Paistettu kana

pilalla?

Paistoin eilen kanankoipia uunissa, otin ulos uunista klo 22:30 ja jätin jäähtymään pöydälle. Unohdin siihen ja laitoin jääkaappiin klo 04. Eli olivat pöydällä 5,5h. Ovatko nyt pilalla? Kuinka nopeasti valmistettu kana/liha pilaantuu, jos ei ole jääkaapissa? Kiitos!

5

3665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----------

      Pöpöt alkavat lisääntyä jo 60 asteessa, mikä on aika korkea lämpötila. Neuvoisin kuumentamaan ainakin kunnolla uudestaan kanan, mikäli aiot sitä syödä ja jos ei pahoja hajuhaittoja vielä syntynyt.

    • paljon paremmin..

      ..kuin raaka.
      Kypsentäessähän pöpöjä kuolee, joten uunista tullessaan liha on aikalailla puhdasta.

      Itsellenikin on joskus käynyt juuri noin, söin kylmänäkin koipia ja vatsa pysyi kunnossa ja lisäksi säilyivät jääkaapissa ihan normaaliin tapaan.
      Uudelleen lämmittämisessä taas kuolee pöpöjä.
      Joten en heittäytyisi hysteeriseksi.

      Pöpöhysteerinen laittaa varmaan lihat suoraan uunista kuumana jääkaappiin ;) ja näin vaarantaa herkemmät tuotteet jääkaapissa.

      • Hevosmies Heinonen

        Miten mahtoivatkaan isovanhempanne selvitä hengissä ilman jääkaappia. Valmiit ruuat olivat jopa päiviä komerossa, jossa ei ollut jäähdytystä? Hiukann järkeä mukaan tuossa basillikammossakin kannattaisi peräänkuuluttaa.
        Käyttäkää nyt hemmetissä silmiänne ja nenäänne, se on aistinvaraista tutkintaa. Jos ei ruoka näytä pahalle, eikä se haisekaan pahalle, on se varsin todennäköisesti syötäväksi kelpaavaa. Etenkin jos tietää valmistusajankohdan, eikä se ole paria kolme päivää vanhempi. Kesäkuumalla asia hieman muuttuu.


      • TolkkuaKiitos

        Hevosmiehen isovanhemmilla on aika lailla erilainen bakteerikanta kuin nykyisillä hevosmiehillä on. Kana pilaantuu nopeasti, kala nopeammin ja keitetty riisi kaikkein nopeiten.
        Jos haisee tai maistuu pahalle - pilantuminen on edennyt jo seuraavalle asteelle. Ripulin voi saada hempomminkin.

        Valitettava harhaluulo on se, että kypsä ruoka pilaantuu hitaammin, usein se on juuri toisin päin. Syy on se, että esim lihan kudosrakenne on rikki ja bakteerit pääsevät vapaasti mellastamaan. Ilmassa ja ympäristössä on aina bakteereja.


    • coipi

      Eivät ole pilalla. Tuskin niiden koipien käyttäytymistä jaksat muutenkaan kovin montaa päivää enää seurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      16
      2356
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1261
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      70
      897
    4. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      135
      828
    5. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      45
      821
    6. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      59
      797
    7. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      766
    8. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      44
      735
    9. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      164
      722
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      130
      673
    Aihe