ruokavinkkejä köyhälle laihduttajalle

mississippinen

Olen aloittanut laihduttamisen ihan vastikään ja olen huomannut että on todella vaikea yrittää elää terveellisesti ja laiduttaa kun se tulee paljon kalliimmaksi. Kasvikset ja hedelmät on ihan törkeän kalliita, eipä ole opiskelijabudjetilla kauheasti varaa semmoisiin. Tomaattienkin kilohinta lähentelee lihan kilohintaa.

Elikkäs kysynkin, mikä olisi halpaa laihduttajan ruokaa, josta saa mahan täyteen. Tähän asti olen pärjäillyt makaroonilla (ihan perus, ei mitään täysvilja-juttuja) ja naudanjauhelihalla.

Suoraan sanottuna on alkanut ärsyttää ihan suunnattomasti se, että terveellistä elämäntapaa ei yhtään tueta. Ja samalla valitetaan kun nuoret lihovat lihomistaan. No, en yhtään ihmettele kun pitäisi valita salaatin ja saarioisten lihapullien väliltä. Kyllä siinä vaiheessa valitsee sen, millä saa mahansa täyteen..
Tulipa vuodatusta, ehkä joku osaisi vähän valottaa halvan laihdutuksen niksejä..:D

12

10529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen opiskelija

      No hyi sinua, jos kasvikset ei ennen laihduttamista ole kuuluneet ruokavalioosi. Mulla jäi kotoa muuttaessa liha melkein pois, koska se on niin kallista, kasvisten hinnalla ei niin ole väliä kun en ilman niitä pärjää.

      Vaan asiaan: opiskelijalle kouluruokailu on ihan ehdoton. Kun siellä syö mahansa täyteen, ei kotona tarvitse syödä kun leipää, joka on halpaa, ja mahdollisesti jotain maitotuotteita ja kasviksia.
      Puuro on aamupalana ehdoton: halpaa ja täyttävää.
      Kasvikset saa edullisimmin ostamalla juureksia ja sesongin kasviksia. Tomaatit kyllä halpenee kohtapuoliin, nyt kannattaa ostella kurkkua. Kaali ja porkkanat on melkein aina edullisia, ja niistä saa täyttäviä ruokia varsinkin papujen kanssa. Keittoja kannattaa suosia, ne tulee usein halvemmiksi ja myös kevyemmiksi, ja ainakin mun masun kyllä täyttää.

      • on halpaa, kesän edetessä, ja suomalainen kasvis. Minun ruokavaliooni on aina kuulunut kasvikset. Suorastaan rakastan niitä! Jokaisella ruoalla on joko salaattia tai leivän päälle tomaattia/kurkkua, jos on keittoruokaa. Ja tosiaan kannattaa syödä koulussa, ja koska joissain kouluissa on myös kasvisruokaa tarjolla, kannattaa sitäkin seikkaa kysyä. Ainakin se puolet kasviksia lautaselle! Itse yritän saada 10-20 kg pois kesään 2009 mennessä. Hiljaa hyvä tulee. Jos saan viikossa sen 1kg pois, niinkuin nyt olen saanut ei mene kauan kun olen unelmakunnossa.


      • toinen opiskelija
        sielunsisko kirjoitti:

        on halpaa, kesän edetessä, ja suomalainen kasvis. Minun ruokavaliooni on aina kuulunut kasvikset. Suorastaan rakastan niitä! Jokaisella ruoalla on joko salaattia tai leivän päälle tomaattia/kurkkua, jos on keittoruokaa. Ja tosiaan kannattaa syödä koulussa, ja koska joissain kouluissa on myös kasvisruokaa tarjolla, kannattaa sitäkin seikkaa kysyä. Ainakin se puolet kasviksia lautaselle! Itse yritän saada 10-20 kg pois kesään 2009 mennessä. Hiljaa hyvä tulee. Jos saan viikossa sen 1kg pois, niinkuin nyt olen saanut ei mene kauan kun olen unelmakunnossa.

        Hiljaa hyvä tulee ja yksi kilo viikossa??
        Mulla on vaikeuksia saada pois edes puolta kiloa viikossa. Saanko kysyä, mitä ja paljonko oikein syöt ja liikut? Ja mikä oli lähtöpaino tai -painoindeksi? Ja kauanko tätä pudotusvauhtia on kestänyt?

        Terveisin kateellinen ja utelias laihduttaja.


      • toinen opiskelija kirjoitti:

        Hiljaa hyvä tulee ja yksi kilo viikossa??
        Mulla on vaikeuksia saada pois edes puolta kiloa viikossa. Saanko kysyä, mitä ja paljonko oikein syöt ja liikut? Ja mikä oli lähtöpaino tai -painoindeksi? Ja kauanko tätä pudotusvauhtia on kestänyt?

        Terveisin kateellinen ja utelias laihduttaja.

        Liikun koiran kanssa 5-6krt päivässä 1h lenkin.
        Syön aamulla tukevan aamupalan, päivällä 13-14 aikaan hedelmän, 17 aikaan lämpimän ruoan, juon paljon vettä päivän aikana, olen jättänyt herkut, alkoholin pois. :)
        Painoindeksi aloittaessani oli 28.2, eli suositukseen nähden 8.8 kiloa ylipainoa.
        Tällä hetkellä se on 27.1 Eli enää 5.8 kiloa ylipainoa.
        Kolme viikkoa olemme olleet eteläsuomessa ja silloin aloitin, kilo viikossa lähtee edelleen, ihmettelen itsekin kovasti, varmaan veden juonti ja paljon liikkuminen edistää asiaa, se makeisten syönnin lopettaminen. Runsaalla aamupalalla pärjää kylä pitkälle iltapäivään. Tuntuu jo hyvältä kun mahakin alkaa pienenemään. Liikkeelle vaan. :) mut ainakin sen yli 10 kg haluan saada pois. Eli painoin aloittaessani 75kg, nyt äsken vaa'alla käydessäni näytti 72kg :D


    • eieieieieieieie

      Miks ihmeessä syöt makaronia? Ja jos rahasta on pulaa, niin miks ostat jauhelihaa? Paketti kaurahiutaleita ei paljon maksa ja siitä syö aika monta päivää. Jos syö koulussa hyvän lounaan, voi ihan hyvin syödä iltapäivällä puuroa. Valkoisessa makaronissa ei ole kuin tyhjää energiaa, siinä ei ole juuri ollenkaan ravintoa. Puurossa sentään on vaikka mitä elimistölle tarpeellista.

      Myös esim. maustamaton viili on halpaa, ehrmannin maitorahka, omenat, porkkanat.. Noista mun ruokvalio lähinnä koostuu. Tai sitten teen ruokaa esim. tonnikalasta ja täysjyvänuudeleista, jotka tosin maksaa enemmän kuin tavalliset, mutta on terveellisempiä. Ja mieluummin käytän rahani hedelmiin ja vihanneksiin, kuin ostan jotain ällöttäviä valmislihapullia ja muutun itsekin lihapullaksi. Niin, on se ihme, että nuoriso lihoo..

    • halpoja..

      Porkkana, lanttu, nauris, punajuuri, kaali, sipuli yms on halpoja ruoka-aineita, joista saa pienellä vaivalla maukkaita aterioita. Pavut ja linssit ovat myös halpoja ja hyviä ruokia laihduttajille. Soijarouhe on melkein kuin jauhelihaa. jne. Ei kaikki vähäkalorinen ja terveellinen oli kallista.

      • Useat eivät...

        ...vain ymmärrä, että juureksetkin ovat vihanneksia :) Terveelliseksi ruoaksi/laihdutusruoaksi mielletään ennemminkin esim. salaatti ja tomaatti. Joten tottakai tulee kalliiksi, jos sellaisilla yrittää mahansa täyttää!

        Juureksia, soijarouhetta, linssejä ja papuja minäkin suosittelen. Siihen lisäksi tummaa pastaa/riisiä ja ruisleipää. Ja sipulilla, valkosipulilla ja rohkeasti erilaisia mausteita käyttämällä saa ihan perusraaka-aineistakin valmistetusta ruoasta hyvinkin maukasta. Tomaatteeja, salaattia ja muita "ylellisempiä" vihanneksia voi sitten silloin tällöin ostaa piristämään ruokavaliota.

        Ja jos edullisesti haluaa syödä, niin pakastin on ihan ehdoton! Jos sellaista ei ole, niin kannattaa hankkia; se maksaa itsensä takaisin hyvin pian, kun voi ostaa esim. lihat aina alennuksesta ja pakastaa ne myöhempää käyttöä varten. Ja muutenkin voi kokata aina kaikkea kerralla ison määrän, ja pakastaa annosrasioissa. Pakastimesta sulatettavat annosrasiat ovat hyviä myös siinä mielessä, ettei nälkäisenä tule naposteltua epäterveellisiä välipaloja, kun oikeaa terveellistä ruokaa on aina nopeasti saatavilla.

        Jos jaksaa hieman panostaa ruoanlaittoon, niin tavallisella edullisella kotiruoalla kyllä laihtuu, kun ei liioittele rasvan ja kerman käytössä, ja pitää annoskoot järkevinä.


      • kypsentämiseen

        nii oon itse vaikeasti lihava...niin kun en saa edes tsemppareita mistään niin oisin nyt täs kysyny teiltä että kuinka nämä pavut ja linssit ja soijarouhe kypsennetään..eix kuitenki kaikki keitetä? kauanko niitä kypsytetään? katsoin kaupasta linssipussia (pavut olivat loppuneet sillä erää) niin ei suomenkieltä missään kohdassa...en oo kielinaisii?!


    • ainakin

      lihavuus tuli maksamaan paljon enemmän. Kaapit oli täynnä keksejä, karkkeja, sipsejä ja kaikenlaisia valmisruokia. Nyt kun aloitin painonpudotuksen ei tarvitse puputtaa koko ajan hirveitä määriä ja ruokalaskukin on pienentynyt. Kotona valmistettu ruoka on terveellistä ja edullista ja samalla tietää mitä suuhunsa laittaa.

    • tutustu siihen!!

      Suosittelen soijarouhetta. Yhdestä paketista tekee monta ruokaa ja kuiva-aine säilyy kaapissa pitkään. Se on terveellistä ja siinä on rutosti proteiinia ja sitä voi käyttää jauhelihan tavoin. ON paljon halvempaa kuin jauheliha. Juuri tässä eräänä päivänä ostin koirilleni jauhelihaa kaupasta ja totesin että sehän on todella kallista. Sinänsä hyvä asia, koska ei se eläinten kasvattaminen ole ilmaista eikä lihan hintaa pitäisi missään tapauksessa polkea maahan siitä kärsii jo tuotantoeläimetkin ja kasvattajat. Jos mitä, niin liha saisi maksaa vielä enemmän. Mutta soijarouhe on paljon taloudellisempi vaihtoehto ja mielestäni myös terveellisempi.

    • Dieteisti puhuvat laihduttamisesta. Kyse ei ole jsotain ruokatypistä mitä pitää syödä jotta laihtuu vaan energiatalouden järkevöittämisestä. Siinä on hyödyksi omata joitain käsityksia kaloreista.
      Sanotaan nyt että kehossa olisi 5 kg rasvaa liikaa . 5 kg rasvaa on energiavaranstoa 5000 x 9 kcal, sillä 1 gramma rasvaa antaa 9 kcal. Siis kehossa on 45000 kcal käytettävissä sen lisäksi mitä päivittäin kuluttaa. jos tarvitsee esim 2100 kcal kun laskee energiatarpeen BMI 25 mukaan ja aktiivisuuskertoimen mukaan ottaen, niin voi suunnitella koko tulealle vuodelle otaa vähän varastoenergiaa j vähentää ravintoenergiaa.
      Jos tuon 45000 kcal liikakaloreita jakaa vuoden päiville, saa 123 ,3 kcal yhtä päivää kohti. jos joka päivä ottaa siitä 2100 tavalliseta energiankäytöstään poi 123,3 kcal, ja käyttää sen sijaan 1977 kcal päivässä, niin vuoden sisällä on tämä liika-kaloripatti kehosta kadonnut.

      Tämän 123 voi esim ottaa pois vähentämällä yhden leivän tai muun vastaavan, josta tulee 123 kcal.
      tai asian voi junailla siten että vaihtaa amrgariinin joka oli 80% rasva, 60 %:eesn tai vaihtaa jonkin muun tuotteen vähärasvaisempaan.
      tämä ylimääräinen 5 kiloinen voi aivan huomamata siten inkarnoitua energiaksi esim jo puolessakin vuodessa, jos esim pikkuisen lisää liikuntaa, esim ottaa kilometrin pitemmän päiväkävelyn tai muuta astaavaa, ehkä jättää useammin hissin käyttämättä ja kulkee rappusia.

      KAikessa laihdutamisesa on kyse vain tarjotun energian ja varastoenergian optimoimista.

      Jos on ylipainoa ja laskee liikapainoansa, tällöin pitää laskea myös kohdepaino Mikä on paino jos BMI on 25?

      Jos on laskeenut painon kun BMI on 30 ja siten painon kun BMI on 25, tämä väli ei ole pelkkää rasvaa tietystikään, vaan koko kehon massaa, luuta, lihasta ja rasvaa. Pudotus 30:stä BMI 25:een ei siis ole relevanttia! Ei ole tarkoitus hävittää luita ja lihaksia, vaan siirtää rasvaaenergiaksi ja luut ja lihakset vahvemmiksi ja iho ja orgaanit terveemmiksi, kiinteämmiksi, funktionaalisemmiski ja immuunivaste paremmaksi)

      Jos saa liikapainon putoamaan 3-5 % siitä mikä se oli, kehon aineenvaihto on kääntynyt jo hyödyntämään rasvavarastojaan, ja tämä on olennainen muutos vaihteessa. Tämä muutoa on se tavoite.
      esim jos paino oli 7o kg ja sitten sen saa laskemaan stabiilisti 2.25- 3.75 kg niin tämä on mahtava asia. Jos se tapahtuu hitaasti siitä tulee stabiili paino vähitellen. pikku hiljaa voi painostabiliteetti palata aivan normaalipainoon asti- oli se nyt sitten vaikka 65 kg.
      Tulee hankkia painostabiliteettia eikä sellaisia äkki hurahduksia, josta sitten yhtäkkiä on reidet pulleana selluliittina, kun nälkäiset rasvasolut ahnehtivat jo yhdestä kermakakusta ja rasvaisemmasta ja sokerisemmasta ylienergisestä ruoasta hetkessä talteen tyhjentyneisiin rasvasoluihin. Sellainen laihduttaminen todella lihottaa. Mikään energia ei tietysti ole pahaksi, jos sen käyttää. Voi syödä kermakakkua kun syö sen verran enegia että käyttää sen. Yksi hyvä keino on liikunta sellaisen makoisamman herkun jälkeen.

      Rasvan määrän voi tutkia impedanssimenetelmällä, jos nyt osoittautuu, että sitä on "liikaa". Näyttää olevan impedanssimittareita aivan sekatavarakaupoissa, mutta dietisteilä saa tarkan arvion ja pitkäaikaissuunnitelman rasvavarastojensa siirtämisessä kehorakenteiksi ja energiaksi.

    • Omiki

      torilta tomaattia, kurkkua, omenia yms, ruisleipää, makaroonia, perunoita, kalkkunaleikkelettä, tarjousjauhelihoja ja kanaa, rasvatonta maitoa. Noilla olen pitkään opiskelijana elänyt hoikkana ja ihan monipuolisesti olen ravintoaineita saanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe