Pot-au- feu.

ohje,

Tarvittaisiin ohjetta ko: linturuokaan. Lihasta olen joskus valmistanut, mutta vanhalla muisti pätkii ja nyt ti pysty luomaan linnulle "pataa"

8

2577

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Klassinen ranskalainen Pot-au-feu - yksinkertaisesti haudutettu lihapata - tehdään naudanrinnasta tai naudankyljestä. Haudutetaan yrttien ja juuresten kanssa pitkään.

      Mitähän ruokaa tarkoitat kanasta tehtynä?

      Mutta jos haluat linkin tuohon naudanlihaversioon, niin tässä vaikkapa yksi

      http://www.scrapsofwisdom.com/Recipes/Potaufeu.htm

      • alkuperäinen_

        Kuten kirjoitin ,olen valmistanut ko. annoksen lihasta. Mutta mieleeni tuli valmistaa linnusta samaan tyyliin(esim. sorsa tai kyyhky). Niin siitä jos olisi joitakin ohjeita antaa...


    • ei todellakaan

      ole linturuoka. Miksi täältä kysyt?

      • Poro Tallinnasta

        Kirjassa "Ranskalaisen keittiön salaisuudet - 800 ALKUPERÄISohjetta" (painotus allekirjoittaneen) on resepti, johon tulee härkää, possua, kanaa, makkaroita (lihoja suhteessa 2:2:2:1) ja kasviksia.


      • Poro Tallinnasta kirjoitti:

        Kirjassa "Ranskalaisen keittiön salaisuudet - 800 ALKUPERÄISohjetta" (painotus allekirjoittaneen) on resepti, johon tulee härkää, possua, kanaa, makkaroita (lihoja suhteessa 2:2:2:1) ja kasviksia.

        Tarkoittanet Cassoulet-tyyppistä liha-kasvispataa, joka kuitenkin on aivan eri tyyppinen kuin Pot-au-feu.

        Pot-au-feu on vähän kuin lihakeitto ja muistuttaa itävaltalaista tafelspitziä monellakin tapaa. Ja kyllä se perinteisesti tehdään naudanlihasta vain, mutta löytyihän tuo yksi lintupatakin, jossa on vähän samoja elementtejäkin. Jos jättää omenat pois voi liemestäkin saada melko kirkkaan.

        Cassoulet on muhennos, jos sitä nyt tarkoitat ja sen saostavat pavut.


      • Poro Tallinnasta
        crudo kirjoitti:

        Tarkoittanet Cassoulet-tyyppistä liha-kasvispataa, joka kuitenkin on aivan eri tyyppinen kuin Pot-au-feu.

        Pot-au-feu on vähän kuin lihakeitto ja muistuttaa itävaltalaista tafelspitziä monellakin tapaa. Ja kyllä se perinteisesti tehdään naudanlihasta vain, mutta löytyihän tuo yksi lintupatakin, jossa on vähän samoja elementtejäkin. Jos jättää omenat pois voi liemestäkin saada melko kirkkaan.

        Cassoulet on muhennos, jos sitä nyt tarkoitat ja sen saostavat pavut.

        Kyseinen ohje löytyy mainitsemassani opuksessa otsikon KEITETTY HÄRÄNLIHA Pot-au-feu alla, ja ohjeessa on tosiaan mainittu härkä, possu, kana ja makkarat (kasviksia unohtamatta). Hämmentävää kyllä, Cassoulet:n reseptiä kirjassa ei ole.


      • Poro Tallinnasta kirjoitti:

        Kyseinen ohje löytyy mainitsemassani opuksessa otsikon KEITETTY HÄRÄNLIHA Pot-au-feu alla, ja ohjeessa on tosiaan mainittu härkä, possu, kana ja makkarat (kasviksia unohtamatta). Hämmentävää kyllä, Cassoulet:n reseptiä kirjassa ei ole.

        Kiitos viestistä, joka on aivan oikea. Hämmensi vain tuo ranskalainen alkuperä, mutta löytyyhän Ranskasta tietysti tällainenkin ruoka vaikka paremmin taidetaan tuntea nimellä Bollito Misto alla Piemontese tuolta Italian puolesta.

        Uskon, että kummatkin reseptit ovat melko identtisiä. Bollito Misto on tosiklassikko ja löytyy satunnaisesti juuri piemontelaisravintoloitten listoilta. Sitä on joskus tarjolla jonain viikonpäivänä tai vuodenaikana tai muulloin tilauksesta ja tehdään yleensä isommalle joukolle syöjiä.

        Ideana on se, että padassa kiehuu vähän kaikkea hyvää - vihanneksia, juureksia, sisäelimiä, useanlaisia lihoja yms. Piemontessa käytetään tietysti paikallisia makkaroita ja raaka-aineita, Ranskassa taas taatusti omia alueellisia erikoisuuksia - yhtäkaikki idea sama. Kaiken hyvän liitosta syntyy makea liemi ja makujen sinfonia.

        Aasiasta löytyy vastine tällekin: korealainen tai mongolialainen Hot Pot, joka on rantautunut lännemmäksikin seurusteluruoaksi.


    • Tässä tällainen varioitu versio linnulle:

      Sorsapata:

      1 iso sorsa tai kaksi kyyhkyä, putsattuna ja sidottuna
      voita paistamiseen
      1 appelsiini
      suolaa
      6 pientä perunaa
      6 salottisipulia
      2 porkkanaa
      1 palsternakka
      yksi lehtisellerin varsi
      4 pientä hapahkoa omenaa
      3-4 l kanalientä
      2 laakerinlehteä
      kokonaisia mustapippureita
      timjamia

      Tarjotaan paistettujen perunoitten ja salaatin kanssa. Liha ja juurekset tarjotaan erikseen, liemi kastikkeena.

      Ruskista sidottu sorsa pannulla. Hiero sorsan pintaan suolaa ja appelsiinin mehua tai kuorta.

      Paloittele juurekset ja paista niitä hetki voissa padassa.

      Nosta sorsa juuresten päälle vatsapuoli ylöspäin ja lisää kanalientä n. 1,5-3 l. Nosta joukkoon myös pari mustapippuria, laakerinlehdet, timjami ja appelsiinin mehu. Anna hautua 170 asteessa n. 1,5 h.

      Lisää lohkotut omanat joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.

      Kokeile kypsyyttä pistämällä veitsi reisilihaan, kun tihkuva neste on kirkasta niin liha on kypsää.

      Pot-au-feun kaltaista tästä ei saa sen vuoksi, sillä jos tuo ranskalainen lihapata tehdään oikein ja oikeanlaisesta lihasta muodostuu liemeen paljon gelatiinia ja liemi saa näin ollen hyytelömäisen tekstuurin vähän jäähdyttyään. Tähän sitä ei taida saada kirveelläkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persujen VigeIius noIasi taas itsensä

      Kun uhriutui vuonna 2024 (siis persujen "vahtivuorolla") Tampereella aloittaneen perheryhmäkodin toiminnasta. ”Leviää k
      Maailman menoa
      167
      3589
    2. Oli kiva nähdä sut

      vaikkakin kaukaa ja nopeasti. Tiedän kyllä tasan tarkkaan missä mennään, joten anteeksi jos pilasin päiväsi, ei ollut mi
      Suhteet
      33
      2784
    3. Joulukinkku NYT

      Sian kankuista tulee vielä pula. Nyt on oikea aika hankkia joulukinkku.
      Maailman menoa
      1
      2716
    4. Työeläkkeen saamiseksi olisi tehtävä töitä

      Meillä on Suomessa iso joukko ihmisiä, joilla olisi vielä työkykyä jäljellä, mutta joilta puuttuu arjesta mielekäs tekem
      Maailman menoa
      57
      2682
    5. Kohtalokas laukaus

      IL 20.9.25 "Ihminen kuoli baarin edustalla Kajaanissa Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta." "Kajaanin keskustassa on k
      Kajaani
      17
      2539
    6. Joko alkaa menemään tajuntaan tämä yliluonnollinen yhteys?

      Varmaan pikkuhiljaa. Muista olla kiltisti ❤️
      Ikävä
      25
      2529
    7. Vasemmistoliitto peruisi sosiaaliturvan heikennykset

      He palauttaisivat työttömyysturvan ja asumstuen suojaosat, eli saisi jälleen tienata 300 euroa kuukaudessa ilman tukien
      Maailman menoa
      87
      2016
    8. Jos voisit kysyä

      Kaivatultasi vielä yhden kysymyksen, mikä se olisi? Aloitan: Mitä sinä halusit minusta?
      Ikävä
      172
      1968
    9. Linux Mint asennus kaatuu heti alkuun

      Tulee kernel panic BIOS-tekstin jälkeen. Yritän ensimmäistä kertaa asentaa Linux Minttiä vanhalle Windows 10 -läppärill
      Apua aloittelijalle
      9
      1958
    10. Pesäpallo rulettaa

      Hehkutin täällä aikaisemmin Mansen naisten joukkueen Suomen mestaruutta. Jostain kumman syystä kirjoitustani ei enää löy
      Tampere
      3
      1693
    Aihe