Tarvittaisiin ohjetta ko: linturuokaan. Lihasta olen joskus valmistanut, mutta vanhalla muisti pätkii ja nyt ti pysty luomaan linnulle "pataa"
Pot-au- feu.
8
2464
Vastaukset
Klassinen ranskalainen Pot-au-feu - yksinkertaisesti haudutettu lihapata - tehdään naudanrinnasta tai naudankyljestä. Haudutetaan yrttien ja juuresten kanssa pitkään.
Mitähän ruokaa tarkoitat kanasta tehtynä?
Mutta jos haluat linkin tuohon naudanlihaversioon, niin tässä vaikkapa yksi
http://www.scrapsofwisdom.com/Recipes/Potaufeu.htm- alkuperäinen_
Kuten kirjoitin ,olen valmistanut ko. annoksen lihasta. Mutta mieleeni tuli valmistaa linnusta samaan tyyliin(esim. sorsa tai kyyhky). Niin siitä jos olisi joitakin ohjeita antaa...
- ei todellakaan
ole linturuoka. Miksi täältä kysyt?
- Poro Tallinnasta
Kirjassa "Ranskalaisen keittiön salaisuudet - 800 ALKUPERÄISohjetta" (painotus allekirjoittaneen) on resepti, johon tulee härkää, possua, kanaa, makkaroita (lihoja suhteessa 2:2:2:1) ja kasviksia.
Poro Tallinnasta kirjoitti:
Kirjassa "Ranskalaisen keittiön salaisuudet - 800 ALKUPERÄISohjetta" (painotus allekirjoittaneen) on resepti, johon tulee härkää, possua, kanaa, makkaroita (lihoja suhteessa 2:2:2:1) ja kasviksia.
Tarkoittanet Cassoulet-tyyppistä liha-kasvispataa, joka kuitenkin on aivan eri tyyppinen kuin Pot-au-feu.
Pot-au-feu on vähän kuin lihakeitto ja muistuttaa itävaltalaista tafelspitziä monellakin tapaa. Ja kyllä se perinteisesti tehdään naudanlihasta vain, mutta löytyihän tuo yksi lintupatakin, jossa on vähän samoja elementtejäkin. Jos jättää omenat pois voi liemestäkin saada melko kirkkaan.
Cassoulet on muhennos, jos sitä nyt tarkoitat ja sen saostavat pavut.- Poro Tallinnasta
crudo kirjoitti:
Tarkoittanet Cassoulet-tyyppistä liha-kasvispataa, joka kuitenkin on aivan eri tyyppinen kuin Pot-au-feu.
Pot-au-feu on vähän kuin lihakeitto ja muistuttaa itävaltalaista tafelspitziä monellakin tapaa. Ja kyllä se perinteisesti tehdään naudanlihasta vain, mutta löytyihän tuo yksi lintupatakin, jossa on vähän samoja elementtejäkin. Jos jättää omenat pois voi liemestäkin saada melko kirkkaan.
Cassoulet on muhennos, jos sitä nyt tarkoitat ja sen saostavat pavut.Kyseinen ohje löytyy mainitsemassani opuksessa otsikon KEITETTY HÄRÄNLIHA Pot-au-feu alla, ja ohjeessa on tosiaan mainittu härkä, possu, kana ja makkarat (kasviksia unohtamatta). Hämmentävää kyllä, Cassoulet:n reseptiä kirjassa ei ole.
Poro Tallinnasta kirjoitti:
Kyseinen ohje löytyy mainitsemassani opuksessa otsikon KEITETTY HÄRÄNLIHA Pot-au-feu alla, ja ohjeessa on tosiaan mainittu härkä, possu, kana ja makkarat (kasviksia unohtamatta). Hämmentävää kyllä, Cassoulet:n reseptiä kirjassa ei ole.
Kiitos viestistä, joka on aivan oikea. Hämmensi vain tuo ranskalainen alkuperä, mutta löytyyhän Ranskasta tietysti tällainenkin ruoka vaikka paremmin taidetaan tuntea nimellä Bollito Misto alla Piemontese tuolta Italian puolesta.
Uskon, että kummatkin reseptit ovat melko identtisiä. Bollito Misto on tosiklassikko ja löytyy satunnaisesti juuri piemontelaisravintoloitten listoilta. Sitä on joskus tarjolla jonain viikonpäivänä tai vuodenaikana tai muulloin tilauksesta ja tehdään yleensä isommalle joukolle syöjiä.
Ideana on se, että padassa kiehuu vähän kaikkea hyvää - vihanneksia, juureksia, sisäelimiä, useanlaisia lihoja yms. Piemontessa käytetään tietysti paikallisia makkaroita ja raaka-aineita, Ranskassa taas taatusti omia alueellisia erikoisuuksia - yhtäkaikki idea sama. Kaiken hyvän liitosta syntyy makea liemi ja makujen sinfonia.
Aasiasta löytyy vastine tällekin: korealainen tai mongolialainen Hot Pot, joka on rantautunut lännemmäksikin seurusteluruoaksi.
Tässä tällainen varioitu versio linnulle:
Sorsapata:
1 iso sorsa tai kaksi kyyhkyä, putsattuna ja sidottuna
voita paistamiseen
1 appelsiini
suolaa
6 pientä perunaa
6 salottisipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
yksi lehtisellerin varsi
4 pientä hapahkoa omenaa
3-4 l kanalientä
2 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
timjamia
Tarjotaan paistettujen perunoitten ja salaatin kanssa. Liha ja juurekset tarjotaan erikseen, liemi kastikkeena.
Ruskista sidottu sorsa pannulla. Hiero sorsan pintaan suolaa ja appelsiinin mehua tai kuorta.
Paloittele juurekset ja paista niitä hetki voissa padassa.
Nosta sorsa juuresten päälle vatsapuoli ylöspäin ja lisää kanalientä n. 1,5-3 l. Nosta joukkoon myös pari mustapippuria, laakerinlehdet, timjami ja appelsiinin mehu. Anna hautua 170 asteessa n. 1,5 h.
Lisää lohkotut omanat joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
Kokeile kypsyyttä pistämällä veitsi reisilihaan, kun tihkuva neste on kirkasta niin liha on kypsää.
Pot-au-feun kaltaista tästä ei saa sen vuoksi, sillä jos tuo ranskalainen lihapata tehdään oikein ja oikeanlaisesta lihasta muodostuu liemeen paljon gelatiinia ja liemi saa näin ollen hyytelömäisen tekstuurin vähän jäähdyttyään. Tähän sitä ei taida saada kirveelläkään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663215
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272263Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681849Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t271730Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161401- 281361
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61256Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281240Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101177Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631157