Ankkaa punaviinissä? Saisko apuja tietäjiltä?
Ohjeet hävinny
9
4398
Vastaukset
Eiköhän tuon ohje ole ihan sama kuin punaviinikukon ohje, mutta kanan tilalle ankka.
Vaan kyllä ankkavainaalle arvokkaampiakin ruokalajeja löytyisi, jos niitä tarkoitat.
Se alkuperäinen ankkaa punaviinissä lienee Canard au Madiran-niminen ruokalaji eli yleensä mainittuna ankankoipiconfit Madiran-viinikastikkeella. Ankankoipi sivellään hunajalla ja paistetaan omassa rasvassaan, koivelle tehdään Madiran-viinnistä kastike.
Ikävä kyllä en löytänyt nyt tähän lähtöön sopivaa reseptiä suomeksi enkä edes linkkiä englanninkielisille sivuille, ranskalaisille en kehtaa edes tarita.- kynttilä-päivälliselle
tarvitaan:
2 ankankoipea, rasvaa, suolaa, pippuria, valkosipulia, keitettyjä perunoita
Toiset poistaa rasvan koivista, mikä kyllä on vahinko, sillä hyvän ankanlihan rasva antaa lihalle (tai koiville) hyvän maun.Koivet maustetaan suolalla ja pippurilla ja paistetaan kullanruskeiksi. Jos käyttää rintapaloja, on hyvä reijittää ruutuihin nahkapuoli ensin, niin rasvaa tulee pannulle ja tarttuu sitten toiseenkin puoleen. Rintapalat paistetaan ensin nahkapuolelta 5-6 minuuttia, sitten toiselta puolelta.Sitten voi sivellä lämmitettyä hunajaa pintaan ja laittaa lihat uuniin 45 minuutiksi, lämpö vain 80 astetta.
Lisäksi tarjotaan paistinperunoita sian ihrassa paistettuna ja valkosipulilla maustettuna. Perunoiden päälle ripotellaan runsaasti pienennettyä persiljaa. Myös paistetut sienet sopivat seuraksi, samoin vihreät herneet keitettynä,hippu voita sekaan.Madiran-viinejä on erilaisia, sen juomme ruokaviininä, on tietysti hyvää soosinakin, jolloin sitä kaadetaan paistoliemeen ja keitetään kokoon sillä aikaa kun liha vetäytyy 80 asteessa.Bon appetit! - ruoanlaitto on ainakin
kynttilä-päivälliselle kirjoitti:
tarvitaan:
2 ankankoipea, rasvaa, suolaa, pippuria, valkosipulia, keitettyjä perunoita
Toiset poistaa rasvan koivista, mikä kyllä on vahinko, sillä hyvän ankanlihan rasva antaa lihalle (tai koiville) hyvän maun.Koivet maustetaan suolalla ja pippurilla ja paistetaan kullanruskeiksi. Jos käyttää rintapaloja, on hyvä reijittää ruutuihin nahkapuoli ensin, niin rasvaa tulee pannulle ja tarttuu sitten toiseenkin puoleen. Rintapalat paistetaan ensin nahkapuolelta 5-6 minuuttia, sitten toiselta puolelta.Sitten voi sivellä lämmitettyä hunajaa pintaan ja laittaa lihat uuniin 45 minuutiksi, lämpö vain 80 astetta.
Lisäksi tarjotaan paistinperunoita sian ihrassa paistettuna ja valkosipulilla maustettuna. Perunoiden päälle ripotellaan runsaasti pienennettyä persiljaa. Myös paistetut sienet sopivat seuraksi, samoin vihreät herneet keitettynä,hippu voita sekaan.Madiran-viinejä on erilaisia, sen juomme ruokaviininä, on tietysti hyvää soosinakin, jolloin sitä kaadetaan paistoliemeen ja keitetään kokoon sillä aikaa kun liha vetäytyy 80 asteessa.Bon appetit!meillä keventynyt niin, että emme reseptistä poiketen sivele lihaa hunajalla, emme syö paistettua perunaa lisäksi. Teen ison vihreän salaatin ja pilkon sen pieneksi, laitan lautaselle ja sen päälle rapeat ankanrintapalat, jotka tällä tavalla paistettuna (6 6 min, ja uunissa 45 min. 80 astetta)jäävät vielä hiukan punertaviksi sisältä.Punaisella ja keltaisella paprikalla tuoreena tai munakoisolla paistettuna rullilla voi laittaa lautasen nätiksi.
- ettei ohjeellasi
ruoanlaitto on ainakin kirjoitti:
meillä keventynyt niin, että emme reseptistä poiketen sivele lihaa hunajalla, emme syö paistettua perunaa lisäksi. Teen ison vihreän salaatin ja pilkon sen pieneksi, laitan lautaselle ja sen päälle rapeat ankanrintapalat, jotka tällä tavalla paistettuna (6 6 min, ja uunissa 45 min. 80 astetta)jäävät vielä hiukan punertaviksi sisältä.Punaisella ja keltaisella paprikalla tuoreena tai munakoisolla paistettuna rullilla voi laittaa lautasen nätiksi.
ole mitään tekemistä ap:n kysymyksen kanssa.
Omista jutuista olisi hyvä tehdä aina uusi avaus. - punaviinissä uittaminen
ettei ohjeellasi kirjoitti:
ole mitään tekemistä ap:n kysymyksen kanssa.
Omista jutuista olisi hyvä tehdä aina uusi avaus.ei mielestäni ole paras tapa ankanlihaan. En vain halunnut sitä mainita.Siinä mielessä vastaukseni koski aloittajan kysymystä. Mutta kuitenkin, se on vain minun mielipiteeni.
punaviinissä uittaminen kirjoitti:
ei mielestäni ole paras tapa ankanlihaan. En vain halunnut sitä mainita.Siinä mielessä vastaukseni koski aloittajan kysymystä. Mutta kuitenkin, se on vain minun mielipiteeni.
Juuri tähän viittasin omassakin viestissäni: voi tietysti tehdä canard-au-vin'in, mutta ei se oikein makujen kannalta toimi ankan parhaaksi.
Mutta yllä oleva resepti on hieno ja klassinen tapa valmistaa ankkaa ja tähän voi tehdä punaviinikastikkeen, jolloin saa aikaan ankkaa punaviinissä - vaikkakaan ei samassa muodossa kuin cog-au-vin olisi eli "punaviinissä uitettuna" kuten edellinen kirjoittaja oikein viittasi.
Ankka on paljon rasvaisempi, voimakkaampi ja maukkaampi otus kuin kana, joten jo ankanliha itsessään on maukkaampaa ilman voimakasta punaviinipohjaista patakastiketta, johon maut hukkuisivat. Erityisesti kun ankanrasvaan yhdistetään jotain makeaa ja suolaista - hunaja ja punaviini - saadaan tavoiteltuja makuyhdistelmiä.- kuin crudo
crudo kirjoitti:
Juuri tähän viittasin omassakin viestissäni: voi tietysti tehdä canard-au-vin'in, mutta ei se oikein makujen kannalta toimi ankan parhaaksi.
Mutta yllä oleva resepti on hieno ja klassinen tapa valmistaa ankkaa ja tähän voi tehdä punaviinikastikkeen, jolloin saa aikaan ankkaa punaviinissä - vaikkakaan ei samassa muodossa kuin cog-au-vin olisi eli "punaviinissä uitettuna" kuten edellinen kirjoittaja oikein viittasi.
Ankka on paljon rasvaisempi, voimakkaampi ja maukkaampi otus kuin kana, joten jo ankanliha itsessään on maukkaampaa ilman voimakasta punaviinipohjaista patakastiketta, johon maut hukkuisivat. Erityisesti kun ankanrasvaan yhdistetään jotain makeaa ja suolaista - hunaja ja punaviini - saadaan tavoiteltuja makuyhdistelmiä.taas kerran. Ollaan ostettu Barbarie-ankkaa melko kalliista paikasta aikaisemmin, nyt löydettiin tavallisesta kaupasta juuri tätä hyvää ankkaa 6-7 Eur paketti, jossa oli 300-370 gr eli 2 rintapalaa pakkauksessa. Kun syömme vain salaattia sen kanssa, uppoaa kumpaankin tuollainen paketillinen, mutta sitten ollaankin täynnä ja tyytyväisiä kuin puutiaiset. Vähäruokaiset saavat 1 paketista tietysti koko perheelle.
- melko lailla
ettei ohjeellasi kirjoitti:
ole mitään tekemistä ap:n kysymyksen kanssa.
Omista jutuista olisi hyvä tehdä aina uusi avaus.järjen vastaista tai ainakin hyvän maun vastaista lähteä pilaamaan ankka valmistamalla se samalla tavalla kuin kukkoa viinissä.
Ankka vaatii miedon kypsentämisen, ja liha on syytä jättää sisältä roseeksi.
Mutta jos ehdoin tahdoin haluaa mennä pilaamaan ankkansa, ei mikään estä noudattamasta reseptinä kukkoa viinissä, mutta kukon/kanan tilalla käyttää ankkaa.
Mutta kannattaa syyttää vain itseään lopputuloksesta. - t-puoli vankka
melko lailla kirjoitti:
järjen vastaista tai ainakin hyvän maun vastaista lähteä pilaamaan ankka valmistamalla se samalla tavalla kuin kukkoa viinissä.
Ankka vaatii miedon kypsentämisen, ja liha on syytä jättää sisältä roseeksi.
Mutta jos ehdoin tahdoin haluaa mennä pilaamaan ankkansa, ei mikään estä noudattamasta reseptinä kukkoa viinissä, mutta kukon/kanan tilalla käyttää ankkaa.
Mutta kannattaa syyttää vain itseään lopputuloksesta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?
Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta832172- 491886
Tietysti jokainen ansaitsee
Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt23182850+ naiset kyl
Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin101558Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu711550- 771462
hieman diabetes...
Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo221379Välitän sinusta mies
Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv61342En voi sille mitään
Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee121294- 721291