Paistettu kana

pilalla?

Paistoin eilen kanankoipia uunissa, otin ulos uunista klo 22:30 ja jätin jäähtymään pöydälle. Unohdin siihen ja laitoin jääkaappiin klo 04. Eli olivat pöydällä 5,5h. Ovatko nyt pilalla? Kuinka nopeasti valmistettu kana/liha pilaantuu, jos ei ole jääkaapissa? Kiitos!

5

3822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----------

      Pöpöt alkavat lisääntyä jo 60 asteessa, mikä on aika korkea lämpötila. Neuvoisin kuumentamaan ainakin kunnolla uudestaan kanan, mikäli aiot sitä syödä ja jos ei pahoja hajuhaittoja vielä syntynyt.

    • paljon paremmin..

      ..kuin raaka.
      Kypsentäessähän pöpöjä kuolee, joten uunista tullessaan liha on aikalailla puhdasta.

      Itsellenikin on joskus käynyt juuri noin, söin kylmänäkin koipia ja vatsa pysyi kunnossa ja lisäksi säilyivät jääkaapissa ihan normaaliin tapaan.
      Uudelleen lämmittämisessä taas kuolee pöpöjä.
      Joten en heittäytyisi hysteeriseksi.

      Pöpöhysteerinen laittaa varmaan lihat suoraan uunista kuumana jääkaappiin ;) ja näin vaarantaa herkemmät tuotteet jääkaapissa.

      • Hevosmies Heinonen

        Miten mahtoivatkaan isovanhempanne selvitä hengissä ilman jääkaappia. Valmiit ruuat olivat jopa päiviä komerossa, jossa ei ollut jäähdytystä? Hiukann järkeä mukaan tuossa basillikammossakin kannattaisi peräänkuuluttaa.
        Käyttäkää nyt hemmetissä silmiänne ja nenäänne, se on aistinvaraista tutkintaa. Jos ei ruoka näytä pahalle, eikä se haisekaan pahalle, on se varsin todennäköisesti syötäväksi kelpaavaa. Etenkin jos tietää valmistusajankohdan, eikä se ole paria kolme päivää vanhempi. Kesäkuumalla asia hieman muuttuu.


      • TolkkuaKiitos

        Hevosmiehen isovanhemmilla on aika lailla erilainen bakteerikanta kuin nykyisillä hevosmiehillä on. Kana pilaantuu nopeasti, kala nopeammin ja keitetty riisi kaikkein nopeiten.
        Jos haisee tai maistuu pahalle - pilantuminen on edennyt jo seuraavalle asteelle. Ripulin voi saada hempomminkin.

        Valitettava harhaluulo on se, että kypsä ruoka pilaantuu hitaammin, usein se on juuri toisin päin. Syy on se, että esim lihan kudosrakenne on rikki ja bakteerit pääsevät vapaasti mellastamaan. Ilmassa ja ympäristössä on aina bakteereja.


    • coipi

      Eivät ole pilalla. Tuskin niiden koipien käyttäytymistä jaksat muutenkaan kovin montaa päivää enää seurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      61
      4458
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      154
      3325
    3. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      58
      2637
    4. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      49
      2574
    5. Hukkuneet pojat kalajoella pakolaisia?

      Eivät osanneet suomea nimittäin.
      Maailman menoa
      120
      2399
    6. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      24
      1903
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      24
      1711
    8. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      30
      1636
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      172
      1579
    10. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      37
      1285
    Aihe