Kalkkunan paistoa....

Ei lammasta..

Oli saksalaiskaupassa pakastekalkkunaa (3.4kg)
ja ostin sellasenn mämmin kaveriksi pääsiäiseksi.
Antakaas ammattilaiset amatöörille vinkkejä .Siinä on paistovahti että saan sen kyllä kypsäksi. Mutta millä ja miten maustan, mitä syön sen kera....

3

1759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna sen ensin sulaa kylmassa vedessa monta tuntia,sitten peset sen sisalta vedessa. Sen jalkeen teet taytteen. Keitettya riisia, sipulia,voit laittaa makkaran sisallusta sen joukkoon ja vaikka murennettua leipaa.Suolaa hienonnettua purjoa ja pippuria, sage. Sekoita hyvin ja tayta kalkkuna silla. Sitten uuniin kannelliseen pannuun, Voit laittaa purjon varsia sen alle ettei pala pohjaan kiinni. Voita paalle. Vahan aikaa n,2t kun on ollut uunissa vetta tulee ja rasvaa pannuun voitele silla silloin talloin ja viimeisen puolen tunnin aikana ota kansi pois etta ruskistuu. 350c. N 4 tuntia,kalkkuna on valmis kun jalat irtoo helposti. Tarkeaa on etta se on kypsynyt kunnolla lapi. Sen jalkeen anna vahan jaahtya ja ota sisallys pois toiseen astiaan,etta sen saa lammitettya ennen syomista. Kalkkuna ei tarvitse olla kuumaa kun syodaan. Siihen tehdaan ruskea kuuma kastike jota voi kaikki laittaa siivujen paalle. Kun kalkkuna on leikattu siivuiksi kyljesta. Pese heti raan kalkkuna pesun jalkeen tiskipoyta ja kaikki tavarat kuumalla vedella ja saippualla ettei jaa mitaan pacteeria siita jaljelle. Niissa ei ole mitaan mutta voi muodostua ajan mukaan.

    • Kivimies rules

      Kalkkunaa ei kannata sen miedon ja hyvän maun takia täyttää millään vahvanmakuisella täytteellä. Päärynät ovat yksi parhaita täytteitä ja niiden kosteus estää luonnostaan kuivaa kalkkunaan kuivumasta liikaa.

      Sulata viileässä pari vuorokautta, jotta lintu on varmasti sula. Huomaa, että sisällä voi olla erikseen sisälmykset (mm. maksa), jotka on syytä ottaa jääkaapin viileyteen mahdollisimman pian. Niitä voi käyttää kastikkeen pohjana.

      Ota 2-3 päärynää ja leikkaa ne neljänneksiksi kuorimatta. Kierittele päärynän neljännekset suolan ja jauhetun mustapippurin sekoituksessa ja täytä lintu päärynän palasilla. Sido lintu puuvillalangalla (kalastajan lanka tai vast.) niin että reidet ja siivet ovat kiinni ruhossa.

      Lämmitä uuni 165-175 asteeseen. Laita uuniin alimmaksi reunallinen uunipelti valutusalustaksi ja sen päälle ritilä. Laita kalkkuna ritilälle käännä alkuvaiheessa muutaman kerran n. 10 minuutin välein, jotta lintu ruskistuu kaikilta puolilta. Paistoaika riippuu kalkkunan painosta ja on n. 30 minuuuttia kiloa kohden. Tämä edellyttää, että uuni on lämmitetty etukäteen ja sulatetun kalkkunan on annettu asettua huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Kaada paistamisen keskivaiheilla lasillinen vettä uunipellille.

      Kun kalkkuna on valmis, ota se uunista ja kääri alumiinifoolioon, jotta pysyy lämpimänä ja ehtii levätä hetken ennen tarjoilua. Ota sillä aikaa sisälmyksistä maksa, soseuta se yleiskoneella ja valmista voinokareen kanssa kastike varovasti kattilassa lämmittäen niin ettei kastike kokkaroidu, lisää suolaa ja pippuria sekä lientä uunipelliltä. Samoin lisää kastikkeeseen kalkkunan viipaloinnissa siitä tuleva neste.

      Kalkkunan kanssa sopivat paistetut perunalohkot esim. rosmariinille maustettuna sekä kastanjat. Kaupasta saa valmista kastanjasosetta tai kastanjoita purkissa. Jälkimmäiset kannattaa nopeasti kuumentaa pannulla voissa.

    • Bääää

      Kiitos vaan hyvistä resepteistä...fogeli on jo sulamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      21
      3728
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      89
      1834
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      88
      1275
    4. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      167
      1230
    5. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      56
      1109
    6. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      52
      987
    7. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      185
      964
    8. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      61
      922
    9. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      886
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      142
      829
    Aihe