Mitä tämä "teksturointi" tarkoittaa? Liittyykö se jotenkin tähän geenimuunteluun?
Minä kuvittelin että tuo soijarouhe on terveellistä kun ravintoarvot ainakin on niin hyvät.
Teksturoitu soijapapurouhe
12
6626
Vastaukset
- ei ole
geenimuunneltua.
http://www.risetti.fi/ - drygujio
Eikös täsmälleen sama kysymys käsitelty muutama kuukausi sitten ja kysyjäkin oli ilmeisesti sama (ainakin teksti oli hyvin samankaltainen, mutten viitsi etsiä sitä aiempaa).
- ainakaan
kysyny mitään tämmöstä aikasemmin. vai että oli oikein "samankaltainen".. joku toinenkin on näköjään kiinnostunut SAMASTA ASIASTA.
joo en minä ole sama henkilö. - joka kysyi aiemmin
ainakaan kirjoitti:
kysyny mitään tämmöstä aikasemmin. vai että oli oikein "samankaltainen".. joku toinenkin on näköjään kiinnostunut SAMASTA ASIASTA.
joo en minä ole sama henkilö.Kun luin jostain että teollinen käsittely tekee soijasta epäterveellistä jopa terveydelle vaarallista
- c.A.Sf.
"Texturized vegetable protein" = "teksturoitu soija" = ekstruusiokäsitelty, vähärasvainen soija (kasviperäinen proteiini).
Ekstruusiokäsittely ei ole geenimuuntelua, vaan teollisuusprosessi, jossa soija altistetaan korkealle paineelle ja leikkausvoimille lämmityksen alaisena. Prosessi on sama, jolla valmistetaan useimmat aamiaismurot ja mm. juustosnacksit. Raaka-aineena voi toki olla geenimuunneltu soija.- niin....
mistäs sen sitten tietää mikä on geenimuunneltua ja mikä ei? onko jokin huomiollepantava seikka mistä voisi tämän todeta?
- vituttaa.com
Ihmisravinnoksi ei vielä toistaiseksi sallita yli 0,9 painoprosentia ylittäviä määriä gmo-aine tai lisäaineosia.
Soijalesitiiniä näytetään lisättävän vähän kaikkiin rasvoihin, yös Beceliin.. - two-socks
vituttaa.com kirjoitti:
Ihmisravinnoksi ei vielä toistaiseksi sallita yli 0,9 painoprosentia ylittäviä määriä gmo-aine tai lisäaineosia.
Soijalesitiiniä näytetään lisättävän vähän kaikkiin rasvoihin, yös Beceliin..Pakko viilata pilkkua tähän väliin, että toistaiseksi gmo-ainesta sisältäviä elintarvikkeita ei sallita ihmisravinnoksi SUOMESSA. Monissa muissa maissa ne on olleet markkinoilla jo vuosikymmeniä..
- johannes19
Teksturoidulla soijarouheella viitataan rouheeseen, jota syntyy ikäänkuin sivutuotteena soijasta öljyä puristettaessa. Ravintoarvot tosiaankin ovat aika kohdallaan, kun kuivanahan tavarasta on puolet proteiinia - ja rautaa ja kaikkea muutakin terveellisehköä on aika runsain mitoin.
Teksturointi ei viittaa millään tavoin sinua huolestuttavaan geenimanipulointiin, vaan täytynee ihan itse selvittää, millaista raakasoijaa kukin valmistaja käyttää. Esimerkiksi soyappetitin tuotteista erikseen netissä mainittiin, että kyseessä on nimenomaan ei-geenimanipuloitua soijaa. Kannattaa muissa tapauksissa asia tarkistaa, sillä suurin osa maailman soijasta on kuitenkin geenimanipuloitua. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on manipuloitu.- AKRYYLIAMIDI
Onko soijajauho teksturoitua. Olen aiemmin käyttänyt soijajauhoa mutta tuon mahdollisen teksturoinnin vuoksi olen lopettanut kun teksturointi "muuttaa" soijan epäterveelliseksi.
- johannes19
AKRYYLIAMIDI kirjoitti:
Onko soijajauho teksturoitua. Olen aiemmin käyttänyt soijajauhoa mutta tuon mahdollisen teksturoinnin vuoksi olen lopettanut kun teksturointi "muuttaa" soijan epäterveelliseksi.
Jos taas kerran tarkastellaan erästä soyappetitin tuotetta, niin parikymmentä prosenttia rasvaa viittaisi erittäin vahvasti teksturoimattomasta aineksesta jauhettuun tavaraan. Soijajauhoakin löytyy toki vähärasvaista, jossa rasvaa on alle prosentti - ja tämähän lienee tehty nimenomaan välttelemästäsi proteiini- ja kuitupitoisesta raaka-aineesta, joka jää soijaöljyä puristettaessa yli. Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.
- Hubax
AKRYYLIAMIDI kirjoitti:
Onko soijajauho teksturoitua. Olen aiemmin käyttänyt soijajauhoa mutta tuon mahdollisen teksturoinnin vuoksi olen lopettanut kun teksturointi "muuttaa" soijan epäterveelliseksi.
Soijajauhoa ei ole teksturoitu; teksturoinnilla soijatuotteille (vaikkapa soijapihviä tehtäessä) saadaan aikaan rakenne kuten edellä on mainittu.
Ekstruusiokäsittely ei tee soijasta epäterveellistä. Esim. akryyliamidia ei muodostu kun olosuhteet eivät ole sille suotuisat (muodostumiseen tarvittaisiin korkean lämpötila asparagiinia sokeria).
Soijassa on fytoestrogeenejä eli runsas käyttö vähentänee miehillä parranajon tarvetta... :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072765Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212300Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021886- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821157- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi233938