terve mieheen ja naiseen ! ajattelin kokeilla kotitekoisia ranskanperunoita. pata, öljy ja terävä veitsi on jo. mikä perunalaatu soveltuu parhaiten ja pitkäänkö paistetaan 3 min ?? yritin googlettaa ohjeita mutten ainakaan vielä onnistunut. vinkkejä kaivataan kiireesti.
ranskalaiset kotona
6
5794
Vastaukset
- SMP68
Huomenia, itse olen tehnyt ranskalaisia kotona kiinteästä perunasta, lajiketta en muista, mutta mitä kiinteämpi sen parempi. Paistoaikaa en mitannut, sitten kun olivat kauniin ruskeita nostin ennen suolausta valumaan liiat öljyt pois. Kertaakaan ei tarvinnut ainootakaan tikku-perunaa heittää pois. Kokeile rohkeasti.
- paisto
Itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden onnistumiseksi on perunat keitettävä rasvassa kahteen kertaan. Muuten ei tule kunnollisia rapeita pottuja.
- idea?
Miten pitkään paistetaan ekalla ja tokalla kerralla?
Eli pitääkö ensin vain esikypsentää, vai käristetäänkö heti valmiiks ja sitten vaan viimeistellään toisella kierroksella.
- rasvassa keitetty yäk!
Laita öljy ja mausteet kulhoon ja pyöritä perunat siellä ja sitten uunipannulle uuniin kypsymään.
- Hedelmäbäti
nuo ole enemmänkin ns. "vanhasen potut" kun ranskalaiset perunat..:)
Itse totesin, ettei kunnollisia ranskalaisia oikein pysty tekemään ilman minimi 3 litran rasvakeitintä. Pienempi öljymäärä jäähtyy niin älyttömän nopeasti jolloin ranskalaiset jää epämiellyttävän löysiksi. Lisäksi termostaatti on iloinen asia, nimimerkillä kerran saanut aikaan kivan roihun kun öljy kattilassa leimahti palamaan... - vanha kokki
Hedelmäbäti kirjoitti:
nuo ole enemmänkin ns. "vanhasen potut" kun ranskalaiset perunat..:)
Itse totesin, ettei kunnollisia ranskalaisia oikein pysty tekemään ilman minimi 3 litran rasvakeitintä. Pienempi öljymäärä jäähtyy niin älyttömän nopeasti jolloin ranskalaiset jää epämiellyttävän löysiksi. Lisäksi termostaatti on iloinen asia, nimimerkillä kerran saanut aikaan kivan roihun kun öljy kattilassa leimahti palamaan...Parhaat ranskikset saat, kun leikkaat suht. kiinteämaltoiset perunat ohuemmiksi kuin kotimaiset ovat yleensä. Leikkaa perunat kylmään veteen ja anna jonkin aikaa liota. Nosta valumaan lävikköön, näin irroitat niistä tärkkelystä. Lämmitä
öljy 180 asteeseen ja laita perunasuikaleita koriin vähän kerrallaan. Esikeitä niitä, mutta nosta pois öljystä ennen kuin alkavat ruskistumaan. Laita esikeitetyt perunat valumaan. Jos teet paljon, voit pussittaa niitä ja pakastaa. Näin esivalmistellut perunat käytetäänkuten kaupasta ostetut. Parhaat niistä tulee öljykeittimessä 180 asteen lämmössä, kunnes saavat kauniin kullankeltaisen ominaisvärinsä. Ranskanperunan tulee olla rapea vielä annoslautasellakin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
R.I.P Marko lämsä
Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi614260Vappu terveiset kaivatullesi
otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡1531799Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut
Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html141503Puskaradio huutaa
Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !351258Miksi aina vain seksiä?
Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau1671056- 56904
- 76895
Martinalta vakava ulostulo
Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.165823Hei rakas A,
olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en54811- 39781