terve mieheen ja naiseen ! ajattelin kokeilla kotitekoisia ranskanperunoita. pata, öljy ja terävä veitsi on jo. mikä perunalaatu soveltuu parhaiten ja pitkäänkö paistetaan 3 min ?? yritin googlettaa ohjeita mutten ainakaan vielä onnistunut. vinkkejä kaivataan kiireesti.
ranskalaiset kotona
6
5840
Vastaukset
- SMP68
Huomenia, itse olen tehnyt ranskalaisia kotona kiinteästä perunasta, lajiketta en muista, mutta mitä kiinteämpi sen parempi. Paistoaikaa en mitannut, sitten kun olivat kauniin ruskeita nostin ennen suolausta valumaan liiat öljyt pois. Kertaakaan ei tarvinnut ainootakaan tikku-perunaa heittää pois. Kokeile rohkeasti.
- paisto
Itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden onnistumiseksi on perunat keitettävä rasvassa kahteen kertaan. Muuten ei tule kunnollisia rapeita pottuja.
- idea?
Miten pitkään paistetaan ekalla ja tokalla kerralla?
Eli pitääkö ensin vain esikypsentää, vai käristetäänkö heti valmiiks ja sitten vaan viimeistellään toisella kierroksella.
- rasvassa keitetty yäk!
Laita öljy ja mausteet kulhoon ja pyöritä perunat siellä ja sitten uunipannulle uuniin kypsymään.
- Hedelmäbäti
nuo ole enemmänkin ns. "vanhasen potut" kun ranskalaiset perunat..:)
Itse totesin, ettei kunnollisia ranskalaisia oikein pysty tekemään ilman minimi 3 litran rasvakeitintä. Pienempi öljymäärä jäähtyy niin älyttömän nopeasti jolloin ranskalaiset jää epämiellyttävän löysiksi. Lisäksi termostaatti on iloinen asia, nimimerkillä kerran saanut aikaan kivan roihun kun öljy kattilassa leimahti palamaan... - vanha kokki
Hedelmäbäti kirjoitti:
nuo ole enemmänkin ns. "vanhasen potut" kun ranskalaiset perunat..:)
Itse totesin, ettei kunnollisia ranskalaisia oikein pysty tekemään ilman minimi 3 litran rasvakeitintä. Pienempi öljymäärä jäähtyy niin älyttömän nopeasti jolloin ranskalaiset jää epämiellyttävän löysiksi. Lisäksi termostaatti on iloinen asia, nimimerkillä kerran saanut aikaan kivan roihun kun öljy kattilassa leimahti palamaan...Parhaat ranskikset saat, kun leikkaat suht. kiinteämaltoiset perunat ohuemmiksi kuin kotimaiset ovat yleensä. Leikkaa perunat kylmään veteen ja anna jonkin aikaa liota. Nosta valumaan lävikköön, näin irroitat niistä tärkkelystä. Lämmitä
öljy 180 asteeseen ja laita perunasuikaleita koriin vähän kerrallaan. Esikeitä niitä, mutta nosta pois öljystä ennen kuin alkavat ruskistumaan. Laita esikeitetyt perunat valumaan. Jos teet paljon, voit pussittaa niitä ja pakastaa. Näin esivalmistellut perunat käytetäänkuten kaupasta ostetut. Parhaat niistä tulee öljykeittimessä 180 asteen lämmössä, kunnes saavat kauniin kullankeltaisen ominaisvärinsä. Ranskanperunan tulee olla rapea vielä annoslautasellakin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata401380Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.981335Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l2891225- 1091095
- 191031
- 641015
- 711012
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva161009Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f176868Vihdoinkin lavatansseja tv:ssä - Juhannuksena tanssitaan, bändeinä Yölintu ja Komiat!
Jes, vihdoinkin lavatansseja taas televisiossa! Keskikesän juhlaa vietetään tänä juhannuksena Tuuloksen Kapakanmäellä ju17833