Sähkögrillistä

olisi kyse.

Eli ostin luciferin sähköparilagrillin, jossa on tarttumaton pinnoite ja ei kun heittämään marinoidut pihvit grillille ja kuinkas kävikään. Pihveistä kyllä tuli maukkaat, mutta se marinadi kyllä kärähti paistopinnalle, josta se oli pirun vaikea poistaa. Mitä siis tein väärin? Ja mitä käyttöä on sillä termostaatissa olevalla vivulla (siinä alapuolella)?

14

15323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se marinadi

      olisi tosiaankin tarkoitus pyyhkiä pois pihvistä, ennen kuin lätkäisee grilliin. Se nimittäin tuppaa palamaan kiinni joka tapauksessa. Lisäksi antaa ikävää karstan makua lihaan.

    • Niin - ei tämä mikään moite ole avaajalle, mutta kun katselee noita telkkarin grillausohjelmia, niin niissä ei riittävästi korosteta sitä, että kannattaa opetella grillaamaan ennen kuin alkaa grillaamaan.

      Ennen kaikkea nyt kun meille vaahtoavat tuollaiset Jimin marinadipellet, jotka peittävät kaiken grillattavan tuuman totkuun ja joiden mielestä grillaus on lasten leikkiä. Ei ole - se on itse asiassa aika vaikea - mutta hauska - taiteenlaji.

      Yksi pääsääntö on: poista marinadi - jos sitä nyt käytät ennen grillausta - tuotteen pinnasta, jotta se ei pala ja tartu ikuisiksi ajoiksi karstaksi grilliritilään.

      Grillisoossia voi sivellä tuotteen kypsään pintaan grillauksen loppuvaiheessa antamaan makua ja mehukkuutta.

      Paahtokylki kannattaa keittää makuliemessä ennen grillausta ja grillata siihen vain pinta grillissä - mieluummin hiiligrillissä. Loppuvaiheessa siihen sivellään kirpakka grillisoossi antamaan potkua.

      • vanha kokki

        Hieman sotketaan asioita, tahallaan tai tahattomasti.
        Grillaus on paahtamista ritilällä hiilloksen päällä.
        Monesti grilleissä voidaan säädellä etäisyyttä (korkeutta)lämmön lähteeseen. Taitava grillaaja kuitenkin näkee lämpötilan hiilen pinnasta, ja siihen ilmaantuvasta harmaasta pölystä. Tällätavoin grillatessa marinadit palavat helposti ja ikävästi grillattavan pintaan, eikä maku ainakaan parane.Näin tapahtuu myös kaasu ja sähkögrilliä käytettäessä, ellei etäisyys ole täsmälleen oikea.
        Amerikkalainen tapa on tehdä barbequeta, eli paahdettava liha kypsyy hyvin miedossa, useinmiten alle sadan asteen lämmössä, jolloin marinadi toimii kuten sen kuuluukin, ei pala, mutta antaa mehevyyttä. Barbqueta tehtäessä lämmönlähde on yleensä grillin toisessa päässä, mahdollisimman etäällä paahdettavasta tuotteesta. Kypsyminen tapahtuu hitaasti ja tarkasti valvottuna ja yleensä kannen alla, tavallaan kuin uunissa. Siinä se ero pääpiirteissään. Jenkit itsekin sotkevat välillä käsitteet, barbequen ja grillauksen kesken.
        Miellyttävää grillauskesää kaikille alan harratajille. Varokaa liekkien syntymistä grillattaessa, ne ovat epäterveellisiä, sillä ne synnyttävät Pah-yhdisteitä karsinogeenejä.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Hieman sotketaan asioita, tahallaan tai tahattomasti.
        Grillaus on paahtamista ritilällä hiilloksen päällä.
        Monesti grilleissä voidaan säädellä etäisyyttä (korkeutta)lämmön lähteeseen. Taitava grillaaja kuitenkin näkee lämpötilan hiilen pinnasta, ja siihen ilmaantuvasta harmaasta pölystä. Tällätavoin grillatessa marinadit palavat helposti ja ikävästi grillattavan pintaan, eikä maku ainakaan parane.Näin tapahtuu myös kaasu ja sähkögrilliä käytettäessä, ellei etäisyys ole täsmälleen oikea.
        Amerikkalainen tapa on tehdä barbequeta, eli paahdettava liha kypsyy hyvin miedossa, useinmiten alle sadan asteen lämmössä, jolloin marinadi toimii kuten sen kuuluukin, ei pala, mutta antaa mehevyyttä. Barbqueta tehtäessä lämmönlähde on yleensä grillin toisessa päässä, mahdollisimman etäällä paahdettavasta tuotteesta. Kypsyminen tapahtuu hitaasti ja tarkasti valvottuna ja yleensä kannen alla, tavallaan kuin uunissa. Siinä se ero pääpiirteissään. Jenkit itsekin sotkevat välillä käsitteet, barbequen ja grillauksen kesken.
        Miellyttävää grillauskesää kaikille alan harratajille. Varokaa liekkien syntymistä grillattaessa, ne ovat epäterveellisiä, sillä ne synnyttävät Pah-yhdisteitä karsinogeenejä.

        Tuli näistä viisaista sanoista mieleen vanhojen herrojen - Vanamon ja Kolmosen - grillausohjeet, missä korostivat ihan samaa: grilli on useimmiten enemminkin uuni ja grillaaminen pikemminkin keittämistä kuin avotulella paahtamista. Herrat käyttivät taitavasti foliota tuotteen alla ja säästelivät grilliritilää ja mehuja valumasta hiilille.

        Annat kyllä ihan oikein meriitin tuolle Jimin miehelle: grillattava tuote grillin kylmään päähän ja lämpötila varsin alhaiseksi toiseen päähän. Silloin ei marinadikaan pääse kärtsäämään.

        Silloin täytyy olla kyllä kaasugrilli ja kolmella polttimolla - muuten ei toimi.


      • vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Tuli näistä viisaista sanoista mieleen vanhojen herrojen - Vanamon ja Kolmosen - grillausohjeet, missä korostivat ihan samaa: grilli on useimmiten enemminkin uuni ja grillaaminen pikemminkin keittämistä kuin avotulella paahtamista. Herrat käyttivät taitavasti foliota tuotteen alla ja säästelivät grilliritilää ja mehuja valumasta hiilille.

        Annat kyllä ihan oikein meriitin tuolle Jimin miehelle: grillattava tuote grillin kylmään päähän ja lämpötila varsin alhaiseksi toiseen päähän. Silloin ei marinadikaan pääse kärtsäämään.

        Silloin täytyy olla kyllä kaasugrilli ja kolmella polttimolla - muuten ei toimi.

        Koska itse kuulun siihen hieman outoon sakkiin, joka arvostaa ainoastaan hiiligrilliä ja sen ainutlaatuista aromia, en malta olla lisäämättä edelliseen väitteeseen, jonka arvoisa crudo esitti. Nimittäin, osittain hän on oikeassa, että tavallisella hiiligrillillä tuo hidas kypsentäminen ei onnistu. Mutta itse olen ratkaissut tuon ongelman
        rakentamalla oman grillini, muistellen turkissa viettämääni aikaa. Siellä keittiössämme oli useiden metrien mittaiset hiiligrillit. Tein siis 3 m/m mustasta rautapellistä astian, kooltaan 30 sm x 40 sm x120 sm. Siihen vielä 15 x 15 m/m:n kulmaraudasta ritilät, jotka hitsasin poikkirautoihin, näin tirisevä rasva ei tipu hiilille, vaan kulmarautojen v-pohjaa pitkin valuen keräysastiaan. Grillin päälle kehitin kannen 1 m/m:n rautapellistä. Kooltaan kansi
        sopii grillin päälle siten että tilaan mahtuu isompikin kyljysrivi kerrallaan. Halutessani barbqueta, kytee grillin toisessa tai molemmissa päissä sopivan pieni hiilkikasa, jolloin lämpö pysyy peltisen kannen alla sopivissa asteissa, joita voin seurata
        kannessa sijaitsevasta lämpömittarista. Näin saan hitaasti muhineen ja ehdottomasti pehmoisen ja ylikypsän kyljysrivin tai lammaspaistin, jota olen pensselöinyt useita kertoja paahdon aikana sopivalla kastikkeella. Kastikkeet teen aina itse. Vinkkinä, jos joku on kiinnostunut, Coca cola sopii mainiosti pohjaksi jolle aletaan sekoittelemaan barbeque soosia, joko keittäen tai ihan vain kylminä.
        Kaasugrilli on tietysti helppo ja jokaisen saatavilla, mutta hiilen aromia sillä ei voi jäljitellä. Ei vaikka kuinka heittelisi leppälastuja kaasu-tai laavakivin varustettuun grilliin, puhumattakaan sähkögrillistä.
        Parasta tässä tekemässäni grillissä on sen suht suuri koko, sillä siinä onnistuu niin pieni, parin hengen ateria, kuin suuremmankin porukan eväät kerralla.
        Laitteeni ei ole teräksen säihkyvä, stereoin varustettu ihmekapine kuten jenkeillä, onpahan vain konstailematon erittäin hyvin toimiva peltiloota, joka tosin liikkuu pyörillä.


      • Manselainen

        "Paahtokylki kannattaa keittää makuliemessä ennen grillausta ja grillata siihen vain pinta grillissä - mieluummin hiiligrillissä. Loppuvaiheessa siihen sivellään kirpakka grillisoossi antamaan potkua."

        Tuohon ei paljoa tarvitse lisätä, on niin hyvin sanottu!!!

        Muistaakseni Jaakko Kolmonen kerran totesi vanhan kansan sanonnan radiohaastattelussakin: "Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"

        Jos ei omista tarpeeksi isoa kattilaa, eikä halua pieniä kylkeä, niin voi kokeilla miedolla lämmöllä paahtaa kylkirivi kypsäksi uunissa pellillä ja grillata vain pinta grillissä.


      • vanha kokki
        Manselainen kirjoitti:

        "Paahtokylki kannattaa keittää makuliemessä ennen grillausta ja grillata siihen vain pinta grillissä - mieluummin hiiligrillissä. Loppuvaiheessa siihen sivellään kirpakka grillisoossi antamaan potkua."

        Tuohon ei paljoa tarvitse lisätä, on niin hyvin sanottu!!!

        Muistaakseni Jaakko Kolmonen kerran totesi vanhan kansan sanonnan radiohaastattelussakin: "Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"

        Jos ei omista tarpeeksi isoa kattilaa, eikä halua pieniä kylkeä, niin voi kokeilla miedolla lämmöllä paahtaa kylkirivi kypsäksi uunissa pellillä ja grillata vain pinta grillissä.

        Myöskään erottaa grillausta barbquesta. Tuskin hänkään keittää lihapalaa, ennen uuniin laittoa.
        Barbequen ideahan on juuri hitaassa, miedossa lämmössä kannen alla paahtuminen, lihaa usein kastikkeella valellen. Grillaus on aivan eri menetelmä ja siihen todellakin voidaan ja kannattaakin, isompien lihojen ollessa kyseessä, keittää lihat ensin, mielellään jopa mausteisessa liemessä.


      • Manselainen
        vanha kokki kirjoitti:

        Myöskään erottaa grillausta barbquesta. Tuskin hänkään keittää lihapalaa, ennen uuniin laittoa.
        Barbequen ideahan on juuri hitaassa, miedossa lämmössä kannen alla paahtuminen, lihaa usein kastikkeella valellen. Grillaus on aivan eri menetelmä ja siihen todellakin voidaan ja kannattaakin, isompien lihojen ollessa kyseessä, keittää lihat ensin, mielellään jopa mausteisessa liemessä.

        Nyt en aivan ymmärtänyt.

        Omassa viestissäni ehdotin myös, että esim. kylki kannattaa keittää ja sen jälkeen grillata.

        Tähän lisäsin sen, että mikäli ei omista riittävän isoa kattilaa, eikä halua pilkkoa kylkeä, voi sen esikypsentämistä kokeilla myös uunissa (miedolla lämmöllä) ja sen jälkeen grillata. (Tämäkin on ollut Kolmosen ohje).


      • vanha kokki
        Manselainen kirjoitti:

        Nyt en aivan ymmärtänyt.

        Omassa viestissäni ehdotin myös, että esim. kylki kannattaa keittää ja sen jälkeen grillata.

        Tähän lisäsin sen, että mikäli ei omista riittävän isoa kattilaa, eikä halua pilkkoa kylkeä, voi sen esikypsentämistä kokeilla myös uunissa (miedolla lämmöllä) ja sen jälkeen grillata. (Tämäkin on ollut Kolmosen ohje).

        Ymmärsit aivan oikein ja allekirjoitan kyljysrivin grillaamisen mainitulla tavalla, ellei tehdä tuota mainostamaani barbqueta. Minähän tässä sekoilin, anteeksi.


    • tulkitsen

      käyttämiäsi termejä oikein, sinulla on vieläpä parila eikä siis grilli, eli yhtenäinen paistopinta, joka on vielä päällystetty jollakin teflonilla. Kyllähän sellaiseen marinadi tarttuu kun pinta on kuuma. Sellainen laite on käytännössä vain sähköinen paistinpannu.

      Pahin virhe on kuitenkin marinoidun lihan käyttö. Etenkin tehdasmarinadit ovat kamalia. Vähintäänkin pitää pyyhkiä tai jopa pestä pois.

      • vanha kokki

        Jo oikonut noita käsitteitä, koska parilointi on, kuten itsekin totesit, levyllä tapahtuvaa,siis kosketuspaistamista. Viimekesänä annoin selkeät ohjeet, miten kootaan hyvä grillausritilä, johon viittasin tuossa edellä olevassa vuodatuksessani.
        En siispariloinut vaan grillasin tai paahdoin barbequen tapaan. Noista tehdasmarinadeista, joihin lihat on upotettu, en viitsi sanoa yhtään mitään, eivät ole sen arvoisia. Kuten sanoin myös, niin barbequeta tehtäessä marinadin sively useita kertoja paahdettavaan lihaan kuuluu asiaan. Grillatessani en yleensä käytä minkäänlaisia marinadeja, en ainakaan grillauksen aikana.


      • vanha kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        Jo oikonut noita käsitteitä, koska parilointi on, kuten itsekin totesit, levyllä tapahtuvaa,siis kosketuspaistamista. Viimekesänä annoin selkeät ohjeet, miten kootaan hyvä grillausritilä, johon viittasin tuossa edellä olevassa vuodatuksessani.
        En siispariloinut vaan grillasin tai paahdoin barbequen tapaan. Noista tehdasmarinadeista, joihin lihat on upotettu, en viitsi sanoa yhtään mitään, eivät ole sen arvoisia. Kuten sanoin myös, niin barbequeta tehtäessä marinadin sively useita kertoja paahdettavaan lihaan kuuluu asiaan. Grillatessani en yleensä käytä minkäänlaisia marinadeja, en ainakaan grillauksen aikana.

        Älkää vain missään nimessälaittako teflonpinnoitettua parilointilaattaa hiiligrillin ritilälle, en suosittele edeskaasugrilliin,sillä teflon eikestä niitä kuumuuksia. Oikea parilalaatta on valurautaa.


    • Uusi tilalle

      Me ostimme ehkä samanlaisen grillin: Lucifer sähkögrilli 5002C (ks. lucifergrilli.fi). Grillissä mainostetaan olevan tarttumaton pinnoite ja että grillata voi jopa ilman rasvaa. Kuinka ollakaan: marinoimaton, öljytty porsaan sisäfile juuttui grilliin aivan kuin purukumi! Seuraavilla kerroilla öljysimme sekä grillin pintaa että lihaa, tulos hieman parempi, mutta tarttui silti kiinni.

      Otin yhteyttä maahantuojaan sähköpostitse, joka epäili viallista pinnoitetta. Saimme uuden grillitason takuutuotteena. En ole vielä kokeillut (tuli tänään), mutta pinta tuntuu käteen jo aivan erilaiselta, enemmän teflonmaiselta kuin entinen, joka tuntui lähinnä muovilta.

      Ota yhteyttä em. www-sivulla mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Olet ehkä sinäkin saanut viallisella pinnoitteella varustetun grillin.

      Se vipu irrottaa pistokkeen, ei tarvitse nyhtää :)

      Siitä, millainen on paras grilli, on monta mielipidettä. Sähkögrilli ei välttämättä ole paras, mutta hyvä, helppo ja edullisempi vaihtoehto monille, jotka eivät halua tai voi hankkia muunlaista.

    • paska mikä paska

      Lucifer sähkögrilli on täyttä paskaa. Ostin viime kesänä, nyt kun ensimmäistä kertaa aloin grillailemaan, teflon pinnoite halkeilee pois!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe