Hei, kuka osaa vielä valmistaa juustoa itse?? Kaipaan teko-ohjeita sekä vuohenjuustolle että myös lehmänmaidosta valmistettavalle juustolle. Kaikki mahdolliset ohjeet on tervetulleita.
Juuston valmistus
7
4645
Vastaukset
- Mualaistollo
Ota suurin kattila. Kuumenna muutama litra maitoa ja laita sekaan vähän juustonjuoksutinta. Sitä saa hyvinvarustetuista marketeista ja annostusohje on pullossa.
Kun massa ja hera ovat erottuneet, laita vähän suolaa sekä valuta ja puristele massasta liika neste pois, mutta ei liian kuivaksi asti. Massa saa olla notkeaa. Tuloksena on juustomassapallo. Jos tuosta pallosta taputtelee leipälapiolle litteän kakun ja paistaa avotulen loimussa molemmin puolin täplikkääksi, niin siitä tulee leipäjuusto.- Helmikuttu
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
- voi, jos ...
Helmikuttu kirjoitti:
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
jos teet nuotion uuniin, ja loimutat juuston siinä, heh :-)
Tai ehkä grillivastuksilla saisi noita ruskeita täpliä? Kokeile ja kerro, miten onnistui! Raaka-ainehan on halpaa, ja varmasti syötävää joka tapauksessa.
- itsetehtynä
1 litra kokomaitoa
200 g kokomaito-jugurttia (kreikkalaista, turkkilaista tai muuta maustamatonta)
Kiehauta maito. Lisää heti jugurtti liedellä, sekoita aineet keskenään. Anna jäähtyä. Odota kunnes hera eroaa muodostuvasta juustosta. Ota hera talteen. Sitä voi hyvin käyttää juomana tai leivontaan. Siinä on paljon ravintoaineita, ei pidä heittää pois.
Ota suuri siivilä ja laita siihen harsokangasta tai ohuempi keittiöpyyhe. Laita juusto valumaan siivilään kankaan päälle. Voi valuttaa myös Melitta-paperin läpi siivilässä.Lopuksi voi vielä puristella juustoa, mutta ei liikaa, ettei siitä tule liian kuivaa. Tämä juusto maistuu erittäin hyvältä, maku on kermaisen pehmeä.Juustoa voi hyvin säilyttää viikon jääkaapissa foliolla peitettynä, tulee vain paremmaksi.Hyvää esim.viipaloitujen tomaattien kanssa, päälle hiukan öljyä ja balsamico-kastiketta ja mustaa pippuria myllystä. Tai salaattien lisäkkeenä.- Helmikuttu
Kuulostaa herkulliselta! :-)
Kiiots! - vielä..
Massan voi maustaa tekovaiheessa vaikkapa rouhitulla rosepippurilla tai viherpippurilla. Näin saa vaihtelua. Mausteena voi käytttää mitä tahansa maustetta. KUkin omien makutottumustensa mukaan.
- vieläkö löytyisi rahkan val...
olen kahlannut koko kirjaston keittokirjat läpi eikä löytynyt juuston teko ohjetta,eikä pirkka,ei ruokamaailma ja tässä se nyt oli.kiitos
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713458
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811459Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251229- 1581202
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35961
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16923Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57822Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk85751- 62735