Sacherkakusta mehevämpi

NuoriLeipuri

Onko kukaan kokeillut muuntaa perinteistä sacherkakkua, esimerkiksi lisäämällä kakun väliin aprikoosimarmeladin lisäksi vatkattua kermaa? Tuleeko minkäänlainen?

7

1456

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NuoriLeipuri

      Niin, ja vieläkö sen ehtisi tekaista äitienpäiväksi?

      Olisiko sellainen muunnos mitään, että laittaisi väliin aprikoosihillon lisäksi vaikkapa sitten mokkakreemiä? Millaista suklaata kuorrutteeseen olisi paras käyttää?

      • ent-tu

        Sacherkakku on sacherkakku, johon ei kuulu muuta kuin pohjat, aprikoosimarmelaadi ja suklaakuorrute - jos tahdot tehdä toisenlaista suklaakakkua niin tee toki, mutta pidä Sacher Sacherina :)

        Sacherkakku

        150 g voita
        200 g tummaa suklaata
        5 kananmunaa
        2 dl tomusokeria
        3 dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        1 tl vaniljasokeria

        Täyte:
        2 dl aprikoosimarmeladia

        Kostutukseen kahvia konjakkia tai tummaa rommia

        Kuorrutus:
        100 g tummaa suklaata
        2 rkl voisulaa
        2 rkl kahvia

        Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.

        Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla / rommilla terästäen. Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle. (toinen perinteinen vaihtoehto levittää aprikoosimarmelaadikerroksen myös päällyksen suklaakerroksen alle, mutta se vaikeuttaa suklaan tasaista levittämistä suuresti!)

        Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille. Kakun kanssa maistuu löysäksi vaahdotettu kermavaahto, joka on maustettu konjakilla / rommilla & suklaarouheella.


      • NuoriLeipuri
        ent-tu kirjoitti:

        Sacherkakku on sacherkakku, johon ei kuulu muuta kuin pohjat, aprikoosimarmelaadi ja suklaakuorrute - jos tahdot tehdä toisenlaista suklaakakkua niin tee toki, mutta pidä Sacher Sacherina :)

        Sacherkakku

        150 g voita
        200 g tummaa suklaata
        5 kananmunaa
        2 dl tomusokeria
        3 dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        1 tl vaniljasokeria

        Täyte:
        2 dl aprikoosimarmeladia

        Kostutukseen kahvia konjakkia tai tummaa rommia

        Kuorrutus:
        100 g tummaa suklaata
        2 rkl voisulaa
        2 rkl kahvia

        Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.

        Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla / rommilla terästäen. Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle. (toinen perinteinen vaihtoehto levittää aprikoosimarmelaadikerroksen myös päällyksen suklaakerroksen alle, mutta se vaikeuttaa suklaan tasaista levittämistä suuresti!)

        Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille. Kakun kanssa maistuu löysäksi vaahdotettu kermavaahto, joka on maustettu konjakilla / rommilla & suklaarouheella.

        Joo, no ei kai sitä pidä perinnekakkua alkaa muuttelemaan. :) Ostanko suklaaksi kaikkein tumminta, mitä löytyy, vai...? Entä aprikoosimarmeladi, tuleeko itse keittämällä parempaa?


      • N.Leipuri
        NuoriLeipuri kirjoitti:

        Joo, no ei kai sitä pidä perinnekakkua alkaa muuttelemaan. :) Ostanko suklaaksi kaikkein tumminta, mitä löytyy, vai...? Entä aprikoosimarmeladi, tuleeko itse keittämällä parempaa?

        Niin, ja siksi kyselin tuon muunnelmista, kun olen kerran Sacheria syönyt, niin oli jotenkin kuivaa... Ehkäpä oli tehty jotenkin 'väärin'.


      • ent-tu
        N.Leipuri kirjoitti:

        Niin, ja siksi kyselin tuon muunnelmista, kun olen kerran Sacheria syönyt, niin oli jotenkin kuivaa... Ehkäpä oli tehty jotenkin 'väärin'.

        Suosittelen käyttämään valmista marmelaadia, esim. Saarioisen on oikein hyvää. Ja suklaaksi ei missään nimessä ihan tumminta, siinä menee pääosin henki :P Esim. Fazerin perus taloussuklaa toimii oikein hyvin :) Ja suosittelen tosi lämpimästi tuota terästystä siihen kahvikostutukseen, itse tykkään käyttää konjakkia, toiset rommia, kolmannet aprikoosilikööriä :)


      • N.Leipuri
        ent-tu kirjoitti:

        Suosittelen käyttämään valmista marmelaadia, esim. Saarioisen on oikein hyvää. Ja suklaaksi ei missään nimessä ihan tumminta, siinä menee pääosin henki :P Esim. Fazerin perus taloussuklaa toimii oikein hyvin :) Ja suosittelen tosi lämpimästi tuota terästystä siihen kahvikostutukseen, itse tykkään käyttää konjakkia, toiset rommia, kolmannet aprikoosilikööriä :)

        Nyt sitten vain leipomaan! =) Kiitos!


      • tulee myöhässä
        N.Leipuri kirjoitti:

        Nyt sitten vain leipomaan! =) Kiitos!

        mutta sachereita, tai siis niiden reseptejä taitaa löytyä yhtämonta kuin leipuriakin :) Itse olen kyseistä kakkua leivoskellut yhdellä ja samalla reseptillä jo kaksikymmentä vuotta. Kakku on mehevä vaikka laittaisit pelkkää marmelaadia väliin, mutta itse laitan myös kermavaahtoa, tai kermahyytelöä, kuuluipa se sitten alkuperäiseen ohjeeseen tai ei.
        Monastihan sacher esitetään tarjottavaksi kermavaahdon kera, joten miksi ei laittaa se jo kakun väliin.
        Muistathan että suklaakakku on parhaimmilliin kun se saa tekeytyä muutaman päivän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe