Kalkkunan paistoa....

Ei lammasta..

Oli saksalaiskaupassa pakastekalkkunaa (3.4kg)
ja ostin sellasenn mämmin kaveriksi pääsiäiseksi.
Antakaas ammattilaiset amatöörille vinkkejä .Siinä on paistovahti että saan sen kyllä kypsäksi. Mutta millä ja miten maustan, mitä syön sen kera....

3

1786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna sen ensin sulaa kylmassa vedessa monta tuntia,sitten peset sen sisalta vedessa. Sen jalkeen teet taytteen. Keitettya riisia, sipulia,voit laittaa makkaran sisallusta sen joukkoon ja vaikka murennettua leipaa.Suolaa hienonnettua purjoa ja pippuria, sage. Sekoita hyvin ja tayta kalkkuna silla. Sitten uuniin kannelliseen pannuun, Voit laittaa purjon varsia sen alle ettei pala pohjaan kiinni. Voita paalle. Vahan aikaa n,2t kun on ollut uunissa vetta tulee ja rasvaa pannuun voitele silla silloin talloin ja viimeisen puolen tunnin aikana ota kansi pois etta ruskistuu. 350c. N 4 tuntia,kalkkuna on valmis kun jalat irtoo helposti. Tarkeaa on etta se on kypsynyt kunnolla lapi. Sen jalkeen anna vahan jaahtya ja ota sisallys pois toiseen astiaan,etta sen saa lammitettya ennen syomista. Kalkkuna ei tarvitse olla kuumaa kun syodaan. Siihen tehdaan ruskea kuuma kastike jota voi kaikki laittaa siivujen paalle. Kun kalkkuna on leikattu siivuiksi kyljesta. Pese heti raan kalkkuna pesun jalkeen tiskipoyta ja kaikki tavarat kuumalla vedella ja saippualla ettei jaa mitaan pacteeria siita jaljelle. Niissa ei ole mitaan mutta voi muodostua ajan mukaan.

    • Kivimies rules

      Kalkkunaa ei kannata sen miedon ja hyvän maun takia täyttää millään vahvanmakuisella täytteellä. Päärynät ovat yksi parhaita täytteitä ja niiden kosteus estää luonnostaan kuivaa kalkkunaan kuivumasta liikaa.

      Sulata viileässä pari vuorokautta, jotta lintu on varmasti sula. Huomaa, että sisällä voi olla erikseen sisälmykset (mm. maksa), jotka on syytä ottaa jääkaapin viileyteen mahdollisimman pian. Niitä voi käyttää kastikkeen pohjana.

      Ota 2-3 päärynää ja leikkaa ne neljänneksiksi kuorimatta. Kierittele päärynän neljännekset suolan ja jauhetun mustapippurin sekoituksessa ja täytä lintu päärynän palasilla. Sido lintu puuvillalangalla (kalastajan lanka tai vast.) niin että reidet ja siivet ovat kiinni ruhossa.

      Lämmitä uuni 165-175 asteeseen. Laita uuniin alimmaksi reunallinen uunipelti valutusalustaksi ja sen päälle ritilä. Laita kalkkuna ritilälle käännä alkuvaiheessa muutaman kerran n. 10 minuutin välein, jotta lintu ruskistuu kaikilta puolilta. Paistoaika riippuu kalkkunan painosta ja on n. 30 minuuuttia kiloa kohden. Tämä edellyttää, että uuni on lämmitetty etukäteen ja sulatetun kalkkunan on annettu asettua huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Kaada paistamisen keskivaiheilla lasillinen vettä uunipellille.

      Kun kalkkuna on valmis, ota se uunista ja kääri alumiinifoolioon, jotta pysyy lämpimänä ja ehtii levätä hetken ennen tarjoilua. Ota sillä aikaa sisälmyksistä maksa, soseuta se yleiskoneella ja valmista voinokareen kanssa kastike varovasti kattilassa lämmittäen niin ettei kastike kokkaroidu, lisää suolaa ja pippuria sekä lientä uunipelliltä. Samoin lisää kastikkeeseen kalkkunan viipaloinnissa siitä tuleva neste.

      Kalkkunan kanssa sopivat paistetut perunalohkot esim. rosmariinille maustettuna sekä kastanjat. Kaupasta saa valmista kastanjasosetta tai kastanjoita purkissa. Jälkimmäiset kannattaa nopeasti kuumentaa pannulla voissa.

    • Bääää

      Kiitos vaan hyvistä resepteistä...fogeli on jo sulamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      55
      4082
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      18
      2681
    3. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      140
      2593
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      15
      2033
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      15
      1483
    6. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      73
      1357
    7. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      106
      1354
    8. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      157
      1078
    9. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      93
      1037
    10. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      21
      1008
    Aihe