Hei, kuka osaa vielä valmistaa juustoa itse?? Kaipaan teko-ohjeita sekä vuohenjuustolle että myös lehmänmaidosta valmistettavalle juustolle. Kaikki mahdolliset ohjeet on tervetulleita.
Juuston valmistus
7
4700
Vastaukset
- Mualaistollo
Ota suurin kattila. Kuumenna muutama litra maitoa ja laita sekaan vähän juustonjuoksutinta. Sitä saa hyvinvarustetuista marketeista ja annostusohje on pullossa.
Kun massa ja hera ovat erottuneet, laita vähän suolaa sekä valuta ja puristele massasta liika neste pois, mutta ei liian kuivaksi asti. Massa saa olla notkeaa. Tuloksena on juustomassapallo. Jos tuosta pallosta taputtelee leipälapiolle litteän kakun ja paistaa avotulen loimussa molemmin puolin täplikkääksi, niin siitä tulee leipäjuusto.- Helmikuttu
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
- voi, jos ...
Helmikuttu kirjoitti:
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
jos teet nuotion uuniin, ja loimutat juuston siinä, heh :-)
Tai ehkä grillivastuksilla saisi noita ruskeita täpliä? Kokeile ja kerro, miten onnistui! Raaka-ainehan on halpaa, ja varmasti syötävää joka tapauksessa.
- itsetehtynä
1 litra kokomaitoa
200 g kokomaito-jugurttia (kreikkalaista, turkkilaista tai muuta maustamatonta)
Kiehauta maito. Lisää heti jugurtti liedellä, sekoita aineet keskenään. Anna jäähtyä. Odota kunnes hera eroaa muodostuvasta juustosta. Ota hera talteen. Sitä voi hyvin käyttää juomana tai leivontaan. Siinä on paljon ravintoaineita, ei pidä heittää pois.
Ota suuri siivilä ja laita siihen harsokangasta tai ohuempi keittiöpyyhe. Laita juusto valumaan siivilään kankaan päälle. Voi valuttaa myös Melitta-paperin läpi siivilässä.Lopuksi voi vielä puristella juustoa, mutta ei liikaa, ettei siitä tule liian kuivaa. Tämä juusto maistuu erittäin hyvältä, maku on kermaisen pehmeä.Juustoa voi hyvin säilyttää viikon jääkaapissa foliolla peitettynä, tulee vain paremmaksi.Hyvää esim.viipaloitujen tomaattien kanssa, päälle hiukan öljyä ja balsamico-kastiketta ja mustaa pippuria myllystä. Tai salaattien lisäkkeenä.- Helmikuttu
Kuulostaa herkulliselta! :-)
Kiiots! - vielä..
Massan voi maustaa tekovaiheessa vaikkapa rouhitulla rosepippurilla tai viherpippurilla. Näin saa vaihtelua. Mausteena voi käytttää mitä tahansa maustetta. KUkin omien makutottumustensa mukaan.
- vieläkö löytyisi rahkan val...
olen kahlannut koko kirjaston keittokirjat läpi eikä löytynyt juuston teko ohjetta,eikä pirkka,ei ruokamaailma ja tässä se nyt oli.kiitos
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512274Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖261117Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut83998Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt55922Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914- 68883
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me127867Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22783Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49769