Sana Suomi tulee Hunneilta

HunnilainenX

Sana Suomi tulee Hunnien kielestä ja tarkoittaa hallintoyksikköä Sum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sums_of_Mongolia

Novgorodin kronikassa kerrotaan että Hämäläiset (Yam, Jem) hyökkäsivät Novgoridilaisten kimppuun liittolaistensa Sum (Varsinais-Suomalaiset) kanssa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_historian_sodista

Sum-hallintoyksikkö saapui Suomeen Goottien mukana. Gootit oli Hunnien liittolaisia ja alamaisia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Goths

Suomen kieli on täynnä Gootti lainoja, kuten sana Äiti, Kihla ja Kuningas.

Näin se on.

16

1440

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • voiollataisittenei

   Eli periaatteessa ollaan gootteja jotka puhuu suomalais-ugrilaista kieltä ja hallintomalli on peritty burjaateilta sun muilta hunneilta. sopii kuvaan kyllä.

  • jokea pidemmältä

   Kyllä tuosta Suomi-sanan alkuperästä sitten onkin monenlaista teoriaa. Sekä harrastelijat että ammatillisesti historian tutkijat jauhavat kaikenlaista toinen toistaan mielikuvituksellisempia juttuja.
   Eikö kukaan koskaan ajatele, että "suomalainen" voisikin tulla siitä mitä sana muutenkin tarkoittaa: Suolla asuvia maalaisia!
   Siltähän se on kuivissa kangasmetsissä asuskelivasta hämäläisistä kai näyttänyt, enkä ihmettelisi lainkaan, jos he olisivat alkaneet sillä tavoin luonaspuolella asuvia sukulaisiaan nimittää.
   Finlandkin voisi hyvin samalla tavoin johtaa ruotsinkielestä. Fin = kalanevä. Suomalaisethan syövät eväitä! Ennen vanhaan kuivatut kalatevät olivat kätevää, proteiinipitoista, mukanaan kuljettavaa välipalaa.

   • selitetään,

    Kyllä sana finland on sekoitus latinaa ja goottien kieltä
    Fin tarkoittaa perimmäinen, loppu-. Suomi käsitettiin jonkinlaiseksi pannukakun reunalla, loppupuolella, sijaitsevaksi alueeksi.

    Varsinais-suomessa oli paljon soita. Suomaa. Suomaalainen.


   • olisi oikeassa
    selitetään, kirjoitti:

    Kyllä sana finland on sekoitus latinaa ja goottien kieltä
    Fin tarkoittaa perimmäinen, loppu-. Suomi käsitettiin jonkinlaiseksi pannukakun reunalla, loppupuolella, sijaitsevaksi alueeksi.

    Varsinais-suomessa oli paljon soita. Suomaa. Suomaalainen.

    Finland-sanan suhteen, mutta se, että kansat saavat nimensä erikoisten ruokatapojensa pohjalta ei ole ainutlaatuista.
    Esimerkisi Eskimo on pohjoisamerikkalaista intiaanikieltä ja tarkoittaa raakaa lihaa syövää miestä(ihmistä). Muitakin esimerkkejä on.
    Etelästä tulleilta turkiskauppiailta, jotka säilöivät matkaruokansa suolaamalla ne, näytti varmaan ihmeelliseltä, että suomalaiset narskuttivat kuivattuja kalaneviä, koska heillä ei ollut suolaa.
    Eväiksi me kutsumme matkaruokaamme vieläkin, vaikka ne harvoin kalaneväitä (ruots: finnar) ovatkin.
    Sanotaan, että suomalaiset keksivät raksut.


   • mitä tarkoittaa
    selitetään, kirjoitti:

    Kyllä sana finland on sekoitus latinaa ja goottien kieltä
    Fin tarkoittaa perimmäinen, loppu-. Suomi käsitettiin jonkinlaiseksi pannukakun reunalla, loppupuolella, sijaitsevaksi alueeksi.

    Varsinais-suomessa oli paljon soita. Suomaa. Suomaalainen.

    "Varsinainen" Suomi--siis onko kysymyksessä suomen perus eli prototyyppi siellä turun seutuvilla?????


  • on luvassa

   mikäli luette seuraavat linkit.
   SUM = Sumerians

   Finland->Finni->Fenni->Fenici->Foinikia->sumerit
   (http://it.wikipedia.org/wiki/Fenici)

   LUE ENSIN TÄMÄ :
   /////////////////////////////////////
   http://www.uhcg.org/Lost-10-Tribes/walt3a-Phonecia.html

   "In the extreme western part of Asia, a people known as the ‘Phoenicians’ moved in from the east (perhaps as early as 1500 BCE) and colonized a series of harbor-cities along the Syrian coast north of Mount Carmel and the Bay of Acre [present-day Lebanon]. The Phoenicians were a part of the great Chaldean civilization that migrated westward over the centuries [Abraham, remember, was a ‘Chaldean’]. Their original home was in Central Asia; probable site being the area known today as the ‘Tarim Basin’ in Eastern Turkestan, where Noah’s Flood occurred around 3124 BCE [Septuagint chronology]. Earlier migrations of these Adamic peoples, centuries before the Flood, had established colonies in various parts of the earth and introduced culture into the Tigris, Euphrates, and Nile Valleys.

   "The Phoenicians, generally, were tall men with red hair and blue eyes–not a Mediterranean people. Although modern historians refer to them as ‘Canaanites,’ they were of the same Semitic stock as Abraham [italics added]. They were not ‘Jews’ as we know the word today, but a ‘Celtic’ people [Celtic people were Israelites, as shown in chapter, ‘Celts’]. According to Manetho, an Egyptian priest, the Hyksos Dynasties in the later period of their rule in Egypt were of Phoenician origin. [See chapter, ‘Hyksos.’ The Hyksos Dynasties were Israelites with Joseph as second in authority under Pharoah himself.] Phoenician was not the name they called themselves. Rather, it was a nickname because the word ‘Phoenician’ means ‘red-headed men.’"1

   ///////////////////////////
   http://www.blavatsky.net/magazine/theosophy/ww/additional/ancientlandmarks/BabylonEpicOfGilgamesh.html
   http://oneheartbooks.com/books/misc_titles/phoenician_origin_waddell.htm

   LUE SEN JÄLKEEN:
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Foinikialaiset
   "Kanaanilaiset kirjoittivat sumerin kielellä sekä paikallisella seemiläisellä kielellä. Ensimmäiset yksittäisiin äänteisiin perustuvat aakkoset olivat luultavasti kaananilaisten kehitelmä. Foinikialaiset perivät kanaanilaisilta aakkoset ja välittivät ne edelleen kreikkalaisille. Kreikan kielen välityksellä kanaanilaisperäiset aakkoset siirtyivät puolestaan latinan kieleen"
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanaaninmaa
   http://www.hermeetikko.com/Julkaisu/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=27
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Goljat
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Väinö_Myllyrinne
   http://www.bioteknologia.info/uutiset/biolaaketiede/fi_FI/Jattilaisgeeni_tunnistettu/

   LUE SITTEN TÄMÄ LINKKIKOKOELMA:
   http://www.britam.org/proof3.html
   http://www.britam.org/issachar.html
   http://www.britam.org/codesarticles/CodesFinland.html

   LUE LOPUKSI NÄMÄ:
   http://www.originofnations.org/books, papers/The Identity of Finland.pdf
   http://jarmo10.org/Juudan_Israel.pdf
   http://jarmo10.org/kartat.htm
   http://www.britam.org/proof3.html
   PEOPLES OF GAD
   GAD a name for Goth. The Hebrew term "GAD" can be pronounced in some modern Hebrew dialects as"Goth".
   Guni -> Chouni (Huns), see Guni of Naphtali (Egan -Denmark, Gugerni- Holland).
   http://www.britam.org/now/507Now.html
   http://www.viewzone.com/gog.html
   http://www.burlingtonnews.net/dann5.html
   http://www.protohistoriageografica.cl/english/mathematic.htm
   http://www.michelangelo.cn/index.php?arguments=dynamic&idPagina=dec2e2952&preferredLang=uk
   http://www.athenapub.com/9khotan1.htm

   • aaapeeeseee

    ...lukea yhtäkään linkkiä. Mitä menetin?


  • on kyllä

   todennäköisesti tullut sanasta ¨suomaa¨. ¨Suomi¨ ja ¨Suomaa¨ sanoista johdetut muodot ¨suomaalainen¨ ja ¨suomalainen¨ ovat lähes identtiset, mistä voidaan päätellä sanan ¨Suomi¨ tulleen juuri kyseisestä sanasta. Jos Suomi olisi saanut nimensä gooteilta, olisi varmaankin todennäköistä, että Suomen nimi olisi muilla goottien vaikutuksen alaisina olleilla kansoilla (esim. ruotsalaiset) jotakin sanan ¨Suomi¨ tai ¨Sum¨ tapaista, mutta kyseiset kansat käyttävät yleisesti nimeä ¨Finland¨ (tai jotakin vastaavaa), kun taas esimerkiksi Virossa ja Latviassa käytetty termi on myös ¨Suomi¨, mikä viittaa taas siihen, että ¨Suomi¨ on todennäköisesti suomalaissukuisten kansojen keksimä ja käyttämä nimi (ja levinnyt esim. latvian kieleen liiviläisten ja virolaisten kautta) ja ollut alunperin ¨Suomaa¨. Ja täällä Suomessahan onkin soita enemmän kuin missään muualla maailmassa (pinta-alaan nähden), joten ei olisi kovinkaan huono tämä Suomaa-nimitys.

   ¨Novgorodin kronikassa kerrotaan että Hämäläiset (Yam, Jem) hyökkäsivät Novgoridilaisten kimppuun liittolaistensa Sum (Varsinais-Suomalaiset) kanssa:¨

   Vielä pitää huomauttaa tähän väliin, että tästä kyseisestä Sum-kansasta ei hirveästi tiedetä. Miksi oletat kyseessä olevan juuri Varsinais-Suomalaiset? Antamassasi linkissäsikin huomautetaan, että norjalaisten ja suomalaisten mukanaolo retkellä on epätodennäköistä ja onkin mahdollisesti myöhempää poliittista propagandaa. Että se siitä.

   Jos suomen kieli on täynnä goottilaisia lainoja, voit varmaankin mainita niitä enemmän kuin kolme? Etkä voi tietää, onko kyseessä juuri alunperin goottilainen sana, niinkuin väität. Esimerkiksi sana ¨kuningas¨ on tietääkseni alunperin muinaissaksaa ja muotoa ¨kuningaz¨(?).

   Ainoaksi pohjaksi väitteillesi näyttäisi jäävän tämä sana ¨Sum¨, joka muistuttaa sanaa ¨Suomi¨. Kyseessä on kuitenkin lyhyt, kolmikirjaiminen sana, joka ei sinänsä todista yhtään mitään, koska on todennäköisesti pelkkää sattumaa, että sanat ovat edes hieman samankaltaiset. Ottaen huomioon myös, että sana ¨Sum¨ on englantia, jos en nyt väärin ymmärtänyt? Ja mikä lähdelinkki tuo muka on, että väität sanan ¨Sum¨ olevan Hunnien kieltä ja sitten pistät lähdelinkkiä englanninkieliselle wikipediasivulle, josta käy vain ilmi, että Mongolia on jaettu maakuntiin (mongoliksi ¨сум¨, josta johdettu englanniksi ¨Sum¨) ja sitten väität sen liittyvän hunneihin jollakin tavalla. Mitä yhteistä on mongoleilla ja hunneilla? Ei varmaankaan yhtään mitään.

   • tuli sieltä

    Hunnit tuli Xinjiangin maakunnasta, ihan Mongolian kupeesta.


   • näin?
    tuli sieltä kirjoitti:

    Hunnit tuli Xinjiangin maakunnasta, ihan Mongolian kupeesta.

    ¨Hunnit olivat etnisesti kirjava, ydinosaltaan luultavasti turkinsukuinen paimentolaisväestö, joka tunkeutui Keski-Aasian arojen suunnasta Eurooppaan 300-luvun lopulla.¨

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Hunnit

    Kenen mukaan hunnit olivat juuri mongoleita? Voisit antaa lähteesi.


   • Anonyymi
    näin? kirjoitti:

    ¨Hunnit olivat etnisesti kirjava, ydinosaltaan luultavasti turkinsukuinen paimentolaisväestö, joka tunkeutui Keski-Aasian arojen suunnasta Eurooppaan 300-luvun lopulla.¨

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Hunnit

    Kenen mukaan hunnit olivat juuri mongoleita? Voisit antaa lähteesi.

    Onhan hunneja monesti yritetty yhdistää xiongnu-kansaan. Pikainen googlaus antaa runsaasti lähteitä.


  • pyhäyksinkertaisuus

   Sana oli alussa Suomenniemi eli suoperäinenniemi josta se aikojen saatossa lyheni Suomeksi.--Saksalaisilta tulee taas Finnland ja tarkoittaa evämaata ,kun se ikään kuin muodostaa evämäisen jakajan Saksasta päin katsottuna.

  • latinalainen

   muinais nimi Suomelle oli kait Suiones,-Siis aivan selvästi Suoniemi,josta Suomi. MOT.

  • Sum sum

   Mistäs muiden maiden nimet tulee, Ruotsi (Swerige), Norja, Tanska ja sitä rataa. Löytyy varmaan yhtä hauskat selitykset.

   • Sanojasanoja

    Kyllä sanojen yhtäläisyyksiä löytyy vaikka joku oksentaisi.Mitä suomenkieltä etsimään kaukaa,virolaisetkin puhuvat kuin puhevikaiset suomea joten sen voi lukea sukulaiskieleksi.

    Kaukaa löytyvät lielet vaikka unkari on jotenkin muodostunut sukulaiskieleksi mutta miten,ottaa siitäkin selvän onko kyseessä olleet kaupankäynnin yhteydessä olleet suuhun istuvat lainalauseet tai sanat.

    professorithan tällaiset ehdotukset tappavat jo lähtökuoppiinsa jos eivät heidän teorioihinsa istu.Tuttua,eikö?


  • Anonyymi

   Melko idioottimainen väite APlta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."

   Asioissa kannattaa nähdä positiivisia puolia ja tämän vauvaa odottava Jannika B. tuntuu osaavan! https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-toni-wirtanen-ke
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   11517
  2. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   6580
  3. Wow! Uhkea Sointu Borg sensuellisti yläosattomissa - Janni Hussi täräyttää "Härreguud ku hieno..."

   Diili-voittaja Sointu Borg ei peittele muotojaan somessa. Nyt vuorossa aikas rohkea otos vai mitä mieltä olet? Insta ehkä poistaa kohta, joten kannatt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   4342
  4. Korkeammat lämpötilat alkavat maksaa ihmishenkiä

   Monipäiväiset lämpöjaksot ovat nousemassa tasolle, josta on viime vuosina tullut ihmisille vaarallista. Ongelma syntyy, kun lämpötila ylittää kehomme
   Ilmastonmuutos
   108
   3453
  5. Lokki liiteli taivaalta Hankoon

   Show sen kun jatkuu 😂😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   3027
  Aihe