Moikka.
Olen tässä itsekseni miettinyt sellaista, että miksiköhön pulla säilyy huoneen lämmössä. Siis jos ajatellaan,niin siinähän on maitoa niin miksi se säilyy ilman kylmäsäilytystä? Oisko kenelläkään hyviä ideoita?
Mukavaa syksyä kaikille...
Pullan säilyvyys...
5
8895
Vastaukset
- kkkkkkkkkkk
... jos miettisit myös miten säilyvät huoneen lämmössä:
Maitosuklaa
Kermatoffee
Pasta (siinä on kananmunaa)
Muffinit (munia, margariiniä)
Marjapiirakat ( munia, maitoa tms. rasvaa)
ja onhan noita muitakin, mytta en ny heti muista - meillä...
Meillä ainakin tuoretta kotona leivottua pullaa syödään esim. 2-3 päivän kuluttua leipomisesta.
Kyllä se kokemukseni mukaan säilyy. En tiedä johtuuko sokerin runsaasta määrästä vai mikä .. minusta pulla on yksi niistä leivonnaisista, jotka eivät kärsi siitä, jos ovat päivän tai pari seisomassa syömättä. Mutta itse kyllä aina teen niin, että laitan pullan pakastuspussiin, vaikken siis pakastaisikaan sitä. Koska pussissa se säilyy pehmeänä. En säilyttäisi pullaa huoneenlämmössä ilman mitään pussia, saattaisi vähän kovettua tai kuivettua sellainen pulla!- Anonyymi
3 peltiä pullaa,jos kohta en mee nukkumaan,aamulla ei mitään,jätin pöydälle 2 liinan alle,jos huom.pussitta,oli yks neuvo,köyhän sinkku jyrkin elämän ilot kiitos
- että---
Pulla säilyy ilman kylmäsäilytystä, koska tuotteen kosteusprosentti on riittävän alhainen ja se on paistettu tuote. Myös kuiva pinta suojaa tuotetta ja tietysti sokeri tai suola suojaa jonkin verran. Tosin kyllä pullakin voi homehtua, jos sitä säilytetään pitempään ja se ei päässe kuivumaan (edellyttää siis, että ilmassa on homeitiöitä, joskus aivan tuore pulla tai leipä voi homehtua nopeastikin, parissa päivässä).
Kyllähän maitojauhekin säilyy huoneenlämmössä vaika kuinka pitkää, koska se on suhteellisen kuivaa. Yleensä mitä kosteampi tuote, sen nopeammin se pilaantuu, jos siinä on mikrobeille sopivaa ravintoa. Leivät, pullat ja paistettavat leivonnaiset yleensäkin kypsyvät noin 98C loppulämpötilaan, joten niiden sisälle ei jää lisääntymiskykyisiä bakteereja. Pinta on sen verran kuiva, ettei siinäkään bakteerit elä. Pilaantumismekanismiksi jäävät kuivuminen ja homehtuminen.
Jos pulla on pakattu homeettomassa tilassa ilmatiiviseen astiaan tai pussiin niin se säilyy pitkään huoneenlämmössä. Itse ostin noin kuukausi ennen joulua italialaisen panettonen, joka oli pakattu leipomossa tiiviiseen kääreeseen ja ilmatiiviiseen peltipurkkiin. Se oli jouluna aivan tuore vaikka säilytin huoneen lämmössä. Katsoin parasta ennen päivää, joka oli toukokuussa 2025 eli noin puoli vuotta leipomisesta. Ja tämä kaikki huoneen lämmössä ja täysin ilman lisäaineita. Salaisuus on ilmatiivis pakkaaminen, joka estää kuivumisen ja homeiden hyökkäykset.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta703550Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1483503Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463322- 532769
- 322036
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘301962Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401695- 481676
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä961625- 391390