MITEN KORPUT PAISTETAAN?

missä asteessa/aika?

Pulla menee vanhaksi, laittaisin korppuja.

8

31463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korpuksi laitettava

      Äidin hyvä pullaleeta korpuksi: laitoin uuniin 125 astetta lämpöä, 1 tunti ja jätin yöksi jälkilämmölle. Hyviä tuli. Joten tässä resepti teille kaikille ei vastanneille!

    • viipaleita

      -3 cm paloiks ja ne vielä 3 osaan ja ei kun uuniin 150 astetta n 15 min. tai 50 astetta ja yön yli. Tarkista kun tulevat vaalena ruskeiksi, niin ulos.Korppuja säilytettiin lakanakankaisessa kangaspussissa, kuivassa ja huoneenlämpöisessä paikassa, säilyivät hyvin, Ennen sitä vanhasta mehusta mehukeitto. Ei parempaa välipalaa. Herkkua elähtäneestä leivästä.
      http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/k.html#koyh

    • elivii

      Pitko viipaleiksi ja viipaleet puoliksi pitkittäin. Voitelu voilla ja päälle ripotellaan kanelia ja sokeria. Uuni 50 astetta, luukun väliin joku pönkkä että pysyy vähän raollaan. Vaikka puulasta taikka patalappu. Annetaan olla muutama tunti tai yön yli.

    • Korppunainen

      Hyvin yksinkertaista; siivutan pitkon tai viinerit. Laitan leivinpaperin pellille. Pullat siihen ilman mitään maitoja ja sutimisia. Uuni 75-100. Uuni raolleen. Reilu tunti. Tai vaikka 1.5. Valmista. Kovettuvat vielä jäähtyessään

    • Korppumies

      kyl maar määki korpui tehra tykkään. Mä viipaloitte pulla tai vaalialeip siivuiksi, ja mää laitta uuniin 150 raatii ja 20 min. sit vaan sokerii ja runsaasti kaneli pääl.Kyl maar tule parhait korpui mitä mää tierä.Ja aika pali mää tieränki.

    • Anonyymi

      Nisuletti siivuiksi, pari cm, ohuet kärähtää helposti. Oikeeta voita pintaan ja tökkää sokurilautaseen (kanelista en tykkää). Halkaise pitkittäin ja pellille. Uuni 175 ja n. 10 min uunissa. Kyttää ettei pääse kärähtämään. Sisusta jää vähän pehmeäksi, kuivaa sitten ajan kanssa, nimittäin jos et syö kaikkia sitä ennen, ovat niin hyviä. Jos jää niin säilytä ilmavassa rasiassa, kuivuvat ihaniksi ja keitä kaffia kyytipojaksi!

    • Anonyymi

      mihin ne sitten laittaisit??

    • Anonyymi

      Itse laitan kauppojen punalaputetut wienerpitkot . täytetyt pitkot, ja tavanpitkot
      parinsentin siivuna pellille , ensin sataastetta 1tunti sitten viiskymmentä astetta
      3 tuntia jätän vaikka yöksi jälkilämpöön . Aamulla rapeita korppuja . Saman voi tehdä munkeille ym . säilyy kunhan on kuivunut hyvin . Peltipurkki Best säilytykseen...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      41
      3103
    2. Kaksi tyttöä putosi

      Minkä takia ne tytöt katolle oli kiivenny?
      Helsinki
      82
      3024
    3. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      193
      2522
    4. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      36
      2215
    5. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      27
      1539
    6. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1416
    7. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      23
      1413
    8. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      10
      1284
    9. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      13
      1279
    10. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      22
      1251
    Aihe