En ymmärrä miksi maustamattomat jogurtit ovat hirvittävän kalliita kaupoissa,menevät yleensä pahimmillaan melkein 2,5 €/ltr asti,kun alle 2 €/l maustettuja jogurtteja on vaikka kuinka? Mikä ihme logiikka tässäkin on?
Miksi maustamaton jogurtti maksaa
32
5358
Vastaukset
- hinnoittelua...
...en ole nähnyt muualla kuin Suomessa. Ihmetyttää kyllä minuakin.
- ulkomailla
Itsekin aloin miettiä, että eihän se nyt niin kallista ole, mutta ilmeisesti Suomessa on. Saksassa litran saa reilusti alle eurolla.
- maust...............
Siksi, että kaikki epäterveellinen ruoka on täällä halpaa: esim. maustetut sokerihöttöjogurtit, pasta, peruna jne.
Hyvä, ravitseva ns. kunnon ruoka on kallista. Niin se vaan menee.- aloittaja
Ja sitten ihmetellään,miksi kansa lihoo.Jos oikeasti haluttaisiin tehdä jotain ihmisten huonoille ruokatottumuksille ja parantaa kansan terveyttä,oltaisiin jo puututtu tähän epäsuhtaan...ainahan se melkein on niin,että ihmiset valitsevat halvemman vaihtoehdon,vaikka se olisikin epäterveellisempi. :-(
Ja mitä tähän jogurttiepäsuhtaan tulee:mielestäni tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ryyditetty (ilman sokeria) tai lisukkeeton maustamaton jogurtti on triljoona kertaa parempaa kuin maustettu esanssinen sokerimöhnäjogurtti.No,teen niin,että ostan vaikka "Liidelistä" maustamattomat jogurttini tai säästän jossain...
- .....
maustetuissa jogurteissa on paljon sokeria joka on halpaa ja laskee siten hintaa. toiseksi sokerijogurtit ovat suosittuja ja siksi halvempia.
- kkkkkkkkkkkkkk
... maustettuja jogurtteja valmistetaan "litroittain" enemmän ja myydään kanssa - siksi voidaan katteet pitää pienempiä ja myös valmistuskustannukset per litra.
- djjd
Sokeri ei ole halpaa eikä sitä edes paljoa joqurtissa ole joten ei se hintaan vaikuta. Ja voisi melkein sanoa että sokerisen joqurtin valmistaminen on kalliimpaa.
- se vaan on niin
djjd kirjoitti:
Sokeri ei ole halpaa eikä sitä edes paljoa joqurtissa ole joten ei se hintaan vaikuta. Ja voisi melkein sanoa että sokerisen joqurtin valmistaminen on kalliimpaa.
kalliimpaa. Ja kyllä, sokeria on todella paljon jukurtissa. 6 palaa / 2 dl
- maustamatonta
jugurttia Lidlistä. Sellaisissa puolen kilon purkeissa (0,1% ja 1,5%:n rasvapitoisuudet). Edullisempaa - ja parempaa - kuin kotimaiset vastaavat.
- djjd
Pienet valmistuserät, mitä enemmän tuotteita myydään sitä halvemmat ovat.
Tosin joqurttia on helppo valmistaa itsekkin, maitoa kulhoon ja siihen pari lusikkaa juqurttia ja antaa olla muutaman tunnin huoneenlämmös ja sit jääkaappiin, tai mites se ohje menikään.
Tosin maito on nykyään kallista.
Se miksi maustamatonta myydään vähän johtuu siitä että se on sellaisenaan pahaa, joten siihen pitää sekoittaa marjoja tai käyttää ruuanlaittoon.- Maustettu jugurtti
valmistetaan maustamattomasta jugurtista.
- vanha kokki
Rutsalaisen meijerin valmisteita. Turkkilainen ja Kreikkalainen lohkoutuva jogurtti on sellaisenaan erinomaisen hyvää, eikä hinta hirvitä. Sekoita joukkoon hunajaa ja saat todellisen herkun.
Tuo jogurtin valmistusohjeesi ei toimi. - djjd
vanha kokki kirjoitti:
Rutsalaisen meijerin valmisteita. Turkkilainen ja Kreikkalainen lohkoutuva jogurtti on sellaisenaan erinomaisen hyvää, eikä hinta hirvitä. Sekoita joukkoon hunajaa ja saat todellisen herkun.
Tuo jogurtin valmistusohjeesi ei toimi.Kuten sanoin en ole varma tuosta ohjeesta. Joskus vuosia sitten oli kotiliedessä ohje viilin ja joqurtin valmistamisesta.
Viilin valmistamista kokeilin useita kertoja ja hyvää tuli. Pikasella Googletuksella resepti oli tuommonen http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/maito/viili.htm
Mutta ei sen joqurtin valmistaminen mitään vaikeeta ole http://www.paakari.net/printable.php?id=1941&dab=reseptit&ni= - kommentinjättäjä
Maustettu jugurtti kirjoitti:
valmistetaan maustamattomasta jugurtista.
"Maustettu jugurtti valmistetaan maustamattomasta jugurtista."
Niin valmistetaan, mutta vasta pakattu tuote on valmis tuote. Maustettuja jugurtteja tehdään ja pakataan - koska niitä ostetaan - enemmän kuin maustamattomia. Siksi ne tulevat valmistus- ja logistiikkakuluistaan edullisemmaksi kuin maustamattomat.
Ostakaa niitä maustamattomia ja lakatkaa ostamasta sokeripommeja! Kyllä se hinnoittelulinja muuttuu, jos saatte kysynnän suuntautumaan uudenlaiseksi. - vanha kokki
djjd kirjoitti:
Kuten sanoin en ole varma tuosta ohjeesta. Joskus vuosia sitten oli kotiliedessä ohje viilin ja joqurtin valmistamisesta.
Viilin valmistamista kokeilin useita kertoja ja hyvää tuli. Pikasella Googletuksella resepti oli tuommonen http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/maito/viili.htm
Mutta ei sen joqurtin valmistaminen mitään vaikeeta ole http://www.paakari.net/printable.php?id=1941&dab=reseptit&ni=Kuumenna litra punaista maitoa lähelle kiehumapistettä, älä kuitenkaan päästä kiehumaan.
Anna maidon hitaasti jäähtyä n. 30-40 asteiseksi. Sekoita joukkoon purkillinen maustamatonta bulgarian jogurttia. Älä vispaa, vaan sekoita. Laita kansi astian päälle ja peittele huolellisesti koko astia paksulla pyyhkeellä. Aseta astia vedottomaan lämpimään paikkaan.
Kummastelin tuota sokerin ja suolan lisäystä, tuossa antamassasi linkissä. Olisiko asialla jokukotitalousopettaja? - djjd
vanha kokki kirjoitti:
Kuumenna litra punaista maitoa lähelle kiehumapistettä, älä kuitenkaan päästä kiehumaan.
Anna maidon hitaasti jäähtyä n. 30-40 asteiseksi. Sekoita joukkoon purkillinen maustamatonta bulgarian jogurttia. Älä vispaa, vaan sekoita. Laita kansi astian päälle ja peittele huolellisesti koko astia paksulla pyyhkeellä. Aseta astia vedottomaan lämpimään paikkaan.
Kummastelin tuota sokerin ja suolan lisäystä, tuossa antamassasi linkissä. Olisiko asialla jokukotitalousopettaja?Ehkäpä, ennenvanhaanhan suolaa laitettiin moneen asiaan pikkuruisia ripauksia ei makua antamaan vaan koostumusta parantamaan jne... Tiedä sitten onko tuommosilla asioilla mitään todellisuus pohjaa?
Mielestäni sokeria kannattaa laittaa jo valmistusvaiheessa (mikäli sitä käyttää) näin sitä tarvitaan vähempi. - vanha kokki
djjd kirjoitti:
Ehkäpä, ennenvanhaanhan suolaa laitettiin moneen asiaan pikkuruisia ripauksia ei makua antamaan vaan koostumusta parantamaan jne... Tiedä sitten onko tuommosilla asioilla mitään todellisuus pohjaa?
Mielestäni sokeria kannattaa laittaa jo valmistusvaiheessa (mikäli sitä käyttää) näin sitä tarvitaan vähempi.Jogurtti oli suomessa lähes tuntematon, oli erilaisia piimävalmisteita ja niistä lähimmäs jogurttia ylsi viili. Ennen vanhaan tarkoittaa tässä tapauksessa omaa lapsuuttani.
- päästä historiaa
vanha kokki kirjoitti:
Kuumenna litra punaista maitoa lähelle kiehumapistettä, älä kuitenkaan päästä kiehumaan.
Anna maidon hitaasti jäähtyä n. 30-40 asteiseksi. Sekoita joukkoon purkillinen maustamatonta bulgarian jogurttia. Älä vispaa, vaan sekoita. Laita kansi astian päälle ja peittele huolellisesti koko astia paksulla pyyhkeellä. Aseta astia vedottomaan lämpimään paikkaan.
Kummastelin tuota sokerin ja suolan lisäystä, tuossa antamassasi linkissä. Olisiko asialla jokukotitalousopettaja?maidot hapatettiin vanhasta siemenestä ja siemen oli valmiina odottamassa uutta kierrosta itse säiliössä - tuppeen nyljetyssä vuohen nahassa - leilissä.
Sama tekniikka jogurttien teossa - ei keitelty ylös. - ..........
päästä historiaa kirjoitti:
maidot hapatettiin vanhasta siemenestä ja siemen oli valmiina odottamassa uutta kierrosta itse säiliössä - tuppeen nyljetyssä vuohen nahassa - leilissä.
Sama tekniikka jogurttien teossa - ei keitelty ylös.Suomea näin meneteltiin?
vanha kokki kirjoitti:
Jogurtti oli suomessa lähes tuntematon, oli erilaisia piimävalmisteita ja niistä lähimmäs jogurttia ylsi viili. Ennen vanhaan tarkoittaa tässä tapauksessa omaa lapsuuttani.
Jos muistan niin jogurtti tuli Suomeen ihan 70-luvun alussa - tietysti maustamattomana, viilimäisenä.
Nykyiset makeat ja maustetut jogurtit ovat vasta parinkymmenen vuoden perua. Jos jollain parempi historiamuisti, niin olisi kiva tietää.
Tutustuin itse ensi kertaa jogurtinomaisiin tuotteisiin Saksassa 60-luvun lopulla ja silloin sitä myytiin nimellä quark speise eli oikeastaan kyse olikin maitorahkasta.
Viiliä, piimää, rahkaa yms. olemme tietysti syöneet kotitekoisena iät ja ajat.- Panhandle
crudo kirjoitti:
Jos muistan niin jogurtti tuli Suomeen ihan 70-luvun alussa - tietysti maustamattomana, viilimäisenä.
Nykyiset makeat ja maustetut jogurtit ovat vasta parinkymmenen vuoden perua. Jos jollain parempi historiamuisti, niin olisi kiva tietää.
Tutustuin itse ensi kertaa jogurtinomaisiin tuotteisiin Saksassa 60-luvun lopulla ja silloin sitä myytiin nimellä quark speise eli oikeastaan kyse olikin maitorahkasta.
Viiliä, piimää, rahkaa yms. olemme tietysti syöneet kotitekoisena iät ja ajat.No minä kyllä muistan ne ensimmäiset jugurtit, ja ne olivat nimenomaan makeutettuja marjajugurtteja. Bulgarian jugurtti oli pitkään ainoa maustamaton, mutta nythän valikoimaa on kiitettävästi niissäkin.
Ennen joutui jugurtin valuttamaan paksummaksi Kreikan-herkku tzatzikia varten, nykyisin sen voi tehdä valuttamatta Lindahlsin "partaäijä"-jugurteista.
Sanokaas muuten selitys sille epäloogisuudelle, että meillä virallinen oikea kirjoitustapa on "jogurtti", vaikka kaikki sanovat "jugurtti"? Minä en suostu tuota oollista muotoa käyttämään edes kirjoittaessani, koska minusta suomen kieltä kirjoitetaan niin kuin lausutaan. Olen joskus kysellyt kielitoimistosta, mutta eivät ottaneet asiaan kantaa. - Ravintolakokki!
Panhandle kirjoitti:
No minä kyllä muistan ne ensimmäiset jugurtit, ja ne olivat nimenomaan makeutettuja marjajugurtteja. Bulgarian jugurtti oli pitkään ainoa maustamaton, mutta nythän valikoimaa on kiitettävästi niissäkin.
Ennen joutui jugurtin valuttamaan paksummaksi Kreikan-herkku tzatzikia varten, nykyisin sen voi tehdä valuttamatta Lindahlsin "partaäijä"-jugurteista.
Sanokaas muuten selitys sille epäloogisuudelle, että meillä virallinen oikea kirjoitustapa on "jogurtti", vaikka kaikki sanovat "jugurtti"? Minä en suostu tuota oollista muotoa käyttämään edes kirjoittaessani, koska minusta suomen kieltä kirjoitetaan niin kuin lausutaan. Olen joskus kysellyt kielitoimistosta, mutta eivät ottaneet asiaan kantaa.Taisivat olla 70 luvulla niitä ensimmäisiä ja nimenomaa ei makeutettuja, sillä minulla oli jonkinaikaa töissä pariskunta bunjabista (Olivat matkalla kanadaan ja halusivat kartuttaa matkakassaansa) Rouva halusi valmistaa kanaa intialaisittain ja siihen tarvittiin maustamatonta jogurttia, bulgarialaista ei vielä ollut markkinoilla!
- hyvää tuo
kokeli piimä,kirnu piimä,viili silloi mukulana
- vanha kokki
Parempaa janojuomaa tuskin onkaan ja jos pääsisi vielä oikean kirnun tyhjentämään jäähdytyssankoon ja sitten juomaan, nam.
Kokkelipiimä on melko outo klimppeineen, pitkäpiimä on miellyttävämpi tuttavuus, mutta sehän on makuasia. Todellakin muistuu Kuivaniemen Eemelin emännän savikipot viileineen mieleen, oli se herkkua. - se jugurtti
vanha kokki kirjoitti:
Parempaa janojuomaa tuskin onkaan ja jos pääsisi vielä oikean kirnun tyhjentämään jäähdytyssankoon ja sitten juomaan, nam.
Kokkelipiimä on melko outo klimppeineen, pitkäpiimä on miellyttävämpi tuttavuus, mutta sehän on makuasia. Todellakin muistuu Kuivaniemen Eemelin emännän savikipot viileineen mieleen, oli se herkkua.sitten on mitä hotelleissa ym. saa aamupalalla? On siis maustamatonta, mutta ei läheskään niin paksua kuin bulgarian jugurtti...
- kefiirifriikki
Ja mihin kefiiri häipyi Suomesta??? Valio kuitenkin valmistaa ja myy kefiiriä Eestissä ...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kefiiri- pitkäpiimä
Olisikohan sellaiseen "Kefiiri-piimä takaisin Suomen markkinoille" -adressiin halukkaita osallistujia? Kuinkahan monta nimeä pitäisi olla, että Valio aloittaisi sen valmistamisen ja myymisenkin Suomessa..?
- eestin herkut
pitkäpiimä kirjoitti:
Olisikohan sellaiseen "Kefiiri-piimä takaisin Suomen markkinoille" -adressiin halukkaita osallistujia? Kuinkahan monta nimeä pitäisi olla, että Valio aloittaisi sen valmistamisen ja myymisenkin Suomessa..?
Eestin herkussa (mm. kallio, vuosaari, pasila) myydään Valion kefiiriä ja tosi halvalla. Valmistaja Valio Eesti AS. On ihan samanlaista paksua herkullista tököttiä mitä suomalainen Valion kefiirikin aikanaan oli, mutta nykyisin kai tulee kannattavammaksi valmistuttaa se Virossa ja tuoda Suomeen myytäväksi.
Suomenkielisiä tekstejä niissä purkeissa ei ole. Lyhyt eesti-suomi-sanasto:
piim - maito
pett - piimä
keefir - kefiiri eestin herkut kirjoitti:
Eestin herkussa (mm. kallio, vuosaari, pasila) myydään Valion kefiiriä ja tosi halvalla. Valmistaja Valio Eesti AS. On ihan samanlaista paksua herkullista tököttiä mitä suomalainen Valion kefiirikin aikanaan oli, mutta nykyisin kai tulee kannattavammaksi valmistuttaa se Virossa ja tuoda Suomeen myytäväksi.
Suomenkielisiä tekstejä niissä purkeissa ei ole. Lyhyt eesti-suomi-sanasto:
piim - maito
pett - piimä
keefir - kefiiriPiimä on ollut aina minulle "hapupiim". Millähän murrealueella tuota sanaa "pett" käytetään?
- kookoo-ou
Maustettujen jogurttien raaka-aineet ovat yhteensä halvempia kuin maustamattoman. Lisäaineet ja sokeri korvaavat niissä osan raakamaidosta.
Alhaalla ketjussa oli, että maustetut jogurtit tehdään maustamattomasta. Ei pidä paikkaansa. Kummallekin tietty omat reseptinsä.- Hapupiim.
Hieman lisää, enpä ole tuota kummaa ennen kuullutkaan!
- tuleva viilintekijä?
Vanha ketju mutta haluaisin tietää voiko viiliä valmistaa laktoosittomasta viilistä ja maidosta myös??
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka1073215GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431177- 831152
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja531092Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!351032- 67878
- 45867
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39862- 53857
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24851