Ananas ja kuoriminen

kokkipoikapoika

Moi.

Ostin ananksen mutta kuorinta osoittautui hankalaksi. Tavallisella veitsellä raastoin kuoret pois ja keskustan silpasin samalla.
Eipä siitä jäänytkään paljoa enää syömistä..

Oisko jollain vinkkejä tähän kuinka kuoriminen tulis tehdä?
Yritin googlettaakin aihetta, mutta en löytänyt matskua..

Mtv3:n köyhät ritarit ohjelmssa oli kuulemma hetki sitten tällainen ohje, mutta itseltäni se meni valitettavasti ohitse.

11

9836

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehdään

      Leikkaa ananaksen tupsu pois ja toinen pää. Leikkaa hedelmä puoliksi. Laita puolikas hedelmä leikkulaudalle pystyyn ja veistele loputkin kuoret ylhäältä alas. Tällä tavalla voi leikata esim. lantut ja muutkin sitrushedelmät.

    • kuoritaan

      Leikkaa ananaksesta tupsu pois ja toinen pää. Laita hedelmä pystyyn leikkuulaudalle. Veistele loputkin kuoret ylhäältä alas. Tällä tavoin leikataan esim. lantut ja sitrushedelmät.

      • näpertellijä

        vähemmän poisheitettävää kuorihylkyä saat, jos ensin siivutatn. 2 cm paksuisiksi ja sitten kuorit; tällöin voi myös pistoleikkuin poistaa kolot, jotka ovat kuoren alla.


      • kuorija

        kyllä sitrushedelmät on parasta kuoria vain sormin. Jos kuori istuu liian tiukassa, voi niitä ensin pyörittää käsissä, jolloin kuori irtoaa helpommin.


      • turhuudenjumala
        kuorija kirjoitti:

        kyllä sitrushedelmät on parasta kuoria vain sormin. Jos kuori istuu liian tiukassa, voi niitä ensin pyörittää käsissä, jolloin kuori irtoaa helpommin.

        ilman veistä. jää aika paljon kitkerää valkeaa kuorta. ja töissä jos tarvii tehdä vaikka hedelmäsalaattia, en alkaisi nyhräämään appelsiineja käsin. meneehän siinä ikä ja terveys.


    • jälkkäri*

      varsin näyttävän jälkuruoan saat seuraavasti

      # pistä ananas vaakatasoon pöydälle ja jätä tupsu paikoilleen.
      # leikkaa kaarevasti noin kolmannes päältä pois.
      # Koverra sisusta auki kirurgin veitsellä tai muulla pienellä juuresveitsellä.
      # Pistä ainekset takaisin hedelmään ja mukaan voit myös pistää mandariininlohkoja, papaijaa, mangoa, päärynöitä, ja muita hedelmiä.
      # Ripottele päälle strösseleitä ja fariinisokeria
      # Kermavaahtoa viereen erilliseen lasimaljaan.

    • Asono

      Miksi poistaa täysin syötävä ja hyvänmakuinen keskus?

      • Olen...

        aivan samaa ihmetellyt! Ihan turhaa haaskausta heittää keskustaa pois. Ei se tietenkään ole yhtä mehukasta kuin muu hedelmän liha, mutta ihan yhtä hyvän makuista. Ja hyvin harvoin keskusta on edes kovaa tai "puumaista", jollaiseksi se usein kuvataan..


    • ulkomaalainen

      Tapa 1:

      Leikkaa kannan ja tupsun niukasti pois. Halkaise hedelmän pituussuunnassa neljänneksiin. Asta palat kuori alapäin ja ota mielummin käyrä vihannesveitsi (Fiskars). Leikka päästä sisään ja vie veistä sisäpintaa myötä toisen päähää, siten pään yli toisella puolella sama. Veitsen kärki pitää kulkea palan keskellä kuoren sisäpinnassa, muuten jää liikaa liha kuoreen.

      Jos haluat paloja,leikaat nyt pituussuunnassa veitsi pystyssä päästä päähään ja paloitelet siten poikkisuunnassa.

      On muuten nopea tehdää ja siisti, hukkamehut jäävät kuoreen.

      Tapa 2 (Afrikassa):

      Leikkaa kannan reilusti pois, jotta saat seisontapinnan, laita ananaksen leikkulaudalle pystyyn ja ota tupsusta kiinni, nyt leikaat kuortaa suikaleina alaspäin ja poistat viimeksi tupsun. Siten vain pilkkomaan.

      Tässä menetelmässä on se haitta, että hedelmäliha joutuu kosketuksen mahdollisesti epäsiistin alustan kanssa ja mehu valuu solkenaan alustalle.

      Eli valistuneet käyttävät tapa 1.

      • pora ja em mainitut

    • ananasakäämä

      ananaksen leikkaaminen on hankalaa veitsellä jos mahdollista ostakaa ananaspora (n.5-10 euroa) tulee valmiit renkaat täydellisesti ja kaiken hedelmälihan saa talteen :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      89
      2628
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      203
      1658
    3. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      116
      1600
    4. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      41
      1461
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1222
    6. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      76
      1005
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      56
      969
    8. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      45
      867
    9. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      63
      849
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      61
      835
    Aihe