amican kouluruoka

terveellisyyttä arvostava

Omassa koulussani ruokailusta huolehtii amica. Joo ruoka on vaihtelevasti ihan hyvää, mutta miksi ihmeessä pitää tärvätä kalliita raaka-aineita niin että jokainen ruoka pitää uittaa rasvassa, öljyssä, juustossa, majoneesissa.Alkaen salaattipöydästä:eikä olisi helpompaa ja HALVEMPAA tarjota vaikka jotakin juuresraastetta tai vihersalaattia, mutta ei aina sinne pitää ahtaa sekaan jokin majoneesikastike. Tai sitten salaatti saattaa olla makaronipohjainen salaatti, johon on laitettu suuri määrä juustao tai sitten on astiallinen öljymarinadissa lilluvia kasviksia. Hei haloo, eihän salaatin ole tarkoitus olla pääruoka..?? No entäs pääruoka sitten. Lisukkeena aina kermaperunoita, tai uppopaistettuja perunoita, jotka eivät ole mukamas ranskalaisia. Tai sitten aina valkoista pastaa/riisiä. Tavallinen keitetty peruna on harvinainen ihme!
Kastikkeet ovat aina kermapohjaisia, tai ruoka on vähintään gratinoitu juustolla tai se on uppopaistettu...Oikein ikävä on peruskoulun laitoskeittiötä, jossa ruoka on oikeasti laihaa...

14

3186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saanko kysyä?

      mitä kotona syöt? Jos amican sapuskat tuntuvat liian raskailta, niin taidat syödä pelkkiä rehuja tavallisesti.
      "jokainen ruoka pitää uittaa rasvassa, öljyssä, juustossa, majoneesissa.Alkaen salaattipöydästä:eikä olisi helpompaa ja HALVEMPAA tarjota vaikka jotakin juuresraastetta tai vihersalaattia, mutta ei aina sinne pitää ahtaa sekaan jokin majoneesikastike."

      Oletko kuullut, että tarvitset päivittäin rasvahappoja? Hyvää rasvaa nimittäin, ja sitä kasvipohjaisissa öljyissä valmistettu ruoka sisältää. Ja ainakin normaalisti salaattikastikkeet on ollu erikeen.

      Kyllä amican ruoka hakkaa sen normaalin laitoskeittiön mössön 10-0. Eihän niissä sapuskoissa ollut edes mitään makua. Ja tässä tapauksessa maku ei tarkoita mitään epäterveellistä pikaruokaa.

    • Jatko-opiskelija

      Amican sörsseleitä vuosia syöneenä omasta mielstäni pöperöissä ei ole vikaa. Jos on, niin ruokalan palautelaatikon sisältö, toiveet ja valitukset menee suoraan keittiöhenkilökunnalle. Sinne vaan rustaamaan tekstiä.

      Meillä saa ainakin salaatteihin laittaa itse kastikkeet tai olla laittamatta. Salaattipöydät ovat Turussa kelpoja. Myös ateriasalaatin voi valita pääruuaksi (silloin siinä juustoa ja lihaa tms, ruokaisampaa). Ei ole ollut koskaan valittamista. Energiamääräkään ei ole suosituksia korkeampi.

    • Amicassa..

      on ainakin hyvä ruoka mielestäni ja valinnanvaraa löytyy. Voi valita myös kevytlounaan halutessaan.

    • mieltä

      Joo ainakin meidän ruokalassa sama ongelma! Sellasta suolashaibee että huhhuh!!!

      • terveellisyyttä arvostava

        No paljon tietenkin kasviksia, rehuja, lihaa, kalaa, kanaa mahdollisimman yksnkertaisessa ja kevyesti valmistetussa muodossa.
        Ei pääruoka voi jatkuvasti olla upporasvalla paistettu teollisuusvalmiste, kuten juustoinen kanavarras, joka tarjotaan esim. valmiin pussikastikkeen kanssa, joka varmasti sisältää transrasvoja.
        Monen laatikko, pataruuan voi hauduttaa herkulliseksi ilman juustoja, kermoja. Tuntuu että melkein helpompaa on tarjota friteerattuja perunoita kuin keitettyjä, ja kastikkeet on helppo tehdä "näyttäviksi" kun ne uitetaan kiiltävässä öljykastikkeessa..
        Entäs leipätarjonta: ruisleipää kyllä löytyy,mutta se on piilotettu niin, että jokainen varmasti erehtyy ensimmäisenä vaalean limppuleivän kimppuun ja vetääkin tätä aterian aluksi ja lopuksi ja vielä vähän varastoon..


    • onkin

      Meillä aimica laittaa yleensä hyvää ruokaa, salaatin laatu on vähän vaihteleva ja leipä on aina hyvää :)

      Meille on vielä ilmaiset ateriat, joten siihen verrattu hakkaa peruskoulun ruuat 10 - 0

    • ...

      Meijän kouluruoan valmistaa kans amica. Ihan ok on pöperöt. Salaatti osastolla meillä on raasteita ja vihersalaattia, johon voi halutessaan lisätä salaattikastikkeen. On myös joskus joitain majoneesei pohjaisia salaatteja, jotka hyvää vaihtelua tavalliselle. Ei valittamista, varsinkin kun ottaa huomioon mitä koluruoka saa maksaa päivässä yhdeltä oppilaalta, taitaa olla joku 70cent. Vantaa on köyhä:(

    • ---

      Meillä on kans amica. Ruuat on monipuolisia. Riiseistä saa aina valita joko tumman tai vaaleen ihan oman mielen mukaan. salaatit on aina ihan puhasta salaattia ja jos välttämättä haluu laittaa sekaan salaattikastiketta niin se on jokasen omassa harkinnassa sitte. perunoita on aina sillon ku ei oo jotain muuta. jos on lohkoperunoita niin sillonki vaihtoehtosena keitetyt perunat. ei kyllä mulla ainakaa mitää valittamista ilmasesta ruuasta.

    • En valita, vaan

      valistan!

      Ei ole mikään ihme, että kaikki lihovat, jos lounaskin on kuin päivällinen!

      Lounaan kuuluu ollakkin sellainen kevyehkö ruoka, joka ei vie työkykyä loppupäivältä, vaan auttaa jaksamaan päivälliseen asti. Tietysti raskaan työ vaatii hieman raskaamman aterian päivälläkin, mutta onko opiskelu fyysisesti raskasta?

      Lounaalla tarjottavasta salaatista voi jättää makaronit pois hyvällä omallatunnolla. Jos keittiöhenkilökunta ei sitä älyä tehdä, niin jokainen syöjä voi jättää ne lautasen reunalle.

      Peruna ilman kermaa on oiva lisuke lounaalla. Harmittaa perunoiden keittäminen kuoritta pingispalloiksi, joskin niihin joku väittää tottuneensa ja pitää niitäkin hyvänä. Ihminen on sopeutuvainen ja tottuvainen näemmä lähes kaikkeen. Raskaat kermaperunat sekä ranskalaiset tai vastaavat kuuluvat ihan muiden ruokien lisukkeeksi kuin lounasruokien.

      Salaattikastikkeita ei saa sekoittaa salaatin sekaan. Itse jätän salaatin ottamatta kokonaan, jos siihe on sekoitettu jokin tuntematon kastike. Vatsani ei kaikenlaisia kastikkeita kestä, joten yleensä en edes itse lisää omaan annokseeni kaikkia kastikkeita.

      Tässäpä pieniä vinkkejä lounaiden valmistajille.

      • on todellakin

        Ei todellakaan ole ruoan tarjoajan vika, josseivat syöjät osaa syödä kohtuudella. Sama asia kuin syytettäisiin ruokakauppoja siitä, että itse ostamme rasvaista ruokaa.

        Ja jossei Amican herkut kelpaa, niin siinä sitten ottaa yhden perunan mukaansa aamulla kouluun lähtiessään ja syö koulussa sitten ruokatunnilla sen tai jättää ruokailun väliin.

        Ottaen huomioon, että opiskelijana Amican antama ruoka saattaa olla ainoa ruoka koko päivänä, niin kyllä minä ainakin mielelläni saan rahoilleni vastinetta.


    • myöskin pettynyt

      Täällä tuntuu monet langettavan tuomionsa kaikista Amican ravintoloista sen oman kokemuksensa perusteella. Mutta kas kun ne ei ole identtisiä!

      Meilläkin Amican ruokala koululla, ja ruoat pääsääntöisesti ihan jees, mutta salaatti on jo kuukausia ollut joka toinen päivä porkkanaraastetta ja joka toinen päivä jäävuorisalaattia (jossa joskus jota muuta koristeena, mutta vain koristeena). Kyllähän silläkin elää, mut ei haittais jos vaikka olis joskus jotain muutakin...

      Runsaskuituisen riisin / pastan puutteesta olen Amicalle jo vinkin laittanut. Olisi upeaa jos sellaista saisi joskus tarjolle, mutta raha asettaa rajoituksensa...

    • ex-amica

      Entisenä Amican tätinä voin sanoa, että se on raha, mikä ratkaisee. Jos leipomot, lihafirmat, Valio jne. nostavat hintoja niin tottakai se näkyy myös lounaan valikoimassakin. Eri vuodenaikoina esim. kasvisten hintojen erot on hyvinkin suuria, joten siksi sitä porkkanaraastetta saattaa olla usein. Mutta siitä myös tykätään...Makaronia saattaa olla salaatissa, jos sitä on vaikkapa edellisenä päivänä jäänyt lounaalta. Ruoan rasvaisuus on varmaan ihan paikkakohtasta, mutta Amica pyrkii terveelliseen, maittavan ruokaan. Ehkä se sitten kaikilla ei vielä onnistu.

    • ???

      "salaatti, johon on laitettu suuri määrä juustao"
      olisikohan kuitenkin juusto?

    • ???

      mikähän mahtaa olla juustao

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe