Persiljan pakastaminen?

-ukko-

Viisaammat on kertoneet, että persiljaa on hyvä säilöä pakastamalla. Mulla sitä on tulossa aika hitosti ja meinaankin tunkea ne pakkaseen.

Kysymys on tämä: Ne vissiinkin pilkotaan? Tehdäänkö niistä valmista käyttösilppua, vai sellaisata isompaa, joka mahtuu pussiin?
Kysyn siksi, että ajattelin niiden mahdollisesti kadottavan jotain aineksia pilkottaessa?

8

12365

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välttämättä

      pilkkoa kovin pieneksi. Kun ottaa pakkasesta pussin, niin se persilja mureneen jäisenä kun pussia hieman "rutistelee".

      • -ukko-

        Olisin tuon "ehkä" jossain vaiheessa itsekin älynnyt...

        Mutta entäs varret? Käytän yleensä myös koko varren. Sehän on aika kova. Murtuuko se jäisenä? Tänään meinasin penkin putsata enkä viittis tehdä kokeita, jos joku osaa evästää asiassa.


      • varsikin
        -ukko- kirjoitti:

        Olisin tuon "ehkä" jossain vaiheessa itsekin älynnyt...

        Mutta entäs varret? Käytän yleensä myös koko varren. Sehän on aika kova. Murtuuko se jäisenä? Tänään meinasin penkin putsata enkä viittis tehdä kokeita, jos joku osaa evästää asiassa.

        Sama juttu toimii myös tillin ym kanssa.


      • -ukko-
        varsikin kirjoitti:

        Sama juttu toimii myös tillin ym kanssa.

        Lähdenkin tästä kasvimaata tyhjentämään...


      • siljan pakastus
        -ukko- kirjoitti:

        Lähdenkin tästä kasvimaata tyhjentämään...

        Voit silputa persiljan pakasterasiaan ja aina raapia haarukalla siitä päältä sopivan määrän, murenee tosiaan helposti kuten edellä sanottiin. Rasia on helpompi käyttää kuin pussi.


    • Näin:

      Laitan sopivan kokoisia annoksia tiukasti folionyyttiin, sen jälkeen rasiaan tai pussiin, miten vain.
      Helppo käyttää, ei sotke eikä haise.
      Köntit leviävät ja se haju pilaa koko pakastimen sisällön seuraavaan sulatukseen ja pesuun saakka.

    • sen persijan

      myös ilma kuivata ei maku minnekään häviä,sanoin kun tillin.

    • kokenut säilöjä

      Paras säilöntätapa on mielestäni laittaa persiljan tupsut vaan pakastimeen joko pussiin tai rasiaan. On hyvä ottaa irtonaisia paloja ruokaan aina sopiva määrä talven mittaan kun ei laita liian tiiviiksi vaan ihan vähän vain painelee. Varsia ei kannata pilkkoa mukaan, ne ovat kovia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      37
      5096
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      82
      3616
    3. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      30
      2993
    4. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      61
      2985
    5. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      9
      2896
    6. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      56
      2343
    7. Miksi haluat pitää estettynä mutta täällä puhut?

      Eikö olisi parempi puhua ihan kasvotusten?
      Ikävä
      41
      1838
    8. Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!

      Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….
      Kotimaiset julkkisjuorut
      9
      1780
    9. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      18
      1721
    10. Kiusaaja otti yhteyttä, mitä tekisit?

      Minulle kävi näin pari kk sitten. Olin aluksi todella ystävällinen. Sanoin, että olin jo unohtanut jne. Asia jäi vai
      Sinkut
      135
      1659
    Aihe