Kalkkunan paistoa....

Ei lammasta..

Oli saksalaiskaupassa pakastekalkkunaa (3.4kg)
ja ostin sellasenn mämmin kaveriksi pääsiäiseksi.
Antakaas ammattilaiset amatöörille vinkkejä .Siinä on paistovahti että saan sen kyllä kypsäksi. Mutta millä ja miten maustan, mitä syön sen kera....

3

1855

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna sen ensin sulaa kylmassa vedessa monta tuntia,sitten peset sen sisalta vedessa. Sen jalkeen teet taytteen. Keitettya riisia, sipulia,voit laittaa makkaran sisallusta sen joukkoon ja vaikka murennettua leipaa.Suolaa hienonnettua purjoa ja pippuria, sage. Sekoita hyvin ja tayta kalkkuna silla. Sitten uuniin kannelliseen pannuun, Voit laittaa purjon varsia sen alle ettei pala pohjaan kiinni. Voita paalle. Vahan aikaa n,2t kun on ollut uunissa vetta tulee ja rasvaa pannuun voitele silla silloin talloin ja viimeisen puolen tunnin aikana ota kansi pois etta ruskistuu. 350c. N 4 tuntia,kalkkuna on valmis kun jalat irtoo helposti. Tarkeaa on etta se on kypsynyt kunnolla lapi. Sen jalkeen anna vahan jaahtya ja ota sisallys pois toiseen astiaan,etta sen saa lammitettya ennen syomista. Kalkkuna ei tarvitse olla kuumaa kun syodaan. Siihen tehdaan ruskea kuuma kastike jota voi kaikki laittaa siivujen paalle. Kun kalkkuna on leikattu siivuiksi kyljesta. Pese heti raan kalkkuna pesun jalkeen tiskipoyta ja kaikki tavarat kuumalla vedella ja saippualla ettei jaa mitaan pacteeria siita jaljelle. Niissa ei ole mitaan mutta voi muodostua ajan mukaan.

    • Kivimies rules

      Kalkkunaa ei kannata sen miedon ja hyvän maun takia täyttää millään vahvanmakuisella täytteellä. Päärynät ovat yksi parhaita täytteitä ja niiden kosteus estää luonnostaan kuivaa kalkkunaan kuivumasta liikaa.

      Sulata viileässä pari vuorokautta, jotta lintu on varmasti sula. Huomaa, että sisällä voi olla erikseen sisälmykset (mm. maksa), jotka on syytä ottaa jääkaapin viileyteen mahdollisimman pian. Niitä voi käyttää kastikkeen pohjana.

      Ota 2-3 päärynää ja leikkaa ne neljänneksiksi kuorimatta. Kierittele päärynän neljännekset suolan ja jauhetun mustapippurin sekoituksessa ja täytä lintu päärynän palasilla. Sido lintu puuvillalangalla (kalastajan lanka tai vast.) niin että reidet ja siivet ovat kiinni ruhossa.

      Lämmitä uuni 165-175 asteeseen. Laita uuniin alimmaksi reunallinen uunipelti valutusalustaksi ja sen päälle ritilä. Laita kalkkuna ritilälle käännä alkuvaiheessa muutaman kerran n. 10 minuutin välein, jotta lintu ruskistuu kaikilta puolilta. Paistoaika riippuu kalkkunan painosta ja on n. 30 minuuuttia kiloa kohden. Tämä edellyttää, että uuni on lämmitetty etukäteen ja sulatetun kalkkunan on annettu asettua huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Kaada paistamisen keskivaiheilla lasillinen vettä uunipellille.

      Kun kalkkuna on valmis, ota se uunista ja kääri alumiinifoolioon, jotta pysyy lämpimänä ja ehtii levätä hetken ennen tarjoilua. Ota sillä aikaa sisälmyksistä maksa, soseuta se yleiskoneella ja valmista voinokareen kanssa kastike varovasti kattilassa lämmittäen niin ettei kastike kokkaroidu, lisää suolaa ja pippuria sekä lientä uunipelliltä. Samoin lisää kastikkeeseen kalkkunan viipaloinnissa siitä tuleva neste.

      Kalkkunan kanssa sopivat paistetut perunalohkot esim. rosmariinille maustettuna sekä kastanjat. Kaupasta saa valmista kastanjasosetta tai kastanjoita purkissa. Jälkimmäiset kannattaa nopeasti kuumentaa pannulla voissa.

    • Bääää

      Kiitos vaan hyvistä resepteistä...fogeli on jo sulamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat

      Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude
      Maailman menoa
      149
      13168
    2. Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta

      Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t
      Maailman menoa
      72
      9611
    3. Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat

      Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h
      Maailman menoa
      95
      9103
    4. Suomen velka kasvoi ennätysvauhtia - Mäkynen repostelee

      – Velka kasvoi eniten tilaston historiassa, Mäkynen kirjoittaa. – Vuoden 2025 toisella neljänneksellä selvästi eniten k
      Maailman menoa
      20
      7746
    5. Giorgia Meloni vs Riikka Purra

      Kyllä Italian pääministeri on kauniimpi ja seksikkäämpi, kuin Suomen valtiovarainministeri Riikka Purra. Mitä jotkut näk
      Maailman menoa
      38
      6724
    6. 148
      6148
    7. Ohhoh. Kokoomusvirkamiehen mukaan Suomessa ei ole työttömyyskriisiä

      Kun kokoomuksen johtama hallitus epäonnistuu täydellisesti talouspolitiikassaan, niin aikaisemmin erittäin pahaksi määri
      Maailman menoa
      15
      3124
    8. En lähde armeijaan enkä siviilipalvelukseen

      Maanantaina telkan uutisissa toistamiseen kerrottiin tästä luuserista, joka kärsii muka "masennuksesta", mutta nauraa rä
      Maailman menoa
      391
      1199
    9. Aikuisten säälittävä käytös

      Mikä mahtaa aikuisia hiertää ja mistä näin kovaa että alaikäisen pahoinpitelyn jälkeen vielä kirjotellaan täällä. Sana v
      Hyrynsalmi
      7
      1144
    10. YLE: Stora Enso Imatra aloittaa yyteet

      www.hs.fi/talous/art-2000011528377.html Yle: Stora Enso aloitti muutos­neuvottelut Imatran-tehtailla Metsäteollisuus|Yl
      Imatra
      84
      990
    Aihe