Gubbröra

crudo

Tässä tällainen ruotsalainen "perinneruoka" uusille perunoille - hyvää ja vähän erilaista juhannus- ja kesäruokaa.

Pistän tähän kopion siitä, mitä viime kesän nurkilla kirjoitin - on nyt vielä ajankohtaisempi:

Olen tehnyt hyvällä menestyksellä seuraavaa muunnosta ruotsalaisesta Gubbrörasta, varsinkin uusille perunoille:

muutamia anjovisfileitä - 5-6 kpl
pieneksi pilkottu keltasipuli tai kevätsipuli
hienonnettua tilliä
hienonnettua ruohosipulia
2 kpl keitettyä kananmunaa - pilkotaan hienoksi, mutta ei mohjoksi
2 rkl majoneesia tai smetanaa
mustapippuria

Kaksi tapaa tehdä:

1.freesaa sipuli ja anjovis pannulla voissa, lisää silputtu kananmuna hetkeksi - näin maut vähän tasoittuvat ja pehmenevät - ja sekoita muut aineet mukaan. Voi syödä kylmänä tahi lämpimänä.

2. yksinkertaisesti sekoita kaikki yhteen ja mausta tilkalla anjovislientä

Ruotsissa tähän lisätään kuutiotu peruna ja tehdään ikäänkuin perunasalaatti, jota laitetaan tunnbrödin sisälle vähän kuin wrapiksi tai burritoksi. Mutta hyvää tämä on kokonaisten perunoittenkin lisäkkeenä.

2

2507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitemuori

      todella hyvää. Meillä ei tykätä sillistä, joten anjovis on ollu nypotatisten kanssa. Ja jos ei ole ollut majoneesia, niin sulavoi ajaa saman asian ja anjovisliemi. Majoneesia kun ei aina välttämättä ole, enkä viitsis ruveta tekeen.

      Uutta ruohosipulia ja tilliä ja ne keitetyt vähän löysähköt kananmunat ja uudet perunat, maistuu vaikka kylmänä näkkärinkin päällä hyvälle.
      Perunat sellasia pienehköjä, silloin niiden maku on makeimmillaan.
      Mulla on tapana ryöpätä ja pakastaa uusia perunoita, niitä on kiva sitten joulupöydässä syödä.

      Uudet perunat on jo ajankohtaisia, joten kiitos ohjeesta, haluaisin itsekin maustaa enemmän. Porukka on aika kriittinen pippuroitujen ruokien suhteen, eli en saisi oikeestaan maustaa mitään. Taidanpa tehdä vain itselleni, tämän kerran. Kattelkoot kateellisina vieressä.

    • Olen ilmeisesti syönyt tätä joskus vuosia siteen ruotsinlaivan aamiaispöydässä. Oli todella hyvää. Tiedän nyt ainakin yhden ruokalajin joka löytyy Juhannuspöydästä.
      ps. Se anjoviksen suolaisuus teki silloin gutaa pitkäksi menneen illan jälkeen. Että saattaa olla hyvä tehdä tätä Juhannuksena jääkaappiin annos aamusuolaista hamuaville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      22
      3027
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2617
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1483
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1350
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1251
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      999
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      125
      903
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      806
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      28
      656
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      59
      621
    Aihe