Miksi

Wings?

kun ostan hornetteja niin siinä paketissa lukee että siipiä! Kuitenkin paketissa on aina enemmän "nuijia".

Muutenkin miksi maksaa 10 euroa jossain grillillä, että saa niitä siipiä joku 20 kpl kun kaupasta saa parilla eurolla?

39

1979

    Vastaukset

    • myisi. Siis teurasjätettä kalliseen hintaan nuorisolle, joka notkuu grillillä.
      Kauppa on kauppaa, asiakas valitsee paikan mistä nekin winginsä ostaa.
      En kyllä ostas mokomaa paskasiipiläjää.

      • Arvasin että tulee tuollaista kommenttia. Ostan paskasiipiläjiä tulevaisuudessakin ja mietitytti vaan se että miksi siinä paketissa lukee "siipiä"?

        Hyvä, että tunnet olevasi yläpuolellani ruokavalintojesi takia.


      • Ja lisäksi broilerin ja kalkkunan lihassa on on enemmän kolesteroolia kuin muissa lihoissa, vaikka luullaan päinvastoin.


    • niin. miksi mennä ravintolaan ja maksaa viinipullosta yli 35 euroa, kun Alkosta saa viidellä ? ?

      • Kiinnostaisi tietää, mitä osaa kanasta kuvittelit sen "nuijan" olevan. Hornetteja tehdessä siivet on pilkottu kolmeen osaan, joista siiven pää on heitetty pois ja "nuijat" ja ne levymäiset palat on pistetty marinadiin. Silloin kuin hornetit tulivat markkinoille oli siivenpäät vielä kiinni "levyissä", mutta ne on jostain syystä poistettu jo vuosia sitten.

        Ostappa joskus lihatiskistä kokonainen kanansiipi ja ihmettele, minkälaisista palikoista se koostuu. Tai osta muutama ja marinoi itse. Tulee muuten aika paljon parempia.


      • siipeä kirjoitti:

        Kiinnostaisi tietää, mitä osaa kanasta kuvittelit sen "nuijan" olevan. Hornetteja tehdessä siivet on pilkottu kolmeen osaan, joista siiven pää on heitetty pois ja "nuijat" ja ne levymäiset palat on pistetty marinadiin. Silloin kuin hornetit tulivat markkinoille oli siivenpäät vielä kiinni "levyissä", mutta ne on jostain syystä poistettu jo vuosia sitten.

        Ostappa joskus lihatiskistä kokonainen kanansiipi ja ihmettele, minkälaisista palikoista se koostuu. Tai osta muutama ja marinoi itse. Tulee muuten aika paljon parempia.

        Millä tavalla parempia? Raaka-aine on sama. Aika harva jaksaa marinoida tarpeeksi kauaa. Kaupan siivet on kuitenkin marinoituneet useamman päivän. Hornetit ovat takuulla parempia kuin yhdenkään tällä palstalla kirjoittavan itse marinoimat.


      • Jos et ole parempaa maistanut niin sitten ei voi mitään. Hornetit ovat mitä ovat - itse ostan ilman marinadia ja maustan omalla tavallani - ja tasan on maukkaampia. Savustettu paprikajauho, chili, sipulijauho, valkosipuli, jeera, sitruuna, palmusokeri, soijakastike ja oliiviöljyä. Suhteet saat valita ihan itse. Itse marinoin vuorokauden - pidemmästä marinoinnista ei ole mitään hyötyä.


      • EikelpaaKiitos kirjoitti:

        Jos et ole parempaa maistanut niin sitten ei voi mitään. Hornetit ovat mitä ovat - itse ostan ilman marinadia ja maustan omalla tavallani - ja tasan on maukkaampia. Savustettu paprikajauho, chili, sipulijauho, valkosipuli, jeera, sitruuna, palmusokeri, soijakastike ja oliiviöljyä. Suhteet saat valita ihan itse. Itse marinoin vuorokauden - pidemmästä marinoinnista ei ole mitään hyötyä.

        Sekoituksesi ei oikein vakuuta, koska siinä on mm. valkosipulia, joka ei sovi lainkaan kanansiipiin. Aika monelta marinaadinsa itse tekevältä unohtuu myös marinaadin kypsyttäminen. Marinaadi ei ole valmis heti sekoittamisen jälkeen, vaan sen pitää antaa tekeytyä jääkaapissa muutama vuorokausi, jotta maut ehtivät tasoittua.

        Texas Peten Buffalo on legendaarinen siipikastike. Sitä saa nykyisin jopa lähikaupasta. On parempaa kuin amatöörien itse tekemät viritykset. Turha pilata arvokkaita siipiä omilla sotkuilla.


      • Höpö-höpö juttuja valkosipuli sopii kaikkeen grillaukseen mainiosti - kyse on lähinnä määrästä.
        Marinaadia ei tarvitse kypsyttää lainkaan, se on valmista kun kerran sen sekoitat, miten ihmeessä kuvittelet marinaadin kypsyvän? Oletko useinkin auringossa ilman lakkia?
        Texas Peten Buffalo marinaadissa on liikaa suolaa ja lisäaineita - ei kiitos.

        Poppamiehen Roasted GarlicC BBQ Sauce on kohtuu hyvää. Suolaa selvästi enemmän ja paljon
        enemmän makuja kuin Petessä.


      • Eitoistakertaa kirjoitti:

        Höpö-höpö juttuja valkosipuli sopii kaikkeen grillaukseen mainiosti - kyse on lähinnä määrästä.
        Marinaadia ei tarvitse kypsyttää lainkaan, se on valmista kun kerran sen sekoitat, miten ihmeessä kuvittelet marinaadin kypsyvän? Oletko useinkin auringossa ilman lakkia?
        Texas Peten Buffalo marinaadissa on liikaa suolaa ja lisäaineita - ei kiitos.

        Poppamiehen Roasted GarlicC BBQ Sauce on kohtuu hyvää. Suolaa selvästi enemmän ja paljon
        enemmän makuja kuin Petessä.

        Siipiä ei grillata. Sinä varmaan keitätkin siivet ennen paistamista? Marinaadi kypsyy samalla tavalla kuin kala graavautuu. Makujen tasoittuminen ottaa aikansa.

        Valkosipuli ei todellakaan sovi kanansiipien mausteeksi, vaikka johonkin se saattaa käydäkin, mm. kebabin jugurttikastikkeeseen.

        Texas Peten siipikastikkeessa on juuri sopivasti suolaa. Jos et osaa annostella marinaadia, niin se on sinun ongelmasi. Poppamiehen kastike on kauheaa. Valkosipulia on aivan liikaa juuri mihinkään järkevään käyttöön. Sopii korkeintaan kirvojen torjuntaan puutarhassa.


      • 6% on sopivasti suolaa? Petessä ei ole oikeastaa yhtään mitään, katso ja kummastu tuoteselostetta.

        Marinadi kypsy yhtään mihinkään - mikä siinä mielestäsi kypsyy?

        Eli et vain pidä valkosipulista tai kunnon mauista - pelkkä cayennepippuri, etikka, suola riittävät?

        Mutta niin kuin aikaisemmin totesin, teen marinadin ihan itse ja jos on kiire ostan vain hyvää jossa on käytetty oikeita aineita ja tietysti myös valkosipulia.


      • Eitoistakertaa kirjoitti:

        6% on sopivasti suolaa? Petessä ei ole oikeastaa yhtään mitään, katso ja kummastu tuoteselostetta.

        Marinadi kypsy yhtään mihinkään - mikä siinä mielestäsi kypsyy?

        Eli et vain pidä valkosipulista tai kunnon mauista - pelkkä cayennepippuri, etikka, suola riittävät?

        Mutta niin kuin aikaisemmin totesin, teen marinadin ihan itse ja jos on kiire ostan vain hyvää jossa on käytetty oikeita aineita ja tietysti myös valkosipulia.

        Suola on 100 prosenttista suolaa. Sitäkin käytetään. Ihmettele tuota asiaa vähän aikaa ja yritä ymmärtää miksi kirjoittelin jotain liittyen annosteluun.

        Marinaadin kypsyminen tarkoittaa sen maustumista. Samalla tavalla esimerkiksi viskejä kypsytetään vuosikausia. Pizzataikinan pitää antaa tekeytyä myös vähintään vuorokausi ennen pizzan valmistamista. Ruoanlaitto ei ole hätäisen hommaa. Ainoastaan pasta keitetään al dente. Pasta ei odota ruokailijaansa.

        Valkosipuli on oikein hyvä mauste, mutta ei sitä pitä joka paikkaan sotkea, niin kuin osa porukasta tuntuu tekevän. Perusmaut kunniaan kuten Texas Peten siipikastikkeessa. Pippuri herkistää makuaistin. Etikka ja suola antavat siiville makuvivahteen.


      • Koulussa jo opetettiin, marinadiin ei laiteta suolaa ja jos välttämättä laitetaan niin kohtuudella. Suola kuivattaa lihaa aivan turhan takia ja saattaa estää mausteiden imeytymisen lihaan. Näin 1970-luvulla ja uskoisin, että pätee edelleen.

        Pizzataikinalla ja marinadilla ei ole mitään tekemistä keskenään - hiiva hoitaa taikinan "tekeytymisen". Olet aika vajavainen.


      • Eitoistakertaa kirjoitti:

        Koulussa jo opetettiin, marinadiin ei laiteta suolaa ja jos välttämättä laitetaan niin kohtuudella. Suola kuivattaa lihaa aivan turhan takia ja saattaa estää mausteiden imeytymisen lihaan. Näin 1970-luvulla ja uskoisin, että pätee edelleen.

        Pizzataikinalla ja marinadilla ei ole mitään tekemistä keskenään - hiiva hoitaa taikinan "tekeytymisen". Olet aika vajavainen.

        Johan on opit :-D Samassa koulussa opetettiin varmaan graavaamaan kalakin ilman suolaa.

        Ei se mitään. Minkä kerran oppii väärin osaa tehdä väärin koko ikänsä. Enpä viitsi amatöörin kanssa enempää keskustella. Hyvää valkosipulinkäryistä kesän jatkoa!


      • Marinoinnilla ja graavaamisella ei ole tekemistä keskenään - toinen on maustamista ja toinen kypsentämistä. Toki voit raakakypsentää lihankin suolaamalla mutta silloin on kyseessä suolaliha - ei grilliliha.

        Samassa koulussa on opetettu monta muutakin asiaa ja aika moni asia on vielä muistissakin.
        Valkosipuli ei käryä vaan tuoksuu - mutta jos vatsa tai nenä eivät kestä, niin slloin voit olla ilman, se ei haittaa minua millään tavalla.

        Vaikka näin:
        https://www.yhteishyva.fi/ruoka/marinoi-liha-mureaksi/0519746
        Vastaavia ohjeita löydä netistä vaikka ja kuinka paljon - aika monessa suolan osuus on pieni tai sitä ei ole lainkaan....


      • Eitoistakertaa kirjoitti:

        Marinoinnilla ja graavaamisella ei ole tekemistä keskenään - toinen on maustamista ja toinen kypsentämistä. Toki voit raakakypsentää lihankin suolaamalla mutta silloin on kyseessä suolaliha - ei grilliliha.

        Samassa koulussa on opetettu monta muutakin asiaa ja aika moni asia on vielä muistissakin.
        Valkosipuli ei käryä vaan tuoksuu - mutta jos vatsa tai nenä eivät kestä, niin slloin voit olla ilman, se ei haittaa minua millään tavalla.

        Vaikka näin:
        https://www.yhteishyva.fi/ruoka/marinoi-liha-mureaksi/0519746
        Vastaavia ohjeita löydä netistä vaikka ja kuinka paljon - aika monessa suolan osuus on pieni tai sitä ei ole lainkaan....

        Et siis osaa edelleenkään annostella. Suolaahan tuota tunnut näköjään itsekin tunkevan joka paikkaan. Jos uittaa kilon lihakimpaletta desilitralla 6 prosenttista suolaliuosta, niin mikä on lihan maksimi suolapitoisuus? Sen verran voin sanoa ettei se ole ainakaan 6 prosenttia. Toivottavasti kävit edes matematiikan tunnilla, kun tuo maustaminen ole näköjään vahvin lajisi.

        Ja suola on muuten mauste, jos et sitä sattunut vielä tietämään.


      • tanan.amatöör kirjoitti:

        Et siis osaa edelleenkään annostella. Suolaahan tuota tunnut näköjään itsekin tunkevan joka paikkaan. Jos uittaa kilon lihakimpaletta desilitralla 6 prosenttista suolaliuosta, niin mikä on lihan maksimi suolapitoisuus? Sen verran voin sanoa ettei se ole ainakaan 6 prosenttia. Toivottavasti kävit edes matematiikan tunnilla, kun tuo maustaminen ole näköjään vahvin lajisi.

        Ja suola on muuten mauste, jos et sitä sattunut vielä tietämään.

        Suola ei todellakaan ole mauste vaan entisaikojen väline säilömiseen kun kylmälaitteita ei ollut.


      • Ei tampio erota suolausta ja maustamista toisistaan - se on nähty juttu. Ei kannata kinata - ei johda yhtään mihinkään.


      • oliiviöljy.voiteluaine kirjoitti:

        Suola ei todellakaan ole mauste vaan entisaikojen väline säilömiseen kun kylmälaitteita ei ollut.

        Miksi suolaa laitetaan sitten horneteihin ja muihin kylmässä säiytettäviin ruokiin? Miksi ravintoloiden pöydissä on suolapurkki? Harrastetaanko siellä myös säilöntää?


      • Lopeta jo vajakki - einesruokaan suolaa laitetaan säilyvyyden takia. Suolaa käytetään antamaan suolanmakua - ei lie vaikeata ymmärtää. Liika suola suolaa lihan eli muuttaa sen rakennetta, joka ei ole toivottavaa esim grillilihassa, ellet sitten erikseen pidä grillatusta suolalihasta. Suolaliha ei maustu samalla tavalla kuin tuoreliha - johtuen siitä, että lihan rakenne on muuttunut.


      • SelitäNytTyhmälle kirjoitti:

        Lopeta jo vajakki - einesruokaan suolaa laitetaan säilyvyyden takia. Suolaa käytetään antamaan suolanmakua - ei lie vaikeata ymmärtää. Liika suola suolaa lihan eli muuttaa sen rakennetta, joka ei ole toivottavaa esim grillilihassa, ellet sitten erikseen pidä grillatusta suolalihasta. Suolaliha ei maustu samalla tavalla kuin tuoreliha - johtuen siitä, että lihan rakenne on muuttunut.

        Koita nyt päättää onko se suola mauste vai ei.


      • Vituttaako olla väärässä ja sen lisäksi tyhmä?
        Jatka suolaustasi - se ei ainakaaan minua häiritse millään tavalla.


      • se.käy.tuulella kirjoitti:

        Koita nyt päättää onko se suola mauste vai ei.

        Heh. Aikamoisen emäntäkoulun käynyt 1970-luvulla ;-)


      • Sinä mitään marinoinnista ymmärrä, sinä vain suolaat ja ihmettelet miksi maut eivät parane. Mutta tyhmyydelle ei voi mitään. Maku tulee mausteista ja sillä selvä - jos et sitä tajua, sille ei vain voi mitään.


      • Eikannata kirjoitti:

        Sinä mitään marinoinnista ymmärrä, sinä vain suolaat ja ihmettelet miksi maut eivät parane. Mutta tyhmyydelle ei voi mitään. Maku tulee mausteista ja sillä selvä - jos et sitä tajua, sille ei vain voi mitään.

        Missä vaiheessa maustaminen muuttuu suolaamiseksi? Einestenhän taisitkin jo mainita olevan tönkkösuolattuja säilykkeitä.


      • Ei kannata jatkaa - kun et ymmärrä niin et ymmärrä. Et sinä mitään mausta, sinä suolaat sillä on suuri ero, mutta toistan ehkä itsenä - sitä sinä et vain ymmärrä.


      • Eikannata kirjoitti:

        Ei kannata jatkaa - kun et ymmärrä niin et ymmärrä. Et sinä mitään mausta, sinä suolaat sillä on suuri ero, mutta toistan ehkä itsenä - sitä sinä et vain ymmärrä.

        Suola on 100 prosenttista suolaa. Sinä et ymmärrä sitä, etkä ymmärrä myöskään maustamisesta mitään. Suola on nimittäin mauste.


      • Kannattaisiko jo lopettaa. Suola ei kuulu marnointiin ja sillä selvä - tätä sinä et vain tajua, siitä tässä on kyse.

        Kyse ei ole siitä onko suola mauste vai ei - vaan miten sitä käytetään, tätä sinä tyhmä et vain tajua.


      • Eikannata kirjoitti:

        Kannattaisiko jo lopettaa. Suola ei kuulu marnointiin ja sillä selvä - tätä sinä et vain tajua, siitä tässä on kyse.

        Kyse ei ole siitä onko suola mauste vai ei - vaan miten sitä käytetään, tätä sinä tyhmä et vain tajua.

        Saat sinä toki tehdä mauttomia viritelmiä itsellesi. Maustamisesta et tiedä näköjään yhtään mitään.

        Marinoinnin yksi tehtävä on maustaa ruoka ja suola on maailman tärkein mauste. Suola edesauttaa myös marinaadin imeytymistä marinoitavaan tuotteeseen.

        En ole kuullut kenenkään harrastavan suolattomia liha- ja kalaruokia. Mutta huvinsa kullakin.


      • "Suola edesauttaa myös marinaadin imeytymistä marinoitavaan tuotteeseen" Olet muuten aika tyhmä mies, asia on juuri päinvastainen.

        Ei suolaa tai vain vähäsen kun marinoit. Mausteet tekevät maun, ei suola. Suolaa voi lisätä valmiiseen tuotteeseen kohtuullisen helposti.

        Lainaus joka löytyy monesta eri paikasta saman sisältöisenä. "
        Maun parantamiseksi suolaa voi lisätä marinadiin pienen määrän, mutta pääsääntöisesti raaka-aineet maustetaan suolalla vasta kypsentämisen jälkeen. Liika suola marinadissa voi kumota happamuuden hyödyt ja irrottaa lihasta nestettä, jolloin liha ei mureudu."

        Mutta vänkää sinä ihan itsesi kanssa mitä lystää. Silti suolaaminen ja maustaminen ovat kaksi eri asiaa.

        Ps olen maustanut, suolannut ja marinoinnut vuodesta 1977 asti - eikä kyseeessä ollut emäntäkoulu - vaan aivan toinen koulu, se mitä sinä et ole käynyt.


      • oletpa.tyhmä kirjoitti:

        Suola on 100 prosenttista suolaa. Sinä et ymmärrä sitä, etkä ymmärrä myöskään maustamisesta mitään. Suola on nimittäin mauste.

        100 % suolaa, aika hieno määritemä. Onko sellainen alkuaine kuin suola? Ei ole, natriumkloridi (NaCl) on yleisin suolana tunnettu tuote, sisältää yleensä paakkuuntumisenestoainetta.

        Mikä oli avautumisen tarve?


      • Eikannata kirjoitti:

        "Suola edesauttaa myös marinaadin imeytymistä marinoitavaan tuotteeseen" Olet muuten aika tyhmä mies, asia on juuri päinvastainen.

        Ei suolaa tai vain vähäsen kun marinoit. Mausteet tekevät maun, ei suola. Suolaa voi lisätä valmiiseen tuotteeseen kohtuullisen helposti.

        Lainaus joka löytyy monesta eri paikasta saman sisältöisenä. "
        Maun parantamiseksi suolaa voi lisätä marinadiin pienen määrän, mutta pääsääntöisesti raaka-aineet maustetaan suolalla vasta kypsentämisen jälkeen. Liika suola marinadissa voi kumota happamuuden hyödyt ja irrottaa lihasta nestettä, jolloin liha ei mureudu."

        Mutta vänkää sinä ihan itsesi kanssa mitä lystää. Silti suolaaminen ja maustaminen ovat kaksi eri asiaa.

        Ps olen maustanut, suolannut ja marinoinnut vuodesta 1977 asti - eikä kyseeessä ollut emäntäkoulu - vaan aivan toinen koulu, se mitä sinä et ole käynyt.

        ""Suola edesauttaa myös marinaadin imeytymistä marinoitavaan tuotteeseen" Olet muuten aika tyhmä mies, asia on juuri päinvastainen."

        Oletpa aika tyhmä nainen. Tiedätkö millä tavalla kinkkuihin yms. lihaköntsiin saadaan vesi? Minäpä kerron. Suolan avulla.

        "raaka-aineet maustetaan suolalla vasta kypsentämisen jälkeen."

        Sinä ilmeisesti marinoit naudan filepihvitkin?

        No maustamisesta et ymmärrä näköjään hölkäisen pöläystä, se on tässä ketjussa käynyt hyvin ilmi.

        "Mutta vänkää sinä ihan itsesi kanssa mitä lystää. Silti suolaaminen ja maustaminen ovat kaksi eri asiaa."

        Siinäpähän vänkäät. Minä en ole suolaamisesta kirjoittanut missään vaiheessa. Minä maustan ja suola kuuluu mausteisiin.


      • JotainRajaaKiitos kirjoitti:

        100 % suolaa, aika hieno määritemä. Onko sellainen alkuaine kuin suola? Ei ole, natriumkloridi (NaCl) on yleisin suolana tunnettu tuote, sisältää yleensä paakkuuntumisenestoainetta.

        Mikä oli avautumisen tarve?

        Vai että oikein alkuaine! Pölvästi luulee että yksi NaCl-molekyyli tönkkösuolaa lihan ja muuttaa sen rakennetta.

        Esitän uudelleen matematiikan tehtävän, johon jankkaava suolaajamme ei ole osannut vielä vastata.

        "Jos uittaa kilon lihakimpaletta desilitralla 6 prosenttista suolaliuosta, niin mikä on lihan maksimi suolapitoisuus?"


      • Hävettääkö olla tyhmä, pitäisi ainakin. Kun et ymmärrä mitää, olisit edes hiljaa. Lihan rakenne muuttuu suolaamalla - oletko asiasta eri mieltä?

        Kun uitat lihoja suolaliuoksessa, suola kypsentää lihan pintakerrosta ajan funktiona, mitä pidempi ja mitä väkevämpi liuos on sitä suuremmat ja syvemmät vaikutukseet. Mutta et sinä näistä mitään ymmärröä - joten hukkaan menee tämäkin aika.


    • Suolaa aivan rauhassa, ei häiritse minua millään tavalla. Kun sinä mitään asiasta ymmärrä, voisit ainakin olla neuvomatta muita,

      Jos suolaat 6% suolalla lihaa, lihan pintakerro kypsyy aika nopeasti eivätkä mausteet pääse vaikuttamaan lihan makuun toivotulla tavalla sekä happamien kypsyttävien (esim etikan) vaikutus pienee tai estyy kokonaan. Että silleen, pidähän sinäkin hauskaa ja keskity vaikka johonkin muuhun kuin ruuanlaittoon - se tuntuu olevan liian haasteellista.

      Hauskaa Juhannusta kaikkille.

      • Et osannut edelleenkään vastata kysymykseen. No eipä ihmetytä, kun et näytä muutenkaan tietävän mitään maustamisesta.

        Minä aion savustaa juhannuksena muikkuja, jotka upotan vahvaan suolaveteen. Suolaamisen teen 10 prosenttisella suolaliuoksella. Rakennemuutos ei haittaa. Hyvää tulee.


      • Jatka vain hölmöilyäsi, kalan suolaaminen on mielestäsi sama kun lihan marinointi? Hyvin menee, mutta anna mennä vain.

        Edelleenkin maku otetaan mausteista. Suolalla saadaan vain suolan makua.....jos et erota näitä asioita toisistaan, niin sille ei voi mitään.


      • TönkköSuolaaRauhassa kirjoitti:

        Jatka vain hölmöilyäsi, kalan suolaaminen on mielestäsi sama kun lihan marinointi? Hyvin menee, mutta anna mennä vain.

        Edelleenkin maku otetaan mausteista. Suolalla saadaan vain suolan makua.....jos et erota näitä asioita toisistaan, niin sille ei voi mitään.

        Kuka on ollut suolaamassa kalaa? Ainakaan minä en ole kirjoittanut suolaamisesta missään vaiheessa, vaan pelkästä maustamisesta.

        Ja sinä pönttö et ymmärrä sitäkään, että suola on mauste. Mielestäsi mausteet eivät anna mausteiden makua, mutta suola antaa suolan makua.

        Kuvittelet myös että yksi NaCl-molekyyli riittää tönkkösuolaamaan kaiken, vaikka kaiken maailmassa olevan lihan. Joko sait laskettua suolapitoisuuden?


    • Joopa joo, toivottavasti, ei kukaan teistä ole ravintola- alalla, ette ainakaan tulisi minun keittiöön töihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

      Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
      Maailman menoa
      246
      5518
    2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

      Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
      Sinkut
      79
      3830
    3. Haavisto aikoo jatkaa

      ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
      Maailman menoa
      70
      634
    4. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

      itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
      Haapavesi
      40
      618
    5. Maisa perhelomalla Levillä

      Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
      56
      596