Kalkkunan paistoa....

Ei lammasta..

Oli saksalaiskaupassa pakastekalkkunaa (3.4kg)
ja ostin sellasenn mämmin kaveriksi pääsiäiseksi.
Antakaas ammattilaiset amatöörille vinkkejä .Siinä on paistovahti että saan sen kyllä kypsäksi. Mutta millä ja miten maustan, mitä syön sen kera....

3

1867

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna sen ensin sulaa kylmassa vedessa monta tuntia,sitten peset sen sisalta vedessa. Sen jalkeen teet taytteen. Keitettya riisia, sipulia,voit laittaa makkaran sisallusta sen joukkoon ja vaikka murennettua leipaa.Suolaa hienonnettua purjoa ja pippuria, sage. Sekoita hyvin ja tayta kalkkuna silla. Sitten uuniin kannelliseen pannuun, Voit laittaa purjon varsia sen alle ettei pala pohjaan kiinni. Voita paalle. Vahan aikaa n,2t kun on ollut uunissa vetta tulee ja rasvaa pannuun voitele silla silloin talloin ja viimeisen puolen tunnin aikana ota kansi pois etta ruskistuu. 350c. N 4 tuntia,kalkkuna on valmis kun jalat irtoo helposti. Tarkeaa on etta se on kypsynyt kunnolla lapi. Sen jalkeen anna vahan jaahtya ja ota sisallys pois toiseen astiaan,etta sen saa lammitettya ennen syomista. Kalkkuna ei tarvitse olla kuumaa kun syodaan. Siihen tehdaan ruskea kuuma kastike jota voi kaikki laittaa siivujen paalle. Kun kalkkuna on leikattu siivuiksi kyljesta. Pese heti raan kalkkuna pesun jalkeen tiskipoyta ja kaikki tavarat kuumalla vedella ja saippualla ettei jaa mitaan pacteeria siita jaljelle. Niissa ei ole mitaan mutta voi muodostua ajan mukaan.

    • Kivimies rules

      Kalkkunaa ei kannata sen miedon ja hyvän maun takia täyttää millään vahvanmakuisella täytteellä. Päärynät ovat yksi parhaita täytteitä ja niiden kosteus estää luonnostaan kuivaa kalkkunaan kuivumasta liikaa.

      Sulata viileässä pari vuorokautta, jotta lintu on varmasti sula. Huomaa, että sisällä voi olla erikseen sisälmykset (mm. maksa), jotka on syytä ottaa jääkaapin viileyteen mahdollisimman pian. Niitä voi käyttää kastikkeen pohjana.

      Ota 2-3 päärynää ja leikkaa ne neljänneksiksi kuorimatta. Kierittele päärynän neljännekset suolan ja jauhetun mustapippurin sekoituksessa ja täytä lintu päärynän palasilla. Sido lintu puuvillalangalla (kalastajan lanka tai vast.) niin että reidet ja siivet ovat kiinni ruhossa.

      Lämmitä uuni 165-175 asteeseen. Laita uuniin alimmaksi reunallinen uunipelti valutusalustaksi ja sen päälle ritilä. Laita kalkkuna ritilälle käännä alkuvaiheessa muutaman kerran n. 10 minuutin välein, jotta lintu ruskistuu kaikilta puolilta. Paistoaika riippuu kalkkunan painosta ja on n. 30 minuuuttia kiloa kohden. Tämä edellyttää, että uuni on lämmitetty etukäteen ja sulatetun kalkkunan on annettu asettua huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Kaada paistamisen keskivaiheilla lasillinen vettä uunipellille.

      Kun kalkkuna on valmis, ota se uunista ja kääri alumiinifoolioon, jotta pysyy lämpimänä ja ehtii levätä hetken ennen tarjoilua. Ota sillä aikaa sisälmyksistä maksa, soseuta se yleiskoneella ja valmista voinokareen kanssa kastike varovasti kattilassa lämmittäen niin ettei kastike kokkaroidu, lisää suolaa ja pippuria sekä lientä uunipelliltä. Samoin lisää kastikkeeseen kalkkunan viipaloinnissa siitä tuleva neste.

      Kalkkunan kanssa sopivat paistetut perunalohkot esim. rosmariinille maustettuna sekä kastanjat. Kaupasta saa valmista kastanjasosetta tai kastanjoita purkissa. Jälkimmäiset kannattaa nopeasti kuumentaa pannulla voissa.

    • Bääää

      Kiitos vaan hyvistä resepteistä...fogeli on jo sulamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!

      Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja
      Maailman menoa
      173
      22269
    2. Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"

      Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant
      Maailman menoa
      74
      9476
    3. Sannalla tänään vuorossa The Daily Show

      Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.
      Maailman menoa
      29
      7470
    4. Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa

      Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va
      Maailman menoa
      80
      6315
    5. SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"

      Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei
      Maailman menoa
      182
      5940
    6. Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot
      Maailman menoa
      34
      4966
    7. HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!

      Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.
      Maailman menoa
      108
      4610
    8. Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään

      eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm
      Maailman menoa
      101
      4366
    9. Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"

      Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo
      Maailman menoa
      85
      2036
    10. Marin vetäs lopullisesti maton alta hallitusyhteistyöltä Kepun kanssa

      Kurvinen on jo ennättänyt kommentoimaan, ettei Kepu ole koskaan enää kiinnostunut vasemmiston kanssa hallituspaikasta, k
      Maailman menoa
      78
      1332
    Aihe