Mikä veitsisarja olisi hyvä, mistä saa ja mitähän mahtaa maksaa?
Hyvät kokkiveitset?
31
28763
Vastaukset
- kokki
Telkkarissa mainostettava Nikkei - veitsisarja on ihan hyvä. Siinä on niin monta erityyppistä veistä että niillä tulee aika pitkälle toimeen.En muista hintaa tarkkaan, mutta se ei ollut kallis, kun ottaa huomioon veitsien määrän.
- pasi
Voisitko laittaa jonkun yhteystiedon ni voisin tilata sen veitsisarjan kun en oo nähny telkkarista? Ollut jo pitkään mielessä.
- Pete
Itse käytän Dreizackin (malli Classic) taottuja veitsiä. Ovat erittäin laadukkaita ja sopivan painavia.
Veitsiä saa esim. Stockmannin tavarataloista. Ovat yleisesti ottaen lukituissa kaapeissa esittelypisteissään. Myös kattava valikoima veitsiä on saatavissa Helsingin Wanhasta Kauppahallista, kauppatorin kupeesta. Tutustu vaikka ennalta osoitteessa http://www.wuesthof.de/en/default2.htm. Veitset on kuitenkin aina henkilökohtanen juttu. Joten vaikea sanoa mikä sopii parhaiten. Tärkeintä on, että veitsi olisi sinulle mahdollisimman luontainen käden jatke, jolloin käyttö sujuu vaivatta ja turvallisesti. Maailmassa on paljon hyviä merkkejä. Helsingin Bulevardin ja Fredrikinkadun kulmassa on keittiöliike, josta saat myös asiantuntevan palvelun. He eivät myy Dreizackia, mutta antavat varmasti ohjeita juuri oikeiden veitsien valintaan. Heillä itsellään on myös muiden veitsien osalta hyvä valikoima.
Pääkriteereinä pitäisin seuraavia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:
1. Hanki taotut veitset, muista, että ne eivät kestä pudotusta
2. Älä katso liiaksi hintaa: Käytät hyviä taottuja, säännöllisesti terotettuja, veitsiä vuosikymmeniä.
3. Tunnustele, kokeile ja hylkää armotta sopimattomat kappaleet. Veitsien osto on kuin autokappaa tekisi.
4. Mieti miten säilytät veitset, mieluiten magneetti. Tukki lisää helposti pöpöjä pysyen kosteana, magneetti on myös nopea käyttää.
5. Älä pidä veitsiä likaisina, märkinä äläkä pese niitä astianpesukoneessa. - ibarista
Itse olen pitäny noista sanellin veitsistä. Japanilaistyyppinen kokkiveitsi oon pääasiallisesti käytössäni. Saa hyvän otteen ja isoon käteeni sopiva kahva. Ovat vielä aika halpoja.
Jokatapauksessa kannattaa menna kauppoihin ja kokeilla mikä sopii käteen parhaiten. Kovin monta veistä ei välttämättä tarvitse. Kokkiveitsellä ja kuorimaveitsellä pääsee jo hyvin pitkälle.- Anonyymi
Tuossa oon ihan samaa mieltä kanssasi, että on erittäin tärkeä seikka se mikä sopii parhaiten omaan käteen. Itsellänikin on muutamia Sanellin veitsiä ja niiden kahvoista saa jämerän otteen niitä käyttäessä.
- Sabatier
ei saa veitsissäkään. siis laadusta kannattaa maksaa, hyvä kokkiveitsi (20/20 sentin terällä) luokkaa 50€, muut hiukan halvempia. japsiveitsi Global on sitten oma lukunsa (=noin tuplahintaisia, mutta jumalattoman kauniita ja kuulemma hyviäkin).
isellä ollut Sabatierit (Kokkipuodista), taotut ranskalaiset ja kovasti tyytyväinen olen ollut. tosin ko. merkin alla myydään monen tasoista tavaraa.
tuo ohje: osta taottu on hyvä, siis katso, että terä ja kahva ovat yhtä metallikappaletta (EI saumaa kahvan juuressa). hyvän veitsen saa tosi noepasti pilattua huonolla hoidolla (=älä pese heti, päästä tylsäksi, pese koneessa jne).
mutta etsi mieleiset puukot ja kokkaus saa ihan uusia ulottuvuuksia :-)- Anonyymi
Mulla Dreizack ja Sabatier. Molemmat hyviä, Sabatier miellyttää enemmin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mulla Dreizack ja Sabatier. Molemmat hyviä, Sabatier miellyttää enemmin.
Siis Dreizack on Wusthoffin tuote.
- jup69
jos veitsistä puhutaan ni kannattaa hommata globalin veitset, ite oon kokki enkä vois kuvitella käyttäväni muita merkkejä... hinta on kyllä aika paljon, eikä niitä taho saaha suomesta ainakaan halvalla.. ite tilasin hollanista sarjan ja se makso 289€
- veitset.fi
suosittelen kaikille ketkä tekevät ruokaa työkseen tai kotona, ostamaan ainakin yhden hyvän japanilaisen kokkiveitsen. sillä pystyy tekemään 95% kaikista leikkaamisesta ja hinnat 55€ ylöspäin mikä ei ole liikaa hyvästä veitsestä, jos haluaa paremman niin ottaa Kaneyoshin tai Ranin santokun siitä ei veitsi hirveästi parane.
arcosilta voi ottaa fileointiveitsen, leipäveitsen, vihannesveitsen jos haluaa säästää ja ne ajavat hyvin asiansa. hyvä veitsi on kovaa hiiliseosmetallia minkä takia se pitää teränsä paremmin kuin markettien veitset.
veitset missä on ns. sormisuoja en suosittele kenellekkään koska teroitettaessa se pitää myös hioa pois, muuten veitsi ei leikkaa loppuun asti. ovaalihiotuissa veitsissä kannattaa muistaa että niiden käyttö ikä on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisella kokkiveitsellä, on maku asia huomaako niissä mitään eroa tarttumisissa väitän että ei juurikaan.
veitsi valintaa tehtäessä suosittelen ostamaan vähän kalliimman ja paremman mikä maksaa itsensä hetkessä takaisin kuin halvan ja tylsän millä tulee vain haavoja ja hermot menevät. hyvä veitsi on periaatteessa ikuinen, vaikka kerta kustannuksena saattaa tuntua kalliilta!
veitsen teroitus.
teroittamiseen ei kannata käyttää puikkoa tai välistä vedettäviä teroittimia koska niillä veitsen kulmat vääristyvät ennemmin tai myöhemmin. kannattaa ostaa timanttilasta minkä avulla kulmat pysyvät aina oikeana teroitettaessa, eikä sitä tarvitse tehdä kerran tunnissa kuten puikolla mikä on pyöristänyt kulmat veitsestä.
teroitus kannattaa tehdä aina ennen kuin veitsi on tylsä, näin se onnistuu helpoiten.
osoitteesta löydät edullisesti ja nopeasti parhaat veitset teroittamiseen oleellista asiaa: www.veitset.fi
rohkeasti kysymyksiä jos jotakin jäivät veitsi asiat askarruttamaan. - -
Miksi sen pitää olla japanilainen? Kyllä esim. eurooppalaisia löytyy aivan varmasti tarpeeksi laadukkaita vaativallekin kokille, esim. Wüsthof, Zwilling J.A. Henckels... ja ruostumaton teräs materiaalina ajaa hyvin asiansa sekin. Santokussa en näe kotikokille käytännössä mitään etua verrattuna ihan perinteisen malliseen kokkiveitseen.
- veitset.fi
Japanilaiset veitset ovat pääsääntöisesti kovempaa metalliseosta. sisältävät: vanadiumia, molybdeenia, hiiltä, volframia ym. Käytännössä veitsi pitää terävyytensä pidempään kuin perus ruostumattomasta teräksestä valmistetut eurooppalaiset veitset, mitä pehmeämpää metallia sitä helpommin terä tylsyy ja useammin joutuu teroittamaan.
Kokkiveitsen ja santokun käyttö on puhtaasti makuasia, itse käytän molempia. - joku vaan
Aloittelijalle ja tavalliseen käyttöön Sanelli on hyvä, ei maksa paljon.
Googlaamalla löytyy suomesta myyjäkin.
Lisäksi omat suosikkini Victorinoxin fileerausveitsi ja Kyoceran keraaminen santoku.
Toki japanilaiset ovat hyviä, on sinistä ja valkoista terästä. Parhaisiin kerätään rauta vanhoista nauloista ja portinpielistä, silloin rauta tehtiin puuhiilellä. - veitset.fi
Sanelli ja Arcos on teriltä melko samaa luokkaa ja hinnalta, molempii saa kumikahval.
Vicin filetti on kyl hyvä, keraamisen miinus ettei kestä pudotteluu yms. Kyl japanilaises saa rahalle vastinetta, ison eron huomaa heti. Se myös vaikuttaa et eurooppalaisis terotuskulmat 20° ja japseis 10°, ovat jo lähtökohtasesti terävempii..- Anonyymi
Ne Hasakin veitset joita tarjotaan "kylkiäisinä" esim lehtien tilausten yhteydessä, voi sanoa että ne ovat täyttä humpuukia, muka Japanissa valmistettuja, niin todellisuudessa ovat jostain kehitysmaasta tulleita feikkituotteita.
- kotikokki Pro 76
Ostin Stokkalta juuri Kai Shun kokkiveitsen ja ainakin näin 2 viikon testauksen jälkeen olen erittäin tyytyväinen. Käytin aikaisemmin Global veitsiä ja käytän vieläkin mutta Shunin veitsi leikkaa kyllä mielestäni paremmin ja kahva pysyy kädessä märkänäkin.
Kuulin Shun veitsistä ystävältäni joka työskentelee kokkina yhdessä suomen huippu ravintoloista ja hänen mukaansa suuri osa maailman kokeista käyttää
kyseisiä veitsiä. Tein aika paljon taustatyötä ja luin vertailuja koska veitset ovat kuitenkin suht kalliita ( n200€) ja tulin siihen lopputulokseen että pitihän se hankkia : ) täältä voi käydä katsomassa : http://kai-europe.bagodiwa.com/kitchen/?lang=en
T. Kotikokki Pro 76 - kaikokki
Itse suosittelisin myös ehdottomasti japanilaisia Kai-veitsiä. Minulla on itselläni Kai Pure Komachi santoku-veitsi, ja on ollut aktiivisesti käytössä jo melkein vuoden ajan. Se ei ehkä ole ihan ammattiveitsi, ei siis Kai:n ammattimallistoa, mutta laadukas ja mielettömän terävä on. Sopii siis hyvin tällaiselle kotikokille, on kivan värinen, ja muita veitsiä en ole halunnut edes käyttää tuon hankkimisen jälkeen, kun eivät ole läheskään yhtä hyviä. Victorinox oli aikoinaan, mutta sekin veitsi jäi kakkoseksi.
Laadustahan joutuu aina maksamaan, mutta olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen oman veitsen hinta-laatu suhteeseen.
Olen myös huomannut, että Kai:n veitset ovat käytössä ainakin Tomin Keittiö-ohjelmassa ja Mitä tänään syötäisiin-ohjelmassa. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa kokkikaupoista ja stockallakin pitäisi olla. - 64 HRC
http://kokkiveitset.fi/ - muuta ei tarvitse!
- Hiiliteräs
kotimainen www.knivo.fi
- Nagura
Veitsi on vain niin hyvä miten hyväksi se on teroitettu. Hiiliteräsveitsiä saa noin 100 € hintaan, mutta japanilaisiin vesikiviin kannattaa satsata toinen satanen. Sitten vielä pitäisi opetella ne teroittamisen niksit, ei välttis onnistu kaikilta. Mutta kun saa veitsen teräväksi, niin se on hieno tunne ja työ sujuu ...
- kdoododo
Itse on aikoinani valinnut Wüsthofin, enkä ole pettynyt. Riittävän kova, liian kova terä on ongelma. Käteen sopiva kahva ja pitävä ote. Tärkeintä on oikea taonta ja käyttötarkoitukseen sopiva väline. Muitakin löytyy, minun valinta on Wüsthof - classic
- Anonyymi
Tällä hetkellä maInostetaan kovasti "japanilaisia" Huusk veitsiä, joita kehutaan mahdottoman teräviksi. Veitset ovat kiinalaisia ja minkä hyvänsä pellinpalan saa teräväksi, kunhan terottaa. Varokaapa siis näitä, ovat pelkkää huijausta.
- Anonyymi
Joo, näitä Huusk veitsiä saa wishiltä alle 15e kipale.
Mulla on yks sarja Kiinasta tilattuja damaskus veitsiä, kuviot ajettu laserilla tai jollain, ei siis oikeaa damaskusterästä, mutta hintaansa nähden yllättävän hyviä ja pitkään on säilyneet terävänä. Mutta eivät silti yllä siihen laatuun mihin huippuveitset.
- Anonyymi
Käsintehdyt saksalaiset kokkiveitset Arctic-Cavemanilta, hintaluokka 109-150€
https://www.arctic-caveman.com/ - Anonyymi
Tupperware veitset käytössä lähes joko sarja ja hyviä ovat.
- Anonyymi
Mulla ON veitsi ja se voi viiltää pinta haavoja , se on ipponinai kokki veitsi.Se on terävä kuin parta veitsi ja leikkaa kookos pähkinän painamalla halki millin tarkasti.Ai jos saisin kookos pähkinän lauloi ma numminen,veitsi mainoksessa .
- Anonyymi
Ikeasta saa parhaat veitset, leikkuulaudat ja vaimot! Jos ostat muualta, et saa niin laadukkaita etkä erikseen! Muualta saat vain lautoja vaimoja jotka leikkaavat kuin veitsi kommenteillaan!
- Anonyymi
Minulla on sellainen käsitys, että ruostumatonta terästä ei saa koskaan teräväksi ja jos saakin, niin ei pysy kauaa?
Eri teräslaadut sensijaan saa ja pysyy myös.- Anonyymi
Toi ei kyllä pidä paikkaansa. Ruostumattomia/haponkestäviä (AISI) teräksiä on "miljoonia" eri laatuja liittyen seosaineiden määrään/suhteeseen. Niistä kun löytäisi sen oikean, vähän sama kun ihmisissä :). Mutta omasta kokemuksesta, Kyllä! Hyvästä hiiliteräksestä valmistetusta puukosta saa kyllä aina huipputerävän, jos vaan osaa teroittamisen taidon: oikea teroitusväline=hienojakoinen timantti?.. ja ennenkaikkea se oma ote ja teroituskulma, ja sitä veittee pitää pitää hyvänä tarpeeks usein, niin ko omaa Rakasta. Valinnan vaikeus on joskus tosi Vaikeaa ;)
- Anonyymi
Tilasin tällasia damascus veitsiä sarjan oli hinta kohdillaan nyt tarjouksessa. Terotuskivi pitää vielä jostain kaivaa.
https://horecatarvike.fi/collections/risvig-acutus-keittioveitset- Anonyymi
Damaski on ihan turha koriste, joka ei vaikuta itse terään mitenkään. Taotuissa veitsissä se damaski tulee valmiina kerrospeltinä eikä liity millään tavalla itse veitsen taontaan. VG-10 on aika keskinkertaista veitsiterästä. Ei noissa varsinaisesti mitään huijausta ole hinta-laatusuhde vaikuttaa olevan ihan ok.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124730MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar1022461Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5761851- 91693
Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1121563Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671197Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331138Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt2191000Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3988Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o64987