Paahtosuola

crudo

Kokeilin tätä anopin aikanaan tarjoamaa uuden perunan särvintä juuri vastikään ja olipa hyvää - vaikka ei ole kyllä siitä terveellisemmästä päästä.

läskiä - vaan mistä saat enää? Käytä rasvaisempaa siansivua!
ruisjauhoja
suolaa oman maun mukaan

Pilko läskit noin 1 cm:n siivuiksi.
Sulattele niitä miedolla lämmöllä, sitten kun lihat ovat ruskistuneet lisää ruisjauhoja sen verran että rasva imeytyy jauhoihin (lisää jauhoja vähitellen). Jos rasva loppuu niin lisää vähän voita.

Ruskista jauhot - niistä pitäisi tulla vähän kuin kosteaa hiekkaa. Tuoreen leivän tuoksusta tunnet, milloin alkavat olla valmiit. Paistinpannu pois levyltä ja lisää suola.

PaahtoSUOLAn tulee olla riittävän suolaista.
Tarjoa uusien perunoiden ja voin kanssa. Kasta halkaistu uusiperuna halkaisupinnaltaan paahtosuolaan.

Voit panna tiristetyt siansivut paahtosuolakipon pohjalle ja paahtosuolan niitten päälle. Suolaisia sianpaloja on kiva onki paahtosuolan kanssa kiposta.

6

1477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kokki

      Kunnollisen siansivun löytäminen, noita sporttipossuja ei sovi tähän evääseen käyttää, kiljuvat vain pannulle joutuessaan.
      Perinneruokaa parhaimmillaan ja toisaalta helpoimmillaan, mutta kauhistus painonhallinataisille. Sinulla on ollut oiva anoppi, ymmärtänyt hyvän ruoan päälle, mutta niin on minullakin ollut, rauha sielulleen, herkkusuu oli eläessään ja taisi hyvän ruoan päälle.

      • Kiitos kannustuksesta - omakin anoppini käristelee tätä jo pilven reunalla. Reseptin panin kuitenkin muistoihin,

        Totta tuosta possusta. Kävin hakemassa kylkisiivut kunnon lihakaupasta ja siitä huolimatta olivat melko onnettomia. Vaikka levy oli melko pienellä ja paistelin hiljakseen hiottaen paloja, tuli pannun pohjalle vain eine rasvaa. Voita täytyi lisätä, jotta jauhoihin sai oikean aromin.

        Tämä on niitä ruokia, jotka ovat parhaasta päästä "köyhän keittiön" eineitä ja sopisi jäädä käyttöön sesongin ruokalajiksi - edes juhannuspöytään.


      • Nuori kokki
        crudo kirjoitti:

        Kiitos kannustuksesta - omakin anoppini käristelee tätä jo pilven reunalla. Reseptin panin kuitenkin muistoihin,

        Totta tuosta possusta. Kävin hakemassa kylkisiivut kunnon lihakaupasta ja siitä huolimatta olivat melko onnettomia. Vaikka levy oli melko pienellä ja paistelin hiljakseen hiottaen paloja, tuli pannun pohjalle vain eine rasvaa. Voita täytyi lisätä, jotta jauhoihin sai oikean aromin.

        Tämä on niitä ruokia, jotka ovat parhaasta päästä "köyhän keittiön" eineitä ja sopisi jäädä käyttöön sesongin ruokalajiksi - edes juhannuspöytään.

        Virossa näkee usein paksuläskistä sianlihaa. Ostosristeily Tallinnaan voisi tuottaa tulosta?


      • Poro Tallinnasta
        Nuori kokki kirjoitti:

        Virossa näkee usein paksuläskistä sianlihaa. Ostosristeily Tallinnaan voisi tuottaa tulosta?

        Läskiä eli pekkiä löytyy niin palana kuin myös valmiiksi siivutettuna. On ihan naturellia, valkosipulilla (küüslaugupekk) ja myös paprikalla maustettua (ns. Unkarin läski eli Ungari pekk). Kyseessä on siis puhdas läski, josta ei mitään turhaa lihaa löydy.


      • Poro Tallinnasta kirjoitti:

        Läskiä eli pekkiä löytyy niin palana kuin myös valmiiksi siivutettuna. On ihan naturellia, valkosipulilla (küüslaugupekk) ja myös paprikalla maustettua (ns. Unkarin läski eli Ungari pekk). Kyseessä on siis puhdas läski, josta ei mitään turhaa lihaa löydy.

        Olen muuten ostanut muutaman kerran sitä Unkarinläskiä. Ensi kerralla kun sen näin luulin sitä joksikin juustonkimpaleeksi kun ei näyttänyt sianihralta ainakaan ensikopelolla.

        Se on verrattoman hyvää ruoanlaittoon ja antaa aivan erinomaisen pohjan esimerkiksi paistinperunoille. Vahinko vain, ettei säily kovin pitkään kaapissa - vaan ei sen kuulukaan, kulutukseen vain!


      • *pappa*
        crudo kirjoitti:

        Olen muuten ostanut muutaman kerran sitä Unkarinläskiä. Ensi kerralla kun sen näin luulin sitä joksikin juustonkimpaleeksi kun ei näyttänyt sianihralta ainakaan ensikopelolla.

        Se on verrattoman hyvää ruoanlaittoon ja antaa aivan erinomaisen pohjan esimerkiksi paistinperunoille. Vahinko vain, ettei säily kovin pitkään kaapissa - vaan ei sen kuulukaan, kulutukseen vain!

        norjalaiset hakee r-sikaa suomenpuolelta naturellina tai vähän savustettuna


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      66
      4500
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3505
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      37
      3208
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2628
    5. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      47
      2523
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      2139
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      22
      2014
    8. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      197
      1913
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      395
      1552
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1418
    Aihe