Kiinalaisessa ravintolassa saa aina sitä kirkkaan valkoista riisiä joka takertuu itseensä. Siksi sitä on mukava syödä puikoilla. Tämä riisi on myös paljon paremman makuista. Miten tätä riisiä valmistetaan ja onko kyse jostain erikoisesta riisilajikkeesta?
Kiinalaisen ravintolan riisi
22
17018
Vastaukset
- erityistä
ennen kaikkea siten, että se EI OLE "pitkäjyväistä amerikanriisiä" vaan pikemminkin "tavallista puuroriisiä". Moni luulee sen olevan jasmiiniriisiä, ja joskus se sitä onkin, joskin jasmiiniriisi ei ole kiinalainen vaan thaimaalainen riisilajike. Asiakkaiden paineesta johtuen jotkut kiinalaisravintolatkin sitä käyttävät.
Näitä riisejä saa parhaiten ostetuksi etnisistä ns. Aasia-kaupoista. Jos olet helsinkiläinen, voin antaa pari osoitetta.- tarjoaa kaikkea
Tietoa ruokailusta
http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;6834
Kallion kaupat
http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/luettelo.php karttoineen. Tässä Salon keidas http://www.asianmarket.fi/
http://www.asianmarket.fi/linkit.html
Hyvinvarustetut supermarketit tajoaa etnonurkassaan kiintoisaa. - kaikki tääl
on hesalaisia? Kerron sulle kuule, et täällä käy porukkaa ympäri suomi-neidon eli pois tuo helsinki keskeisyys. Niin, ehkei täällä maaseudulla ole aasia kauppoja jne jne. Antaisit mieluummin netti osoitteita et mekin maalaistollot voitais ostaa kiinan riisiä, öh... vai et oikein helsinkiläinen olet... no, onnea sulle :v)
- isoimmista
kaikki tääl kirjoitti:
on hesalaisia? Kerron sulle kuule, et täällä käy porukkaa ympäri suomi-neidon eli pois tuo helsinki keskeisyys. Niin, ehkei täällä maaseudulla ole aasia kauppoja jne jne. Antaisit mieluummin netti osoitteita et mekin maalaistollot voitais ostaa kiinan riisiä, öh... vai et oikein helsinkiläinen olet... no, onnea sulle :v)
kaupungeista löytyy Aasia-kaupat nykyään, mm. Tampereella, Turussa ja Lahdessa ainakin on sellaiset, ja monen pienenkin kaupungin isossa marketissa on Aasia-hyllyt. Helsinkiläiset vain kuvittelee ettei muualta mitään löydy... Löytyy kun pitää silmänsä auki.
- pojepoej
isoimmista kirjoitti:
kaupungeista löytyy Aasia-kaupat nykyään, mm. Tampereella, Turussa ja Lahdessa ainakin on sellaiset, ja monen pienenkin kaupungin isossa marketissa on Aasia-hyllyt. Helsinkiläiset vain kuvittelee ettei muualta mitään löydy... Löytyy kun pitää silmänsä auki.
Kyllä teilla maalaisilla on surkee itseluottamus.
Edellä lähetetty viesti ei todellakaan ollut pahalla tarkoitettu. Ensimmäinen postaaja ei tarkentanut asuinkuntaansa. Me ei haluta maalle, ettekä te toivottavasti tule Helsinkiin. - tosi hienoa
isoimmista kirjoitti:
kaupungeista löytyy Aasia-kaupat nykyään, mm. Tampereella, Turussa ja Lahdessa ainakin on sellaiset, ja monen pienenkin kaupungin isossa marketissa on Aasia-hyllyt. Helsinkiläiset vain kuvittelee ettei muualta mitään löydy... Löytyy kun pitää silmänsä auki.
mutta sinäkään et vaivaudu yhtään linkkiä laittamaan, mutta tämän helsinkiläisen olisi pitänyt koko suomen osoitteet selvittää.
- Jude
Nyt selvisi tuonkin riisin mysteeri. Pitää käydä kattoo noi Hakiksen kaupat. Alan syömään terveellisesti ja maukkaampaa ruokaa.
Ps.Niille joillekkin! Olen stadilainen, en möykkää vähemmistöjen kanssa kaduilla enkä tee johtopäätöksiä ihmisistä asuinpaikkojen perusteella. Urpoja on jokapaikassa. - suklaapossu
kaikki tääl kirjoitti:
on hesalaisia? Kerron sulle kuule, et täällä käy porukkaa ympäri suomi-neidon eli pois tuo helsinki keskeisyys. Niin, ehkei täällä maaseudulla ole aasia kauppoja jne jne. Antaisit mieluummin netti osoitteita et mekin maalaistollot voitais ostaa kiinan riisiä, öh... vai et oikein helsinkiläinen olet... no, onnea sulle :v)
Hieman kauniimmin olis voinu sanoa ettei kaikki ole stadilaisia...
Mutta tässä linkki nettikauppaan, josta saa tilattua ympäri Suomen itämaisia herkkuja :)
http://www.siam-house.fi Jude kirjoitti:
Nyt selvisi tuonkin riisin mysteeri. Pitää käydä kattoo noi Hakiksen kaupat. Alan syömään terveellisesti ja maukkaampaa ruokaa.
Ps.Niille joillekkin! Olen stadilainen, en möykkää vähemmistöjen kanssa kaduilla enkä tee johtopäätöksiä ihmisistä asuinpaikkojen perusteella. Urpoja on jokapaikassa.Se "kiinalainen riisi" on yleisemmin sielläpäin aika tavallista puuroutuvaa riisiä. Se vain valmistetaan keittämällä vähään veteen tai höyryttämällä. Nykyään yleisimmin riisinkeittimessä.
Tärkeintä siis on se, että riisisi puuroutuu - muuten sitä ei saa pysymään puikoissa ilveelläkään. Ei siis välttämättä thai- tai jasminriisiä, joista kumpikaan eivät ole edes kiinalaisia lajeja vaan kuuluvat thaikeittiöön.
Käy siis aivan tavallinen Risella-puuroriisi, mutta älä keitä sitä väljään veteen vaan siten, että kaikki vesi imeytyy riisiin. Jos haluat hyödyntää kehitysmaiden tuottajia suoraan, käy etnokaupoissa - voi vain olla, että keskusliikkeiltä nekin riisinsä ostavat.crudo kirjoitti:
Se "kiinalainen riisi" on yleisemmin sielläpäin aika tavallista puuroutuvaa riisiä. Se vain valmistetaan keittämällä vähään veteen tai höyryttämällä. Nykyään yleisimmin riisinkeittimessä.
Tärkeintä siis on se, että riisisi puuroutuu - muuten sitä ei saa pysymään puikoissa ilveelläkään. Ei siis välttämättä thai- tai jasminriisiä, joista kumpikaan eivät ole edes kiinalaisia lajeja vaan kuuluvat thaikeittiöön.
Käy siis aivan tavallinen Risella-puuroriisi, mutta älä keitä sitä väljään veteen vaan siten, että kaikki vesi imeytyy riisiin. Jos haluat hyödyntää kehitysmaiden tuottajia suoraan, käy etnokaupoissa - voi vain olla, että keskusliikkeiltä nekin riisinsä ostavat.Tiedän tapauksen, jossa Suomeen avioitunut japanilaismies perusti pientä sushiravintolaa. Japanista tuotettu aito sushiriisi olisi nostanut annosten hinnat turhan korkeiksi, joten hän kokeili Suomessa myytävien riisilaatujen sopivuutta sushiin. Parhaaksi osoittautui pirkka-puuroriisi valmistettuna sushiriisin tapaan.
- vetabix
>>ennen kaikkea siten, että se EI OLE "pitkäjyväistä amerikanriisiä" vaan pikemminkin "tavallista puuroriisiä".
- vetabix
>>ennen kaikkea siten, että se EI OLE "pitkäjyväistä amerikanriisiä" vaan pikemminkin "tavallista puuroriisiä".
- varsinainenkin
vetabix kirjoitti:
>>ennen kaikkea siten, että se EI OLE "pitkäjyväistä amerikanriisiä" vaan pikemminkin "tavallista puuroriisiä".
pelle. Puuro syntyy, kun riisin keittää maitoon. puuroriisiä voi mainiosti käyttää kiinalaisena ateriariisinä, tietysti veteen keitettynä, kuten Crudo toteaa.
Lisäksi et ole edes se alkuperäinen vetabix-idiootti, vaan idiootti ihan omalla tavallasi. Tosin provostahan tässä kokonaan on kyse, aivan kuten Teppo.moinkin tapauksessa. Taidatte olla jopa sama henkilö. - vetabix
varsinainenkin kirjoitti:
pelle. Puuro syntyy, kun riisin keittää maitoon. puuroriisiä voi mainiosti käyttää kiinalaisena ateriariisinä, tietysti veteen keitettynä, kuten Crudo toteaa.
Lisäksi et ole edes se alkuperäinen vetabix-idiootti, vaan idiootti ihan omalla tavallasi. Tosin provostahan tässä kokonaan on kyse, aivan kuten Teppo.moinkin tapauksessa. Taidatte olla jopa sama henkilö.>>Puuro syntyy, kun riisin keittää maitoon. puuroriisiä voi mainiosti käyttää kiinalaisena ateriariisinä, tietysti veteen keitettynä, kuten Crudo toteaa.>Lisäksi et ole edes se alkuperäinen vetabix-idiootti, vaan idiootti ihan omalla tavallasi.>Tosin provostahan tässä kokonaan on kyse, aivan kuten Teppo.moinkin tapauksessa. Taidatte olla jopa sama henkilö.
- Riisinkeittäjä
vetabix kirjoitti:
>>Puuro syntyy, kun riisin keittää maitoon. puuroriisiä voi mainiosti käyttää kiinalaisena ateriariisinä, tietysti veteen keitettynä, kuten Crudo toteaa.>Lisäksi et ole edes se alkuperäinen vetabix-idiootti, vaan idiootti ihan omalla tavallasi.>Tosin provostahan tässä kokonaan on kyse, aivan kuten Teppo.moinkin tapauksessa. Taidatte olla jopa sama henkilö.
>jos tarpeeksi kauan keittää<
Eipä tietenkään kuulu keittää liian kauan! - Anonyymi
kaikki tääl kirjoitti:
on hesalaisia? Kerron sulle kuule, et täällä käy porukkaa ympäri suomi-neidon eli pois tuo helsinki keskeisyys. Niin, ehkei täällä maaseudulla ole aasia kauppoja jne jne. Antaisit mieluummin netti osoitteita et mekin maalaistollot voitais ostaa kiinan riisiä, öh... vai et oikein helsinkiläinen olet... no, onnea sulle :v)
Jaahas. Mistäs nyt kenkä puristaa. Googlaa itse nettikauppasi ja lähimarkettisi. Ystävällinen helsinkiläinen vain antoi oman lähikauppansa vihjeeksi. EI tarvitse potea komplekseja, sen kummemmin alemmus- tai ylemmyyskomplekseja helsinkiläisyyttä kohtaan.
- Anonyymi
isoimmista kirjoitti:
kaupungeista löytyy Aasia-kaupat nykyään, mm. Tampereella, Turussa ja Lahdessa ainakin on sellaiset, ja monen pienenkin kaupungin isossa marketissa on Aasia-hyllyt. Helsinkiläiset vain kuvittelee ettei muualta mitään löydy... Löytyy kun pitää silmänsä auki.
Miten niin kuvittelee? Helsingin ulkopuoleltahan löytyy vaikka mitä. Itse sä kuvittelet että Helsingistä löytyy kaikkea!
- Anonyymi
tosi hienoa kirjoitti:
mutta sinäkään et vaivaudu yhtään linkkiä laittamaan, mutta tämän helsinkiläisen olisi pitänyt koko suomen osoitteet selvittää.
Etkö osaa itse googlata?
- Anonyymi
pojepoej kirjoitti:
Kyllä teilla maalaisilla on surkee itseluottamus.
Edellä lähetetty viesti ei todellakaan ollut pahalla tarkoitettu. Ensimmäinen postaaja ei tarkentanut asuinkuntaansa. Me ei haluta maalle, ettekä te toivottavasti tule Helsinkiin.Miksi älähdät jos sinulla on vankka itseluottamus
- Anonyymi
isoimmista kirjoitti:
kaupungeista löytyy Aasia-kaupat nykyään, mm. Tampereella, Turussa ja Lahdessa ainakin on sellaiset, ja monen pienenkin kaupungin isossa marketissa on Aasia-hyllyt. Helsinkiläiset vain kuvittelee ettei muualta mitään löydy... Löytyy kun pitää silmänsä auki.
Ihan Huittisista ja Porista löytyy Thai-riidoä, tahmariisiä ja mitä vaan etnistä. Joka Cittarissakin on nykyään osastot kyseisille tuotteille.
Itse asun Harjavallassa ja saan täältäkin hyvät riisit S marketista! Ja oken kiitollinen Helsingi n osoitteista, koska sielläkin käyn usein.
Jos joku osais vinkata kuinka keitän tahmariisin ilman bambujuttua olisin kiitollinen!
T. Nonna 62v
- Anonyymi
Risellasta tulee läpi se riisipuuron maku, vaikka olisi veteen keitetty. Mitä enemmän riisiä huuhtelee ennen keittämistä, sen vähemmän toisiinsa takertuvaa siitä tulee. Itse haluan jyvien erottuvan toisistaan, niinpä huuhtelen välillä riisiä keittämisen välillä vaihtaen myös keitinveden kesken keittämisen. Vedenkeitin on avuksi tässä.
- Anonyymi
Edelliseen lisäys, löysin Tubesta tällaisen ohjeen riisinkeittimelle:
https://www.youtube.com/watch?v=38eW08BIjnQ
Ohjeessa kerrotaan, että riisi pitää huuhdella 2 kertaa (max 3. kertaa) ennen höyryttämistä. Huuhtelua ei saisi tehdä juoksevan veden avulla, vaan riisinpesuastiassa ja pesuvesi otetaan talteen. Videossa on vinkkejä, miten riisinpesuvettä voisi hyödyntää. Muita niksejä on suolan tai laardin (voi, öljy) lisääminen keitettävään riisiin. Myös tippa etikkaa parantaa riisin makua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi872362Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap202285Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191838Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663761492- 1051487
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611255Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571052- 70971
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903