Valinnanvaraa on, mitä suosittelette?
Koko valikoimaa ei jaksa käydä läpi, uusia on paljon. Joku saariston silli, jossa on myös mätiä, on aika hyvää.
Omatekemä smetanasilli on aina kesän suosikki, tehdään tavallisesta sillifileestä, mutta purkkejakin voisi kokeilla.
Purkkisilleistä paras?
41
8185
Vastaukset
on runsas sokeripitoisuus ja en halua syödä sokeria sillin joukossa. Yleensä sokeria on kolmanneksi eniten sillin ja veden jälkeen.
- tuo
voi olla ongelma, muttei meille muille, jotka emme ole vhh-fanaatikkoja.
Minä haluan nimenomaan, että sillini on makea samalla kun se on suolainen. tuo kirjoitti:
voi olla ongelma, muttei meille muille, jotka emme ole vhh-fanaatikkoja.
Minä haluan nimenomaan, että sillini on makea samalla kun se on suolainen.kaikista mahdollisista ruoista, myös suolaisista lihoista ja kaloista. Ei kai vaan sokeririippuvaisuus vaivaa?
- tason
kj.mattila kirjoitti:
kaikista mahdollisista ruoista, myös suolaisista lihoista ja kaloista. Ei kai vaan sokeririippuvaisuus vaivaa?
"riippuvuutta" kuin mistä tahansa muusta elintarvikkeesta, jonka maku miellyttää. Näitä elintarvikkeita ("riippuvuuksia") on minulla satoja.
- Anonyymi
Just niin ja suola! Nykyään suolamäärät on enää 3 - 4 %, hyvä.
- Anonyymi
tuo kirjoitti:
voi olla ongelma, muttei meille muille, jotka emme ole vhh-fanaatikkoja.
Minä haluan nimenomaan, että sillini on makea samalla kun se on suolainen.Ei missään tapauksessa makea eikä suolainen. Läskeillä on omat tavat, toivottavasti ei tartu!
- Anonyymi
Hyvää on!
- Anonyymi
tuo kirjoitti:
voi olla ongelma, muttei meille muille, jotka emme ole vhh-fanaatikkoja.
Minä haluan nimenomaan, että sillini on makea samalla kun se on suolainen.Ei ikinä makea ja suolaa alle 3 %.
- ovat
Vestan Tillisilli ja Vestan Tomaattisilli.
- kilon peltipurkissa
olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta. - Sihti-Alli
kilon peltipurkissa kirjoitti:
olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta.Vestat ovat todellakin hyviä, minulle köyhälle vain turhan kalliita.
Ahti Matjes -silliä löytyy jääkaapistani useammin kuin muita.
Ja mitä tuohon VHH-änkyrään tulee: meidän muiden on ihan turha yrittääkään valistaa häntä. Hänellä on niksahtanut jokin kytkin tuohon asentoon ja siinähän pysyy! Syököön, eläköön ja tulkoon autuaaksi tavallaan. Ikävää on vain se, että hän julistaa tuota VHH-ilosanomaansa niin aktiivisesti, että joku herkkäuskoinen reppana saattaa vaikka niksahtaa hänen kaltaisekseen. - ettäpä
kilon peltipurkissa kirjoitti:
olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta.nuo ison purkin "ravintolafileet" ovat tosiaan "biologisesti" silliä, vaikka ne on maustettu "anjovismausteilla". Myös jopa Abban "Janssonin fileet" ovat sillistä. "Tavallinen" Abban anjovis on sitten kilohailista.
Oikea "anjovis" on sitten kala, jota me kutsumme "sardelliksi". - Anonyymi
ettäpä kirjoitti:
nuo ison purkin "ravintolafileet" ovat tosiaan "biologisesti" silliä, vaikka ne on maustettu "anjovismausteilla". Myös jopa Abban "Janssonin fileet" ovat sillistä. "Tavallinen" Abban anjovis on sitten kilohailista.
Oikea "anjovis" on sitten kala, jota me kutsumme "sardelliksi".Söin jo 30 vuotta sitten sardellia pitsassa, mutta en Suomessa löytänyt sitä mistään. Nyt saa marketista. Käytän pasta alla puttanescaan. Teen edelleen janssonin kiusausta anjovimaustetusta sillistä. Meni tosiaan vuosia kun etsin niitä "oikeita anjoviksia". NamNam.
- Anonyymi
ettäpä kirjoitti:
nuo ison purkin "ravintolafileet" ovat tosiaan "biologisesti" silliä, vaikka ne on maustettu "anjovismausteilla". Myös jopa Abban "Janssonin fileet" ovat sillistä. "Tavallinen" Abban anjovis on sitten kilohailista.
Oikea "anjovis" on sitten kala, jota me kutsumme "sardelliksi".Anjoviksessa on tolkuttomasti suolaa. Ihme että eivät ole seuranneet aikaa, sillistä on pudotettu suolat alle puoleen 10 vuoden aikana.
- Anonyymi
Tomaattisilli YÄK, ei ikinä.
- Anonyymi
kilon peltipurkissa kirjoitti:
olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta.Ruotsalaiseen perinteeseen kuuluu lisätä sokeria suolakalaan. Virossa tai Venäjällä tapaa ei tunneta, joka maassa on omat tottumuksensa. Sama mädin kanssa, savustettuun turskanmätiin Taramaan ei Kreikassa sokeri kuulu, ruotsalainen versio eli Kallen mätitahna taas sisältää ihan huomattavasti. Mitenköhän Hollanti, Britannia, Puola?
- Anonyymi
Sihti-Alli kirjoitti:
Vestat ovat todellakin hyviä, minulle köyhälle vain turhan kalliita.
Ahti Matjes -silliä löytyy jääkaapistani useammin kuin muita.
Ja mitä tuohon VHH-änkyrään tulee: meidän muiden on ihan turha yrittääkään valistaa häntä. Hänellä on niksahtanut jokin kytkin tuohon asentoon ja siinähän pysyy! Syököön, eläköön ja tulkoon autuaaksi tavallaan. Ikävää on vain se, että hän julistaa tuota VHH-ilosanomaansa niin aktiivisesti, että joku herkkäuskoinen reppana saattaa vaikka niksahtaa hänen kaltaisekseen.Vesta on kallis kilohinnaltaan, mutta jos isommat purkit jäävät osittain syömättä, ero kuroutuu äkkiä umpeen.
- "Tillisilli"
pilattiin joskus reilu 10 vuotta sitten. Söin sitä aitoa alkuperäistä vuosikausia, kun se maistui TILLILLE. Se oli pitkinä harmaina fileepaloina lasipurkissa.
Sitten yhtäkkiä resepti muutettiin: mukaan lisättiin RUNSAASTI sipulisilppua, ja fileenpalat katkottiin aivan lyhyiksi pätkiksi.
Pidän sinänsä sipulista, suorastaan rakastan sitä sekä raakana että paistettuna monissa liharuoissa. Mutta minusta TILLISILLIN ei kuulu maistua lähinnä vain SIPULILTA vaan ennen kaikkea TILLISILLILLE! Löytyy niin valtavasti muita purkkisillejä, joissa on runsaasti sipulia. Miksi tämä yksi ainoakin piti muuttaa sipulisilliksi?
Muistaako joku muukin tuon "vanhan ajan" Abban OIKEAN tillisillin? - naminam
Olen suunnattoman ihastunut tällä hetkellä Jokisen eväiden rapumarinoituun silliin. Silli ei kauheasti maistu, mutta silti se on niiiiiin hyvää. Ja kallista.
- kourmet herkkua
Ahti-silli (varsinkin se vaaleansinikantinen) on uusien perunoiden kanssa parasta.
Abba-sillit ovat tosi imeliä ja vähäsuolaisia, niille hankala keksiä mitään käyttöä.- Silliä kullekin
Sopii ruisleivän päälle ja uusien perunoiden kyytipojaksi, enpä äkkiä keksi parempia!
- kourmet herkkuja
Silliä kullekin kirjoitti:
Sopii ruisleivän päälle ja uusien perunoiden kyytipojaksi, enpä äkkiä keksi parempia!
Jos tykkää tuollaisesta eksoottisesti maustetusta sillistä (matjes-mausteseoksessa mm. itämaista santelipuuta). Omia suosikkeja tavallinen perhesilli, ja Ahti-juhlasilli joka on brandylla maustettua.
- Anonyymi
Sillin pitää olla vähäsuolaista, liika suola on terveydelle vaarallista.
- Anonyymi
Jos sillissä on suolaa alle 5 % niin sitä ei voi syödä.
Kyllä: vitsi vitsi!
mutta kerran tämän löydettyäni ehdottomsti paras: mustaherukkasilli.
Voi ostaa irtona ja sitten purkittaa vaikka itse.. tätä olen ennenkin kehunut mutta
parempaa ei ole vielä löytynyt.
Alle ruisleipää, voita ja keitettyä kananmunaa ja muutapa siihen ei oiken tarvitsekkaan.
Mustaherukka antaa pikantin maun ja se on jonkin verran makea muuten (sorry vhh- ihmiset)
mutta kannattaa kokeilla vaikka pieni satsi.
Hyvänä kakkosena Ruotsin laivojen sinappisilli, tod näk tulee lätäkön tuolta puolen kun nämä
Suomen purkkisillit ei oikein vedä vertoja sille. Sen kanssa viiriäisenmunia (yleensä siinä noutopöydässä
on, kotona erittäin harvoin) .. hyvää myös !- kourmet herkkua
Onko se Jokisen eväät mustaherukkasilliä vai jotain muuta? http://www.jokisenevaat.fi/
Samaa tavaraa myydään sekä 2kg ämpärissä, että tavallisessa pienessä lasipurkissakin (ainakin citymarketissa). Kilohinta 30e, kun ahti-silli vain 12e. kourmet herkkua kirjoitti:
Onko se Jokisen eväät mustaherukkasilliä vai jotain muuta? http://www.jokisenevaat.fi/
Samaa tavaraa myydään sekä 2kg ämpärissä, että tavallisessa pienessä lasipurkissakin (ainakin citymarketissa). Kilohinta 30e, kun ahti-silli vain 12e.ja täälläpäin Suomea Nurmeksen Kala, josta saa tilaamalla semmosen kolmen kilon höntterin
kaupppaan, näin kauppias kertoi, siksi on irtomyyntikamaa.
Kilohinta on noin 26 euroa, mutta jos vaikka muutaman maistiaispalan ottaa on ikuisesti koukussa.
En tiedä miten muut kaupat menettelee, mutta ystävällisimmät kauppiaat "maistattavat" tuotetta
palvelukaupoissa, siis esim liha- tai juustotiskeillä. Esim siivu kinkkua nyt ei ketään vie konkkaan ja
asiakas tietää mitä saa. Varsinkin nuo isot palvatut lihat (aiheen vierestä menee) melkein on sitten
parempi maistella ennen ostamista jos tarviaa isomman erän.
Pyydä maistiaiset !- Raipe.
porkkanapää kirjoitti:
ja täälläpäin Suomea Nurmeksen Kala, josta saa tilaamalla semmosen kolmen kilon höntterin
kaupppaan, näin kauppias kertoi, siksi on irtomyyntikamaa.
Kilohinta on noin 26 euroa, mutta jos vaikka muutaman maistiaispalan ottaa on ikuisesti koukussa.
En tiedä miten muut kaupat menettelee, mutta ystävällisimmät kauppiaat "maistattavat" tuotetta
palvelukaupoissa, siis esim liha- tai juustotiskeillä. Esim siivu kinkkua nyt ei ketään vie konkkaan ja
asiakas tietää mitä saa. Varsinkin nuo isot palvatut lihat (aiheen vierestä menee) melkein on sitten
parempi maistella ennen ostamista jos tarviaa isomman erän.
Pyydä maistiaiset !Meillä maistuu sekä sinappisilli, että -silakka ja erityisesti tietysti uusien perunoiden kanssa.
Kyllä vaan, muistan sinun aiemminkin maininneen mustaherukkasillin, joka tulee kokeiltavaksi.
Kiitos vinkistä.
- sillin ystävä
Itse tykkään tehdä kaikenlaisia sillejä itse mutta valmiista purkeista suosikkini on oikeastaan halvimpien joukkoon kuuluva rainbown sinappisilli. Muita sinappisillejä on tullut syötyä niin yleisiä, k-kauppojen kuin lidlinkin tavaraa, mutta silti tuo rainbown on mielestäni paras.
Mielenkiintoista tämä sokeri.. Itse en harrasta juuri mitään karkkeja ja leivonnaisia ja muuta makeita herkkuja, paitsi kun kylässä joskus tarjotaan. Mutta ilmeisesti olen kaikesta huolimatta sokeri-riippuvainen, koska syön kesäisin paljon sinappisilliä, IIK! Löytyykö meille sairaille, riippuvaisille jokin tukirymä? :-) Hyvää ja maukasta kesää kaikille niin sillin kuin muiden herkkujenkin parissa!- Njam njam
no tuskimpa sillin syönnillä vielä itselleen diabetestä saa, tosin vhh-porukat ja vegaanit vaihtaa
toiselle puolen katua ristiä heiluttaen jos tunnistavat silli-addiktiivin ihmisen. Siinähän on sokeria
ja se tehdään kalasta.
Naatiskellaan siitä huolimatta tästä uusi peruna-silliherkusta ja jouluna sillihyytelöstä ja rosollista
sillin kera ! - Anonyymi
Sinappia silliin, ei ikinä!
- Anonyymi
Ei ainakaan Orklan tekeleitä. Ne ovat pilanneet kaikki entiset sillit, nimi jäi - maku meni. Ahti, Vesta, Abba jne. kalanpaloja jossain litkussa, maku on mitä sattuu.
- Anonyymi
Nykyään Orklan sillit (Abba, Ahti, Vesta ym..) purkitetaan Puolassa. Ainoa Suomessa toimiva purkittamo on Sillikonttori Uudessakaupungissa ja tuotemerkki Jalostaja. Kyseinen firma valmisti ennen vanhaan esim. Ahtia. Jalostaja on siis periaatteessa vanha kunnon Ahti. Samoin kuin vaikka Auran sinappi on oikeastaan se oikea Turun Sinappi. Kaikki mainitut sillithän pyydetään Norjassa, perataan fileiksi, laitetaan suolaliemeen muovitynnyreihin ja lähetetään purkittamoille.
- Anonyymi
Suomalainen sinappi on ihan "tamman kusta". Virosta saa oikeaa sinappia, ostan aina Põltsamaa kange sinappia, yksi pieni tuubi kestää puolisen vuotta.
- Anonyymi
Rainbow*n Maustesilli ja Sipulisilli ovat mielestäni parhaat ja lisäksi halvimpia.
- Anonyymi
Ahti Matjessilli on parasta. Hellekesällä maistuu uusien perunoiden kanssa tai silli kanamunavoileipänä.
- Anonyymi
Lidl erätuote.
VODKASILLI. Aitoa tavaraa, tosi herkku. - Anonyymi
Ahti matjessilli on hyvää.
- Anonyymi
Ovatko ne kaikki jätevesilätäkösstä joka on Tanskan salmien takana (siis Itä"meri", Selkä"meri" yms)? Kasvaako ne vapaana vai kasvatetaanko niitä suurissa säkeissä/putkissa jotka on tehty verkosta? Joissakin säilykkeissä lukee että on pyydetty Atlantilta, tai Koillis-Atlantilta. "Koillis"-Atlanti juurikin viittaa FAO27 alueeseen josta osa on jätevesilätäkköä, arvelen että "Atlanti" tarkoittaa samaa mutta luimistelevat kertoa koko totuutta. MIssään purkissa en ole nähnyt pyynti/kasvatus alueen tarkaa ilmoitusta.
Täällä: https://fish-commercial-names.ec.europa.eu/fish-names/area_en?code=27 on hyvät kartat FAO27 osa-aluista, nuo jätevedet ovat alue: FAO 27.3 joka jakauutuu vielä osa-alueisiin 27.3.a sekä 27.3.b,c sekä 27.3.d mutta samaa jätevettähän niissä on.- Anonyymi
Otahan lääkkeesi ohjeen mukaan!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044