      Mietin voisiko chili soossisasi sen anjoviksen korvata thai-kalakastikkeella, vai onko se rakenteen kannalta olennaista? Sain sitä nimittäin 5 pulloa edullisesti, kun viimeinen myyntipäivä läheni. Tosin en usko että fermentoitu liemi voisi oikeastaan pilaantua.


    • Parta-Arska kirjoitti:

      Mietin voisiko chili soossisasi sen anjoviksen korvata thai-kalakastikkeella, vai onko se rakenteen kannalta olennaista? Sain sitä nimittäin 5 pulloa edullisesti, kun viimeinen myyntipäivä läheni. Tosin en usko että fermentoitu liemi voisi oikeastaan pilaantua.

      Itse asiassa voisi olla kokeilemisen arvoinenkin asia. Oma anjoviksemme ja ohjeitten yleinen mauste - sardelli - poikkeavat loppujen lopuksi toisistaan aika paljon. Anjoviksessa maistuvat liemen mausteet monasti enemmän kuin itse kala kun taas sardelli maistuu puhtaasti suolaiselle kalalle. Eihän siinä muuta olekaan - suola ja kala.

      Kalakastikehan maistuu myös suolaiselle kalalle - hajusta en nyt mainitse mitään. Siinä mielessä ne voisivat hyvinkin korvata toisiaan. Thairuoassahan - jossa käytetään paljon chiliä - on kalakastike lähes korvaamaton.

      Näissä soosseissa, joihin käytetään sardellia, sen rooli on olla eräänlainen maunvahvennin. Ei niissä juurikaan se sardelli enää maistu - se vain syventää makua ja tuo siihen jonkin uuden ulottuvaisuuden. Näinhän myös kalakastike toimii. Umami, umami...


    • crudo kirjoitti:

      Mielestäni chilissä on kaksi asiaa, mikä viehättää vähän addiktioon asti: maku ja se polttavuus. Polttavuus - kapsaisiini - on siemenissä ja marjahedelmän sisällä olevissa väliseinissä. Jos ne poistaa jää jäljelle maku ja polttavuus vähenee.

      Jos tämän reseptin olisi tehnyt meksikolaisille ei siemeniä olisi varmaan poistettu - chilin polttavuuteen tottuu ja hetken "siedätyshoidon" jälkeen maistaa jo ruoankin tulisuuden läpi. Mutta kun tässä on melko paljon chiliä - ja siis myös kapsaisiiniä - voisi olla järkevää poistaa sitä vähän ja ruoka olisi vielä maittavaakin ja chilinmakuista.

      Kyllä tähän vielä sitä "hottiakin" jää vaikka kuinka paljon. Riippuu tietysti vähän, mitä chiliä käyttää - niitä kun on useampia voimakkuusasteita, kuten tiedät.

      Pidän kyllä tulisista ruoista, mutta erityisesti chilin ja currien mausta enkä haluaisi heti ensimmäisellä puraisulla turruttaa makuaistiani.

      Joillekin chiliaddikteille oikein tulisen ruoan syönti on vähän kuin sellainen miehuustesti, mutta ei sillä meidän chiliköyhässä ruokavaliossamme ole paljoakaan tekemistä ruoan kanssa. Vähän sama kuin voiko vetäistä kossupullon yhdellä kietasulla. Ei siinäkään juoman maulla paljon herrastella.

      Jos Meksikossa, Intiassa tai Thaimaassa - osin Kiinassakin - poistaisi chilistä siemenet, veisi kyllä curryltä "munat" pois - paikallisten mielestä. Minä olisin vain iloinen - ruoka maistuu!

      Mistä lie saanut alkunsa myyttinen käsitys chilin siemenien tulisuudesta. On totta, että palon sisäpinnalla oleva ns. siemenkota erittää tulisuuden aiheuttavaa kapsaisiinia, mutta siemenissä sitä ei juurikaan ole. Siementen poistaminen ei vaikuta tulisuuteen lainkaan, toimenpiteessä kyse on lähinnä suutuntumasta ja tarjottavan eineen mielyttävämmästä rakenteesta. Tietysti käytännössä siemenet tulee yleensä poistettua samalla, kun raapaisee sen todella tulisen siemenkota-aineksen pois valmistuksen yhteydessä.
      Itse olen kasvatellut ympärivuotisesti useitakin chili-lajikkeita, ja testannut myös käytännössä tulisuusasteita. Habanero (scovillen asteikolla 10) on kotipuutarhani stydein lajike, jota suosin nimenomaan hienostuneen arominsa vuoksi, en niinkään tulisuuden asteen takia. Aromi tunkee läpi kaikesta kapsaisiini-pitoisuudestaan huolimatta, eikä sitä makua pysty jäljittelemään millään korvikkeella. Hananeronkin siemenet ovat maultaan täysin neutraaleja.
      Ylläolevan tarkoitus ei missään nimessä ole tarkoitus mollata crudoa, jonka asiantuntevat ja innostuneet huomiot monivivahteisesta kulinarismin kirjosta ovat tämän palstan ehdotonta aatelia. Maximum respect!


    • juntti kirjoitti:

      Mistä lie saanut alkunsa myyttinen käsitys chilin siemenien tulisuudesta. On totta, että palon sisäpinnalla oleva ns. siemenkota erittää tulisuuden aiheuttavaa kapsaisiinia, mutta siemenissä sitä ei juurikaan ole. Siementen poistaminen ei vaikuta tulisuuteen lainkaan, toimenpiteessä kyse on lähinnä suutuntumasta ja tarjottavan eineen mielyttävämmästä rakenteesta. Tietysti käytännössä siemenet tulee yleensä poistettua samalla, kun raapaisee sen todella tulisen siemenkota-aineksen pois valmistuksen yhteydessä.
      Itse olen kasvatellut ympärivuotisesti useitakin chili-lajikkeita, ja testannut myös käytännössä tulisuusasteita. Habanero (scovillen asteikolla 10) on kotipuutarhani stydein lajike, jota suosin nimenomaan hienostuneen arominsa vuoksi, en niinkään tulisuuden asteen takia. Aromi tunkee läpi kaikesta kapsaisiini-pitoisuudestaan huolimatta, eikä sitä makua pysty jäljittelemään millään korvikkeella. Hananeronkin siemenet ovat maultaan täysin neutraaleja.
      Ylläolevan tarkoitus ei missään nimessä ole tarkoitus mollata crudoa, jonka asiantuntevat ja innostuneet huomiot monivivahteisesta kulinarismin kirjosta ovat tämän palstan ehdotonta aatelia. Maximum respect!

      Kiitos asiantuntevasta selvennyksestä - ja lisäksi kehuista. Tulevat vähän myöhään kun olen reissaillut .

      En olekaan tiennyt noiden siementen neutraalisuudesta - olen ne ropsinut samalla pois kun olen poistanut siemenkodan väliseinät. Siinä mielessä olen aivan samaa mieltä kanssasi, että chilin aromi on siinä se paras asia eikä niinkään ylenpalttinen polttavuus.

      Sinänsä metka juttu tuo polttavuuteen tottuminen. Ennen aikaan reissasin vähän Sri Lankassa ja siellä syödään paljon currylehtiä, joita on myös eri vahvuusasteita - riippuen kai kasvupaikasta jne. Niitä syödään ruoanlaiton lisäksi jopa aivan pureskelemalla arrakin kaverina. Alkumatkasta suuvärkki turtui parista lehdestä, mutta viikon päästä niitä jo nakresi kuin aimosingaleesi ikään ja mautti niiden virkistävästä ja viilentävästä mausta.


  • tulee tässä. Sopii varsinkin, jos nautit hornettien kanssa riisiä.

    1 prk kermaviiliä
    1 rkl juoksevaa hunajaa (Jos käytät "kovaa" hunajaa, niin laita se hetkeksi mikroon.)
    1 tl aromisuolaa
    tabascoa maun mukaan
    2-3 rkl ketsuppia

  • Kokeile näin:

    about 3-osa purnukka margariinia

    Tabasco Habanero kastiketta sen verran kunnes riittävän tulista

    2 rkl etikkaa

    1-2 rkl ketsuppia

    suolaa maun mukaan.

    Sulatetaan margariini kattilassa, ja lisätään muut ainekset.

    • erittäin paljon toimivampi kun tuo ensimmäinen.
      Siipikastikkeethan perustuu kolmelle perusasialle:
      chili, etikka ja margariini.


    • kekettäjä kirjoitti:

      erittäin paljon toimivampi kun tuo ensimmäinen.
      Siipikastikkeethan perustuu kolmelle perusasialle:
      chili, etikka ja margariini.

      olen ostanut texas pete soosia, mutta en saa kastikkeesta maistumaan läheskään niin hyviä kun siipi paikoissa, käytän voita, etikkaa mausteita ja texas peteä, vinkkejä?


    • Moi


  • www.iherb.com löytyy kunnon tuliset mausteet ja halvalla!!

    Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)

    Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta

    http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106

    Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta

    http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106

    Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse

  • voihin se tehdään, kuumennat kattilassa voita ja liruttelet sekaan texas peteä maun mukaan, se on siinä

  • Torerossa käytetään Texas Peten sooseja, joihin vain lisätään voita sekaan... Tätä paikkaa en tosin voi suositella kenellekään.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

  1. 50
    1247
  2. Ota vielä kerran yhteyttä

    Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
    Ikävä
    90
    936
  3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

    Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
    22
    483
  4. Vieläkin on taikaa...

    Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
    Ikävä
    63
    430
  5. Miksi ihailet häntä?

    Onko jotenkin erityinen?
    Ikävä
    37
    367