Ananas ja kuoriminen

kokkipoikapoika

Moi.

Ostin ananksen mutta kuorinta osoittautui hankalaksi. Tavallisella veitsellä raastoin kuoret pois ja keskustan silpasin samalla.
Eipä siitä jäänytkään paljoa enää syömistä..

Oisko jollain vinkkejä tähän kuinka kuoriminen tulis tehdä?
Yritin googlettaakin aihetta, mutta en löytänyt matskua..

Mtv3:n köyhät ritarit ohjelmssa oli kuulemma hetki sitten tällainen ohje, mutta itseltäni se meni valitettavasti ohitse.

11

9935

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehdään

      Leikkaa ananaksen tupsu pois ja toinen pää. Leikkaa hedelmä puoliksi. Laita puolikas hedelmä leikkulaudalle pystyyn ja veistele loputkin kuoret ylhäältä alas. Tällä tavalla voi leikata esim. lantut ja muutkin sitrushedelmät.

    • kuoritaan

      Leikkaa ananaksesta tupsu pois ja toinen pää. Laita hedelmä pystyyn leikkuulaudalle. Veistele loputkin kuoret ylhäältä alas. Tällä tavoin leikataan esim. lantut ja sitrushedelmät.

      • näpertellijä

        vähemmän poisheitettävää kuorihylkyä saat, jos ensin siivutatn. 2 cm paksuisiksi ja sitten kuorit; tällöin voi myös pistoleikkuin poistaa kolot, jotka ovat kuoren alla.


      • kuorija

        kyllä sitrushedelmät on parasta kuoria vain sormin. Jos kuori istuu liian tiukassa, voi niitä ensin pyörittää käsissä, jolloin kuori irtoaa helpommin.


      • turhuudenjumala
        kuorija kirjoitti:

        kyllä sitrushedelmät on parasta kuoria vain sormin. Jos kuori istuu liian tiukassa, voi niitä ensin pyörittää käsissä, jolloin kuori irtoaa helpommin.

        ilman veistä. jää aika paljon kitkerää valkeaa kuorta. ja töissä jos tarvii tehdä vaikka hedelmäsalaattia, en alkaisi nyhräämään appelsiineja käsin. meneehän siinä ikä ja terveys.


    • jälkkäri*

      varsin näyttävän jälkuruoan saat seuraavasti

      # pistä ananas vaakatasoon pöydälle ja jätä tupsu paikoilleen.
      # leikkaa kaarevasti noin kolmannes päältä pois.
      # Koverra sisusta auki kirurgin veitsellä tai muulla pienellä juuresveitsellä.
      # Pistä ainekset takaisin hedelmään ja mukaan voit myös pistää mandariininlohkoja, papaijaa, mangoa, päärynöitä, ja muita hedelmiä.
      # Ripottele päälle strösseleitä ja fariinisokeria
      # Kermavaahtoa viereen erilliseen lasimaljaan.

    • Asono

      Miksi poistaa täysin syötävä ja hyvänmakuinen keskus?

      • Olen...

        aivan samaa ihmetellyt! Ihan turhaa haaskausta heittää keskustaa pois. Ei se tietenkään ole yhtä mehukasta kuin muu hedelmän liha, mutta ihan yhtä hyvän makuista. Ja hyvin harvoin keskusta on edes kovaa tai "puumaista", jollaiseksi se usein kuvataan..


    • ulkomaalainen

      Tapa 1:

      Leikkaa kannan ja tupsun niukasti pois. Halkaise hedelmän pituussuunnassa neljänneksiin. Asta palat kuori alapäin ja ota mielummin käyrä vihannesveitsi (Fiskars). Leikka päästä sisään ja vie veistä sisäpintaa myötä toisen päähää, siten pään yli toisella puolella sama. Veitsen kärki pitää kulkea palan keskellä kuoren sisäpinnassa, muuten jää liikaa liha kuoreen.

      Jos haluat paloja,leikaat nyt pituussuunnassa veitsi pystyssä päästä päähään ja paloitelet siten poikkisuunnassa.

      On muuten nopea tehdää ja siisti, hukkamehut jäävät kuoreen.

      Tapa 2 (Afrikassa):

      Leikkaa kannan reilusti pois, jotta saat seisontapinnan, laita ananaksen leikkulaudalle pystyyn ja ota tupsusta kiinni, nyt leikaat kuortaa suikaleina alaspäin ja poistat viimeksi tupsun. Siten vain pilkkomaan.

      Tässä menetelmässä on se haitta, että hedelmäliha joutuu kosketuksen mahdollisesti epäsiistin alustan kanssa ja mehu valuu solkenaan alustalle.

      Eli valistuneet käyttävät tapa 1.

    • ananasakäämä

      ananaksen leikkaaminen on hankalaa veitsellä jos mahdollista ostakaa ananaspora (n.5-10 euroa) tulee valmiit renkaat täydellisesti ja kaiken hedelmälihan saa talteen :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sannan kirja USA:n bestseller!

      "Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä
      Maailman menoa
      37
      10550
    2. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      126
      10122
    3. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      21
      7911
    4. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      177
      6324
    5. Metsäalan rikolliset

      Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.
      Sotkamo
      30
      4882
    6. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      55
      4717
    7. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      117
      4056
    8. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      124
      3405
    9. Missä vaiheessa

      Päätit luovuttaa suhteeni?
      Ikävä
      62
      3127
    10. Adonikselle

      Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin
      Ikävä
      221
      3060
    Aihe