Uusia grilliherkkuja!

cooking

Taas alkaa grillikausi ja uusia grillausreseptejä kaivattaisiin iänikuisten pihvi/kasvisvartaat/täytetytherkkusienet-menyyseen.

Laittakaahan jakoon jos olette kehitelleet jotain uutuuksia niin päästään muutkin kokeilemaan!

47

22151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • smokeplanking

      Tuolta kannattaa lueskella:
      http://smokeplanking.com

      "Pohjois-Amerikan rannikkoseudun intiaanien ikivanha ruuanlaittotapa oli tehdä se jättituijasta tehdyllä laudalla. Lauta liotettiin vedessä, asetettiin nuotiolle ja laudan päälle lohta, riistaa, vihanneksia.

      Laudan luovuttama vesihöyry, epäsuora lämpö ja savu kypsentää ruoan ja antaa sille herkullisen maun jota ei voi verrata minkään muun puun antamalle aromille."

      • Öllykkä

        lautaa sit vois hommata ja mitä metri maksaa?


      • Pecpec
        Öllykkä kirjoitti:

        lautaa sit vois hommata ja mitä metri maksaa?

        www.smokeplanking.com on osoite, Öllykkä!


      • halvemmaksi tulee näin
        Öllykkä kirjoitti:

        lautaa sit vois hommata ja mitä metri maksaa?

        Onnistuu se näinkin. Pelkkä raakapuulauta, ei maksa paljon.

        Lankkulohi

        1 1/2–2 kg (Tenon) lohta fileenä
        Mausteseos
        8 rkl fariinisokeria
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl jauhettua valkopippuria
        1 tl jauhettua muskottipähkinää
        2 rkl persiljaa hienonnettuna
        2 rkl tilliä hienonnettuna
        2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

        Lisäksi
        kalaa vähän isompi puulauta
        Pane raakapuulauta veteen likoamaan 12 tunniksi.

        Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Nosta lohifilee puulaudan päälle.

        Sekoita fariinisokeri, suola, valkopippuri, muskottipähkinä, persilja, tilli ja ruohosipuli keskenään ja levitä kalan päälle. Pane kuorrutettu lohifilee grilliin ja anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua. Sulje kansi ja anna kalan kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää paistoaikaa noin 5 minuuttia, jos filee on paksu.

        Tarjoa lohen kanssa kurkkusalsaa, yrttikastiketta ja uusia perunoita.


      • halvemmaksi tulee näin
        halvemmaksi tulee näin kirjoitti:

        Onnistuu se näinkin. Pelkkä raakapuulauta, ei maksa paljon.

        Lankkulohi

        1 1/2–2 kg (Tenon) lohta fileenä
        Mausteseos
        8 rkl fariinisokeria
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl jauhettua valkopippuria
        1 tl jauhettua muskottipähkinää
        2 rkl persiljaa hienonnettuna
        2 rkl tilliä hienonnettuna
        2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

        Lisäksi
        kalaa vähän isompi puulauta
        Pane raakapuulauta veteen likoamaan 12 tunniksi.

        Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Nosta lohifilee puulaudan päälle.

        Sekoita fariinisokeri, suola, valkopippuri, muskottipähkinä, persilja, tilli ja ruohosipuli keskenään ja levitä kalan päälle. Pane kuorrutettu lohifilee grilliin ja anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua. Sulje kansi ja anna kalan kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää paistoaikaa noin 5 minuuttia, jos filee on paksu.

        Tarjoa lohen kanssa kurkkusalsaa, yrttikastiketta ja uusia perunoita.

        Se oli siis lainaus täältä:
        http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Lankkulohi/1529.html


      • Pecpec
        halvemmaksi tulee näin kirjoitti:

        Onnistuu se näinkin. Pelkkä raakapuulauta, ei maksa paljon.

        Lankkulohi

        1 1/2–2 kg (Tenon) lohta fileenä
        Mausteseos
        8 rkl fariinisokeria
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl jauhettua valkopippuria
        1 tl jauhettua muskottipähkinää
        2 rkl persiljaa hienonnettuna
        2 rkl tilliä hienonnettuna
        2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

        Lisäksi
        kalaa vähän isompi puulauta
        Pane raakapuulauta veteen likoamaan 12 tunniksi.

        Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Nosta lohifilee puulaudan päälle.

        Sekoita fariinisokeri, suola, valkopippuri, muskottipähkinä, persilja, tilli ja ruohosipuli keskenään ja levitä kalan päälle. Pane kuorrutettu lohifilee grilliin ja anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua. Sulje kansi ja anna kalan kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää paistoaikaa noin 5 minuuttia, jos filee on paksu.

        Tarjoa lohen kanssa kurkkusalsaa, yrttikastiketta ja uusia perunoita.

        Moron!
        Maku-lehden artikkeli on vähän ajattelemattomasti tehty: Pihkaiset puut, kuten kuusi, mänty eivät käy loimutukseen. Kuten ei myöskään saa grillata männynkävyillä.
        Sen sijaan leppä, koivu, tammi, vaahtera käyvät. Eri puut antavat erilaista aromia ruokaan.


      • grillataan näin
        halvemmaksi tulee näin kirjoitti:

        Onnistuu se näinkin. Pelkkä raakapuulauta, ei maksa paljon.

        Lankkulohi

        1 1/2–2 kg (Tenon) lohta fileenä
        Mausteseos
        8 rkl fariinisokeria
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl jauhettua valkopippuria
        1 tl jauhettua muskottipähkinää
        2 rkl persiljaa hienonnettuna
        2 rkl tilliä hienonnettuna
        2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

        Lisäksi
        kalaa vähän isompi puulauta
        Pane raakapuulauta veteen likoamaan 12 tunniksi.

        Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Nosta lohifilee puulaudan päälle.

        Sekoita fariinisokeri, suola, valkopippuri, muskottipähkinä, persilja, tilli ja ruohosipuli keskenään ja levitä kalan päälle. Pane kuorrutettu lohifilee grilliin ja anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua. Sulje kansi ja anna kalan kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää paistoaikaa noin 5 minuuttia, jos filee on paksu.

        Tarjoa lohen kanssa kurkkusalsaa, yrttikastiketta ja uusia perunoita.

        meillä kala valmistetaan ison vuolukivenpäällä , tulisijana on vanhasta kuorma-auton vanteesta kyhätty grilli jonka päälle muurikkapannukin sopii erinomaisesti(ja verkko ym tilanteen mukaan). kivi on voideltava hyvin ennen kalanpaistoa, eikä sillä sitten grillata muuta, kalasta jää niin vahva maku kiveen, lihaa varten on oma kivi.ensin pikaisesti lämmitän väriä kalafileen "lihaiselle" puolelle ja lopun saa kypsyä nahkapuoli kiveä vasten, mausteena vain suola, sitruunapippuri ja ehkä ripauskalamaustetta, ja hyvää on, vaikka uusien perunoiden kera.


      • karry

        vuosien varrella olen todennut,että grillattavat ruuat esim.lohi ja liha ei tarvii muuta maustetta,kuin suolan..kaiken mailman marinaadit sotkevat vain koko grillin..


      • riittävät
        karry kirjoitti:

        vuosien varrella olen todennut,että grillattavat ruuat esim.lohi ja liha ei tarvii muuta maustetta,kuin suolan..kaiken mailman marinaadit sotkevat vain koko grillin..

        Ei edes suolaa tarvita. Maustamattomista leikkeistä tulee parhaita ja mureita nuotiolla grillattuna jos niihin ei lisää mausteita eikä edes suolaa. Mausteet ja marinadit vaikuttavat kielteisesti mureuteen ja mausteita kannattaa lisätä vasta paistamisen jälkeen. Toisaalta savu riittää mainiosti ainoaksi mausteeksi ja lopputulos on herkullinen.


    • avo nuotio

      kalaa fileinä.valkoista...ahven,haukikin käy.professionaalit fileoivat särjestä seljykset mutta silloin maustesuhteet muuttuvat-(on voimakkaamman makuinen kala)-fileen paksuus alle 5 mm. tilkka öljyä folion palaselle,file,mausteet: hyppynen valkopippuria ja suolaa ja muutaman tulitikun kokoiset siivut porkkanaa,kevätsipulinvartta,ja huuhdotusta alle kymmensenttisestä horsmanversosta.nyytti tiukasti kiinni käännellen pari minuuttia roimalla hiilloksella.
      vetäytyköön hetken grillin laidalla.
      seuraksi vaikka tilkka viileää valkkaria tahi lähdevettä ja ulkomaisia uusia pottuja.
      ps.alä kerää horsmanversoja mistä sattuu...
      psps. tällä viikolla tällaista,kesäkuun alussa saataneen siikaa ja silloin hiillostetaan perinteisesti...

    • kesän herkuttelija

      Kuules, mielstäni Suomen kesä ikävä kyllä on aivan liian lyhyt mihinkään ihmeellisiin kulinaarisiin pöperöihin :D... Rakastan talvella ruuanlaittoa, ja teenkin varsin "monimutkaisiakin" aterioita, joten kesä on ennemmän kuin tervetullut yksinkertaisine mutta herkullisine ruokineen. Ei tarvitse muuta kuin grilli ja kattila missä keitellä, vaikka niitä ulkolaisia uusia perunoita. Maissia ja jotain maukasta lihaa/kalaa ja MAKKARAA grilliin...unohtamatta raikasta salaattia, ja tietty voipuketti niihin perunoille, ja jos oikein haluaa kerrankin pröystäillä sen voin voi vaikka maustaa valkosipulilla, niin hyvää tulee, yksinkertaista mutta niin hyvää! Ei aina kannata kaikkea ajatella vimosen päälle, hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista (vaatimattomistakin) saa hyvän ja maukkaan aterian kun vaan malttaa hetken miettiä mitä tekee.

      NAMS, oikein jo odotan ensi viikonloppua mökillä, grillauksen merkeissä! Anteeksi teille, jotka odottelitte monimutkaisia ohjeita, en niitä nyt anna koska kesä on nauttimista varten, mahdollisimman lyhyellä ruuantekoajalla :)!...Voin vain taata että ..., huonompikin kokki onnistuu varmasti ja kokee onnistumisen ilon... niinkuin minäkin vaikka vähän kokeneempi kokki ehkä olenkin ;)!?

    • yamiii!

      - kanan tai broiskun fileepihviä
      - fetajuustoa
      - creme bonjour valkosipuli höpöttiä
      - foliota

      Leikkaa folioista sopivan isoja.
      Aseta file foliolle.
      Laita pilkottua fetaa ja cremeä makusi mukaan päälle.
      Paketoi huolella.Saattaa vuotaa.
      Grillaa noin 15minuuttia ja ai ai jai jai kun on hyvää.

      BON APETIT!

      • juuston ystävä

        Hanki jotain kuumennuksen kestävää juustoa ja marinoi. Herkullista.. nami. Pannujuusto on parasta. Siihen joku bbq-marinadi vaikka. Kuulin että olis valmiiksi marinoitujakin tullu kauppoihin. En tosin itse ole vielä ehtinyt kokeilla. ;-(


      • usein nyyttejä

        vahvan alumiini folion päälle voi pilkkoa perunaa, tomaattia, sipulia, ym.ym., mahdollisuuksia on vaikka kuinka, ja sitten tuorejuustoa ja kääritään paketiksi joka saa muhia grillissä, ja syödään joko pelkästään suoraan foliosta tai grillataan lihaa kaveriksi.


    • Jeppess

      kehittele herkkusi itse :)

    • kesävaalee

      Minuista herkuista herkuin grilliherkku on seuraavanlainen:
      - keitetään uudet perunat hellalla
      - grillataan ohuita broilerin fileitä
      - noin sentin paksuiset kuriptsan viipaleet, jotka on maustettu grillimausteella grillataan molemmilta puolilta
      - herkkusienet, joista on jalka poistettu ja laitettu tilalle aurajuustoa grillataan
      - valmiina kurpitsat ja sienet laitetaan hammastikulla päällekäin
      - grillattuja sipuleita ja eri värisiä paperikoita
      - tomaattia grillataan vain hetki
      - salaatti tomaatista, kurpitsasta, kurkusta, hillosipuleista, oliiveista, feta-juustosta,
      paprikoista, kiinankaalista ja maustetaan kevytsalaattikastikkeella
      - juomana kylmää valkoviiniä
      - ajankohtana rauhallinen, hiljainen iltahämärä
      - seurana vain oma rakas

    • Atrian uutuus

      punareunainen rasia broilerin LEIKE on valmistettu jauhetusta broilerin koivesta. Lukekaa tosi tarkasti ne pienellä painetut sisältö-tekstit. Vasta kun nostin "leikkeet" rasiasta tajusin että taas jymäytettiin. Eihän ne pysy edes paistaessa koossa ja hinta tietenkin sama kuin kokolihaisella oikealla rintaleikkeellä.

      • kaikkee ne

        Onkohan ne jotain gotlet-tyyppisiä juttuja?

        En ole aikoihin enää löytänyt Atrian raakoja rintaleikkeitä rasiassa. Suikaleliha taitaa olla entsillään. Koipia ja muita nix-nax-ylimaustettuja koipeliineista pikkupölliäisiä on kyllä tarjolla pilvin pimein. Cittarin renki suutahti, kun menin ääneen arvostelmaan typerää mausteiden ja koipien pakkosyöttöä.

        Anttilasta löytyi (en muista minkä valmistajan) foliovuokaan ja muoviin pakattuja kotimaisia rintapaloja. Sutin liikamausteet pois, hyviä olivat.


      • Kun saa

        Näin paljon paremman hinnan lihalle. Jauhetaa kaikki yijäämä ja sekaan vettä ja tärkkelystä... Liha saattaa vielä olla monta vuotta pakkasessa ollutta... Eikä ongelma ole kai yksin Atrian tuotteissa, monella muulla nuo valmis lihat lilluu Niin vahvassa marinaadissa että jos lihan kilo hintaa alkaa laskea niin se on todellisuudessa puolet enemmän mitä ilmoitetaan. Ostakaa marinoimatonta raakalihaa ja tehkää siitä herkkuja...


      • pepitar

        Minä vältän kuin ruttoa Atrian tuotteita. Laatu on mielestäni hyvin huonoa noiden suurten Firmojan tuotteissa. Oikein ällöttää mm. Atrian keittokinkku, paksua punaista mössöä muuten vaaleassa " lihassa". Annan koiralle ne paikat, jos joskus vahingossa ostan Atrian tuotetta. Suosin pieniä "lihafirmoja", tuotteissa käytetty enemmän lihaa, ja hintakin usein halvempi.


      • Roileri

        Ostin erehdyksessä kyseistä moskaa. Vasta grillatessa huomasin, että se on jauhettua teurasjätettä, joka ei pysy koossa. En pitänyt sen maustakaan.


    • tyttö herkkusuu

      Grilli jälkkäriksi, puolikas banaani folioon ja päälle runsaasti tummaasuklaata. Foliokiinni ja grilliin tai hiilokselle, kypsennetään sen aikaa, kunnes suklaa on sulanut ja nautitaan vaniljajäätetelön tai vaniljakastikkeen kera.

      • Aurinkotuulikki

        Olemme jo kokeilleet grillatut banaanit suklaan kera sekä grillatut ananakset jäätelön kera. Mahdottoman hyviä ovat.
        Olisiko kenelläkään joitain muita grillattavia jälkkäriehdotuksia, joita voisi alkavana grillauskautena testata ?


      • jälkiruoka
        Aurinkotuulikki kirjoitti:

        Olemme jo kokeilleet grillatut banaanit suklaan kera sekä grillatut ananakset jäätelön kera. Mahdottoman hyviä ovat.
        Olisiko kenelläkään joitain muita grillattavia jälkkäriehdotuksia, joita voisi alkavana grillauskautena testata ?

        Luumuista tulee grillattuna erityisen makeita ja hyviä. Vartaaseen vain puolikkaita luumuja (joista kivet poistettu) ja ruusunmarjoja (joista poistetaan siemenet) peräkkäin.


    • lisää.

      Grillattu vasikanmaksa ja salaattia,samoin voi kokeilla lohta ja grillattua parsaa.Samalla lohen kanssa grillimansikat antavat piristävää makua.Makkarat ja muut valmiseinekset ovat grillissä hanurista.Valmiiksi marinoidut kananpalat vain kärähtävät grillatessa,siksipä kannattaa nekin ostaa marinoimattomina.Mehevimmät herkut saa,kun ostaa lihan lihana ja itse ne maustaa.Käyttäkää tuoreita yrttejä ja mausteita,silloin lihan maku pääsee esille.

    • kesäherkku

      Hei!
      Helpolla hyvää isommallekin porukalle!

      1.Aloita keitetyistä perunoista lohkomalla ne yksi peruna aina 6 osaan.

      2.Laita perunalohkot astiaan, jossa on ruokaöljyä, mustapippuria rouhittuna, paprikajauhetta,timjamia ja suolaa hieman.

      3.Sekoita perunat ja nostele grillille paistumaan siinä vaiheessa kun asettelet lohiperhosille jo foliohattuja!

      Ruodottomia lohiperhosia (fileestä leikattuna)
      tarpeellinen määrä

      "marinoi lohiperhoset seuraavasti:
      -suolaa ja puristettua sitruunan mehua sekä muutamia tippoja konjakkia jokaisen päälle.
      (laita ½ h jääkaappiin muhimaan, ei haittaa vaikka kauemminkin)

      Laita lohiperhosten päälle reilusti seuraavaa sekoitusta:
      -mieleisen makuisia tuorejuustoja ohennettuna ruokakermalla ja tilliä (sekoita astiassa)

      Lohiperhoset grilliin paistumaan folioalustalle tai foliorasiaan miedolle lämmölle, foliohatut päällä.

      20 min. päästä on ruoka valmis :)

      Tarjoa mukana jotain oikein raikasta salaattia.

      Esim. Jäävuorisalaattia
      Tomaattikuutioita
      Kurkkukuutioita
      Veitsellä kuorittuja sitruunan palasia
      Hieman omena-viinietikkaa
      hieman suolaa, mutta vain hieman!
      hitunen hienosokeria

      Herkullista grillikesää toivotellaan!

    • banaaniveneet

      suklaa kastikkeen kanssa.

    • mutta vaihtelua

      Grillatessa olen laiska, siksi laitan ruuat samassa pisteessä. Lohkon suikaleiksi lantut, nauriit, perunat, porkkanat ja kuutioidut chilipaprikat kulhoon, kaadan tipan ölyä ja sekoitan, laitan perunankuorrute maustetta tai mitä kulloinkin löytyy ja lisään joko viola-viherpippurijuustonokareita tai fetaa joukkoon, sekoitan ja laitan kaksinkertaiseen vahvempaan folioon. Valkosipulin kynnet lisänä ovat nam .Kääntelen pakettia muutamasti.
      Erikseen ylätäsolle (ja ellei sekajuureksia ole kovin runsasta kirjoa) laitan kaalenpuolikaat ja sipulit, folioon myös.
      Lihana broilerivartaita, kokonaisena porsan sisäfile tai mieltymyksen mukaista lihaa.
      Lämmitän ruisleivän lopuksi.

      Jälkkärinä lämmin leipäjuusto tai ohessa paistetuilla lätyillä lakka-, karviais- tms-hillolla.

    • Deah

      Grillatut banaanit on tosi hyviä! Varsinkin jos ne ei ole semmoisi raakoja vaan jo pehmenneitä ja miltei ylikypsiä. Sitten voisi laittaa tikkuloihin kalkkuna, kana, kurkku, herkkusieni, paprika, oliivi, juusto ja vaikka mitä paloja.. tuli nälkä kun alkoi miettiä :p

      • kimykset

        te syötte ihan liikaa..


    • YYkkönen

      Meillä ihan ykkönen lohi-jättikatkarapuvarpaat sipulin, paprikan, tuoreitten herkkursienien ja tomaatin kanssa höystettynä.

    • Kokki vitonen

      Tarvitset banaaneja, pekonia, barbeque-kastiketta ja grillin.

      Sivele banaanit barbeque-kastikkeella kauttaaltaan, kääri pekonisiivuilla koko banaani piiloon ja kiinnitä esim. hammastikuilla pekonit niin, etteivät ne aukea grillatessa.

      Grillaa pekonibanaanit keskilämmöllä kunnes pekoni on rapeahkon kypsä.

      Nauti!!

      Vie kielen mennessään ;o)

    • Kokki vitonen

      Tarvitset foliota, lenkkimakkaraa, keitettyjä perunoita, sinihomejuustoa, sipulia ja tomaatteja.

      Levitä folio pöydälle, lado siihen perunan lohkoja, tomaatinlohkoja, makkaran palasia, sipulisilppua sekä päälle sinihomejuustoa murennettuna. Tee foliosta nyytti ja pistä nyytit grilliin. Grillaa miedolla lämmöllä n.10-15min.

      Nauti, sika hyvää!!

    • oinaspoju

      Kaikenlaistahan siihen grilliin voi tunkea eli mielikuvitus on vain rajan, mutt voin jotain vinkkejä heitellä....saattaapi olla, että nämä kyllä ovat koko kansan tiedossa mut tulee sit ainkain kertauksena eli:

      -lohi käärittynä pekoniin maustetaan suolalla ja sitruunapippurilla ja lisukkeeksi paahdettuja juureksia(porkkana, lanttu, nauris maustettuna timjamilla, suolalla, hunajalla sekä mustapippurilla ja punasipulilla)

    • kalatytteli

      lomuloheen tai grilliloheen kokeilkaa mausteeksi carry-jauhetta, sopii tosi hyvin rasvaisen kalan kans. Laita suolaa ja carrya kalan pintaan noin puolituntia ennen "paistamista" ja hyvä tulee...

      • kirjoitetan

        suomeksi karri, enkuksi curry.


      • .L.
        kirjoitetan kirjoitti:

        suomeksi karri, enkuksi curry.

        Ei tuo kyllä enää ole ohjeissakaan KARRI niinkuin puhekielessä vaan kyllä se jo täälläkin on CURRY


    • cooking

      Satuin vilkaisemaan onko tullut vastauksia ja mahtavia herkkureseptejä oli tullut ja sellaisia mistä en ole kuullutkaan, lurps! Näitä heti kokeilemaan!

      Kiitos kaikille ja grillit pöhisemään kaikilla pihoilla! Lisääkin reseptejä voipi laitella tietysti.

      • jälkkäriksi

        vievät kielen mennessään.


    • Caravaanari kokki

      Jos grillaa makkaraa,kalaa,lihaa yms. sopii lisukkeeksi valkosipuli.
      Yksi kyntisiä valkkareita monin kerroin taitetun folion päälle,loraus oliiviöljyä ja ripaus merisuolaa,käärö kiinni ja grilliin.Kypsymisaika n.5-8min.jos käärö on liian kuumassa paikassa, voi valkosipuli käärössä räjähtää(ei haittaa,mutta pelästyttää).Valkosipuli on kypsää kun kuori irtoaa hyvin ja kynsi on pehmennyt.Maistuu miedolle ja makeahkolle...nams :)

      • kuorivalkkareita?

        vai miten se oli?
        eikö ne ylemmät kuoret ole likaisia?
        rikotko kynnet erilleen ja sitten öljyt?
        itse siivoisin kaiken jo valmiiksi, tai muija.
        vai kuka se oli??
        pakko joka tapauksessa kokeilla hyvää vihjettäsi

        ai jaa, siis yksikyntisiä kuorineen ja monikyntisiä kuorittuina?


    • mitäänuutta

      ole, mutta alux kannattaa tehdä grillivartaita, ei varpaita, niinkuin aikaisempi kirjoittaja teki katkarapujen kanssa.
      vartaisiin rehellistä suomalaista maggaraa,wilhelmii, kabanossii,,,mist ny tykkääkin.
      mut sit se paras niitten kanssa: isot ananaspalat vaikka tölkistä, mustat oliivit, jalapeno stipaleet,kesäkurpitsa-palat ja noita makkarapaloja myös, voidellaan vain öljy/soijakastike seoksella, ettei kuivu tai pala.paprikakin käy mainiosti niihin vartaisiin...idea on noissa jalapenoissa, ,,tulee himo syödä lisää vartaita ja juoda kylmää olutta.
      tämä on paras tapa aloittaa grillijuhlat, sillä maggara on nopeasti syötävissä. sitten on jo hiillos sopivan lämmin oikeaan grillaamiseen ja hauduttamiseen. jalapeno suikaleet tekee ihmiset hulluiksi,,kokeile tätä ja varaa juomaa paljon.
      aivan varmasti hjuva ilta.

    • herkuttelijakin

      voip olla että tätä jo kokeiltu ja kehuttu mutta tänään tein ja oli herkkua, elikkäs valmistelut: tee oma valkosipulivoi: voita kaupasta ja valkosipuleja , jos ei omassa maassa kasva niin sitten kaupasta kiinantuontia. kuori ja pienennä valkosipuli, helpoin tapa on murskata valkosipulinkynnet kuorineen veitsen lappeella sen painamisen jälkeen on helppo riisua kuoret, ja sitten vaikkapa neljännes voipaketista ok no puolen kilon paketista puolet jos ei ihan armeijaa ruoki n. 1 min pehmenemään mikroon ja sitten valkosipulimurska sekoitetaan sekaan , soossi muovipussiin ja kulmaan n. 3 cm aukko josta puristellaan ikäänkuin täytekakkua kermavaahdolla koristeltaessa pursotetaan levitetyn leivinpaperin päälle makkaraa, se sitten kääritään umpeen ja pakastimeen , kas näin meillä on valkosipulivoita (mahdottoman herkullisen maun antaa grillatuille lihoulle kun siitä 2x2 euron kolikon paksuisen siivun laittaa sulamaan just grillatun lihan päälle) mutta teeppä näin: laita alumiinifoliosta 2 kertainen pohja johonkin syvään lautaseen että saat hyvän kupin ja lorauta tilkka öljyä pohjalle, levitä se vaikka pullasutilla foliokupin reunoille.
      lado kuppiin sipulirenkaita, tomaatinpaloja, keltaisen paprikan silppua ja laita satsin pinnalle 3-4 sitä valkosipulivoin siivua ja paketoi folio nyytiksi, laita se kypsymään grilliin n 15-30min ennen makkaroita tai ja lihoja, itseaissa kuulet kun alkaa nyytti tirisemään niin sitten hetken päästä vasta lihat ja kun lihat/makkarat kypsät niin kaikki pois grillistä ja tarjolle. kokeilkaa ja kommentoikaa ps. santamarian grillaus ja yleismaustetta kannattaa ja laittaa nyyttiin ja aika reilusti antaa hyvät tuoksut ja maut! Bon Appetit!

    • kaikkeahyvää

      Kokeile vaikkapa tätä:
      LEIVITETYT SIITAKESIENIPIHVIT

      avonaisia siitakesieniä tai paksummat sienet viipaloituna
      kananmunaa
      vehnäjauhoja
      mustapippuri
      suola

      Voitele kananmunalla sienet molemmin puolin ja leivitä vehnäjauho,mustapippuri ja suola seoksessa. Paista pannulla molemmin puolin rapeaksi pihviksi.

      Tai:
      GRILLATUT SIITAKESIENET
      200g siitakesieniä
      varrastikkuja
      Marinadi :
      ½ dl rypsiöljyä
      2 kpl murskattua valkosipulinkynttä
      2 rkl tuoreita yrttejä (basilika, salvia tai timjami)
      1-2 rkl sitruunanmehua
      mustapippuria
      suolaa
      Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää siitakesienet ja anna marinoitua n.1 tunti.
      Liota varrastikkuja vedessä muutama minuutti ja tikuta siitakkeet varrastikkuihin.
      Grillaa vartaat kuumilla hiilillä kypsiksi.

      • kokeilla

        myös grillata leipäjuustoja, tulee melkoisen rapsakkaasti se maku esiin. Tottakai grillattu halloum-juusto on myös muodikkaasti hyvää, mutta olen huomannut kotimaisten leipäjuustojen "toimivan" myös. Varovasti vaan ettei sula halsterista läpi.


      • Juottopossu
        kokeilla kirjoitti:

        myös grillata leipäjuustoja, tulee melkoisen rapsakkaasti se maku esiin. Tottakai grillattu halloum-juusto on myös muodikkaasti hyvää, mutta olen huomannut kotimaisten leipäjuustojen "toimivan" myös. Varovasti vaan ettei sula halsterista läpi.

        Kannattaa kysellä mökkipaikkakunnalta porsaantuottajaa. Sieltä sitten pieni juottopossu tai vähän isompi 25-kiloinen. Henki ja suolet veks ja mahalaukku täyeen omenoita, lanttua yms ja maha ommellaan takaisin kiinni. Sitten vaan vartaaseen ja grillataan vuorokausi. Riittävästi juomaa, että jaksaa vrk vahtia!

        Possuja saa nyt halvalla, kannattaa hankkia vaikka kesäpossu mökille!


      • Juottopossu2
        Juottopossu kirjoitti:

        Kannattaa kysellä mökkipaikkakunnalta porsaantuottajaa. Sieltä sitten pieni juottopossu tai vähän isompi 25-kiloinen. Henki ja suolet veks ja mahalaukku täyeen omenoita, lanttua yms ja maha ommellaan takaisin kiinni. Sitten vaan vartaaseen ja grillataan vuorokausi. Riittävästi juomaa, että jaksaa vrk vahtia!

        Possuja saa nyt halvalla, kannattaa hankkia vaikka kesäpossu mökille!

        Kannattaa noin viikon verran elättää possua oluella, näin possun lihasta tulee entistäkin parempaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olit niin lähellä

      Taas söpis olit siinä ihan käden etäisyydellä❤️ Jos sinä ja minä olisimme olleet kahden, olisin hypännyt sun kaulaan. Sa
      Ikävä
      118
      5181
    2. Mitä elukkaa kaivattusi

      muistuttaa? Vastaan ite myöhemmin. Miehelt.
      Ikävä
      47
      2849
    3. Kun me näemme taas

      Siihen on viikkoja, korkeintaan kuukausia. Jännite välillemme vetää meidät ennemmin tai myöhemmin toistemme läheisyyteen
      Ikävä
      33
      2802
    4. Haleja ja pusuja

      Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺
      Ikävä
      30
      2498
    5. Onko mukava nähdä minua töissä?

      Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭
      Työpaikkaromanssit
      23
      1879
    6. Oletko mielikuvasi kaivatusta muuttunut

      Lähiaikoina? Jos, mihin suuntaan? Miten ja miksi?
      Ikävä
      118
      1647
    7. En kirjoita sulle tänne

      Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä
      Ikävä
      10
      1640
    8. Hukkuu hukkuu

      Mitä houdiineja nämä kun ajaa veteen
      Laitila
      96
      1389
    9. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      23
      1385
    10. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      10
      1348
    Aihe