Pot-au- feu.

ohje,

Tarvittaisiin ohjetta ko: linturuokaan. Lihasta olen joskus valmistanut, mutta vanhalla muisti pätkii ja nyt ti pysty luomaan linnulle "pataa"

8

2545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Klassinen ranskalainen Pot-au-feu - yksinkertaisesti haudutettu lihapata - tehdään naudanrinnasta tai naudankyljestä. Haudutetaan yrttien ja juuresten kanssa pitkään.

      Mitähän ruokaa tarkoitat kanasta tehtynä?

      Mutta jos haluat linkin tuohon naudanlihaversioon, niin tässä vaikkapa yksi

      http://www.scrapsofwisdom.com/Recipes/Potaufeu.htm

      • alkuperäinen_

        Kuten kirjoitin ,olen valmistanut ko. annoksen lihasta. Mutta mieleeni tuli valmistaa linnusta samaan tyyliin(esim. sorsa tai kyyhky). Niin siitä jos olisi joitakin ohjeita antaa...


    • ei todellakaan

      ole linturuoka. Miksi täältä kysyt?

      • Poro Tallinnasta

        Kirjassa "Ranskalaisen keittiön salaisuudet - 800 ALKUPERÄISohjetta" (painotus allekirjoittaneen) on resepti, johon tulee härkää, possua, kanaa, makkaroita (lihoja suhteessa 2:2:2:1) ja kasviksia.


      • Poro Tallinnasta kirjoitti:

        Kirjassa "Ranskalaisen keittiön salaisuudet - 800 ALKUPERÄISohjetta" (painotus allekirjoittaneen) on resepti, johon tulee härkää, possua, kanaa, makkaroita (lihoja suhteessa 2:2:2:1) ja kasviksia.

        Tarkoittanet Cassoulet-tyyppistä liha-kasvispataa, joka kuitenkin on aivan eri tyyppinen kuin Pot-au-feu.

        Pot-au-feu on vähän kuin lihakeitto ja muistuttaa itävaltalaista tafelspitziä monellakin tapaa. Ja kyllä se perinteisesti tehdään naudanlihasta vain, mutta löytyihän tuo yksi lintupatakin, jossa on vähän samoja elementtejäkin. Jos jättää omenat pois voi liemestäkin saada melko kirkkaan.

        Cassoulet on muhennos, jos sitä nyt tarkoitat ja sen saostavat pavut.


      • Poro Tallinnasta
        crudo kirjoitti:

        Tarkoittanet Cassoulet-tyyppistä liha-kasvispataa, joka kuitenkin on aivan eri tyyppinen kuin Pot-au-feu.

        Pot-au-feu on vähän kuin lihakeitto ja muistuttaa itävaltalaista tafelspitziä monellakin tapaa. Ja kyllä se perinteisesti tehdään naudanlihasta vain, mutta löytyihän tuo yksi lintupatakin, jossa on vähän samoja elementtejäkin. Jos jättää omenat pois voi liemestäkin saada melko kirkkaan.

        Cassoulet on muhennos, jos sitä nyt tarkoitat ja sen saostavat pavut.

        Kyseinen ohje löytyy mainitsemassani opuksessa otsikon KEITETTY HÄRÄNLIHA Pot-au-feu alla, ja ohjeessa on tosiaan mainittu härkä, possu, kana ja makkarat (kasviksia unohtamatta). Hämmentävää kyllä, Cassoulet:n reseptiä kirjassa ei ole.


      • Poro Tallinnasta kirjoitti:

        Kyseinen ohje löytyy mainitsemassani opuksessa otsikon KEITETTY HÄRÄNLIHA Pot-au-feu alla, ja ohjeessa on tosiaan mainittu härkä, possu, kana ja makkarat (kasviksia unohtamatta). Hämmentävää kyllä, Cassoulet:n reseptiä kirjassa ei ole.

        Kiitos viestistä, joka on aivan oikea. Hämmensi vain tuo ranskalainen alkuperä, mutta löytyyhän Ranskasta tietysti tällainenkin ruoka vaikka paremmin taidetaan tuntea nimellä Bollito Misto alla Piemontese tuolta Italian puolesta.

        Uskon, että kummatkin reseptit ovat melko identtisiä. Bollito Misto on tosiklassikko ja löytyy satunnaisesti juuri piemontelaisravintoloitten listoilta. Sitä on joskus tarjolla jonain viikonpäivänä tai vuodenaikana tai muulloin tilauksesta ja tehdään yleensä isommalle joukolle syöjiä.

        Ideana on se, että padassa kiehuu vähän kaikkea hyvää - vihanneksia, juureksia, sisäelimiä, useanlaisia lihoja yms. Piemontessa käytetään tietysti paikallisia makkaroita ja raaka-aineita, Ranskassa taas taatusti omia alueellisia erikoisuuksia - yhtäkaikki idea sama. Kaiken hyvän liitosta syntyy makea liemi ja makujen sinfonia.

        Aasiasta löytyy vastine tällekin: korealainen tai mongolialainen Hot Pot, joka on rantautunut lännemmäksikin seurusteluruoaksi.


    • Tässä tällainen varioitu versio linnulle:

      Sorsapata:

      1 iso sorsa tai kaksi kyyhkyä, putsattuna ja sidottuna
      voita paistamiseen
      1 appelsiini
      suolaa
      6 pientä perunaa
      6 salottisipulia
      2 porkkanaa
      1 palsternakka
      yksi lehtisellerin varsi
      4 pientä hapahkoa omenaa
      3-4 l kanalientä
      2 laakerinlehteä
      kokonaisia mustapippureita
      timjamia

      Tarjotaan paistettujen perunoitten ja salaatin kanssa. Liha ja juurekset tarjotaan erikseen, liemi kastikkeena.

      Ruskista sidottu sorsa pannulla. Hiero sorsan pintaan suolaa ja appelsiinin mehua tai kuorta.

      Paloittele juurekset ja paista niitä hetki voissa padassa.

      Nosta sorsa juuresten päälle vatsapuoli ylöspäin ja lisää kanalientä n. 1,5-3 l. Nosta joukkoon myös pari mustapippuria, laakerinlehdet, timjami ja appelsiinin mehu. Anna hautua 170 asteessa n. 1,5 h.

      Lisää lohkotut omanat joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.

      Kokeile kypsyyttä pistämällä veitsi reisilihaan, kun tihkuva neste on kirkasta niin liha on kypsää.

      Pot-au-feun kaltaista tästä ei saa sen vuoksi, sillä jos tuo ranskalainen lihapata tehdään oikein ja oikeanlaisesta lihasta muodostuu liemeen paljon gelatiinia ja liemi saa näin ollen hyytelömäisen tekstuurin vähän jäähdyttyään. Tähän sitä ei taida saada kirveelläkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      3
      3966
    2. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      87
      2032
    3. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      50
      846
    4. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      764
    5. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      184
      728
    6. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      34
      728
    7. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      712
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      119
      705
    9. 35
      664
    10. Miksi tuota ei saada karkotettua Suomesta?

      Sillä näkyy olevan ilmeinen suojaväri. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6af3161b-4cdc-4ca7-b6cd-1e745efd1a97
      Maailman menoa
      127
      648
    Aihe