terve mieheen ja naiseen ! ajattelin kokeilla kotitekoisia ranskanperunoita. pata, öljy ja terävä veitsi on jo. mikä perunalaatu soveltuu parhaiten ja pitkäänkö paistetaan 3 min ?? yritin googlettaa ohjeita mutten ainakaan vielä onnistunut. vinkkejä kaivataan kiireesti.
ranskalaiset kotona
6
5826
Vastaukset
- SMP68
Huomenia, itse olen tehnyt ranskalaisia kotona kiinteästä perunasta, lajiketta en muista, mutta mitä kiinteämpi sen parempi. Paistoaikaa en mitannut, sitten kun olivat kauniin ruskeita nostin ennen suolausta valumaan liiat öljyt pois. Kertaakaan ei tarvinnut ainootakaan tikku-perunaa heittää pois. Kokeile rohkeasti.
- paisto
Itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden onnistumiseksi on perunat keitettävä rasvassa kahteen kertaan. Muuten ei tule kunnollisia rapeita pottuja.
- idea?
Miten pitkään paistetaan ekalla ja tokalla kerralla?
Eli pitääkö ensin vain esikypsentää, vai käristetäänkö heti valmiiks ja sitten vaan viimeistellään toisella kierroksella.
- rasvassa keitetty yäk!
Laita öljy ja mausteet kulhoon ja pyöritä perunat siellä ja sitten uunipannulle uuniin kypsymään.
- Hedelmäbäti
nuo ole enemmänkin ns. "vanhasen potut" kun ranskalaiset perunat..:)
Itse totesin, ettei kunnollisia ranskalaisia oikein pysty tekemään ilman minimi 3 litran rasvakeitintä. Pienempi öljymäärä jäähtyy niin älyttömän nopeasti jolloin ranskalaiset jää epämiellyttävän löysiksi. Lisäksi termostaatti on iloinen asia, nimimerkillä kerran saanut aikaan kivan roihun kun öljy kattilassa leimahti palamaan... - vanha kokki
Hedelmäbäti kirjoitti:
nuo ole enemmänkin ns. "vanhasen potut" kun ranskalaiset perunat..:)
Itse totesin, ettei kunnollisia ranskalaisia oikein pysty tekemään ilman minimi 3 litran rasvakeitintä. Pienempi öljymäärä jäähtyy niin älyttömän nopeasti jolloin ranskalaiset jää epämiellyttävän löysiksi. Lisäksi termostaatti on iloinen asia, nimimerkillä kerran saanut aikaan kivan roihun kun öljy kattilassa leimahti palamaan...Parhaat ranskikset saat, kun leikkaat suht. kiinteämaltoiset perunat ohuemmiksi kuin kotimaiset ovat yleensä. Leikkaa perunat kylmään veteen ja anna jonkin aikaa liota. Nosta valumaan lävikköön, näin irroitat niistä tärkkelystä. Lämmitä
öljy 180 asteeseen ja laita perunasuikaleita koriin vähän kerrallaan. Esikeitä niitä, mutta nosta pois öljystä ennen kuin alkavat ruskistumaan. Laita esikeitetyt perunat valumaan. Jos teet paljon, voit pussittaa niitä ja pakastaa. Näin esivalmistellut perunat käytetäänkuten kaupasta ostetut. Parhaat niistä tulee öljykeittimessä 180 asteen lämmössä, kunnes saavat kauniin kullankeltaisen ominaisvärinsä. Ranskanperunan tulee olla rapea vielä annoslautasellakin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j492318- 262173
Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.271535Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!161484- 1241417
- 191083
Tiedätkö nainen sen tunteen
Kun toinen tulee jossain vastaan. Naama leviää hymyyn kuin hangonkeksi. Mulla on susta semmonen,tunne.71974Kauniit ihmiset ei ole sinkkuja, se on karu fakta
Ihmisessä on lähes poikkeuksetta aina jotain vikaa jos hän pysyy sinkkuna pitkään. Sori kun sanon tän näin suoraan, mut117944Mikset päästä irti ja hae apua
Mt ongelmiisi. En vaan voi ikinä enää luottaa sinuun, pelkään sinua ja toivon löytäväni jonkun muun. Rahaa sulla on saad89944Kristinusko - epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta
Ei ole mitään sellaista, mitä pitää "pelastua". Lukuun ottamatta tietysti ”jumalan” (sen ei jumalan, joka väittää oleva333883