Hei, kuka osaa vielä valmistaa juustoa itse?? Kaipaan teko-ohjeita sekä vuohenjuustolle että myös lehmänmaidosta valmistettavalle juustolle. Kaikki mahdolliset ohjeet on tervetulleita.
Juuston valmistus
7
4723
Vastaukset
- Mualaistollo
Ota suurin kattila. Kuumenna muutama litra maitoa ja laita sekaan vähän juustonjuoksutinta. Sitä saa hyvinvarustetuista marketeista ja annostusohje on pullossa.
Kun massa ja hera ovat erottuneet, laita vähän suolaa sekä valuta ja puristele massasta liika neste pois, mutta ei liian kuivaksi asti. Massa saa olla notkeaa. Tuloksena on juustomassapallo. Jos tuosta pallosta taputtelee leipälapiolle litteän kakun ja paistaa avotulen loimussa molemmin puolin täplikkääksi, niin siitä tulee leipäjuusto.- Helmikuttu
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
- voi, jos ...
Helmikuttu kirjoitti:
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
jos teet nuotion uuniin, ja loimutat juuston siinä, heh :-)
Tai ehkä grillivastuksilla saisi noita ruskeita täpliä? Kokeile ja kerro, miten onnistui! Raaka-ainehan on halpaa, ja varmasti syötävää joka tapauksessa.
- itsetehtynä
1 litra kokomaitoa
200 g kokomaito-jugurttia (kreikkalaista, turkkilaista tai muuta maustamatonta)
Kiehauta maito. Lisää heti jugurtti liedellä, sekoita aineet keskenään. Anna jäähtyä. Odota kunnes hera eroaa muodostuvasta juustosta. Ota hera talteen. Sitä voi hyvin käyttää juomana tai leivontaan. Siinä on paljon ravintoaineita, ei pidä heittää pois.
Ota suuri siivilä ja laita siihen harsokangasta tai ohuempi keittiöpyyhe. Laita juusto valumaan siivilään kankaan päälle. Voi valuttaa myös Melitta-paperin läpi siivilässä.Lopuksi voi vielä puristella juustoa, mutta ei liikaa, ettei siitä tule liian kuivaa. Tämä juusto maistuu erittäin hyvältä, maku on kermaisen pehmeä.Juustoa voi hyvin säilyttää viikon jääkaapissa foliolla peitettynä, tulee vain paremmaksi.Hyvää esim.viipaloitujen tomaattien kanssa, päälle hiukan öljyä ja balsamico-kastiketta ja mustaa pippuria myllystä. Tai salaattien lisäkkeenä.- Helmikuttu
Kuulostaa herkulliselta! :-)
Kiiots! - vielä..
Massan voi maustaa tekovaiheessa vaikkapa rouhitulla rosepippurilla tai viherpippurilla. Näin saa vaihtelua. Mausteena voi käytttää mitä tahansa maustetta. KUkin omien makutottumustensa mukaan.
- vieläkö löytyisi rahkan val...
olen kahlannut koko kirjaston keittokirjat läpi eikä löytynyt juuston teko ohjetta,eikä pirkka,ei ruokamaailma ja tässä se nyt oli.kiitos
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois
Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait773392Hei! Halusin vain kertoa.
En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso41284Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?
Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani41071- 261036
Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän
Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 68810Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen
Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es42760Mistä tietää, onko hän se oikea?
Siitä, kun sitä ei tarvitse miettiä. Siitä, kun hänen olemassa oleminen ja ajatteleminen saa hymyilemään. Siitä, kun ha60744Miten voitkin olla aina niin fiksu
...aina niin huomaavainen, kärryillä ja kartalla. Yritän etsimällä etsiä sinusta jotain vikaa, että saisin pidettyä sydä45729Oot kyl rakas
Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t29683Sofia Zida puhuu rehellisesti suhteesta Andy McCoyhin: "Se on ollut mulle tavallaan..."
Sofia ja Andy, aika hellyttävä parivaljakko. Sofia Zida on mukana Petolliset-sarjassa. Hänet nähtiin Yökylässä Maria Ve4667