Persiljan pakastaminen?

-ukko-

Viisaammat on kertoneet, että persiljaa on hyvä säilöä pakastamalla. Mulla sitä on tulossa aika hitosti ja meinaankin tunkea ne pakkaseen.

Kysymys on tämä: Ne vissiinkin pilkotaan? Tehdäänkö niistä valmista käyttösilppua, vai sellaisata isompaa, joka mahtuu pussiin?
Kysyn siksi, että ajattelin niiden mahdollisesti kadottavan jotain aineksia pilkottaessa?

8

12288

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välttämättä

      pilkkoa kovin pieneksi. Kun ottaa pakkasesta pussin, niin se persilja mureneen jäisenä kun pussia hieman "rutistelee".

      • -ukko-

        Olisin tuon "ehkä" jossain vaiheessa itsekin älynnyt...

        Mutta entäs varret? Käytän yleensä myös koko varren. Sehän on aika kova. Murtuuko se jäisenä? Tänään meinasin penkin putsata enkä viittis tehdä kokeita, jos joku osaa evästää asiassa.


      • varsikin
        -ukko- kirjoitti:

        Olisin tuon "ehkä" jossain vaiheessa itsekin älynnyt...

        Mutta entäs varret? Käytän yleensä myös koko varren. Sehän on aika kova. Murtuuko se jäisenä? Tänään meinasin penkin putsata enkä viittis tehdä kokeita, jos joku osaa evästää asiassa.

        Sama juttu toimii myös tillin ym kanssa.


      • -ukko-
        varsikin kirjoitti:

        Sama juttu toimii myös tillin ym kanssa.

        Lähdenkin tästä kasvimaata tyhjentämään...


      • siljan pakastus
        -ukko- kirjoitti:

        Lähdenkin tästä kasvimaata tyhjentämään...

        Voit silputa persiljan pakasterasiaan ja aina raapia haarukalla siitä päältä sopivan määrän, murenee tosiaan helposti kuten edellä sanottiin. Rasia on helpompi käyttää kuin pussi.


    • Näin:

      Laitan sopivan kokoisia annoksia tiukasti folionyyttiin, sen jälkeen rasiaan tai pussiin, miten vain.
      Helppo käyttää, ei sotke eikä haise.
      Köntit leviävät ja se haju pilaa koko pakastimen sisällön seuraavaan sulatukseen ja pesuun saakka.

    • sen persijan

      myös ilma kuivata ei maku minnekään häviä,sanoin kun tillin.

    • kokenut säilöjä

      Paras säilöntätapa on mielestäni laittaa persiljan tupsut vaan pakastimeen joko pussiin tai rasiaan. On hyvä ottaa irtonaisia paloja ruokaan aina sopiva määrä talven mittaan kun ei laita liian tiiviiksi vaan ihan vähän vain painelee. Varsia ei kannata pilkkoa mukaan, ne ovat kovia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2455
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1578
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      875
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      851
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe