Viron työtilanteesta

Osaako kukaan sanoa sitä, pääseekö suomesta helposti Viroon töihin? Eli tarkoitin sitä, että onko suomessa jotain työvoimatoimiston kaltaista virastoa joka välittäisi suomalaisille juuri näitä Viron työpaikkoja?

Ajattelin niin, että kun Viro on myös EU-maa, joten näin ollen suomalaisten luulisi olevan helppoa päästä Viron työmarkkinoille. Itse olisin kiinnostunut työskentelystä juuri Virossa, koska maa on lähellä suomea ja lisäksi siellä pärjää hyvin myös suomen kielellä. Luin vaan yksi päivä Etelä-Suomen Sanomista sellaista juttua, että Viro yrittää rajoittaa ulkomaalaista työvoimaa sen takia, ettei oman maan kansalaisia jäisi liikaa työttömiksi. Tuo sääntö vaan hieman ihmetyttää, kun ymmärtääkseni ulkomaalaista työvoimaa ei voi rajoittaa jos kyse on EU-maiden kansalaisista.

Haluaisin tietää myös siitä, että miten hyvä koulutus pitää olla saadakseen töitä Virosta? Entä miten hyvin suomalaisten työnhakijoiden pitäisi osata viron kieltä? Ainakin Tallinnassa suurin osa tuntuu ymmärtävän hyvin suomea, vaikka tietenkin se viron kielen osaaminen olisi näitä työpaikkoja hakiessa isona plussana.

45

2874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sieltäkäsin

      Tuskinpa kannattaa sinne palkolliseksi mennä ellet ole jonkun alan (johtaja/asiantuntijatason) osaaja siten, että pystyt antamaan jollekin yritykselle kasvun eväitä...

      Entäpä jos teet kuten moni muu jonkun alan ammattilainen:

      Hankit osoitteen Virosta ja maksat verosi sinne. Perustat siellä rekisteröidyn yrityksen. Yritys voi olla käytännössä aluksi vaan sitä, että teet työtä Suomessa omiin nimiisi jonkun muun yrityksen (joka olisi muuten työnantaja) hommissa.

      Vaatii perehtymistä verotuksen ja muiden kulujen suhteen, että pystyy laskemaan omalle työlle veloituksen, että onko se kilpailukykyinen. Tiedän kuitenkin että näin toimitaan...

      • "Tuskinpa kannattaa sinne palkolliseksi mennä ellet ole jonkun alan (johtaja/asiantuntijatason) osaaja siten, että pystyt antamaan jollekin yritykselle kasvun eväitä..."

        No en ole mikään ammattiosaaja, enkä johtavassa asemassa oleva työntekijä, sillä olen vaihdellut työpaikkoja useasti ja tehnyt vain muutaman kuukauden mittaisia pätkätöitä. En olisikaan lähdössä Viroon töihin paremman palkan tai korkean elintason perässä, sillä syynä tähän olisi vain pelkästään halu työskennellä ulkomailla ja poissa suomesta. Haaveena kun olisi päästä joskus muuttamaan ulkomaille, mutta eniten epäilyttää tuo kielitaidon ja ammattitaidon puute. Näin ollen se Viro voisi olla sellainen hyvä välipaikka, jossa voisi asua ja työskennellä jonkin aikaa, kunnes olisi opetellut puhumaan parempaa englantia ja näkisi samalla hieman sitä, että minkälaista se ulkomailla työskentely oikein on. Voisi olla liian suuri harppaus, jos kerralla lähtisi töiden perässä vaikka johonkin Englantiin tai jenkkilään, kun ei ole mitään aikaisempaa kokemusta siitä ulkomailla työskentelystä.

        Olisin kiinnostunut erityisesti niin sanotuista "hanttihommista" joissa ei vaadita mitään ammattitaitoa ja pitkää työkokemusta kyseiseltä alalta. Olisin kiinnostunut erilaisista helpoista hommista, kuten esim. tiskaajan, siivoojan, nurmikonleikkaajan tai muun vastaavanlaisista töistä, joita voi saada ilman mitään koulutustakin. Eli niin sanotusti juuri sellaisista töistä, joita maahanmuuttajat tekevät usein monissa eri maissa.


    • Helsingissä on ainakin olemassa Kluuvin työvoimatoimisto, mitkä välittävät töitä. Tuskin sinun nyt kokonaan Suomesta tarvitse pois muuttaa ihan heti, voisit ainakin ensin kokeilla elämää Helsingissä.

      • "Helsingissä on ainakin olemassa Kluuvin työvoimatoimisto, mitkä välittävät töitä. Tuskin sinun nyt kokonaan Suomesta tarvitse pois muuttaa ihan heti, voisit ainakin ensin kokeilla elämää Helsingissä."

        Välittääkö tuo Kluuvin työvoimatoimisto siis duunia myös ulkomaille tai Viron työmarkkinoille? Olisin kiinnostunut juuri näistä Viron työpaikoista, koska se olisi tässä lähellä ja siellä voisi pärjätä jopa töissäkin suomen kielellä. Olisi vaan niin ihanaa päästä muuttamaan joskus pois täältä suomenmaasta, sen myötä kun ei tarvisi maksaa enää edes veroja tähän maahan. Tietenkin sitä voisi muuttaa myös vaikka Helsinkiin asumaan, mutta kuitenkin se ulkomailla asuminen tuntuisi vaan vieläkin houkuttelevammalta vaihtoehdolta.


      • DarkFear kirjoitti:

        "Helsingissä on ainakin olemassa Kluuvin työvoimatoimisto, mitkä välittävät töitä. Tuskin sinun nyt kokonaan Suomesta tarvitse pois muuttaa ihan heti, voisit ainakin ensin kokeilla elämää Helsingissä."

        Välittääkö tuo Kluuvin työvoimatoimisto siis duunia myös ulkomaille tai Viron työmarkkinoille? Olisin kiinnostunut juuri näistä Viron työpaikoista, koska se olisi tässä lähellä ja siellä voisi pärjätä jopa töissäkin suomen kielellä. Olisi vaan niin ihanaa päästä muuttamaan joskus pois täältä suomenmaasta, sen myötä kun ei tarvisi maksaa enää edes veroja tähän maahan. Tietenkin sitä voisi muuttaa myös vaikka Helsinkiin asumaan, mutta kuitenkin se ulkomailla asuminen tuntuisi vaan vieläkin houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

        http://www.mol.fi/toimistot/helsinki/

        Kuten varmaan ihan mikä tahansa muukin työvoimatoimisto. Selaa sivuja niin voit löytää työpaikan Virosta tai muualta ulkomailta.


      • Krusader kirjoitti:

        http://www.mol.fi/toimistot/helsinki/

        Kuten varmaan ihan mikä tahansa muukin työvoimatoimisto. Selaa sivuja niin voit löytää työpaikan Virosta tai muualta ulkomailta.

        Joo olen kyllä katsonut ennenkin näitä työkkärin sivuja, mutta valitettavasti sieltä löytyy vaan aika usein näitä työpaikkoja, joissa vaadittaisiin sitä hyvää koulutusta, ammattitaitoa ja työkokemusta. Ajattelin jos vaikka Helsingistä löytyisi jokin sellainen työvuokrausfirma tai muu vastaava, joka välittäisi töitä juuri ulkomaille. Yleensä näistä vuokratyöfirmoista löytyy aina paremmin näitä niin sanottuja "hanttihommia" joissa ei vaadita koulutuksia ja suurempaa ammattitaitoa.

        Olisi hieno homma, jos löytäisi Virosta jotain hanttihommia, kuten vaikka tiskaajan, siivoojan tai roskienkerääjän duunia. Olisin valmis tekemään Virossa jotain sellaisia duuneja, joista saisi sen verran fyrkkaa, että voisi elättää sillä itsensä.


    • tuossa koko ketjun

      eikä tämä ole mikään "saarna" kunhan vaan haluaisin tätimäisesti muistuttaa noista "ulkomaille" lähtemisen motiiveista ja syistä. veroja joutuu maksamaan kaikkialla ja se arki tulee vastaan jopa "ulkomailla". eli, mieti ihan rauhassa minne haluat ja MIKSI sinne haluat jos suunnittelet "ulkomaille" jääväsi pidemmäksi aikaa. seikkailumielellä jos olet liikkeellä niin sitten sillä ei ole niin väliä.

      viron palkat moisissa hanttihommissa ei muuten sitten ole kovin kummoiset....ja siitä kun maksat vuokrat ja ruuat niin käteen jää?

      jos "ulkomaille" haluat niin unohda moiset pehmeät laskut, että jos suomellakin vaikka pärjäisi...työkulttuuri on yksi, siihen päälle tulee virastot ja esim. vuokrasopimukset, kaikki ne arkipäiväiset kontaktit ja voin taata ettet suomella pärjää kaikissa tilanteissa, et edes virossa ja tallinnassa! älä anna kielitaidon pysäyttää, hyppää rohkeasti kielikylpyyn johonkin muuhun maahan - noita hanttihommissa työskenteleviä kun maailmalla katsoo niin ko maan kielitaito ei välttämättä ole kovin vahva. ja esimerkiksi (pohjois-)norjassa suomalaisiin ollaan hyvinkin totuttu ja palkkataso ihan eri luokkaa kuin virossa ;)

      Jos lähdet reissuun ja "ulkomaille" niin tee se rohkeasti ja muista olla sinnikäs kun se arki siellä uudessakin maassa koittaa. sisulla eteenpäin...ei se auvoista aina ole "ulkomaillakaan"

      • "eikä tämä ole mikään "saarna" kunhan vaan haluaisin tätimäisesti muistuttaa noista "ulkomaille" lähtemisen motiiveista ja syistä. veroja joutuu maksamaan kaikkialla ja se arki tulee vastaan jopa "ulkomailla". eli, mieti ihan rauhassa minne haluat ja MIKSI sinne haluat jos suunnittelet "ulkomaille" jääväsi pidemmäksi aikaa. seikkailumielellä jos olet liikkeellä niin sitten sillä ei ole niin väliä."

        Tiedän sen, että niitä veroja joutuu maksamaan kaikkialla, paitsi ehkä Monacossa tai muussa vastaavanlaisessa rikkaiden veroparatiisissa. Kuten sanoin tuossa alussa jo sen, että en ole lähdössä ulkomaille korkean elintason tai parempien palkkojen takia, vaan aivan muiden asioiden. Minulla kun olisi tähän ulkomaille lähtöön omia henkilökohtaisia syitä ja murheita, joita en nyt viitsisi alkaa kertomaan tällä palstalla.

        "viron palkat moisissa hanttihommissa ei muuten sitten ole kovin kummoiset....ja siitä kun maksat vuokrat ja ruuat niin käteen jää?"

        Ei ne palkat varmasti kovin huippuluokkaa ole jossain Viron hanttihommissa, tämä on jo minulla tiedossa. Mutta kuten sanoin sen, että en olisikaan lähdössä sinne Viroon parempien palkkojen perässä, vaan aivan muiden syiden takia.

        "jos "ulkomaille" haluat niin unohda moiset pehmeät laskut, että jos suomellakin vaikka pärjäisi...työkulttuuri on yksi, siihen päälle tulee virastot ja esim. vuokrasopimukset, kaikki ne arkipäiväiset kontaktit ja voin taata ettet suomella pärjää kaikissa tilanteissa, et edes virossa ja tallinnassa! älä anna kielitaidon pysäyttää, hyppää rohkeasti kielikylpyyn johonkin muuhun maahan - noita hanttihommissa työskenteleviä kun maailmalla katsoo niin ko maan kielitaito ei välttämättä ole kovin vahva. ja esimerkiksi (pohjois-)norjassa suomalaisiin ollaan hyvinkin totuttu ja palkkataso ihan eri luokkaa kuin virossa ;)"

        Tässä yritinkin kysellä sitä, että kuinka hyvin siellä Virossa pitäisi osata paikallista kieltä asioidakseen virastoissa ja hoitaakseen näitä arkipäivän asioita. Hieman vaan ihmetyttää, että miten ne ulkomaalaiset pärjäävät töissä ilman kunnollista kielitaitoa. Itse en ainakaan viitsisi lähteä töiden hakuun täysin kielitaidottomana, sillä paikallista kieltä täytyy varmasti hallita edes jonkin verran. Tietenkin osaa jonkin verran englantia, joten siitä voisi olla myös jotain apua. Olenkin miettinyt jonkin aikaa sitä, että jos alkaisi opiskella sitä viron kieltä jo täällä suomessa ja lähtisi vasta sitten työnhakuun, kun viron kielen alkeet olisivat hallussa.


      • tarkoituksenani
        DarkFear kirjoitti:

        "eikä tämä ole mikään "saarna" kunhan vaan haluaisin tätimäisesti muistuttaa noista "ulkomaille" lähtemisen motiiveista ja syistä. veroja joutuu maksamaan kaikkialla ja se arki tulee vastaan jopa "ulkomailla". eli, mieti ihan rauhassa minne haluat ja MIKSI sinne haluat jos suunnittelet "ulkomaille" jääväsi pidemmäksi aikaa. seikkailumielellä jos olet liikkeellä niin sitten sillä ei ole niin väliä."

        Tiedän sen, että niitä veroja joutuu maksamaan kaikkialla, paitsi ehkä Monacossa tai muussa vastaavanlaisessa rikkaiden veroparatiisissa. Kuten sanoin tuossa alussa jo sen, että en ole lähdössä ulkomaille korkean elintason tai parempien palkkojen takia, vaan aivan muiden asioiden. Minulla kun olisi tähän ulkomaille lähtöön omia henkilökohtaisia syitä ja murheita, joita en nyt viitsisi alkaa kertomaan tällä palstalla.

        "viron palkat moisissa hanttihommissa ei muuten sitten ole kovin kummoiset....ja siitä kun maksat vuokrat ja ruuat niin käteen jää?"

        Ei ne palkat varmasti kovin huippuluokkaa ole jossain Viron hanttihommissa, tämä on jo minulla tiedossa. Mutta kuten sanoin sen, että en olisikaan lähdössä sinne Viroon parempien palkkojen perässä, vaan aivan muiden syiden takia.

        "jos "ulkomaille" haluat niin unohda moiset pehmeät laskut, että jos suomellakin vaikka pärjäisi...työkulttuuri on yksi, siihen päälle tulee virastot ja esim. vuokrasopimukset, kaikki ne arkipäiväiset kontaktit ja voin taata ettet suomella pärjää kaikissa tilanteissa, et edes virossa ja tallinnassa! älä anna kielitaidon pysäyttää, hyppää rohkeasti kielikylpyyn johonkin muuhun maahan - noita hanttihommissa työskenteleviä kun maailmalla katsoo niin ko maan kielitaito ei välttämättä ole kovin vahva. ja esimerkiksi (pohjois-)norjassa suomalaisiin ollaan hyvinkin totuttu ja palkkataso ihan eri luokkaa kuin virossa ;)"

        Tässä yritinkin kysellä sitä, että kuinka hyvin siellä Virossa pitäisi osata paikallista kieltä asioidakseen virastoissa ja hoitaakseen näitä arkipäivän asioita. Hieman vaan ihmetyttää, että miten ne ulkomaalaiset pärjäävät töissä ilman kunnollista kielitaitoa. Itse en ainakaan viitsisi lähteä töiden hakuun täysin kielitaidottomana, sillä paikallista kieltä täytyy varmasti hallita edes jonkin verran. Tietenkin osaa jonkin verran englantia, joten siitä voisi olla myös jotain apua. Olenkin miettinyt jonkin aikaa sitä, että jos alkaisi opiskella sitä viron kieltä jo täällä suomessa ja lähtisi vasta sitten työnhakuun, kun viron kielen alkeet olisivat hallussa.

        oli lähinnä vain tarkentaa ajatusta siitä että kun lähdet "ulkomaille" niin sitten lähdet, harvemmin se onnistuu "pehmeällä laskulla" - paitsi jos pystyy pitämään suomessa osoitteen ja muuta. kun arki tulee vastaan se saattaa iskeä aika rajustikin - byrokratia, kieli, kulttuuri, ruoka, jnejne ja siinä vaiheessa ei paljoa auta oletko virossa vai saksassa. paitsi että virosta pääsee nopeammin suomeen :)! oli EU-maa tai ei niin olet aina kuitenkin vieraan maan kansalainen ja sen kyllä huomaat. kokeile ensin vaikka kesätöitä jossain "ulkomailla" niin tiedät vähän miltä se tuntuu. mutta, rutosti onnea työn ja muun etsintään.


      • tarkoituksenani kirjoitti:

        oli lähinnä vain tarkentaa ajatusta siitä että kun lähdet "ulkomaille" niin sitten lähdet, harvemmin se onnistuu "pehmeällä laskulla" - paitsi jos pystyy pitämään suomessa osoitteen ja muuta. kun arki tulee vastaan se saattaa iskeä aika rajustikin - byrokratia, kieli, kulttuuri, ruoka, jnejne ja siinä vaiheessa ei paljoa auta oletko virossa vai saksassa. paitsi että virosta pääsee nopeammin suomeen :)! oli EU-maa tai ei niin olet aina kuitenkin vieraan maan kansalainen ja sen kyllä huomaat. kokeile ensin vaikka kesätöitä jossain "ulkomailla" niin tiedät vähän miltä se tuntuu. mutta, rutosti onnea työn ja muun etsintään.

        Ymmärtääkseni EU-maiden kansalaiset pystyvät työskentelemään toisessa EU-maassa niin, ettei heidän tarvitse olla kirjoilla siellä maassa missä he työskentelevät. Eniten ongelmia saattaa tulla tietenkin byrokratiassa, sillä näitä asioita tulee eteen myös suomessakin. Tietenkin vieraan maan kansalaisena sitä voi olla eri arvoisessa asemassa kun paikalliset, mutta siihenkin pitää vaan osata sopeutua ja vielä kun asia ei tule mitenkään yllätyksenä.

        En ole koskaan pitänyt suomalaista kulttuuria, elämäntapoja ja muita suomalaisuuteen liittyyviä asioita mitenkään niin ylivertaisena ja kaikkein parhaina, ettenkö osaisi sopeutua eri maan kulttuuriin ja elämänmenoon. Suurin ongelma tuossa ulkomaille lähtemisessä on ainoastaan tuo kielitaito, mutta se tietenkin kannattaa opetella edes jotenkin ennen tuonne ulkomaille lähtöä, ettei joudu olemaan siellä täysin kielitaidottomana. Viro nyt kuitenkin loppupelissä melko samanlainen maa kun suomi, joten ei se ruoka siellä ole niin erilaista, etteikö sitä voisi syödä. Kaupoista voi ostaa sielläkin mieleistä safkaa ja erilaisia ruokapaikkoja löytyy kyllä kaupungilta. Korkea elintaso ei ole ollut minulle koskaan mitenkään tärkeä asia, joten se Viron huonompi elintaso ja pienemmät palkat eivät haittaisi minua ollenkaan.


      • hyvin mitä tarkoitat
        DarkFear kirjoitti:

        Ymmärtääkseni EU-maiden kansalaiset pystyvät työskentelemään toisessa EU-maassa niin, ettei heidän tarvitse olla kirjoilla siellä maassa missä he työskentelevät. Eniten ongelmia saattaa tulla tietenkin byrokratiassa, sillä näitä asioita tulee eteen myös suomessakin. Tietenkin vieraan maan kansalaisena sitä voi olla eri arvoisessa asemassa kun paikalliset, mutta siihenkin pitää vaan osata sopeutua ja vielä kun asia ei tule mitenkään yllätyksenä.

        En ole koskaan pitänyt suomalaista kulttuuria, elämäntapoja ja muita suomalaisuuteen liittyyviä asioita mitenkään niin ylivertaisena ja kaikkein parhaina, ettenkö osaisi sopeutua eri maan kulttuuriin ja elämänmenoon. Suurin ongelma tuossa ulkomaille lähtemisessä on ainoastaan tuo kielitaito, mutta se tietenkin kannattaa opetella edes jotenkin ennen tuonne ulkomaille lähtöä, ettei joudu olemaan siellä täysin kielitaidottomana. Viro nyt kuitenkin loppupelissä melko samanlainen maa kun suomi, joten ei se ruoka siellä ole niin erilaista, etteikö sitä voisi syödä. Kaupoista voi ostaa sielläkin mieleistä safkaa ja erilaisia ruokapaikkoja löytyy kyllä kaupungilta. Korkea elintaso ei ole ollut minulle koskaan mitenkään tärkeä asia, joten se Viron huonompi elintaso ja pienemmät palkat eivät haittaisi minua ollenkaan.

        Mutta ymmärrät varmaan paremmin mitä tarkoitan kun olet "ulkomailla" asunut vaikka vuoden ;) - asioita tulee paljon yllätyksenä ja on paljon asioita joihin ei niin vain sopeudukaan. tai luulee ensin sopeutuneensa mutta... ja yhtäkkiä saatat huomata olevasi "hyvinkin suomalainen"

        pointti vaan nyt siinä et jos luulet ja ajattelet että pääset virossa "helpommalla" - sieltä paljastuu aivan toisenlainen maa kun olet siellä hetken asunut ;) - tämä pätee kaikkiin maihin.

        mutta siis onnea jatkoon ja työn etsintään mihin sitten ikinä päädytkään. jeps...


      • hyvin mitä tarkoitat kirjoitti:

        Mutta ymmärrät varmaan paremmin mitä tarkoitan kun olet "ulkomailla" asunut vaikka vuoden ;) - asioita tulee paljon yllätyksenä ja on paljon asioita joihin ei niin vain sopeudukaan. tai luulee ensin sopeutuneensa mutta... ja yhtäkkiä saatat huomata olevasi "hyvinkin suomalainen"

        pointti vaan nyt siinä et jos luulet ja ajattelet että pääset virossa "helpommalla" - sieltä paljastuu aivan toisenlainen maa kun olet siellä hetken asunut ;) - tämä pätee kaikkiin maihin.

        mutta siis onnea jatkoon ja työn etsintään mihin sitten ikinä päädytkään. jeps...

        "Mutta ymmärrät varmaan paremmin mitä tarkoitan kun olet "ulkomailla" asunut vaikka vuoden ;) - asioita tulee paljon yllätyksenä ja on paljon asioita joihin ei niin vain sopeudukaan. tai luulee ensin sopeutuneensa mutta... ja yhtäkkiä saatat huomata olevasi "hyvinkin suomalainen". "

        No yleensä suomalaisilla ne suurimmat sopeutumisongelmat johtuvat lähinnä koti-ikävästä, kaipuusta suomeen ja varsinkin siitä, jos se elintaso ei ole uudessa maassa yhtä hyvä ja korkea kun mitä suomessa. Mutta kun itselleni tämä korkea elintaso ei ole ollut ikinä mikään tärkeä asia, niin sen vuoksi se sopeutuminen uuteen maahan on paljon helpompaa kun monilla suomalaisilla keskimäärin. Jos ulkomaille muuttaisiin, niin tätä suomenmaata minulla ei tulisi ollenkaan ikävä, koska en ole ikinä tuntenut oloani tässä maassa oikein kotoisaksi. Koti-ikävä voisi tulla tietenkin siinä mielessä, että vanhempia ja muutamia muita ihmisiä voisi jäädä kaipaamaan, mutta kuitenkin tuo Viro on niin lähellä, että sieltä pääsee vielä useasti vierailulle suomeen läheistensä luokse.

        "pointti vaan nyt siinä et jos luulet ja ajattelet että pääset virossa "helpommalla" - sieltä paljastuu aivan toisenlainen maa kun olet siellä hetken asunut ;) - tämä pätee kaikkiin maihin."

        Täytyy vaan osata sopeutua uuteen maahan ja erilaiseen elämänmenoon, ei se nyt niin vaikeaa voi olla.


      • jo sanoin
        DarkFear kirjoitti:

        "Mutta ymmärrät varmaan paremmin mitä tarkoitan kun olet "ulkomailla" asunut vaikka vuoden ;) - asioita tulee paljon yllätyksenä ja on paljon asioita joihin ei niin vain sopeudukaan. tai luulee ensin sopeutuneensa mutta... ja yhtäkkiä saatat huomata olevasi "hyvinkin suomalainen". "

        No yleensä suomalaisilla ne suurimmat sopeutumisongelmat johtuvat lähinnä koti-ikävästä, kaipuusta suomeen ja varsinkin siitä, jos se elintaso ei ole uudessa maassa yhtä hyvä ja korkea kun mitä suomessa. Mutta kun itselleni tämä korkea elintaso ei ole ollut ikinä mikään tärkeä asia, niin sen vuoksi se sopeutuminen uuteen maahan on paljon helpompaa kun monilla suomalaisilla keskimäärin. Jos ulkomaille muuttaisiin, niin tätä suomenmaata minulla ei tulisi ollenkaan ikävä, koska en ole ikinä tuntenut oloani tässä maassa oikein kotoisaksi. Koti-ikävä voisi tulla tietenkin siinä mielessä, että vanhempia ja muutamia muita ihmisiä voisi jäädä kaipaamaan, mutta kuitenkin tuo Viro on niin lähellä, että sieltä pääsee vielä useasti vierailulle suomeen läheistensä luokse.

        "pointti vaan nyt siinä et jos luulet ja ajattelet että pääset virossa "helpommalla" - sieltä paljastuu aivan toisenlainen maa kun olet siellä hetken asunut ;) - tämä pätee kaikkiin maihin."

        Täytyy vaan osata sopeutua uuteen maahan ja erilaiseen elämänmenoon, ei se nyt niin vaikeaa voi olla.

        niin onnea työnhakuun ja muuhun ;) - turha tätä nyt on jatkaa. keskustellaan lisää parin vuoden päästä kun olet paria kokemusta rikkaampi...toivottavasti löydät mukavan paikan asua ja tehdä töitä!


      • juttuja tässä:
        DarkFear kirjoitti:

        "Mutta ymmärrät varmaan paremmin mitä tarkoitan kun olet "ulkomailla" asunut vaikka vuoden ;) - asioita tulee paljon yllätyksenä ja on paljon asioita joihin ei niin vain sopeudukaan. tai luulee ensin sopeutuneensa mutta... ja yhtäkkiä saatat huomata olevasi "hyvinkin suomalainen". "

        No yleensä suomalaisilla ne suurimmat sopeutumisongelmat johtuvat lähinnä koti-ikävästä, kaipuusta suomeen ja varsinkin siitä, jos se elintaso ei ole uudessa maassa yhtä hyvä ja korkea kun mitä suomessa. Mutta kun itselleni tämä korkea elintaso ei ole ollut ikinä mikään tärkeä asia, niin sen vuoksi se sopeutuminen uuteen maahan on paljon helpompaa kun monilla suomalaisilla keskimäärin. Jos ulkomaille muuttaisiin, niin tätä suomenmaata minulla ei tulisi ollenkaan ikävä, koska en ole ikinä tuntenut oloani tässä maassa oikein kotoisaksi. Koti-ikävä voisi tulla tietenkin siinä mielessä, että vanhempia ja muutamia muita ihmisiä voisi jäädä kaipaamaan, mutta kuitenkin tuo Viro on niin lähellä, että sieltä pääsee vielä useasti vierailulle suomeen läheistensä luokse.

        "pointti vaan nyt siinä et jos luulet ja ajattelet että pääset virossa "helpommalla" - sieltä paljastuu aivan toisenlainen maa kun olet siellä hetken asunut ;) - tämä pätee kaikkiin maihin."

        Täytyy vaan osata sopeutua uuteen maahan ja erilaiseen elämänmenoon, ei se nyt niin vaikeaa voi olla.

        Olethan jo suorittanut armeijan? Ainakin Virossa sillä on suuri merkitys ja muuallakin. Sotilaspassi mukaan jota voit näyttää työhaastattelussa. Virolaiset arvostavat Suomea ja Suomen armeijaa, sekä tietysti historiaa (talvisota). Tällä tavalla saat krediittiä ja työnsaanti helpottuu (puhumattakaan paremmista hommista).

        Onnea matkaan ;)


    • Meduuli

      Eipä taida mitään valmista hanttihommien välitystä tuohon suuntaan löytyä, niitä tekijöitä löytyy sieltä omastakin takaa.

      Virta vie toiseen suuntaan, virolaiset ja muut itäeurooppalaiset lähtevät työntekoon Suomeen ja muualle Länsi-Eurooppaan, myös hanttihommiinkin. Käytännössä hanttihommien perässä lähdetään köyhästä maasta rikkampaan. Parempia kohteita voisivat olla muut Pohjoismaat, joissa suomalaisiakin on ennestään ja heihin on totuttu, sekä Iso-Britannia, joka vetää työvoimaa varsinkin Itä-Euroopasta.

      Jos et ole ihan koulussa tunneilla nukkunut, niin kouluruotsi tai -englanti auttavat paljon enemmän kuin puuttuva viron taito.

      Jos nyt on pakko lähteä Viroon hanttihommin, niin mene laivalla Tallinnaan, hanki halpa kämppä viikoksi-pariksi ja etsi työtä paikan päältä.

    • Olet kuitenkin lukenut peruskoulun englannin kielen ja varmaan ammattikoulussakin jonkun verran englantia, joten suosittelisin kyllä lähtemistä mieluummin Australiaan. Minun mielestä Australiasta löytyy paljon erilaisia hanttihommia. Maa on muutenkin eksoottinen, lämmin ja ihmiset ovat aivan eri planeetalta kuin tunteettomat ja kylmät suomalaiset. Työvoimatoimistossa neuvotaan varmasti kaikki käytännön järjestelyt miten sinne pääsee töihin.

      Tuo Viro ei varmasti ole niin houkutteleva paikka kuitenkaan kun ei osaa kieltäkään pätkääkään. Onhan Viro kuitenkin suomea huomattavasti parempi paikka asua kun on kysymys ihmisten suvaitsevaisista asenteista.

      Muistaisin että Australiaan järjestetään vuosittain kielikurssimatkoja ja näitä hanttihommareissuja. Voithan lähteä ihan kielikurssille. Mutta jos saat selvitettyä työmahdollisuuksista niin haluaisin myös tietää mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla. Lähtisin mielelläni vaikka viikon varotusajalla tästä maasta helvettiin ja äkkiä. Itse olen kuitenkin opiskellut insinööritutkinnon ja se kyllä riittää itselleni jos tästä maasta vaan pääsee lopullisesti eroon.

      • ?????

        "Onhan Viro kuitenkin suomea huomattavasti parempi paikka asua kun on kysymys ihmisten suvaitsevaisista asenteista."

        :) - sillähän sitä pitkälle pääseekin??


      • vaan!
        ????? kirjoitti:

        "Onhan Viro kuitenkin suomea huomattavasti parempi paikka asua kun on kysymys ihmisten suvaitsevaisista asenteista."

        :) - sillähän sitä pitkälle pääseekin??

        Ei kannata ihmetellä kummallisia kommentteja näiltä herroilta: DarkFear, Rauhanpuolesta ja Krusader.

        He haluavat muuttaa Suomesta pois, koska täällä on niin "militaristinen" henki ja heidän elämänsä on tuhoutunut asevelvollisuuden takia.

        Viro on kuulemma paratiisi Suomeen verrattuna, samoin kuin Venäjä.

        Omassa harkinnassanne on, kuinka vakavasti jaksatte noita juttuja ottaa. He terrorisoivat erästä toistakin palstaa.


      • antaa
        vaan! kirjoitti:

        Ei kannata ihmetellä kummallisia kommentteja näiltä herroilta: DarkFear, Rauhanpuolesta ja Krusader.

        He haluavat muuttaa Suomesta pois, koska täällä on niin "militaristinen" henki ja heidän elämänsä on tuhoutunut asevelvollisuuden takia.

        Viro on kuulemma paratiisi Suomeen verrattuna, samoin kuin Venäjä.

        Omassa harkinnassanne on, kuinka vakavasti jaksatte noita juttuja ottaa. He terrorisoivat erästä toistakin palstaa.

        kaikkien kukkien kukkia vaan ;) - mutta näköjään Australiakin kelpasi....logiikka?


      • tässä:
        antaa kirjoitti:

        kaikkien kukkien kukkia vaan ;) - mutta näköjään Australiakin kelpasi....logiikka?

        "..mutta näköjään Australiakin kelpasi....logiikka?"

        Siellä ei ole asevelvollisuutta - eli ei militaristinen valtio. Ja sen perusteella kaikki ihmiset ovat suvaitsevaisia ja onni kukoistaa.

        Että sellainen logiikka.


      • olisipa
        tässä: kirjoitti:

        "..mutta näköjään Australiakin kelpasi....logiikka?"

        Siellä ei ole asevelvollisuutta - eli ei militaristinen valtio. Ja sen perusteella kaikki ihmiset ovat suvaitsevaisia ja onni kukoistaa.

        Että sellainen logiikka.

        kaikki aina noin ihanaa ja yksinkertaista...:)


      • "Olet kuitenkin lukenut peruskoulun englannin kielen ja varmaan ammattikoulussakin jonkun verran englantia, joten suosittelisin kyllä lähtemistä mieluummin Australiaan. Minun mielestä Australiasta löytyy paljon erilaisia hanttihommia. Maa on muutenkin eksoottinen, lämmin ja ihmiset ovat aivan eri planeetalta kuin tunteettomat ja kylmät suomalaiset. Työvoimatoimistossa neuvotaan varmasti kaikki käytännön järjestelyt miten sinne pääsee töihin."

        Olen kyllä lukenut englantia peruskoulussa ja sen jälkeen ammattikoulussa, mutta valitettavasti epäilen vaan englannin kielen taitoni riittävyyttä vaikka Australian työmarkkinoilla. Asuinpaikkana Australia olisi kyllä aivan mahtava maa ja ilmapiiri olisikin siellä täysin erilainen kun täällä suomessa. Täytyy katsella työkkäristä lisää tietoa näistä aussien työmarkkinoista.

        "Tuo Viro ei varmasti ole niin houkutteleva paikka kuitenkaan kun ei osaa kieltäkään pätkääkään. Onhan Viro kuitenkin suomea huomattavasti parempi paikka asua kun on kysymys ihmisten suvaitsevaisista asenteista."

        Mielestäni Viro olisi paljon parempi ja mielekkäämpi paikka elää ja asua kun tämä suomenmaa, jossa en vaan ole ikinä kokenut oloani onnelliseksi. Tietenkin lähtisin työn perässä mieluummin vaikka britteihin tai Australiaan, mutta ajattelin jos kokeilisi tuota Viron ensin sellaisena niin sanottuna väliaikaisena asuinpaikkana. Saisi ensin hieman kokemusta ulkomailla asumisesta ja työskentelystä. Samalla voisi siellä opiskella englantia ja lähtisi vasta sen jälkeen hakemaan duunia Australiasta tai briteistä, kun olisi saanut parannettua sitä englannin kielen taitoa. Mielestäni virolaiset ovat vaikuttaneet ihan mukavilta ja ystävällisiltä ihmisiltä, joten siinä mielessä se Viro olisi kyllä paljon parempi maa elää, asua ja työskennellä kun tämä suomenmaa.

        "Muistaisin että Australiaan järjestetään vuosittain kielikurssimatkoja ja näitä hanttihommareissuja. Voithan lähteä ihan kielikurssille. Mutta jos saat selvitettyä työmahdollisuuksista niin haluaisin myös tietää mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla. Lähtisin mielelläni vaikka viikon varotusajalla tästä maasta helvettiin ja äkkiä. Itse olen kuitenkin opiskellut insinööritutkinnon ja se kyllä riittää itselleni jos tästä maasta vaan pääsee lopullisesti eroon."

        Täytyykin ottaa selvää näistä Australian mahdollisista hanttihommareissuista, sillä ne kuulostaisivat erittäin mielenkiintoisilta mahdolisuuksilta. Itse ainakin työskentelisin paljon mieluummin Australiassa pesemässä ikkunoita ja tiskaamassa astioita reilun 1000-euron kuukausipalkalla, kun että tekisin suomessa jotain parempipalkkaista duunia. Mikään ei minua täällä suomessa edes pidättelisi, sillä en ole koskaan tehnyt täällä vakituisia töitä, eikä tänne edes jäisi kovinkaan paljoa sellaisia ihmisiä joita jäisin täältä oikein kovasti kaipaamaan.


      • vaan! kirjoitti:

        Ei kannata ihmetellä kummallisia kommentteja näiltä herroilta: DarkFear, Rauhanpuolesta ja Krusader.

        He haluavat muuttaa Suomesta pois, koska täällä on niin "militaristinen" henki ja heidän elämänsä on tuhoutunut asevelvollisuuden takia.

        Viro on kuulemma paratiisi Suomeen verrattuna, samoin kuin Venäjä.

        Omassa harkinnassanne on, kuinka vakavasti jaksatte noita juttuja ottaa. He terrorisoivat erästä toistakin palstaa.

        "Ei kannata ihmetellä kummallisia kommentteja näiltä herroilta: DarkFear, Rauhanpuolesta ja Krusader."

        Miksi me emme saisi keskustella tällä palstalla näistä aiheista, eli niistä ulkomaiden työmarkkinoista?

        "He haluavat muuttaa Suomesta pois, koska täällä on niin "militaristinen" henki ja heidän elämänsä on tuhoutunut asevelvollisuuden takia."

        Tämä onkin täysin totta, sen vuoksi kun me haluamme juuri muuttaa pois suomesta ja tämä onkin oikea palsta keskustella tästä asiasta, kun puheenaiheena ovat ulkomaiden työmarkkinat, joista olemme kiinnostuneita.

        "Viro on kuulemma paratiisi Suomeen verrattuna, samoin kuin Venäjä."

        Mitä se sinua yleensä haittaa, että mitä maata ihmiset pitävät hyvänä valtiona ja mitä eivät? Tietenkin sinun mielestä tämän aiheen aloittaminen oli aivan hirveä loukkaus suomea ja suomalaisia kohtaan, kun joku suomalainen oli kiinnostuneempi Viron työpaikoista kun suomessa työskentelystä.

        "Omassa harkinnassanne on, kuinka vakavasti jaksatte noita juttuja ottaa. He terrorisoivat erästä toistakin palstaa."

        Me emme terrorisoi tällä palstalla kuule yhtään mitään. Minä aloitin vaan asiallisen keskustelun, jossa halusin saada tietoa Viron työmarkkinoista ja työtilanteesta. Valitettavasti en ole saanut tässä juurikaan tietoa siitä aiheesta, mistä olisin halunnut, eli näistä Viron työpaikoista, työmahdollisuuksista, byrokratiasta ja muusta vastaavasta. Sen sijaan monet tästä kyselystä ilmeisesti loukkaantuneet suomalaiset ovat tulleet vaan enemmänkin vittuilemaan siitä asiasta, kun olen kiinnostuneempi Virossa työskentelystä kun täällä suomessa asumisesta ja työskentelystä. Eikö tämä palsta ole juuri se, jossa voi kysellä näistä eri maiden työmahdollisuuksista ja työpaikoista? Joten mitä sinä oikein tulet siitä minulle vittuilemaan, jos haluan saada tästä asiasta tietoa. Jos haluat väitellä minun, Krusin ja RP:n kanssa tästä asevelvollisuusasiasta, niin tehdään se väittely tuolla palstalla johon se kuuluu eli tuolla yhteiskuntaosion Sivarit&totaalit -palstalla, mutta ei aleta nyt puhua siitä aiheesta tällä palstalla johon se ei kuulu pätkän vertaa.


      • huomautus:
        DarkFear kirjoitti:

        "Ei kannata ihmetellä kummallisia kommentteja näiltä herroilta: DarkFear, Rauhanpuolesta ja Krusader."

        Miksi me emme saisi keskustella tällä palstalla näistä aiheista, eli niistä ulkomaiden työmarkkinoista?

        "He haluavat muuttaa Suomesta pois, koska täällä on niin "militaristinen" henki ja heidän elämänsä on tuhoutunut asevelvollisuuden takia."

        Tämä onkin täysin totta, sen vuoksi kun me haluamme juuri muuttaa pois suomesta ja tämä onkin oikea palsta keskustella tästä asiasta, kun puheenaiheena ovat ulkomaiden työmarkkinat, joista olemme kiinnostuneita.

        "Viro on kuulemma paratiisi Suomeen verrattuna, samoin kuin Venäjä."

        Mitä se sinua yleensä haittaa, että mitä maata ihmiset pitävät hyvänä valtiona ja mitä eivät? Tietenkin sinun mielestä tämän aiheen aloittaminen oli aivan hirveä loukkaus suomea ja suomalaisia kohtaan, kun joku suomalainen oli kiinnostuneempi Viron työpaikoista kun suomessa työskentelystä.

        "Omassa harkinnassanne on, kuinka vakavasti jaksatte noita juttuja ottaa. He terrorisoivat erästä toistakin palstaa."

        Me emme terrorisoi tällä palstalla kuule yhtään mitään. Minä aloitin vaan asiallisen keskustelun, jossa halusin saada tietoa Viron työmarkkinoista ja työtilanteesta. Valitettavasti en ole saanut tässä juurikaan tietoa siitä aiheesta, mistä olisin halunnut, eli näistä Viron työpaikoista, työmahdollisuuksista, byrokratiasta ja muusta vastaavasta. Sen sijaan monet tästä kyselystä ilmeisesti loukkaantuneet suomalaiset ovat tulleet vaan enemmänkin vittuilemaan siitä asiasta, kun olen kiinnostuneempi Virossa työskentelystä kun täällä suomessa asumisesta ja työskentelystä. Eikö tämä palsta ole juuri se, jossa voi kysellä näistä eri maiden työmahdollisuuksista ja työpaikoista? Joten mitä sinä oikein tulet siitä minulle vittuilemaan, jos haluan saada tästä asiasta tietoa. Jos haluat väitellä minun, Krusin ja RP:n kanssa tästä asevelvollisuusasiasta, niin tehdään se väittely tuolla palstalla johon se kuuluu eli tuolla yhteiskuntaosion Sivarit&totaalit -palstalla, mutta ei aleta nyt puhua siitä aiheesta tällä palstalla johon se ei kuulu pätkän vertaa.

        "Sen sijaan monet tästä kyselystä ilmeisesti loukkaantuneet suomalaiset ovat tulleet vaan enemmänkin vittuilemaan siitä asiasta, kun olen kiinnostuneempi Virossa työskentelystä kun täällä suomessa asumisesta ja työskentelystä."

        Ei sinulle kukaan ole vittuillut, vaan yrittänyt asiallisesti neuvoa. Ei se elämä Virossa ole välttämättä sellaista kun kuvittelet. Eikä sinne todellakaan kannata lähteä Suomea "karkuun" - voi tulla ikäviä yllätyksiä. Ei unelmia tarvitse haudata, mutta ei kannata olla lapsellinenkaan.


      • pallontallaaja66
        DarkFear kirjoitti:

        "Olet kuitenkin lukenut peruskoulun englannin kielen ja varmaan ammattikoulussakin jonkun verran englantia, joten suosittelisin kyllä lähtemistä mieluummin Australiaan. Minun mielestä Australiasta löytyy paljon erilaisia hanttihommia. Maa on muutenkin eksoottinen, lämmin ja ihmiset ovat aivan eri planeetalta kuin tunteettomat ja kylmät suomalaiset. Työvoimatoimistossa neuvotaan varmasti kaikki käytännön järjestelyt miten sinne pääsee töihin."

        Olen kyllä lukenut englantia peruskoulussa ja sen jälkeen ammattikoulussa, mutta valitettavasti epäilen vaan englannin kielen taitoni riittävyyttä vaikka Australian työmarkkinoilla. Asuinpaikkana Australia olisi kyllä aivan mahtava maa ja ilmapiiri olisikin siellä täysin erilainen kun täällä suomessa. Täytyy katsella työkkäristä lisää tietoa näistä aussien työmarkkinoista.

        "Tuo Viro ei varmasti ole niin houkutteleva paikka kuitenkaan kun ei osaa kieltäkään pätkääkään. Onhan Viro kuitenkin suomea huomattavasti parempi paikka asua kun on kysymys ihmisten suvaitsevaisista asenteista."

        Mielestäni Viro olisi paljon parempi ja mielekkäämpi paikka elää ja asua kun tämä suomenmaa, jossa en vaan ole ikinä kokenut oloani onnelliseksi. Tietenkin lähtisin työn perässä mieluummin vaikka britteihin tai Australiaan, mutta ajattelin jos kokeilisi tuota Viron ensin sellaisena niin sanottuna väliaikaisena asuinpaikkana. Saisi ensin hieman kokemusta ulkomailla asumisesta ja työskentelystä. Samalla voisi siellä opiskella englantia ja lähtisi vasta sen jälkeen hakemaan duunia Australiasta tai briteistä, kun olisi saanut parannettua sitä englannin kielen taitoa. Mielestäni virolaiset ovat vaikuttaneet ihan mukavilta ja ystävällisiltä ihmisiltä, joten siinä mielessä se Viro olisi kyllä paljon parempi maa elää, asua ja työskennellä kun tämä suomenmaa.

        "Muistaisin että Australiaan järjestetään vuosittain kielikurssimatkoja ja näitä hanttihommareissuja. Voithan lähteä ihan kielikurssille. Mutta jos saat selvitettyä työmahdollisuuksista niin haluaisin myös tietää mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla. Lähtisin mielelläni vaikka viikon varotusajalla tästä maasta helvettiin ja äkkiä. Itse olen kuitenkin opiskellut insinööritutkinnon ja se kyllä riittää itselleni jos tästä maasta vaan pääsee lopullisesti eroon."

        Täytyykin ottaa selvää näistä Australian mahdollisista hanttihommareissuista, sillä ne kuulostaisivat erittäin mielenkiintoisilta mahdolisuuksilta. Itse ainakin työskentelisin paljon mieluummin Australiassa pesemässä ikkunoita ja tiskaamassa astioita reilun 1000-euron kuukausipalkalla, kun että tekisin suomessa jotain parempipalkkaista duunia. Mikään ei minua täällä suomessa edes pidättelisi, sillä en ole koskaan tehnyt täällä vakituisia töitä, eikä tänne edes jäisi kovinkaan paljoa sellaisia ihmisiä joita jäisin täältä oikein kovasti kaipaamaan.

        Mitä te täällä suomi24-areenalla asiaa jauhatte että "mikään ei täällä Suomessa pidättele". Näköjään pidättelee kun tuon ikäisinä vielä täällä olette. Jos olisitte oikeasti lähdössä niin olistte lähteneet jo, vuosia sitten ;).

        Onko mennyt pupu pöksyyn kun vielä jahkailette?
        Se lähteminen siinä se vaikein juttu on, sen jälkeen asiat tuppaa menemään omalla painollaan. Suomessa voi netistä etsiä tietoa ja jauhaa kantojaan keskustelupalstoilla vuosikausia. Jahkailua ja uhoamista, käykää tekemässä ne Australian ja Viron reissut älkääkä teinimäisesti täällä militaristivaltioista mesoa kun ette muusta mitään tiedä. Sa***ri...


    • Asiallinen poro

      Suomesta viroon töihin... No ei vain kannata. Luin tämän viestiketjun ja käsitin että haet hanttihommia ja haluat vain elättää itsesi. No siis ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kun niillä hanttihommapalkoilla ei edes elä. Siis ihan oikeasti! Hinnat suomen tasoa ja palkka 1/3 suomen tasosta. No siis tarkoitan että saat ehkä sen 4000-5000, hyvin jos menee niin 8000 eekkiä kuussa (250-350 egee, hyvillä palkoilla pikkasen alle 500...) mutta ku vuokra on melkein saman summan kuin palkkasi, ellet muuta lasnamäelle tms.. No siellä puolestaan on oikeasti turvatonta asua ellet osaa venäjää! Viron minimipalkoilla ei voi elää virossa!

      Se ulkomaisten työntekijöiden rajoittaminen koskee lähinnä etelästä tulee kansaa eli latvialaisia... Siihen on ilmeisesti omat syynsä ja viro koettaa kiertää EU:n byrokratiaa. Eli yritetään tehdä laki jossa ulkomaiselle on maksettava suurempaa palkkaa tms. jotta työnantajat eivät ottaisi ulkomaalaisia töihin, mutta ilmeisesti lakia ei ole vielä säädetty.

      Uskon että sinun tulisi osata viron kieltä. Virossa kauppiaat puhuvat suomea, mutta ei muut. Suurin osa ei haluakkaan puhua, ihan noin periaatteesta. Maassa maan tavalla. Kieli ei ole yksikertaisimmasta päästä, vaikka suomelta kuulostaakin. Englantia suurin osa ei puhu, koska tullut melko vastikään peruskoulun opetukseen. Näin ollen tuskin pääset kielitaitoasi virossa preppaamaan. Mutta tosin siellä ollessa on helppo oppia viron kieli!!!

      Sanoit tuossa jossain viestissä että kaupungilla on ruokapaikkoja. No viron palkoilla et voi niihin mennä syömään.

      Sinuna yrittäisin etsiä suomalaisen yrityksen jolla on virossa toimipiste. Siinä pärjäät pelkällä suomella.

      Ai niin, tämä ei ole vittuilua, mutta viron ajatusmaailma tuskin sopii sinulle, se maa on NL:n kaatumisen jälkeen ollut kapitalismin kannattaja!!! :)

      Mutta jos sinulla on mahdollisuus saada ulkopuolista tukea reissuusi, niin mene viroon! Tosin suosittelen hakemaan asunnon muualta kuin tallinnasta. Toisaalta voit yrittää hommata virolaisen, joka voisi tulkata sinulle vuokrasopimusasioita yms. ja auttaa kämpän hommaamisessa. Sinähän saat muuten olla työttömyystuella virossa 3 kk työnhaussa, ja meikäläisten työttömyystuli on melkein kuin virolaisen palkka.

      Virossa verossa tasaprosentti muistaakseni 20 %:n luokkaa. Byrokratiaan muuten kuin vuokrasopimuksen etc. tekemiseen et tarvitse, mutta sinun alussa täytyy ilmoittautua viron työkkäriin. Tallinnasta pitäisi löytyä suomen kielen taitoisia tvt virkailijoita. Kysy työkkäristä tarkemmat tiiot! Mielestäni työnantaja hoitaa verot yms. ja häneltä saat varmasti myös täsmällisemmät ohjeet mitä täytyy tehdä siellä.

      Jos haluat jotain täsmällisempää kysyä, niin minä kyllä vastaan asiallisesti.

      Ai niin. Työpaikka pitäisi löytyä jostain paikallisesta lehdestä. Hanki joku virolainen tulkkaamaan

      • "Suomesta viroon töihin... No ei vain kannata. Luin tämän viestiketjun ja käsitin että haet hanttihommia ja haluat vain elättää itsesi. No siis ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kun niillä hanttihommapalkoilla ei edes elä. Siis ihan oikeasti! Hinnat suomen tasoa ja palkka 1/3 suomen tasosta. No siis tarkoitan että saat ehkä sen 4000-5000, hyvin jos menee niin 8000 eekkiä kuussa (250-350 egee, hyvillä palkoilla pikkasen alle 500...) mutta ku vuokra on melkein saman summan kuin palkkasi, ellet muuta lasnamäelle tms.. No siellä puolestaan on oikeasti turvatonta asua ellet osaa venäjää! Viron minimipalkoilla ei voi elää virossa! "

        Niin kuten sanoin sen, että tarkoitukseni ei olisikaan mennä Viroon parempien palkkojen ja korkean elintason perässä, vaan pelkästään ihan halusta muuttaa ulkomaille ja pois suomesta. Tietenkin palkkataso on Virossa huonompi kun suomessa, mutta tämän ongelman voisi ratkaista sillä, kun tienaisi suomessa jonkin verran säästöön ennen tuota Viroon muuttamista. Sitten jos rahapula iskee, niin voisi tulla vähäksi aikaa töihin suomeen ja lähteä sen jälkeen taas takaisin Viroon. Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä.

        "Uskon että sinun tulisi osata viron kieltä. Virossa kauppiaat puhuvat suomea, mutta ei muut. Suurin osa ei haluakkaan puhua, ihan noin periaatteesta. Maassa maan tavalla. Kieli ei ole yksikertaisimmasta päästä, vaikka suomelta kuulostaakin. Englantia suurin osa ei puhu, koska tullut melko vastikään peruskoulun opetukseen. Näin ollen tuskin pääset kielitaitoasi virossa preppaamaan. Mutta tosin siellä ollessa on helppo oppia viron kieli!!!"

        Kuten arvelinkin sen, että se viron kieli olisi tietenkin hyvä oppia sinne töihin lähtiessä. Täysin kielitaidottomana en haluaisi lähteä, pitäisi varmaan opetella sitä viron kieltä jo suomessa ennen muuttoa ja työpaikan etsimistä. Mutta tietenkin sen kielitaidon oppisi paremmin sitten siellä paikanpäällä, kun suomessa kirjoista lukiessa.

        "Sanoit tuossa jossain viestissä että kaupungilla on ruokapaikkoja. No viron palkoilla et voi niihin mennä syömään."

        No kaupoista voi silti ostaa ruokaa, joten ei tämä nyt pitäisi olla kenelläkään este sinne muuttamiselle.

        "Sinuna yrittäisin etsiä suomalaisen yrityksen jolla on virossa toimipiste. Siinä pärjäät pelkällä suomella."

        Tämä olisi aivan loistava idea ja ehkä kaikkein paras mahdollisuus löytää töitä Virosta ja oppia siellä samalla myös viron kieltä.

        "Ai niin, tämä ei ole vittuilua, mutta viron ajatusmaailma tuskin sopii sinulle, se maa on NL:n kaatumisen jälkeen ollut kapitalismin kannattaja!!! :)"

        Ei tuo nyt olisi mikään ongelma, sillä tänä päivänä kaikki Euroopan maat ovat kapitalismin kannattajia.

        "Mutta jos sinulla on mahdollisuus saada ulkopuolista tukea reissuusi, niin mene viroon! Tosin suosittelen hakemaan asunnon muualta kuin tallinnasta. Toisaalta voit yrittää hommata virolaisen, joka voisi tulkata sinulle vuokrasopimusasioita yms. ja auttaa kämpän hommaamisessa. Sinähän saat muuten olla työttömyystuella virossa 3 kk työnhaussa, ja meikäläisten työttömyystuli on melkein kuin virolaisen palkka."

        Tietenkin tulkin hankkiminen olisi hyvä keino ratkaista niitä asioita, joissa eteen tulisi ne suurimmat ongelmat, eli kielitaidon puute ja byrokratia.

        "Jos haluat jotain täsmällisempää kysyä, niin minä kyllä vastaan asiallisesti."

        Kiitos kovasti hyvistä neuvoistasi. Sain sinulta kaikkein eniten tätä haluamaani tarpeellista tietoa Viron työmarkkinoista ja muista asioista. Suurin osa muista vastaajista kun oli keskittynyt tässä vaan enemmän tähän tyypilliseen vittuiluun ja siihen loputtomaan suomenmaan ylistämiseen, kuinka heidän mielestään on niin turhaa ja typerää muuttaa pois täältä suomenmaasta, jossa on niin korkea elintaso ja tarjolla kaikkea muita rahallisia rikkauksia, joista kaikki ihmiset eivät edes välitä samalla tavalla.


      • DarkFear kirjoitti:

        "Suomesta viroon töihin... No ei vain kannata. Luin tämän viestiketjun ja käsitin että haet hanttihommia ja haluat vain elättää itsesi. No siis ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kun niillä hanttihommapalkoilla ei edes elä. Siis ihan oikeasti! Hinnat suomen tasoa ja palkka 1/3 suomen tasosta. No siis tarkoitan että saat ehkä sen 4000-5000, hyvin jos menee niin 8000 eekkiä kuussa (250-350 egee, hyvillä palkoilla pikkasen alle 500...) mutta ku vuokra on melkein saman summan kuin palkkasi, ellet muuta lasnamäelle tms.. No siellä puolestaan on oikeasti turvatonta asua ellet osaa venäjää! Viron minimipalkoilla ei voi elää virossa! "

        Niin kuten sanoin sen, että tarkoitukseni ei olisikaan mennä Viroon parempien palkkojen ja korkean elintason perässä, vaan pelkästään ihan halusta muuttaa ulkomaille ja pois suomesta. Tietenkin palkkataso on Virossa huonompi kun suomessa, mutta tämän ongelman voisi ratkaista sillä, kun tienaisi suomessa jonkin verran säästöön ennen tuota Viroon muuttamista. Sitten jos rahapula iskee, niin voisi tulla vähäksi aikaa töihin suomeen ja lähteä sen jälkeen taas takaisin Viroon. Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä.

        "Uskon että sinun tulisi osata viron kieltä. Virossa kauppiaat puhuvat suomea, mutta ei muut. Suurin osa ei haluakkaan puhua, ihan noin periaatteesta. Maassa maan tavalla. Kieli ei ole yksikertaisimmasta päästä, vaikka suomelta kuulostaakin. Englantia suurin osa ei puhu, koska tullut melko vastikään peruskoulun opetukseen. Näin ollen tuskin pääset kielitaitoasi virossa preppaamaan. Mutta tosin siellä ollessa on helppo oppia viron kieli!!!"

        Kuten arvelinkin sen, että se viron kieli olisi tietenkin hyvä oppia sinne töihin lähtiessä. Täysin kielitaidottomana en haluaisi lähteä, pitäisi varmaan opetella sitä viron kieltä jo suomessa ennen muuttoa ja työpaikan etsimistä. Mutta tietenkin sen kielitaidon oppisi paremmin sitten siellä paikanpäällä, kun suomessa kirjoista lukiessa.

        "Sanoit tuossa jossain viestissä että kaupungilla on ruokapaikkoja. No viron palkoilla et voi niihin mennä syömään."

        No kaupoista voi silti ostaa ruokaa, joten ei tämä nyt pitäisi olla kenelläkään este sinne muuttamiselle.

        "Sinuna yrittäisin etsiä suomalaisen yrityksen jolla on virossa toimipiste. Siinä pärjäät pelkällä suomella."

        Tämä olisi aivan loistava idea ja ehkä kaikkein paras mahdollisuus löytää töitä Virosta ja oppia siellä samalla myös viron kieltä.

        "Ai niin, tämä ei ole vittuilua, mutta viron ajatusmaailma tuskin sopii sinulle, se maa on NL:n kaatumisen jälkeen ollut kapitalismin kannattaja!!! :)"

        Ei tuo nyt olisi mikään ongelma, sillä tänä päivänä kaikki Euroopan maat ovat kapitalismin kannattajia.

        "Mutta jos sinulla on mahdollisuus saada ulkopuolista tukea reissuusi, niin mene viroon! Tosin suosittelen hakemaan asunnon muualta kuin tallinnasta. Toisaalta voit yrittää hommata virolaisen, joka voisi tulkata sinulle vuokrasopimusasioita yms. ja auttaa kämpän hommaamisessa. Sinähän saat muuten olla työttömyystuella virossa 3 kk työnhaussa, ja meikäläisten työttömyystuli on melkein kuin virolaisen palkka."

        Tietenkin tulkin hankkiminen olisi hyvä keino ratkaista niitä asioita, joissa eteen tulisi ne suurimmat ongelmat, eli kielitaidon puute ja byrokratia.

        "Jos haluat jotain täsmällisempää kysyä, niin minä kyllä vastaan asiallisesti."

        Kiitos kovasti hyvistä neuvoistasi. Sain sinulta kaikkein eniten tätä haluamaani tarpeellista tietoa Viron työmarkkinoista ja muista asioista. Suurin osa muista vastaajista kun oli keskittynyt tässä vaan enemmän tähän tyypilliseen vittuiluun ja siihen loputtomaan suomenmaan ylistämiseen, kuinka heidän mielestään on niin turhaa ja typerää muuttaa pois täältä suomenmaasta, jossa on niin korkea elintaso ja tarjolla kaikkea muita rahallisia rikkauksia, joista kaikki ihmiset eivät edes välitä samalla tavalla.

        "Sitten jos rahapula iskee, niin voisi tulla vähäksi aikaa töihin suomeen ja lähteä sen jälkeen taas takaisin Viroon. Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä."

        Niin en nyt tiedä kuinka kannattavaa tai henkisesti edullista olisi pomppia rahankeruussa Virosta Suomeen ja Suomesta Viroon, olisi ehkä kaikkein parasta jos löytäisit vihdoinkin vakituisen työn. Itsekin kyllä ihailen noita neuvostoajan betonilähiöitä ja niitä hienoja Jugendtaloja, joissa on se vanhan ajan tunnelma.

        "Kiitos kovasti hyvistä neuvoistasi. Sain sinulta kaikkein eniten tätä haluamaani tarpeellista tietoa Viron työmarkkinoista ja muista asioista. Suurin osa muista vastaajista kun oli keskittynyt tässä vaan enemmän tähän tyypilliseen vittuiluun ja siihen loputtomaan suomenmaan ylistämiseen, kuinka heidän mielestään on niin turhaa ja typerää muuttaa pois täältä suomenmaasta, jossa on niin korkea elintaso ja tarjolla kaikkea muita rahallisia rikkauksia, joista kaikki ihmiset eivät edes välitä samalla tavalla."

        Tämä onkin totta. Tämä kirjoittaja keskittyi asialliseen neuvomiseen eikä siihen naljailuun ja ihmettelyyn mitä tässä suomi24 palstassa on jo liikaa. Silti täällä on harvoja jotka keskustelevat yhtä asiallisesti kuin minä, sinä ja RP ja käyttävät yhtä huoliteltua kirjoitusasua.


      • Krusader kirjoitti:

        "Sitten jos rahapula iskee, niin voisi tulla vähäksi aikaa töihin suomeen ja lähteä sen jälkeen taas takaisin Viroon. Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä."

        Niin en nyt tiedä kuinka kannattavaa tai henkisesti edullista olisi pomppia rahankeruussa Virosta Suomeen ja Suomesta Viroon, olisi ehkä kaikkein parasta jos löytäisit vihdoinkin vakituisen työn. Itsekin kyllä ihailen noita neuvostoajan betonilähiöitä ja niitä hienoja Jugendtaloja, joissa on se vanhan ajan tunnelma.

        "Kiitos kovasti hyvistä neuvoistasi. Sain sinulta kaikkein eniten tätä haluamaani tarpeellista tietoa Viron työmarkkinoista ja muista asioista. Suurin osa muista vastaajista kun oli keskittynyt tässä vaan enemmän tähän tyypilliseen vittuiluun ja siihen loputtomaan suomenmaan ylistämiseen, kuinka heidän mielestään on niin turhaa ja typerää muuttaa pois täältä suomenmaasta, jossa on niin korkea elintaso ja tarjolla kaikkea muita rahallisia rikkauksia, joista kaikki ihmiset eivät edes välitä samalla tavalla."

        Tämä onkin totta. Tämä kirjoittaja keskittyi asialliseen neuvomiseen eikä siihen naljailuun ja ihmettelyyn mitä tässä suomi24 palstassa on jo liikaa. Silti täällä on harvoja jotka keskustelevat yhtä asiallisesti kuin minä, sinä ja RP ja käyttävät yhtä huoliteltua kirjoitusasua.

        "Niin en nyt tiedä kuinka kannattavaa tai henkisesti edullista olisi pomppia rahankeruussa Virosta Suomeen ja Suomesta Viroon, olisi ehkä kaikkein parasta jos löytäisit vihdoinkin vakituisen työn. Itsekin kyllä ihailen noita neuvostoajan betonilähiöitä ja niitä hienoja Jugendtaloja, joissa on se vanhan ajan tunnelma. "

        No ainakin siellä Virossa olisi paljon suvaitsevaisempi ja mukavampi ilmapiiri kun täällä suomessa, joten näin ollen se asuminen, työskentely ja eläminen Tallinnassa olisi paljon mieluisampaa kun täällä suomessa asuminen ja työskentely. Olen kuitenkin saanut säästettyä sen verran, että Viroon lähtiessäni voisin pärjätä siellä jonkin aikaa ja tulla sitten vähäksi aikaa suomeen töihin, jos alkaa tuntumaan siltä, ettei tuo Viron palkkataso oli tarpeeksi hyvä siellä elämiseen. Kuitenkin siihen nähden tuo paikasta toiseen pomppiminen olisi erittäin pieni vaiva, kun tietäisi sen, että sen jälkeen voisi taas lähteä pois täältä suomen militaristisesta ilmapiiristä.

        Mielestäni rakennuskulttuuri on Tallinnassa erittäin hieno, sillä olen aina tykännyt noista neuvostoajan betonilähiöistä ja myös näistä jugendtaloista.

        "Tämä onkin totta. Tämä kirjoittaja keskittyi asialliseen neuvomiseen eikä siihen naljailuun ja ihmettelyyn mitä tässä suomi24 palstassa on jo liikaa. Silti täällä on harvoja jotka keskustelevat yhtä asiallisesti kuin minä, sinä ja RP ja käyttävät yhtä huoliteltua kirjoitusasua."

        Tuo äskeinen kirjoittaja oli käytännössä ensimmäinen, joka osasi vastata asiallisesti ja jolta sain vastauksia juuri näihin kysymyksiini. Ihmettelin vaan sitä, että miten paljon tähänkin aiheeseen oikein on tullut näitä niin sanottuja "turhia vastauksia", jotka eivät liity millään tavalla tähän aiheeseen ja näihin kysymyksiin, joita kyselin tässä viestin aloituksessa. Suurin osa kun näistä vastauksista on ollut vaan tätä vittuilua ja ihmettelyä siitä, että miksi ihmeessä oikein joku suomalainen haluaa jättää tämän "iki-ihanan" suomenmaan ja lähteä Viroon huonompien palkkojen ja huonomman elintason perässä. Monien suomalaisten mielestä kun se on oikein hirveä loukkaus suomea ja suomalaisuutta kohtaan, jos joku suomalainen haluaa muuttaa mieluummin ulkomaille ja jättää suomenmaan oman onnensa nojaan.


      • ihan loppuun asti :D
        DarkFear kirjoitti:

        "Suomesta viroon töihin... No ei vain kannata. Luin tämän viestiketjun ja käsitin että haet hanttihommia ja haluat vain elättää itsesi. No siis ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kun niillä hanttihommapalkoilla ei edes elä. Siis ihan oikeasti! Hinnat suomen tasoa ja palkka 1/3 suomen tasosta. No siis tarkoitan että saat ehkä sen 4000-5000, hyvin jos menee niin 8000 eekkiä kuussa (250-350 egee, hyvillä palkoilla pikkasen alle 500...) mutta ku vuokra on melkein saman summan kuin palkkasi, ellet muuta lasnamäelle tms.. No siellä puolestaan on oikeasti turvatonta asua ellet osaa venäjää! Viron minimipalkoilla ei voi elää virossa! "

        Niin kuten sanoin sen, että tarkoitukseni ei olisikaan mennä Viroon parempien palkkojen ja korkean elintason perässä, vaan pelkästään ihan halusta muuttaa ulkomaille ja pois suomesta. Tietenkin palkkataso on Virossa huonompi kun suomessa, mutta tämän ongelman voisi ratkaista sillä, kun tienaisi suomessa jonkin verran säästöön ennen tuota Viroon muuttamista. Sitten jos rahapula iskee, niin voisi tulla vähäksi aikaa töihin suomeen ja lähteä sen jälkeen taas takaisin Viroon. Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä.

        "Uskon että sinun tulisi osata viron kieltä. Virossa kauppiaat puhuvat suomea, mutta ei muut. Suurin osa ei haluakkaan puhua, ihan noin periaatteesta. Maassa maan tavalla. Kieli ei ole yksikertaisimmasta päästä, vaikka suomelta kuulostaakin. Englantia suurin osa ei puhu, koska tullut melko vastikään peruskoulun opetukseen. Näin ollen tuskin pääset kielitaitoasi virossa preppaamaan. Mutta tosin siellä ollessa on helppo oppia viron kieli!!!"

        Kuten arvelinkin sen, että se viron kieli olisi tietenkin hyvä oppia sinne töihin lähtiessä. Täysin kielitaidottomana en haluaisi lähteä, pitäisi varmaan opetella sitä viron kieltä jo suomessa ennen muuttoa ja työpaikan etsimistä. Mutta tietenkin sen kielitaidon oppisi paremmin sitten siellä paikanpäällä, kun suomessa kirjoista lukiessa.

        "Sanoit tuossa jossain viestissä että kaupungilla on ruokapaikkoja. No viron palkoilla et voi niihin mennä syömään."

        No kaupoista voi silti ostaa ruokaa, joten ei tämä nyt pitäisi olla kenelläkään este sinne muuttamiselle.

        "Sinuna yrittäisin etsiä suomalaisen yrityksen jolla on virossa toimipiste. Siinä pärjäät pelkällä suomella."

        Tämä olisi aivan loistava idea ja ehkä kaikkein paras mahdollisuus löytää töitä Virosta ja oppia siellä samalla myös viron kieltä.

        "Ai niin, tämä ei ole vittuilua, mutta viron ajatusmaailma tuskin sopii sinulle, se maa on NL:n kaatumisen jälkeen ollut kapitalismin kannattaja!!! :)"

        Ei tuo nyt olisi mikään ongelma, sillä tänä päivänä kaikki Euroopan maat ovat kapitalismin kannattajia.

        "Mutta jos sinulla on mahdollisuus saada ulkopuolista tukea reissuusi, niin mene viroon! Tosin suosittelen hakemaan asunnon muualta kuin tallinnasta. Toisaalta voit yrittää hommata virolaisen, joka voisi tulkata sinulle vuokrasopimusasioita yms. ja auttaa kämpän hommaamisessa. Sinähän saat muuten olla työttömyystuella virossa 3 kk työnhaussa, ja meikäläisten työttömyystuli on melkein kuin virolaisen palkka."

        Tietenkin tulkin hankkiminen olisi hyvä keino ratkaista niitä asioita, joissa eteen tulisi ne suurimmat ongelmat, eli kielitaidon puute ja byrokratia.

        "Jos haluat jotain täsmällisempää kysyä, niin minä kyllä vastaan asiallisesti."

        Kiitos kovasti hyvistä neuvoistasi. Sain sinulta kaikkein eniten tätä haluamaani tarpeellista tietoa Viron työmarkkinoista ja muista asioista. Suurin osa muista vastaajista kun oli keskittynyt tässä vaan enemmän tähän tyypilliseen vittuiluun ja siihen loputtomaan suomenmaan ylistämiseen, kuinka heidän mielestään on niin turhaa ja typerää muuttaa pois täältä suomenmaasta, jossa on niin korkea elintaso ja tarjolla kaikkea muita rahallisia rikkauksia, joista kaikki ihmiset eivät edes välitä samalla tavalla.

        "Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä."

        Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele.


      • DarkFear kirjoitti:

        "Niin en nyt tiedä kuinka kannattavaa tai henkisesti edullista olisi pomppia rahankeruussa Virosta Suomeen ja Suomesta Viroon, olisi ehkä kaikkein parasta jos löytäisit vihdoinkin vakituisen työn. Itsekin kyllä ihailen noita neuvostoajan betonilähiöitä ja niitä hienoja Jugendtaloja, joissa on se vanhan ajan tunnelma. "

        No ainakin siellä Virossa olisi paljon suvaitsevaisempi ja mukavampi ilmapiiri kun täällä suomessa, joten näin ollen se asuminen, työskentely ja eläminen Tallinnassa olisi paljon mieluisampaa kun täällä suomessa asuminen ja työskentely. Olen kuitenkin saanut säästettyä sen verran, että Viroon lähtiessäni voisin pärjätä siellä jonkin aikaa ja tulla sitten vähäksi aikaa suomeen töihin, jos alkaa tuntumaan siltä, ettei tuo Viron palkkataso oli tarpeeksi hyvä siellä elämiseen. Kuitenkin siihen nähden tuo paikasta toiseen pomppiminen olisi erittäin pieni vaiva, kun tietäisi sen, että sen jälkeen voisi taas lähteä pois täältä suomen militaristisesta ilmapiiristä.

        Mielestäni rakennuskulttuuri on Tallinnassa erittäin hieno, sillä olen aina tykännyt noista neuvostoajan betonilähiöistä ja myös näistä jugendtaloista.

        "Tämä onkin totta. Tämä kirjoittaja keskittyi asialliseen neuvomiseen eikä siihen naljailuun ja ihmettelyyn mitä tässä suomi24 palstassa on jo liikaa. Silti täällä on harvoja jotka keskustelevat yhtä asiallisesti kuin minä, sinä ja RP ja käyttävät yhtä huoliteltua kirjoitusasua."

        Tuo äskeinen kirjoittaja oli käytännössä ensimmäinen, joka osasi vastata asiallisesti ja jolta sain vastauksia juuri näihin kysymyksiini. Ihmettelin vaan sitä, että miten paljon tähänkin aiheeseen oikein on tullut näitä niin sanottuja "turhia vastauksia", jotka eivät liity millään tavalla tähän aiheeseen ja näihin kysymyksiin, joita kyselin tässä viestin aloituksessa. Suurin osa kun näistä vastauksista on ollut vaan tätä vittuilua ja ihmettelyä siitä, että miksi ihmeessä oikein joku suomalainen haluaa jättää tämän "iki-ihanan" suomenmaan ja lähteä Viroon huonompien palkkojen ja huonomman elintason perässä. Monien suomalaisten mielestä kun se on oikein hirveä loukkaus suomea ja suomalaisuutta kohtaan, jos joku suomalainen haluaa muuttaa mieluummin ulkomaille ja jättää suomenmaan oman onnensa nojaan.

        "No ainakin siellä Virossa olisi paljon suvaitsevaisempi ja mukavampi ilmapiiri kun täällä suomessa, joten näin ollen se asuminen, työskentely ja eläminen Tallinnassa olisi paljon mieluisampaa kun täällä suomessa asuminen ja työskentely. Olen kuitenkin saanut säästettyä sen verran, että Viroon lähtiessäni voisin pärjätä siellä jonkin aikaa ja tulla sitten vähäksi aikaa suomeen töihin, jos alkaa tuntumaan siltä, ettei tuo Viron palkkataso oli tarpeeksi hyvä siellä elämiseen. Kuitenkin siihen nähden tuo paikasta toiseen pomppiminen olisi erittäin pieni vaiva, kun tietäisi sen, että sen jälkeen voisi taas lähteä pois täältä suomen militaristisesta ilmapiiristä."

        Viroonkin kestää muutama vuosi sopeutua, joten suosittelisin mielummin jonkun vakituisen työpaikan hankkimista Virosta kuin että pomppisit edes takas Virosta Suomeen jne.

        "Mielestäni rakennuskulttuuri on Tallinnassa erittäin hieno, sillä olen aina tykännyt noista neuvostoajan betonilähiöistä ja myös näistä jugendtaloista."

        Minäkin olen aina viihtynyt Baltian maissa juuri tämän vanhan ajan rakennuskulttuurin vuoksi. Olenkin vieraillut kymmenkunta kertaa Virossa ja kerran Latviassa ja Liettuassa. Hintataso oli siellä hieman halvempi kuin täällä Suomenmaassa, ja ihan herkullisia perusruokia saa halvalla kuten meetvurstia, juustoa ja margariinia.

        "Monien suomalaisten mielestä kun se on oikein hirveä loukkaus suomea ja suomalaisuutta kohtaan, jos joku suomalainen haluaa muuttaa mieluummin ulkomaille ja jättää suomenmaan oman onnensa nojaan."

        Aivan totta. Tämä onkin se syy miksi suomalaiset mielummin ottavat murhatun hautaan kuin että tämä ihminen saisi säilyttää henkensä ja olisi onnellinen muualla kuin täällä Suomenmaassa. Kun se on niin "hienoa" olla "sankarikuoleman" kokenut veteraani tai henkisesti tai fyysisesti invalidisoitunut veteraani, joka nauttii näistä Suomenmaan "ihanista" palveluista kuin että ihminen olisi onnellinen ilman Suomenmaan rasistista läsnäoloa ja ilmapiiriä.


      • ihan loppuun asti :D kirjoitti:

        "Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä."

        Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele.

        "Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele. "

        No kuten sanoin jo tämän keskustelun alkuvaiheessa sen, että itselläni on omat syyt siihen, minkä vuoksi en halua asua täällä suomenmaassa. Mutta en vaan viitsi nyt alkaa kertomaan niistä tällä palstalla, kun tämä palsta on väärä niiden käsittelemiseen ja mielestäni tässä aiheessa on nyt keskusteltu aivan riittävästi niistä asioista, jotka eivät liity tähän aiheeseen "Työ ulkomailla".

        En nyt kuitenkaan usko siihen, että Virossa ja Tallinnassa olisi ihan noin pahoja ongelmia, joita sinä olet nähnyt jossain muualla Euroopassa. Suomessa kun sitä rasismia on jo muutenkin ihan tarpeeksi, joten ei sitä voi olla enempää muissa Euroopan maissa. Tai vaikka näitä ongelmia olisikin siellä Tallinnan lähiöissä, niin siitä huolimatta ne eivät vaan haittaa minua henkilökohtaisesti yhtä paljon kun omat ongelmani täällä suomessa. Joskus on vaan tehtävä niitä valintoja ja joskus on myös valittava se niin sanottu "pienempi paha" kahdesta vaihtoehdosta.


      • Krusader kirjoitti:

        "No ainakin siellä Virossa olisi paljon suvaitsevaisempi ja mukavampi ilmapiiri kun täällä suomessa, joten näin ollen se asuminen, työskentely ja eläminen Tallinnassa olisi paljon mieluisampaa kun täällä suomessa asuminen ja työskentely. Olen kuitenkin saanut säästettyä sen verran, että Viroon lähtiessäni voisin pärjätä siellä jonkin aikaa ja tulla sitten vähäksi aikaa suomeen töihin, jos alkaa tuntumaan siltä, ettei tuo Viron palkkataso oli tarpeeksi hyvä siellä elämiseen. Kuitenkin siihen nähden tuo paikasta toiseen pomppiminen olisi erittäin pieni vaiva, kun tietäisi sen, että sen jälkeen voisi taas lähteä pois täältä suomen militaristisesta ilmapiiristä."

        Viroonkin kestää muutama vuosi sopeutua, joten suosittelisin mielummin jonkun vakituisen työpaikan hankkimista Virosta kuin että pomppisit edes takas Virosta Suomeen jne.

        "Mielestäni rakennuskulttuuri on Tallinnassa erittäin hieno, sillä olen aina tykännyt noista neuvostoajan betonilähiöistä ja myös näistä jugendtaloista."

        Minäkin olen aina viihtynyt Baltian maissa juuri tämän vanhan ajan rakennuskulttuurin vuoksi. Olenkin vieraillut kymmenkunta kertaa Virossa ja kerran Latviassa ja Liettuassa. Hintataso oli siellä hieman halvempi kuin täällä Suomenmaassa, ja ihan herkullisia perusruokia saa halvalla kuten meetvurstia, juustoa ja margariinia.

        "Monien suomalaisten mielestä kun se on oikein hirveä loukkaus suomea ja suomalaisuutta kohtaan, jos joku suomalainen haluaa muuttaa mieluummin ulkomaille ja jättää suomenmaan oman onnensa nojaan."

        Aivan totta. Tämä onkin se syy miksi suomalaiset mielummin ottavat murhatun hautaan kuin että tämä ihminen saisi säilyttää henkensä ja olisi onnellinen muualla kuin täällä Suomenmaassa. Kun se on niin "hienoa" olla "sankarikuoleman" kokenut veteraani tai henkisesti tai fyysisesti invalidisoitunut veteraani, joka nauttii näistä Suomenmaan "ihanista" palveluista kuin että ihminen olisi onnellinen ilman Suomenmaan rasistista läsnäoloa ja ilmapiiriä.

        "Viroonkin kestää muutama vuosi sopeutua, joten suosittelisin mielummin jonkun vakituisen työpaikan hankkimista Virosta kuin että pomppisit edes takas Virosta Suomeen jne."

        Jotenkin se vakituisen työpaikan hankkiminen täältä suomesta tuntuu vaan niin tuskalliselta, kun on ollut niin paljon näitä henkisiä ongelmia, joiden takia se suomessa asuminen ja eläminen tuntuu vaan niin epämiellyttävältä vaihtoehdolta. Mielestäni tuo muuttaminen Tallinnan ja esim. kuukauden työkeikat suomessa olisivat pieni vaiva siitä hyvästä, kun saisi asua poissa suomesta ja täältä militaristisesta ilmapiiristä joka on jo pilannut mielenterveyteni.

        "Minäkin olen aina viihtynyt Baltian maissa juuri tämän vanhan ajan rakennuskulttuurin vuoksi. Olenkin vieraillut kymmenkunta kertaa Virossa ja kerran Latviassa ja Liettuassa. Hintataso oli siellä hieman halvempi kuin täällä Suomenmaassa, ja ihan herkullisia perusruokia saa halvalla kuten meetvurstia, juustoa ja margariinia."

        Minä olen myös pitänyt Viroa ja Tallinnaa aina erittäin mukavana paikkana ja siellä olisi varmasti ihan mukava asua ja työskennellä. Hintatasokin on siellä hieman halvempi kun täällä suomessa ja kyllä nämä puheet Baltian maiden kurjuudesta ja huonosta elintasosta ovat pelkästään tätä puolustusvoimien ja isänmaallisten suomalaisten propagandaa, jonka avulla he yrittävät aina saada kaikkia miehiä sinne "sotaväkeen" ja kunnioittamaan tietenkin näitä iänikuisen vanhoja armeijaperinteitä.

        Olen tänään kuunnellut YouTubesta virolaista metallibändi Metsatölliä, jonka biisit on muuten viron kielisiä. Erinomaisen hyvä bändi kyseessä, olisi hienoa päästä katsomaan joskus tuon bändin keikkaa.

        "Aivan totta. Tämä onkin se syy miksi suomalaiset mielummin ottavat murhatun hautaan kuin että tämä ihminen saisi säilyttää henkensä ja olisi onnellinen muualla kuin täällä Suomenmaassa. Kun se on niin "hienoa" olla "sankarikuoleman" kokenut veteraani tai henkisesti tai fyysisesti invalidisoitunut veteraani, joka nauttii näistä Suomenmaan "ihanista" palveluista kuin että ihminen olisi onnellinen ilman Suomenmaan rasistista läsnäoloa ja ilmapiiriä."

        Tämä onkin täysin totta. Suomalaisten mielestä kun kaikkien suomalaisten pitäisi vaan aina asua täällä suomenmaassa, tai tulla ainakin jossain vaiheessa tänne takaisin, jos vaikka työt, opiskelut, ihmissuhteet tai muut asiat vievät joksikin aikaa ulkomaille. Nämä militaristit kun eivät osaa ymmärtää sitä asiaa, että tämä heidän rakastamansa suomenmaa ei ole kaikille ihmisille aina samanlainen paratiisivaltio kun mitä se on heille. Näiden militaristien mielestä kun se korkea elintaso ja nämä rahalliset rikkaudet ovat aina ne kaikkein tärkeimmät asiat, jonka vuoksi kaikkien suomalaisten pitäisi asua aina vaan täällä suomenmaassa, eikä missään tapauksessa edes harkita sitä muuttamista ulkomaille onnellisemman elämän perässä.


      • ...
        DarkFear kirjoitti:

        "Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele. "

        No kuten sanoin jo tämän keskustelun alkuvaiheessa sen, että itselläni on omat syyt siihen, minkä vuoksi en halua asua täällä suomenmaassa. Mutta en vaan viitsi nyt alkaa kertomaan niistä tällä palstalla, kun tämä palsta on väärä niiden käsittelemiseen ja mielestäni tässä aiheessa on nyt keskusteltu aivan riittävästi niistä asioista, jotka eivät liity tähän aiheeseen "Työ ulkomailla".

        En nyt kuitenkaan usko siihen, että Virossa ja Tallinnassa olisi ihan noin pahoja ongelmia, joita sinä olet nähnyt jossain muualla Euroopassa. Suomessa kun sitä rasismia on jo muutenkin ihan tarpeeksi, joten ei sitä voi olla enempää muissa Euroopan maissa. Tai vaikka näitä ongelmia olisikin siellä Tallinnan lähiöissä, niin siitä huolimatta ne eivät vaan haittaa minua henkilökohtaisesti yhtä paljon kun omat ongelmani täällä suomessa. Joskus on vaan tehtävä niitä valintoja ja joskus on myös valittava se niin sanottu "pienempi paha" kahdesta vaihtoehdosta.

        Enhän minä mitään ulkomaille muuton syitä kommentissani kysynytkään, Kerroin vain mielipiteeni .

        Ei noi syyt kuulu tälle palstalle sen enempää kuin noi "militaristi-suomalaiset on rasisteja jne." jututkaan.

        Mut jos olet oikeesti lähdössä niin avoimin mielin matkaan vaan.


      • DarkFear kirjoitti:

        "Viroonkin kestää muutama vuosi sopeutua, joten suosittelisin mielummin jonkun vakituisen työpaikan hankkimista Virosta kuin että pomppisit edes takas Virosta Suomeen jne."

        Jotenkin se vakituisen työpaikan hankkiminen täältä suomesta tuntuu vaan niin tuskalliselta, kun on ollut niin paljon näitä henkisiä ongelmia, joiden takia se suomessa asuminen ja eläminen tuntuu vaan niin epämiellyttävältä vaihtoehdolta. Mielestäni tuo muuttaminen Tallinnan ja esim. kuukauden työkeikat suomessa olisivat pieni vaiva siitä hyvästä, kun saisi asua poissa suomesta ja täältä militaristisesta ilmapiiristä joka on jo pilannut mielenterveyteni.

        "Minäkin olen aina viihtynyt Baltian maissa juuri tämän vanhan ajan rakennuskulttuurin vuoksi. Olenkin vieraillut kymmenkunta kertaa Virossa ja kerran Latviassa ja Liettuassa. Hintataso oli siellä hieman halvempi kuin täällä Suomenmaassa, ja ihan herkullisia perusruokia saa halvalla kuten meetvurstia, juustoa ja margariinia."

        Minä olen myös pitänyt Viroa ja Tallinnaa aina erittäin mukavana paikkana ja siellä olisi varmasti ihan mukava asua ja työskennellä. Hintatasokin on siellä hieman halvempi kun täällä suomessa ja kyllä nämä puheet Baltian maiden kurjuudesta ja huonosta elintasosta ovat pelkästään tätä puolustusvoimien ja isänmaallisten suomalaisten propagandaa, jonka avulla he yrittävät aina saada kaikkia miehiä sinne "sotaväkeen" ja kunnioittamaan tietenkin näitä iänikuisen vanhoja armeijaperinteitä.

        Olen tänään kuunnellut YouTubesta virolaista metallibändi Metsatölliä, jonka biisit on muuten viron kielisiä. Erinomaisen hyvä bändi kyseessä, olisi hienoa päästä katsomaan joskus tuon bändin keikkaa.

        "Aivan totta. Tämä onkin se syy miksi suomalaiset mielummin ottavat murhatun hautaan kuin että tämä ihminen saisi säilyttää henkensä ja olisi onnellinen muualla kuin täällä Suomenmaassa. Kun se on niin "hienoa" olla "sankarikuoleman" kokenut veteraani tai henkisesti tai fyysisesti invalidisoitunut veteraani, joka nauttii näistä Suomenmaan "ihanista" palveluista kuin että ihminen olisi onnellinen ilman Suomenmaan rasistista läsnäoloa ja ilmapiiriä."

        Tämä onkin täysin totta. Suomalaisten mielestä kun kaikkien suomalaisten pitäisi vaan aina asua täällä suomenmaassa, tai tulla ainakin jossain vaiheessa tänne takaisin, jos vaikka työt, opiskelut, ihmissuhteet tai muut asiat vievät joksikin aikaa ulkomaille. Nämä militaristit kun eivät osaa ymmärtää sitä asiaa, että tämä heidän rakastamansa suomenmaa ei ole kaikille ihmisille aina samanlainen paratiisivaltio kun mitä se on heille. Näiden militaristien mielestä kun se korkea elintaso ja nämä rahalliset rikkaudet ovat aina ne kaikkein tärkeimmät asiat, jonka vuoksi kaikkien suomalaisten pitäisi asua aina vaan täällä suomenmaassa, eikä missään tapauksessa edes harkita sitä muuttamista ulkomaille onnellisemman elämän perässä.

        "Jotenkin se vakituisen työpaikan hankkiminen täältä suomesta tuntuu vaan niin tuskalliselta, kun on ollut niin paljon näitä henkisiä ongelmia, joiden takia se suomessa asuminen ja eläminen tuntuu vaan niin epämiellyttävältä vaihtoehdolta. Mielestäni tuo muuttaminen Tallinnan ja esim. kuukauden työkeikat suomessa olisivat pieni vaiva siitä hyvästä, kun saisi asua poissa suomesta ja täältä militaristisesta ilmapiiristä joka on jo pilannut mielenterveyteni."

        Realistisesti katsottuna sinä tarvitset akuuttia hoitoa. Joko Suomessa tai Virossa tarvitset avokuntoutusta jonka suorittaa lääkäri lääkityksellä yhdessä sairaanhoitajan keskusteluhoidon kanssa, että jaksaisit työelämässä mahdollisimman pitkään. Sopeutuminen, taloudellinen tilanne, henkinen hyvinvointi ja kuntoutus ovat ne suurimmat ongelmat tässä hommassa olisit sitten Suomessa tai Virossa. Ongelmathan eivät katoa automaattisesti vaikka matkustaisi Timbuktuun. Kaveripiirinkin tarvitsisit, jotta mielenterveytesi ei järkkyisi, joten kielen opetteleminen, johon voi mennä muutama kuukausi, vuosi riippumatta tuloksesta et koskaan saavuta autenttista kieliosaamista jolla voisi saada kovinkaan syvällisiä ystävyyssuhteita. Perhekin veisi rahaa, aikaa ja energiaa, joten kaikki on vielä tekemättä. En ole pessimisti, vaan realisti. Kyllä tämä tästä lutviutuu, onhan sinulla vielä koko elämä edessä.

        "Minä olen myös pitänyt Viroa ja Tallinnaa aina erittäin mukavana paikkana ja siellä olisi varmasti ihan mukava asua ja työskennellä. Hintatasokin on siellä hieman halvempi kun täällä suomessa ja kyllä nämä puheet Baltian maiden kurjuudesta ja huonosta elintasosta ovat pelkästään tätä puolustusvoimien ja isänmaallisten suomalaisten propagandaa, jonka avulla he yrittävät aina saada kaikkia miehiä sinne "sotaväkeen" ja kunnioittamaan tietenkin näitä iänikuisen vanhoja armeijaperinteitä."

        Tässä olen samaa mieltä kanssasi. Nämä puheet virolaisista varkaista, prostitutoiduista ja rikollisista ovatkin tätä suomalaisten propagandaa millä halutaan pitää maahanmuutto Suomesta pois todella alhaisena. Suomi varmaan haluaisi kieltää kokonaan maastamuuton ainakin asevelvollisuusiässä olevilta miehiltä että tämä "ihana" Suomenmaa säilyisi ennallaan. Tämä pätee ihan hyvin myös tähän keskusteluun, sinä olet asevelvollisuusiässä oleva nuori poikanen ja kaikki suomalaiset haluavat pitää sinut visusti täällä Suomessa että voisit edesauttaa tämän "hienon" suomalaisen rodun jatkumista ja säilymistä.

        "Näiden militaristien mielestä kun se korkea elintaso ja nämä rahalliset rikkaudet ovat aina ne kaikkein tärkeimmät asiat, jonka vuoksi kaikkien suomalaisten pitäisi asua aina vaan täällä suomenmaassa, eikä missään tapauksessa edes harkita sitä muuttamista ulkomaille onnellisemman elämän perässä."

        Niin koska Baltian maissa ei ole yleistä asevelvollisuutta koska ne kokivat Neuvostomiehityksen ja oppivat siitä läksynsä. Virolaiset sopeutuivat hyvin neuvostomiehitykseen eikä siitä jäänyt mitään haavoja nuoltaviksi kuten mm. vammautuneita tai henkisesti sairaita. Yleinen asevelvollisuus vain pilaa nuorten miesten elämän ja siksi sitä ei Baltian maissa ole.


      • Poroporo
        DarkFear kirjoitti:

        "Suomesta viroon töihin... No ei vain kannata. Luin tämän viestiketjun ja käsitin että haet hanttihommia ja haluat vain elättää itsesi. No siis ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kun niillä hanttihommapalkoilla ei edes elä. Siis ihan oikeasti! Hinnat suomen tasoa ja palkka 1/3 suomen tasosta. No siis tarkoitan että saat ehkä sen 4000-5000, hyvin jos menee niin 8000 eekkiä kuussa (250-350 egee, hyvillä palkoilla pikkasen alle 500...) mutta ku vuokra on melkein saman summan kuin palkkasi, ellet muuta lasnamäelle tms.. No siellä puolestaan on oikeasti turvatonta asua ellet osaa venäjää! Viron minimipalkoilla ei voi elää virossa! "

        Niin kuten sanoin sen, että tarkoitukseni ei olisikaan mennä Viroon parempien palkkojen ja korkean elintason perässä, vaan pelkästään ihan halusta muuttaa ulkomaille ja pois suomesta. Tietenkin palkkataso on Virossa huonompi kun suomessa, mutta tämän ongelman voisi ratkaista sillä, kun tienaisi suomessa jonkin verran säästöön ennen tuota Viroon muuttamista. Sitten jos rahapula iskee, niin voisi tulla vähäksi aikaa töihin suomeen ja lähteä sen jälkeen taas takaisin Viroon. Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä.

        "Uskon että sinun tulisi osata viron kieltä. Virossa kauppiaat puhuvat suomea, mutta ei muut. Suurin osa ei haluakkaan puhua, ihan noin periaatteesta. Maassa maan tavalla. Kieli ei ole yksikertaisimmasta päästä, vaikka suomelta kuulostaakin. Englantia suurin osa ei puhu, koska tullut melko vastikään peruskoulun opetukseen. Näin ollen tuskin pääset kielitaitoasi virossa preppaamaan. Mutta tosin siellä ollessa on helppo oppia viron kieli!!!"

        Kuten arvelinkin sen, että se viron kieli olisi tietenkin hyvä oppia sinne töihin lähtiessä. Täysin kielitaidottomana en haluaisi lähteä, pitäisi varmaan opetella sitä viron kieltä jo suomessa ennen muuttoa ja työpaikan etsimistä. Mutta tietenkin sen kielitaidon oppisi paremmin sitten siellä paikanpäällä, kun suomessa kirjoista lukiessa.

        "Sanoit tuossa jossain viestissä että kaupungilla on ruokapaikkoja. No viron palkoilla et voi niihin mennä syömään."

        No kaupoista voi silti ostaa ruokaa, joten ei tämä nyt pitäisi olla kenelläkään este sinne muuttamiselle.

        "Sinuna yrittäisin etsiä suomalaisen yrityksen jolla on virossa toimipiste. Siinä pärjäät pelkällä suomella."

        Tämä olisi aivan loistava idea ja ehkä kaikkein paras mahdollisuus löytää töitä Virosta ja oppia siellä samalla myös viron kieltä.

        "Ai niin, tämä ei ole vittuilua, mutta viron ajatusmaailma tuskin sopii sinulle, se maa on NL:n kaatumisen jälkeen ollut kapitalismin kannattaja!!! :)"

        Ei tuo nyt olisi mikään ongelma, sillä tänä päivänä kaikki Euroopan maat ovat kapitalismin kannattajia.

        "Mutta jos sinulla on mahdollisuus saada ulkopuolista tukea reissuusi, niin mene viroon! Tosin suosittelen hakemaan asunnon muualta kuin tallinnasta. Toisaalta voit yrittää hommata virolaisen, joka voisi tulkata sinulle vuokrasopimusasioita yms. ja auttaa kämpän hommaamisessa. Sinähän saat muuten olla työttömyystuella virossa 3 kk työnhaussa, ja meikäläisten työttömyystuli on melkein kuin virolaisen palkka."

        Tietenkin tulkin hankkiminen olisi hyvä keino ratkaista niitä asioita, joissa eteen tulisi ne suurimmat ongelmat, eli kielitaidon puute ja byrokratia.

        "Jos haluat jotain täsmällisempää kysyä, niin minä kyllä vastaan asiallisesti."

        Kiitos kovasti hyvistä neuvoistasi. Sain sinulta kaikkein eniten tätä haluamaani tarpeellista tietoa Viron työmarkkinoista ja muista asioista. Suurin osa muista vastaajista kun oli keskittynyt tässä vaan enemmän tähän tyypilliseen vittuiluun ja siihen loputtomaan suomenmaan ylistämiseen, kuinka heidän mielestään on niin turhaa ja typerää muuttaa pois täältä suomenmaasta, jossa on niin korkea elintaso ja tarjolla kaikkea muita rahallisia rikkauksia, joista kaikki ihmiset eivät edes välitä samalla tavalla.

        Teksteistäsi huomaa että et ole tainnut koskaan näähdä oikeaa slummia. Huonomaineinen lähiö virossa ei todellakaan ole yhtäkuin Kontula Helsingissä. Ehkä hyvä olisi sinun mennä vaikka pariksi viikoksi tutustumaan paikan päälle ennen muuttoa...

        "Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä. "

        Se että et asu slummissa, ei tarkoita että asut hienostoalueella. Kuten sanoin, mene tutustumaan siihen, mikä on slummi. Sinne en itse uskataisi asumaan ilman kunnollista viron tai venäjän kielen taitoa.

        Siitä neuvostoajan lähiöstä, lasnamäellä ei ole neuvostoajasta jäljellä kuin talot. Neuvostoaikana kun kuvioissa olivat vain viina ja kylähullut. Nykyään huumeet ovat vallanneet sen alueen.

        En pahalla kysy, mutta et ole tainnut paljoa matkailla? Olet välillä ajatuksissasi hiukan naivi, kuten että voit matkata sitten takaisin tekemään suomeen töitä (onko matkaamiseen rahaa?) tai että ei ne slummit pahoja paikkoja ole.. Ulkomaille muutto on aina iso asia, vaikka kyseessä olisi vain viro..

        Muuten, saisit varmaan hyviä vinkkejä suunnitelmiisi tuolta yhteisöt -> estonian group


      • oikeasti..
        DarkFear kirjoitti:

        "Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele. "

        No kuten sanoin jo tämän keskustelun alkuvaiheessa sen, että itselläni on omat syyt siihen, minkä vuoksi en halua asua täällä suomenmaassa. Mutta en vaan viitsi nyt alkaa kertomaan niistä tällä palstalla, kun tämä palsta on väärä niiden käsittelemiseen ja mielestäni tässä aiheessa on nyt keskusteltu aivan riittävästi niistä asioista, jotka eivät liity tähän aiheeseen "Työ ulkomailla".

        En nyt kuitenkaan usko siihen, että Virossa ja Tallinnassa olisi ihan noin pahoja ongelmia, joita sinä olet nähnyt jossain muualla Euroopassa. Suomessa kun sitä rasismia on jo muutenkin ihan tarpeeksi, joten ei sitä voi olla enempää muissa Euroopan maissa. Tai vaikka näitä ongelmia olisikin siellä Tallinnan lähiöissä, niin siitä huolimatta ne eivät vaan haittaa minua henkilökohtaisesti yhtä paljon kun omat ongelmani täällä suomessa. Joskus on vaan tehtävä niitä valintoja ja joskus on myös valittava se niin sanottu "pienempi paha" kahdesta vaihtoehdosta.

        ...hakea sitä henkistä ensiapua militarismin aiheuttamiin traumoihin muualta kuin Virosta? En oikeasti usko, että tajuat minne olet menossa ja mitä tekemässä.

        Kovasti tuntuu olevan ruusuinen kuva Virosta... suorastaan pakkomielteisen ruusuinen. Kirjoitat, ettet usko Virossa ja Tallinnassa olevan pahoja ongelmia esimerkiksi rasismin suhteen. No kun siellä on. Etkö muista mellakoita viime keväältä? Siellä ne kytevät pinnan alla. Lisäksi huonompi elintaso ikävä kyllä aiheuttaa sosiaalisia ongelmia ja se on Viron kohdalla faktaa.

        Sinua on nyt opastettu usealla viestillä. Ole hyvä ja kokeile Viroa. Mutta älä enää tule tänne selittelemään motiivejasi, kukaan ei jaksa sellaista puudutusta. Asiallisia kysymyksiä voi esittää.


      • dbs
        ihan loppuun asti :D kirjoitti:

        "Itse voisin kyllä asua ihan hyvin jossain huonomaineisessa lähiössä, sillä minulle se korkea elintaso, hieno asuinympäristö ja muut rahalliset rikkaudet eivät ole koskaan mitään merkinneet. Olisi myös erittäin hienoa asua tuollaisessa neuvostoajan lähiössä, jossa olisi vielä jäljellä hieman näitä hienoja sosialismin rippeitä."

        Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele.

        Itse olen myös samaa mieltä tästä asiasta,

        voithan sinä haluta asua jossain ghetossa mutta arvaapa haluavatko paikalliset että asut siellä??


      • dbs
        DarkFear kirjoitti:

        "Itse voin "huonomaineisessa" lähiössä ulkomailla jonkin aikaa asuneena sanoa että siinä ei ole mitään hienoa, mutta jos haluat nähdä katuväkivaltaa, rasismia, nistejä ja muuta kivaa niin tervemenoo. En suosittele. "

        No kuten sanoin jo tämän keskustelun alkuvaiheessa sen, että itselläni on omat syyt siihen, minkä vuoksi en halua asua täällä suomenmaassa. Mutta en vaan viitsi nyt alkaa kertomaan niistä tällä palstalla, kun tämä palsta on väärä niiden käsittelemiseen ja mielestäni tässä aiheessa on nyt keskusteltu aivan riittävästi niistä asioista, jotka eivät liity tähän aiheeseen "Työ ulkomailla".

        En nyt kuitenkaan usko siihen, että Virossa ja Tallinnassa olisi ihan noin pahoja ongelmia, joita sinä olet nähnyt jossain muualla Euroopassa. Suomessa kun sitä rasismia on jo muutenkin ihan tarpeeksi, joten ei sitä voi olla enempää muissa Euroopan maissa. Tai vaikka näitä ongelmia olisikin siellä Tallinnan lähiöissä, niin siitä huolimatta ne eivät vaan haittaa minua henkilökohtaisesti yhtä paljon kun omat ongelmani täällä suomessa. Joskus on vaan tehtävä niitä valintoja ja joskus on myös valittava se niin sanottu "pienempi paha" kahdesta vaihtoehdosta.

        että jos kohtaat rasismia ulkomailla niin se yllätys yllätys voikin kohdistua sinuun!

        Ainakin mitä olen täällä Irlannissa pahimpia ghettoja nähnyt, niin jos Virossa on yhtään sinnepäin niin usko pois, sinä et halua asua siellä.

        Ihan sama kuinka avoimin silmin etc sinne meet, jos et ole paikallinen olet tuntematon ja sen jälkeen sinua vihataan sen vuoksi, olet sitten musta tai valkoinen.

        Lisäksi mitä olen tavannut itäeurooppalaisia ihmisiä, mm Latvia, Liettua etc niin aika rasistisia mielipiteitä heiltä kuulee.


    • Viroon....

      Jos puhut sujuvaa viroa ja sinulla on hyviä suhteita pankkimaailmaan, niin voin vannoa sen, että pääset työhön Viroon. Viro on muutenkin eurooppaisempi paikka kun tämä meidän maamme. Virossa tunnetaan olut-kulttuuri, naisten oikeat ammattit, eikä kovinkaan olla turhan pikkumaisia veronmaksujen suhteen. Jos täältä et löydä työtä, ei kait se paljon maksa mennä etsimään työtä Viroon. Oi Eestlannen maa.

    • dbs

      Sinulla on niin suuret odotukset ja haaveet tuosta Viron keikasta, että kannattaa ehdottomasti lähteä,

      muuten et saa ko ajatustasi päästäsi pois,

      Mutta, sinun pitää itse luoda oma kuvasi ko maasta, et voi päättää etukäteen että Viro on mahtava maa, ennenkuin olet asunut siellä.

      Eli hae sieltä töitä, muuta avoimin mielin ja harkiten,

      muista myös että ensimmäiset 3kk on aina pahimmat:)

      Itselläni kesti yli 2v tottua Irlantiin, nyt olen alkanut viihtymään oikein hyvin.

    • dbs

      Sinulla on niin suuret odotukset ja haaveet tuosta Viron keikasta, että kannattaa ehdottomasti lähteä,

      muuten et saa ko ajatustasi päästäsi pois,

      Mutta, sinun pitää itse luoda oma kuvasi ko maasta, et voi päättää etukäteen että Viro on mahtava maa, ennenkuin olet asunut siellä.

      Eli hae sieltä töitä, muuta avoimin mielin ja harkiten,

      muista myös että ensimmäiset 3kk on aina pahimmat:)

      Itselläni kesti yli 2v tottua Irlantiin, nyt olen alkanut viihtymään oikein hyvin.

    • 30% kaikilta

      ota huomioon viron tasa verotus.kaikilta sama olit köyhä tai rikas.

    • niin voisin

      kommentoida sen verran että yleensä toi liikenne tosiaan on köyhemmästä maasta rikkaampaan kuten joku totesi. Toisekseen niin mihin meinaat irrottautua jos menet meren yli viroon? Lähe nyt sinne ausseihin tai sveitsiin. Muissa maissa taitaa olla armeija ja sotahistoriaa... Venäjäkin on tosi rasistinen maa, ei siellä ole tummaihoisia, kuinka Viro mahtaa olla vasta vähän aikaa sitten itsenäistyneenä paljon erilainen?
      Ylipäätään en ymmärrä miksei voi olla sitä muutamaa kuukautta valtion täyshoidossa (tosin joka viikonloppu pitää olla kotona nykyään?) niin kuin muutkin ja sitten alkaa rakentaa sitä elämäänsä samalta pohjalta ja toivottavasti terveellä mielellä. Ei armeija mielenterveyttä paranna, mutta se näköjään voi tuhota? Kannattaa varmaan hoitaa myös nuppi kuntoon vaikka ihan täällä Suomessa, se on iso palvelus itsellesi. Ei se mielenterveys parane jos muutta veden yli Viroon venäläisten kanssa "slummiin"...

    • viisaampi

      Joillakin tuntuu olevan vanhentuneita ja virheellisiä tietoja, esim, "voit olla virossa 3kk etsimässä töitä ja saat työttömyyskorvauksen" Tuo on vanhentunutta väärää toetoa. nyky lain mukaan. Voit olla ja asua missä tahansa vaikka timpuktussa ja työttömyyskorvaus tulee, ainoa kriteeri on että olet työttömyyskassan tav oitettavissa, eli puhelin ja sähköposti toimii niin asut ja elät sitten vaikka etelänavalla sillä työttömyyskorvauksella (tietenkin järkevämpää jossain halvemmassa maassa kuni suomi eli EU ulkopuolella) itse esim asunut jo 1.5V thaimaassa ja työttömyyskorvaus rapsahtaa laillisesti tilille joka kuukausi .
      viimeksi olin 6kk israelissa ja 1V laosissa ja sama peli, sitten kela soitteli että pitäs tulla suomeen muutoin loppuu kelan etuudet kun on ollut liian kauan ilman vaki osoitetta suomessa. kelan mukaan kaikki sosiaalietuudet loppuu noin 1V jälkeen saamasta jollei ole osoitetta virallisesti suomessa, Käytännössähän tämä tarkoittaa että ei missään nimessä saa ilmoittaa maistraattiin ulkomaista osoitetta, eihän espanjan eläkeläisetkään niin tyhmiä ole että ilmoittaisivat, vaan osoite suomessa ja joku käy plokkaamassa postit laatikosta ja ilmoittelee tärkeimmät karhukirjeet sähköpostiin on toiminut hyvin monella kaverillanikin, eräskin asunut nyt 4V vietnamissa eikä ongelmia, halpaakin on kun laillinen työttömyyskorvaus ritttää jopa 3kk elämiseen eli vähintään 51% kuukausiansiosta jää vielä säästöönkin jos vaikka pitää tulla työ haastatteluun TE-toimiston pyynnöstä niin ei kun lentolippu netistä ja suomeen. TE-toimsito ei kenenkään ulkomailla elämistä estä, MUTTA kela estää tuon 1 vuoden säännöllään juuri asumistuet,kelakorvaukset,lääkärikorvaukset,työttömyyskorvaus,sairaalapalvelut yms. loppuu/katkeaa sosiaalituet sitten. mutta KAIKKI eläkeläiset ja työttömät tietää että eipä katkea kun osoite on suomessa ja tavoitettavissa. :D itsekin katsellut viroa sillä silmällä että josko siellä olisi halvempaa elää ja asua ,silti lähellä jos pitää johonkin TE tston haastatteluun tms, tulla. aasiasta oli liian pitkä matka ja lennot kalliita työttömälle, toki jos rahaa on säästössä esm,10-20 000€ nini eipä hätää kunhan ei tuhlaa niitä hätävaroja kuin lentolippuun ja viisumimaksuihin nini voi elellä hyvin ja leppoisammin halvalla muuallakin, esim,thaimaa 1KK elämisen kulut vuokra vesi sähkö(riippuen paikasta,turistikohteissa jopa 5x kalliimpaa)noin esimerkkinä, vuokra 70€,ruoka(kolme lämmintä ateriaa muita kuluja)150€/KK vesi 20-30€ 3kk, sähkö (riippuu käyttääkö ilmastointia esim,) 10-100€/KK , eli keskimäärin elät 200-300€ HYVIN eli paremmilla ruoka ja leppoisimmalla elämisellä lämpimässä ja lomaillen, kuni suomessa sillä 520€ eikä edes riitä ja todella huonolla ruoalla ja asunnolla sittenkin, eli mikä on elämän laadun arvo :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe