Paistettu kana

pilalla?

Paistoin eilen kanankoipia uunissa, otin ulos uunista klo 22:30 ja jätin jäähtymään pöydälle. Unohdin siihen ja laitoin jääkaappiin klo 04. Eli olivat pöydällä 5,5h. Ovatko nyt pilalla? Kuinka nopeasti valmistettu kana/liha pilaantuu, jos ei ole jääkaapissa? Kiitos!

5

3850

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----------

      Pöpöt alkavat lisääntyä jo 60 asteessa, mikä on aika korkea lämpötila. Neuvoisin kuumentamaan ainakin kunnolla uudestaan kanan, mikäli aiot sitä syödä ja jos ei pahoja hajuhaittoja vielä syntynyt.

    • paljon paremmin..

      ..kuin raaka.
      Kypsentäessähän pöpöjä kuolee, joten uunista tullessaan liha on aikalailla puhdasta.

      Itsellenikin on joskus käynyt juuri noin, söin kylmänäkin koipia ja vatsa pysyi kunnossa ja lisäksi säilyivät jääkaapissa ihan normaaliin tapaan.
      Uudelleen lämmittämisessä taas kuolee pöpöjä.
      Joten en heittäytyisi hysteeriseksi.

      Pöpöhysteerinen laittaa varmaan lihat suoraan uunista kuumana jääkaappiin ;) ja näin vaarantaa herkemmät tuotteet jääkaapissa.

      • Hevosmies Heinonen

        Miten mahtoivatkaan isovanhempanne selvitä hengissä ilman jääkaappia. Valmiit ruuat olivat jopa päiviä komerossa, jossa ei ollut jäähdytystä? Hiukann järkeä mukaan tuossa basillikammossakin kannattaisi peräänkuuluttaa.
        Käyttäkää nyt hemmetissä silmiänne ja nenäänne, se on aistinvaraista tutkintaa. Jos ei ruoka näytä pahalle, eikä se haisekaan pahalle, on se varsin todennäköisesti syötäväksi kelpaavaa. Etenkin jos tietää valmistusajankohdan, eikä se ole paria kolme päivää vanhempi. Kesäkuumalla asia hieman muuttuu.


      • TolkkuaKiitos

        Hevosmiehen isovanhemmilla on aika lailla erilainen bakteerikanta kuin nykyisillä hevosmiehillä on. Kana pilaantuu nopeasti, kala nopeammin ja keitetty riisi kaikkein nopeiten.
        Jos haisee tai maistuu pahalle - pilantuminen on edennyt jo seuraavalle asteelle. Ripulin voi saada hempomminkin.

        Valitettava harhaluulo on se, että kypsä ruoka pilaantuu hitaammin, usein se on juuri toisin päin. Syy on se, että esim lihan kudosrakenne on rikki ja bakteerit pääsevät vapaasti mellastamaan. Ilmassa ja ympäristössä on aina bakteereja.


    • coipi

      Eivät ole pilalla. Tuskin niiden koipien käyttäytymistä jaksat muutenkaan kovin montaa päivää enää seurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      37
      4062
    2. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      100
      3564
    3. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      113
      3502
    4. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      78
      3225
    5. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      88
      3215
    6. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      86
      2875
    7. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      39
      2696
    8. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      47
      2549
    9. Mikä on luonteesi parhain ominaisuus

      ja mikä huonoin?
      Ikävä
      69
      2523
    10. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      97
      2332
    Aihe