Hedelmät ja hiilihydraatit

Sivistymätön jätkä

Moi. Minua neuvottiin välttämään hiilihydraatteja, jos haluan polttaa kehostani rasvaa. Olen aina kuvitellut hedelmiä voitavan syödä kuinka paljon tahansa. Niissä näyttäisi kuitenkin olevan hiilihydraatteja todella paljon. Pitääkö niitäkin siis välttää?

Toinen kysymys: Mihin ihminen hiilihydraatteja tarvitsee? Ei kai sitä kokonaan ilmankaan pärjää? Minkä verran voi syödä, ettei kuitenkaan jää ylimääräistä rasvaa? Mihin ylipäätään liittyy hiilihydraattien "vaarallisuus"? Sitooko se rasvaa tai jotain?

Kiitoksia paljon!

5

6135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karppaaja

      Kiva ettet ole vain jättänyt hiilareita pois vaan otat asioista selvää. Kannattaakin, niin ei tuu tehtyä vikapäätöksiä.

      Pointti ei siis ole jättää hiilareita kokonaan pois, vaan vähentää niitä ja vaihtaa laadukkaampiin. Tietoa löytyy kun googlaa 'antti heikkilä', 'karppaus', 'vähähiilihydraattinen ruokavalio'.

      Hiilareita on siis kahdenlaisia, nopeita ja hitaita. Nopeat nostaa verensokerin nopeasti pilviin, ja aiheuttaa sitten hirveän nälän kun elimistö yrittää epätoivoisesti tasata verensokeria (kiihtynyt insuliinin tuotanto, voipi johtaa pitkän ajankuluessa diabetekseen). Nopeista hiilareista tulee myös väsynyt olo, plus aiheuttaa ilmavaivoja ja kerää nestettä --> turvottaa kehoa. Nopeita hiilareita on sokerit/tärkkelys, useimmat leivät, pasta ja valkoinen riisi (tumma riisi aavistuksen parempi). Monet jauhot. Ja tosiaan kaikki paljon sokeria ja tärkkelystä sisältävä.
      Karppi yleensä vaihtaa nopeat hiilarit kasviksiin, marjoihin ja pähkinöihin. Marjoissa kannattaa varoa ettei ole lisättyä sokeria.

      Mutta nyt äärettömän tärkeää, on alkaa hiilarien sijaan syömään enemmän tai riippuen aiemmista määristä jatkaen rasvan syöntiä. Eli rasvaa ei nähdä pahana, otetaan normaalirasvaisia tuotteita eikä ruokaa laittaessa pihistellä. Muista erikoistoimenpiteitä tämä ei aiheuta.

      Hiilarit siis hm, miten sen nyt sanoisi, estävät rasvan tehokkaan polton. Kun elimistö saa jatkuvasti paljon hiilareita, se käyttää ensin niitä ja varastoi samalla kaiken rasvan minkä pystyy, muuntaa myös osan hiilareista rasvaksi.

      Eli vähähiilihydraattinen ei ole mikään kummallinen pihistely ruokavalio, siinä vain syödään samoja tuttuja aineita, mutta vähän eri suhteessa ja ruoat yleensä maistuu paremmilta.

      Ihan yhtälailla voit laihduttaa virallisterveelliselläkin, vaatii vain enemmän itsekuria ja saattaa osoittautua vaikeammaksi.

      Joo hedelmissä on tosiaan aikalailla sitä sokeria. Onhan ne sinänsä parempi vaihtoehto kuin suklaapatukka, mutta eivät silti kuulu karppiruokaan, ainakaan ihan mahdottomina määrinä.

      Ja vielä, karppeja on moneksi:
      http://karppaus.info/wiki/index.php?title=Ateriamatriisi


      Ite oon vetänyt asiat aika mututuntumalta. Omalle keholle on toiminu ja painoa on tippunu, enkä oo sen pahemmin mistään kehon prosesseista jaksanu huolestua. Ohjeissa voi siis olla jotain epätarkkuuksia.

      • sama jäbä

        Kiitos tosi paljon noin kattavasta vastauksesta!


    • kokonaismäärä

      Hiilihydraattien suhteellinen määrä kokonaisenergiasta hedelmissä monesti on korkea, mutta kannattaa katsoa myös sitä absoluuttista määrää. Esim. omenassa on energiasta 91% hiilihydraateista (6,6g/100g), maapähkinässä taas energiasta 10% tulee hiilihydraateista, mutta sitä on kokonaisuudessaan kuitenkin 13,2g/100g. (lähde: www.fineli.fi)

      Isoimman (ja helpoimman) pudotuksen hiilihydraattien määrässä saat vähentämällä viljatuotteiden, riisin, perunan ja sokerin käyttöä selvästi.

    • sokeri.
      • Vanha Jojo

        Iltalehden jutussa sanotaan myös näin:

        "Tavallisissa hedelmissä olevat hedelmäsokeripitoisuudet ovat matalia, joten tätä tulosta ei pidä tulkita sillä tavalla, että hedelmien syönti olisi kiellettävä", ruotsalaistutkija Charlotte Erlanson-Albertsson sanoi.

        On eri asia, onko hedelmäsokeri luontaista (niin kuin hedelmissä itsessään on) vai lisättyä (niin kuin Iltalehden siteeraaman tutkimuksen juomissa).

        Ja mitä tulee hedelmien lihottavuuteen: kuinka monta ihmistä tunnette, jotka olisivat keränneet liikakilonsa hedelmiä syömällä?

        Liiasta hedelmiensyönnistä tulee maha kipeäksi, joten kukaan ei pysty syömään niitä niin paljon, että lihoisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe