Paistettu kana

pilalla?

Paistoin eilen kanankoipia uunissa, otin ulos uunista klo 22:30 ja jätin jäähtymään pöydälle. Unohdin siihen ja laitoin jääkaappiin klo 04. Eli olivat pöydällä 5,5h. Ovatko nyt pilalla? Kuinka nopeasti valmistettu kana/liha pilaantuu, jos ei ole jääkaapissa? Kiitos!

5

3766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----------

      Pöpöt alkavat lisääntyä jo 60 asteessa, mikä on aika korkea lämpötila. Neuvoisin kuumentamaan ainakin kunnolla uudestaan kanan, mikäli aiot sitä syödä ja jos ei pahoja hajuhaittoja vielä syntynyt.

    • paljon paremmin..

      ..kuin raaka.
      Kypsentäessähän pöpöjä kuolee, joten uunista tullessaan liha on aikalailla puhdasta.

      Itsellenikin on joskus käynyt juuri noin, söin kylmänäkin koipia ja vatsa pysyi kunnossa ja lisäksi säilyivät jääkaapissa ihan normaaliin tapaan.
      Uudelleen lämmittämisessä taas kuolee pöpöjä.
      Joten en heittäytyisi hysteeriseksi.

      Pöpöhysteerinen laittaa varmaan lihat suoraan uunista kuumana jääkaappiin ;) ja näin vaarantaa herkemmät tuotteet jääkaapissa.

      • Hevosmies Heinonen

        Miten mahtoivatkaan isovanhempanne selvitä hengissä ilman jääkaappia. Valmiit ruuat olivat jopa päiviä komerossa, jossa ei ollut jäähdytystä? Hiukann järkeä mukaan tuossa basillikammossakin kannattaisi peräänkuuluttaa.
        Käyttäkää nyt hemmetissä silmiänne ja nenäänne, se on aistinvaraista tutkintaa. Jos ei ruoka näytä pahalle, eikä se haisekaan pahalle, on se varsin todennäköisesti syötäväksi kelpaavaa. Etenkin jos tietää valmistusajankohdan, eikä se ole paria kolme päivää vanhempi. Kesäkuumalla asia hieman muuttuu.


      • TolkkuaKiitos

        Hevosmiehen isovanhemmilla on aika lailla erilainen bakteerikanta kuin nykyisillä hevosmiehillä on. Kana pilaantuu nopeasti, kala nopeammin ja keitetty riisi kaikkein nopeiten.
        Jos haisee tai maistuu pahalle - pilantuminen on edennyt jo seuraavalle asteelle. Ripulin voi saada hempomminkin.

        Valitettava harhaluulo on se, että kypsä ruoka pilaantuu hitaammin, usein se on juuri toisin päin. Syy on se, että esim lihan kudosrakenne on rikki ja bakteerit pääsevät vapaasti mellastamaan. Ilmassa ja ympäristössä on aina bakteereja.


    • coipi

      Eivät ole pilalla. Tuskin niiden koipien käyttäytymistä jaksat muutenkaan kovin montaa päivää enää seurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      55
      4082
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      18
      2681
    3. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      140
      2593
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      15
      2033
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      15
      1483
    6. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      73
      1357
    7. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      106
      1354
    8. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      157
      1078
    9. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      93
      1037
    10. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      21
      1008
    Aihe