Kalkkunan paistoa....

Ei lammasta..

Oli saksalaiskaupassa pakastekalkkunaa (3.4kg)
ja ostin sellasenn mämmin kaveriksi pääsiäiseksi.
Antakaas ammattilaiset amatöörille vinkkejä .Siinä on paistovahti että saan sen kyllä kypsäksi. Mutta millä ja miten maustan, mitä syön sen kera....

3

1645

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna sen ensin sulaa kylmassa vedessa monta tuntia,sitten peset sen sisalta vedessa. Sen jalkeen teet taytteen. Keitettya riisia, sipulia,voit laittaa makkaran sisallusta sen joukkoon ja vaikka murennettua leipaa.Suolaa hienonnettua purjoa ja pippuria, sage. Sekoita hyvin ja tayta kalkkuna silla. Sitten uuniin kannelliseen pannuun, Voit laittaa purjon varsia sen alle ettei pala pohjaan kiinni. Voita paalle. Vahan aikaa n,2t kun on ollut uunissa vetta tulee ja rasvaa pannuun voitele silla silloin talloin ja viimeisen puolen tunnin aikana ota kansi pois etta ruskistuu. 350c. N 4 tuntia,kalkkuna on valmis kun jalat irtoo helposti. Tarkeaa on etta se on kypsynyt kunnolla lapi. Sen jalkeen anna vahan jaahtya ja ota sisallys pois toiseen astiaan,etta sen saa lammitettya ennen syomista. Kalkkuna ei tarvitse olla kuumaa kun syodaan. Siihen tehdaan ruskea kuuma kastike jota voi kaikki laittaa siivujen paalle. Kun kalkkuna on leikattu siivuiksi kyljesta. Pese heti raan kalkkuna pesun jalkeen tiskipoyta ja kaikki tavarat kuumalla vedella ja saippualla ettei jaa mitaan pacteeria siita jaljelle. Niissa ei ole mitaan mutta voi muodostua ajan mukaan.

    • Kivimies rules

      Kalkkunaa ei kannata sen miedon ja hyvän maun takia täyttää millään vahvanmakuisella täytteellä. Päärynät ovat yksi parhaita täytteitä ja niiden kosteus estää luonnostaan kuivaa kalkkunaan kuivumasta liikaa.

      Sulata viileässä pari vuorokautta, jotta lintu on varmasti sula. Huomaa, että sisällä voi olla erikseen sisälmykset (mm. maksa), jotka on syytä ottaa jääkaapin viileyteen mahdollisimman pian. Niitä voi käyttää kastikkeen pohjana.

      Ota 2-3 päärynää ja leikkaa ne neljänneksiksi kuorimatta. Kierittele päärynän neljännekset suolan ja jauhetun mustapippurin sekoituksessa ja täytä lintu päärynän palasilla. Sido lintu puuvillalangalla (kalastajan lanka tai vast.) niin että reidet ja siivet ovat kiinni ruhossa.

      Lämmitä uuni 165-175 asteeseen. Laita uuniin alimmaksi reunallinen uunipelti valutusalustaksi ja sen päälle ritilä. Laita kalkkuna ritilälle käännä alkuvaiheessa muutaman kerran n. 10 minuutin välein, jotta lintu ruskistuu kaikilta puolilta. Paistoaika riippuu kalkkunan painosta ja on n. 30 minuuuttia kiloa kohden. Tämä edellyttää, että uuni on lämmitetty etukäteen ja sulatetun kalkkunan on annettu asettua huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Kaada paistamisen keskivaiheilla lasillinen vettä uunipellille.

      Kun kalkkuna on valmis, ota se uunista ja kääri alumiinifoolioon, jotta pysyy lämpimänä ja ehtii levätä hetken ennen tarjoilua. Ota sillä aikaa sisälmyksistä maksa, soseuta se yleiskoneella ja valmista voinokareen kanssa kastike varovasti kattilassa lämmittäen niin ettei kastike kokkaroidu, lisää suolaa ja pippuria sekä lientä uunipelliltä. Samoin lisää kastikkeeseen kalkkunan viipaloinnissa siitä tuleva neste.

      Kalkkunan kanssa sopivat paistetut perunalohkot esim. rosmariinille maustettuna sekä kastanjat. Kaupasta saa valmista kastanjasosetta tai kastanjoita purkissa. Jälkimmäiset kannattaa nopeasti kuumentaa pannulla voissa.

    • Bääää

      Kiitos vaan hyvistä resepteistä...fogeli on jo sulamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      241
      2132
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe