Jos teen munkkitaikinan, kohotan sen, voinko sen jälkeen tehdä munkit valmiiksi vaikka jääkaappiin odottelemaan paistoa? Ideana olisi paistaa munkit vasta kun syöjät jo ovat paikalla, enkä kuitenkaan haluaisi uhrata sitä aikaa munkkien "vääntämiseen" enää siinä vaiheessa.
Entäs millainen on se sinun paras munkkiohjeesi?
munkkien paistamisesta
6
3308
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
... kunhat otat lämpeemään vähintään 20-30 min ennen paistamista.
Ja mulla on vaan huonoja munkkiohjeita - aina liian kiinteitä ja mauttomia - syöhän niitä mutta en oo ylpee.- ehkäpä..
Oiskohan sun taikinassa liian paljon jauhoja? Tai paistatko liian kauan? Taikinan pitää olla niin pehmeätä että se on jopa vaikeaa leipoa munkeiksi.
Mukavaa makua saa jos laitat reilummin vaniljasokeria, tai vaikkapa sitruunan raastettua kuorta ja sitruunamehua. - kkkkkkkkkkkk
ehkäpä.. kirjoitti:
Oiskohan sun taikinassa liian paljon jauhoja? Tai paistatko liian kauan? Taikinan pitää olla niin pehmeätä että se on jopa vaikeaa leipoa munkeiksi.
Mukavaa makua saa jos laitat reilummin vaniljasokeria, tai vaikkapa sitruunan raastettua kuorta ja sitruunamehua.... miten se sokeri saadaan pysyään munkkin päällä, tarvitaanko sitä erikoishienoa sokeria ??
mulla tahtoo parin munkin jälkeen olla sokeri ihan paakkuna eikä sitten enää trtu millään opilla, käytän ihan tvallista "mitä lie" talous sokeria - kommenttia
kkkkkkkkkkkk kirjoitti:
... miten se sokeri saadaan pysyään munkkin päällä, tarvitaanko sitä erikoishienoa sokeria ??
mulla tahtoo parin munkin jälkeen olla sokeri ihan paakkuna eikä sitten enää trtu millään opilla, käytän ihan tvallista "mitä lie" talous sokeriaValutathan munkit paiston jälkeen talouspaperin päällä? Olen itse käyttänyt lukemattomat kerrat ihan tavallista sokeria, eikä ole koskaan käynyt noin. Voisin olettaa, että jos öljyä vielä valuu munkeista sokeriin, se tekee sokerin paakkuiseksi...?
- sitruunan makua
ehdottaisin munkin paistoon sitruunanmakuista rypsiöljyä. Voisi tulla aika raikkaanmakuisia munkkeja. Taikinaan tulevan margariininkin voisi korvata samalla öljyllä. Cittarit ainakin myyvät Golden Star-merkkistä sitruunalla maustettua rypsiöljyä, jonka hinta on pari euroa puolelta litralta.
- LEIPURI...MA-KA
Hei luin vasta äsken kysymyksesi mutta...en malta olla vastaamatta... TEE munkkitaikina KYLMISTÄ aineista ...älä kohota vaan leivo pulliksi heti ja peittele ne hyvin ja laita jääkaappiin (voi myös pakastaa)... ja ne jääkappi kylmät pullat ALAT VASTA KOHOTTAMAAN hissuksees huoneenlämmössä...ja kohta öljy hitaasti lämpenemään (180 asteiseksi ja sit paistat ne kullanruskeiksi vähän valuutusta ja sokeroi kuitenski lämpimänä..(se pulla siis puhkaistaan.. pyöräytät reijän keskeltä kahtia juuri ennen paistamista...saat ihania rinkilä munkkeja...TAIKINASTA ...tee vaikka ihan tavallinen pikkupulla taikina..Minä itse sen teen maitojauheeseen aina ja sellanen löysähkö antaa hyvän rakenteen ..en käytä kananmunia....ja leivonta vaiheessa kun pyöritän en käytä jauhoja -pysyy öljy siistinä...Tein juuri tänään töissä munkkeja ja oli hyviä ...( ja itse taikinassakin voi rasvan sijasta olla öljyä) mutta voi siinä käyttää muutakin...terv. leipuri jauhosormi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1851354Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221158- 48874
- 70870
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53790Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva49753- 53722
- 33692
- 60689
- 47670