Purkkisilleistä paras?

Vesta

Valinnanvaraa on, mitä suosittelette?
Koko valikoimaa ei jaksa käydä läpi, uusia on paljon. Joku saariston silli, jossa on myös mätiä, on aika hyvää.
Omatekemä smetanasilli on aina kesän suosikki, tehdään tavallisesta sillifileestä, mutta purkkejakin voisi kokeilla.

22

3195

Vastaukset

  • on runsas sokeripitoisuus ja en halua syödä sokeria sillin joukossa. Yleensä sokeria on kolmanneksi eniten sillin ja veden jälkeen.

    • voi olla ongelma, muttei meille muille, jotka emme ole vhh-fanaatikkoja.

      Minä haluan nimenomaan, että sillini on makea samalla kun se on suolainen.


    • tuo kirjoitti:

      voi olla ongelma, muttei meille muille, jotka emme ole vhh-fanaatikkoja.

      Minä haluan nimenomaan, että sillini on makea samalla kun se on suolainen.

      kaikista mahdollisista ruoista, myös suolaisista lihoista ja kaloista. Ei kai vaan sokeririippuvaisuus vaivaa?


    • kj.mattila kirjoitti:

      kaikista mahdollisista ruoista, myös suolaisista lihoista ja kaloista. Ei kai vaan sokeririippuvaisuus vaivaa?

      "riippuvuutta" kuin mistä tahansa muusta elintarvikkeesta, jonka maku miellyttää. Näitä elintarvikkeita ("riippuvuuksia") on minulla satoja.


  • Vestan Tillisilli ja Vestan Tomaattisilli.

    • olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
      K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta.


    • kilon peltipurkissa kirjoitti:

      olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
      K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta.

      Vestat ovat todellakin hyviä, minulle köyhälle vain turhan kalliita.

      Ahti Matjes -silliä löytyy jääkaapistani useammin kuin muita.

      Ja mitä tuohon VHH-änkyrään tulee: meidän muiden on ihan turha yrittääkään valistaa häntä. Hänellä on niksahtanut jokin kytkin tuohon asentoon ja siinähän pysyy! Syököön, eläköön ja tulkoon autuaaksi tavallaan. Ikävää on vain se, että hän julistaa tuota VHH-ilosanomaansa niin aktiivisesti, että joku herkkäuskoinen reppana saattaa vaikka niksahtaa hänen kaltaisekseen.


    • kilon peltipurkissa kirjoitti:

      olevista ravintolafileistä. Ne ovat erinomaisessa maustekastikkeessa ja sopivat myös muna-anjovislevälle. Uusien tillisten perunoiden kanssa todella herkkua. Mutta ei saa sekoittaa samanlaisessa peltipurkissa myytäviin huonoihi Boy-silleihin.
      K J Mattilalle, säilykesilliin nyt vain kuuluu sokeri. Kaikissa meillä myytävissä silleissä on käytetty sokeria, myös irtosilleissä, joita myydään suolasillin nimellä. Puhutaan sokerisuolauksesta.

      nuo ison purkin "ravintolafileet" ovat tosiaan "biologisesti" silliä, vaikka ne on maustettu "anjovismausteilla". Myös jopa Abban "Janssonin fileet" ovat sillistä. "Tavallinen" Abban anjovis on sitten kilohailista.

      Oikea "anjovis" on sitten kala, jota me kutsumme "sardelliksi".


    • valkosipulinen sellainen, nami nami


  • pilattiin joskus reilu 10 vuotta sitten. Söin sitä aitoa alkuperäistä vuosikausia, kun se maistui TILLILLE. Se oli pitkinä harmaina fileepaloina lasipurkissa.

    Sitten yhtäkkiä resepti muutettiin: mukaan lisättiin RUNSAASTI sipulisilppua, ja fileenpalat katkottiin aivan lyhyiksi pätkiksi.

    Pidän sinänsä sipulista, suorastaan rakastan sitä sekä raakana että paistettuna monissa liharuoissa. Mutta minusta TILLISILLIN ei kuulu maistua lähinnä vain SIPULILTA vaan ennen kaikkea TILLISILLILLE! Löytyy niin valtavasti muita purkkisillejä, joissa on runsaasti sipulia. Miksi tämä yksi ainoakin piti muuttaa sipulisilliksi?

    Muistaako joku muukin tuon "vanhan ajan" Abban OIKEAN tillisillin?

  • Olen suunnattoman ihastunut tällä hetkellä Jokisen eväiden rapumarinoituun silliin. Silli ei kauheasti maistu, mutta silti se on niiiiiin hyvää. Ja kallista.

  • Ahti-silli (varsinkin se vaaleansinikantinen) on uusien perunoiden kanssa parasta.

    Abba-sillit ovat tosi imeliä ja vähäsuolaisia, niille hankala keksiä mitään käyttöä.

    • Sopii ruisleivän päälle ja uusien perunoiden kyytipojaksi, enpä äkkiä keksi parempia!


    • Silliä kullekin kirjoitti:

      Sopii ruisleivän päälle ja uusien perunoiden kyytipojaksi, enpä äkkiä keksi parempia!

      Jos tykkää tuollaisesta eksoottisesti maustetusta sillistä (matjes-mausteseoksessa mm. itämaista santelipuuta). Omia suosikkeja tavallinen perhesilli, ja Ahti-juhlasilli joka on brandylla maustettua.


  • mutta kerran tämän löydettyäni ehdottomsti paras: mustaherukkasilli.
    Voi ostaa irtona ja sitten purkittaa vaikka itse.. tätä olen ennenkin kehunut mutta
    parempaa ei ole vielä löytynyt.
    Alle ruisleipää, voita ja keitettyä kananmunaa ja muutapa siihen ei oiken tarvitsekkaan.
    Mustaherukka antaa pikantin maun ja se on jonkin verran makea muuten (sorry vhh- ihmiset)
    mutta kannattaa kokeilla vaikka pieni satsi.

    Hyvänä kakkosena Ruotsin laivojen sinappisilli, tod näk tulee lätäkön tuolta puolen kun nämä
    Suomen purkkisillit ei oikein vedä vertoja sille. Sen kanssa viiriäisenmunia (yleensä siinä noutopöydässä
    on, kotona erittäin harvoin) .. hyvää myös !

    • Onko se Jokisen eväät mustaherukkasilliä vai jotain muuta? http://www.jokisenevaat.fi/
      Samaa tavaraa myydään sekä 2kg ämpärissä, että tavallisessa pienessä lasipurkissakin (ainakin citymarketissa). Kilohinta 30e, kun ahti-silli vain 12e.


    • kourmet herkkua kirjoitti:

      Onko se Jokisen eväät mustaherukkasilliä vai jotain muuta? http://www.jokisenevaat.fi/
      Samaa tavaraa myydään sekä 2kg ämpärissä, että tavallisessa pienessä lasipurkissakin (ainakin citymarketissa). Kilohinta 30e, kun ahti-silli vain 12e.

      ja täälläpäin Suomea Nurmeksen Kala, josta saa tilaamalla semmosen kolmen kilon höntterin
      kaupppaan, näin kauppias kertoi, siksi on irtomyyntikamaa.
      Kilohinta on noin 26 euroa, mutta jos vaikka muutaman maistiaispalan ottaa on ikuisesti koukussa.

      En tiedä miten muut kaupat menettelee, mutta ystävällisimmät kauppiaat "maistattavat" tuotetta
      palvelukaupoissa, siis esim liha- tai juustotiskeillä. Esim siivu kinkkua nyt ei ketään vie konkkaan ja
      asiakas tietää mitä saa. Varsinkin nuo isot palvatut lihat (aiheen vierestä menee) melkein on sitten
      parempi maistella ennen ostamista jos tarviaa isomman erän.

      Pyydä maistiaiset !


    • porkkanapää kirjoitti:

      ja täälläpäin Suomea Nurmeksen Kala, josta saa tilaamalla semmosen kolmen kilon höntterin
      kaupppaan, näin kauppias kertoi, siksi on irtomyyntikamaa.
      Kilohinta on noin 26 euroa, mutta jos vaikka muutaman maistiaispalan ottaa on ikuisesti koukussa.

      En tiedä miten muut kaupat menettelee, mutta ystävällisimmät kauppiaat "maistattavat" tuotetta
      palvelukaupoissa, siis esim liha- tai juustotiskeillä. Esim siivu kinkkua nyt ei ketään vie konkkaan ja
      asiakas tietää mitä saa. Varsinkin nuo isot palvatut lihat (aiheen vierestä menee) melkein on sitten
      parempi maistella ennen ostamista jos tarviaa isomman erän.

      Pyydä maistiaiset !

      Meillä maistuu sekä sinappisilli, että -silakka ja erityisesti tietysti uusien perunoiden kanssa.
      Kyllä vaan, muistan sinun aiemminkin maininneen mustaherukkasillin, joka tulee kokeiltavaksi.
      Kiitos vinkistä.


  • Itse tykkään tehdä kaikenlaisia sillejä itse mutta valmiista purkeista suosikkini on oikeastaan halvimpien joukkoon kuuluva rainbown sinappisilli. Muita sinappisillejä on tullut syötyä niin yleisiä, k-kauppojen kuin lidlinkin tavaraa, mutta silti tuo rainbown on mielestäni paras.

    Mielenkiintoista tämä sokeri.. Itse en harrasta juuri mitään karkkeja ja leivonnaisia ja muuta makeita herkkuja, paitsi kun kylässä joskus tarjotaan. Mutta ilmeisesti olen kaikesta huolimatta sokeri-riippuvainen, koska syön kesäisin paljon sinappisilliä, IIK! Löytyykö meille sairaille, riippuvaisille jokin tukirymä? :-) Hyvää ja maukasta kesää kaikille niin sillin kuin muiden herkkujenkin parissa!

    • no tuskimpa sillin syönnillä vielä itselleen diabetestä saa, tosin vhh-porukat ja vegaanit vaihtaa
      toiselle puolen katua ristiä heiluttaen jos tunnistavat silli-addiktiivin ihmisen. Siinähän on sokeria
      ja se tehdään kalasta.

      Naatiskellaan siitä huolimatta tästä uusi peruna-silliherkusta ja jouluna sillihyytelöstä ja rosollista
      sillin kera !


  • Ei ainakaan Orklan tekeleitä. Ne ovat pilanneet kaikki entiset sillit, nimi jäi - maku meni. Ahti, Vesta, Abba jne. kalanpaloja jossain litkussa, maku on mitä sattuu.

  • Nykyään Orklan sillit (Abba, Ahti, Vesta ym..) purkitetaan Puolassa. Ainoa Suomessa toimiva purkittamo on Sillikonttori Uudessakaupungissa ja tuotemerkki Jalostaja. Kyseinen firma valmisti ennen vanhaan esim. Ahtia. Jalostaja on siis periaatteessa vanha kunnon Ahti. Samoin kuin vaikka Auran sinappi on oikeastaan se oikea Turun Sinappi. Kaikki mainitut sillithän pyydetään Norjassa, perataan fileiksi, laitetaan suolaliemeen muovitynnyreihin ja lähetetään purkittamoille.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

  1. Työssäkäyvien köyhyys

    oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
    Maailman menoa
    200
    4295
  2. Eerikäisen postaukset

    Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
    30
    1543
  3. Tulipolttaaa...

    Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
    Haapavesi
    28
    511
  4. Autogallup

    Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
    Ikävä
    69
    471